Letné prázdniny strávime znovu len doma
Letne prazdniny sa blizia a mne uz teraz stupa tlak. Tri deti, dva mesiace a ziadna dovolenka na obzore. Penazenka prazdna, robota necha oddych len na par dni, budeme zas len doma. Ako to ludia robia, ze idu kazdy rok k moru? A letecky. bozeeee prečo
Vieš, ako to robíme? Kúpim letenku spiatočnú za cca 60-max 100 eur. Ubytovanie apartmán s bazénom na týždeň cca 400-500 eur pre všetkých. Jesť musíme i doma. Čiže, ak chcem viac dovoleniek za rok, tak kľudne raňajky v apartmáne vo vlastnej réžii. Milujeme čerstvú zeleninu a ovocia z trhov. Večere v reštauráciách. More je zadarmo.Čiže i pri mori môžeš stráviť krásne chvíle za málo peňazí.
My sme mali tiež prvý pol rok nižší príjem a viac výdajov, takže ak prvé som škrtla dovolenku. Tento rok sme doma. Neklamem - štve ma to a bude ma to štvať. Ale pokúsim sa v rámci rozpočtu spraviť synovi super prázdniny - kúpačky v jazere na kúpalisku, zmrzka, výlety na hrady alebo jaskyne, opekačky, chystám jednu noc v stane (ešte nikdy nespal vonku), pôjdeme na pár týždňov k svokrovcom na Liptov.
Nepijeme, nefajčíme, máme jedno dieťa a nemáme okrem hypo iné úvery.Sporíme si na to každý mesiac.Dlhé roky sme ale nikde neboli a nejak sme tým netrpeli.Riešili sme si bývanie, nové auto a iné.Teraz to vychádza,tak ideme.Vždy to tak byť nemusi a výlety sa dajú aj u nás pekné deťom urobiť.Turistika,opekačky,stan..Zakrývaj sa perinou na akú máš a netráp sa ,ak to momentálne zmeniť nevieš.
Vieš čo? Ja som bola pri mori 1x ako dospelá a o nič som neprišla. Prázdniny môžu byť krásne aj doma. A tiež asi nejdeme s deťmi k moru, užijú si Babky a život trochu na Slovensku, veď tam sa aj vždy najviac tešia. A zas určite to nie je lacná záležitosť pre rodinu s 3 deťmi a tiež by to asi oddych nebol, skôr si myslím že viac stresu ako doma.
Tak vieš, 3 deti mať to ide do peňazí. Tak asi preto na more už nevychádza.
My by sme aj na to mali ale aj tak nejdeme letecky a ani All incl prečo? Lebo Bravame aj bicykle aj kopec iných veci žeby sme museli mat min každý 4 ruky, neznášame ležať v rezorte ale teda máme len jedno dieťa. Okrem toho dcére stačí aj kúpalisko, či grilovačka pri rieke a cvachtanie sa v nej.
Čiže zážitky cez leto môžu byť kľudne aj low-cost stačí menej pozerať sociálne siete a byť kreatívny
Vsetko co dostaneme navyse odkadame, napr danovy bonus, peniaze na vianoce od babky,peniaze na narodky, meniny ( nie pre deti iba pre nas s muzom) odmeny v praci, preplatky… Teraz odkadam aj z materskej… vzdy si najprv poplaime ucty, sporenia, potom odlozime na dovolenky, a potom s tym co ostane gazdujeme, su lepsie a horsie mesiace😂🙈 ja uz od marca kazdy mesiac kupujem za 30-40 e veci pre prvacku, je to masaker takze teraz som odkladala o to menej
My sme tiež cez letné prázdniny len doma, max nejaké víkendy mimo. Naschvál. Vôbec ma to neťahá k moru cez plnú sezónu, keď je príliš teplo a milión ľudí všade.
A u nás to nie je otázka peňazí. Cestujeme celoročne, len tieto dva mesiace nie.
@tilly presne tak, tiež nevidím zmysel v tom ísť cez leto niekam, dovolenky sú vtedy najdrahšie, všade prepchane turistami a dostatočné teplo je aj u nás
Ja som odkladala na dovolenku z kazdej výplaty. Keď sa stalo ze mi na konci mesiaca ostalo pár eur tiež som to tam dolozila. Je to o prioritách podľa mňa. Tiež nemáme na rozhadzovanie a niektoré mesiace sú ťažšie. Ale pre mňa to je sen ísť takto niekam vypnúť a užívať si všetci spolu. Najkrajšie chvíle v živote na ktoré budem vždy rada spomínať :- )
@janka95 krásne si to povedala♥️aj my tak...nie je to o tom že machrujeme ale že sme všetci šťastný že sme spolu..a to nepotrebujeme. 5*najsamlepsi hotel ,dobrá dovolenka je dobrá aj v stane ale všetci spolu
No, tak niektoré sa dobre vydali, niekto má slušný plat. Väčšina ľudí v tejto krásnej krajine má holú r.ť. Tí bežní, čo poctivo robia, čo aj tak nič nezarobia a nikto ich nevidí.
My mame teraz dovolenku a išli sme na koncert a ešte trošku pocestujeme ,Česko Slovensko
Buď rada,že ste zdraví a že máte čo jesť
Tak úprimne- s troma detmi bez nadstandardneho príjmu a šetrenia asi ťažko k moru letecky. Ono si tie financne možnosti treba zvážiť pri plánovaní počtu deti, bohužiaľ
@avakona my ideme so štyrmi deťmi k moru...letecky....už štvrtý rok za sebou.... myslím, že aj s toľkými deťmi sa to nejak dá...ja som učiteľka v MŠ,manžel je ekonóm aj učí...keď chceme v lete more, myslíme na to celý rok...kupujeme,čo treba, myslím,že tak v zdravej miere máme, čo potrebujeme... nenosíme značkové veci, v zime nepotrebujeme lyžovať, ale to nás netrápi....deti netrpia nedostatkom....vďaka Bohu za všetko...
My nechodíme k moru. Mam 3 deti, rozvedená....chodíme do Štúrova, nie bývať do areálu, ale po mimo. K tomu nejaká zoo, kúpaliská, lajt turistika, stankvacka pri rieke s kúpaním, opekanim, nejaké cyklovylety, hrady, jaskyne,...s otcom chodia k moru, a aj tak sa im vždy rátajú výlety a dovolenka doma...nie je umenie sa odviesť k moru, ale užiť si čas leta lacno a plnohodnotne aj tu doma. My z tých zážitkov žijeme celý rok a vždy sa tešíme strašne na leto.
Moja naj dovolenka teraz je ísť na Slovensko za našimi 😅 sme v uk, sem tam ideme na jednodňový výlet ku moru a dobre je.
A prečo sedíte doma? Nemáte okolo prírodu? Les, rieku... Nejaký ten hrad? Kúpalisko? Keď skoro ráno sadnete na vlak, doobeda ste v Tatrách a večer doma. More nie je všetko. Ja som pri ňom nebola 3 roky. A nemám pocit, že by som cez letk s deťmi neoddychovala. Dobolenka relax musí byť hlavne je V HLAVE! 😏
Skus nemysliet na to, co mat nemozes, ale na to, co mozes a ako urobit pekne prazdniny aj doma.
Su kupaliska, jazera...opekacky, chaty, stanovacky...🙂
Tolko veci sa da robit aj doma🙂
Mne sa dcera nemoze kupat v bazenoch a ani jazerach a aj napriek tomu sme mali vzdy pekne leto🙂
Sme dvaja plus dvaja vhlapci(4,9), setrime si ze si nechavame rocne vyplacat danovy bonus co je pekna ciastka,sive uz bude o nieco mensia ale aj tak sa da z toho zaplatit zaloha,to je cca polovica sumy vyletu..hladame dovolenku uz vo februari a chodime stale v septembri po sezone kde je lacnejsie,biekedy hladam aj mesiac a to kazdy den aby som mala prehlad o cenach kde je ore nas najvyhodnejsia. Hladam stale do sumy max 3300. Potom do augusta na druhu polovicu odkladam kazdy mesiac. Ked bol mladsi este babo prechodili sme pol polska a madarska stale cez zlavomat ba styri,pqt dni..bolo to sice o nieco lacnejsie ako teraz ale aj to nam vtedy stacilo... Len za hranice a mate krasnu dovolenku ..balaton bol tiez pekny,zalakaros,takisto aj na orave je nadherne,liptov..je toho dost neviem odkial ste.. da sa ist len na predlzeny vikend.Chodili sme na yri dni v juli na tri styri dni v auguste napriklad..je kopec moznosti ..tiez tym ze orerabame dom by sme vez tych rocnych DB nikde nemohli ist..
Máme na to a nechodíme k moru každý rok. Stanovili sme si iné priority. Teraz ideme po 7 rokoch k moru. Snažíme sa ale veľa chodiť po Svk, resp. Česku (ubytko vyberáme radšej skromnejšie, ale ideme do múzeí, zámkov, na atrakcie). Cez rok neinvestujeme do vecí, ale do zážitkov. Minulý rok som šla po RD do práce, čiže leto bolo bez akejkoľvek dovolenky. Išli sme na jednu noc na Moravu - toľko super miest som naplánovala, že mám pocit, že sme tam boli aspoň 4 dni (skanzen, zámok + park, ďalší zámok, kde sme si požičali historické kostýmy, mini železnica v záhrade, večer sme šli do hospody, na druhý deň zoo, plavba loďou po kanáli). Dodnes na to spomínam a deti tiež. Tešíme sa k moru, ale keď to nejde, dá sa prežiť krásny čas aj inak. A za zlomok ceny.
Ak chcete ísť k moru tak existujú aj last minute zájazdy alebo šetrí tento rok n další rok na dovolenku
A nedá mi to skús sa na to pozrieť aj tak že máš zdravé deti buď vďačná 🙂
Záleží aj od výdavkov my nemáme úver.....odložíme mužovu výplatu co je skoro 3jka tak tým pádom sa dá ušetriť. Ale nebojsa tiež sme kedysi žili z mesiaca na mesiac.Tak jedine zvýšenie príjmu pomôže.A šetriť na horšie časy skôr ako na dovolenku predsa len môže sa niečo pokaziť,choroba to by ma skôr trápilo ako dovolenka.Kamaratka tiež nikde neboli živili 3 malé deti a išli až keď vyrástli a osamostatnili sa.
My sme si napriklad spravili tolko deti, aby sme ich uzivili a nemuseli sediet doma na zadku 🤷🏼♀️ to je fakt taka otazka, ze ako to robia ludia co chodia kazdy rok k moru…asi viac zarobia, urobili si menej deti alebo su schopni na niecom inom usetrit…
Nechávam si vyplatiť daňový bonus na dieťa jednorázovo ,plus od nového roka šetrím do pokladničky do ktorej hádžem vždy všetky 2€ čo mi vydajú v obchode plus aj bankovky podľa toho koľko mi chýbať nebude
Na dovolenku sice ideme, ale keby sme nesli tak sa z toho nezblaznim, nahodou my sme min rok boli autom v taliansku, aj predtym rok, a pocas leta sme isli na kratke vylety po okoli, vlakom, na ihrisko si zakopat loptu, to sa detom velmi pacilo, prosto take obycajne veci.. obcas sme isli do nejakeho klimovaneho kutika, pebo bolo horuce leto a nechceli sme len sediet doma.
Odkladame cely rok,,chodime vlastnym autom, potraviny kupim na mieste( najcastejsie hr,,it). , nic netrepem z,domu, obed si uvarime, vecera v restike, ak,mame chut. V jedle nie sme vyberavi.
Nekupujem ziadne extra znackove veci ani sebe, ani detom. Radsej si zajdem na tu dovolenku.
A to ja nezarobim nejak,vela a mame aj hypo na dom.
Skuste si na,par dni pozicat karavan, super zazitok. Boli sme vlani, deti chcu ist zas.

My sme boli pri mori naposledy keď bola dcéra prvacka a už je deviatacka , proste mame iné veci kúpili sme starší dom sami si ho rekonstruujeme a ešte mame dcérku autistku a tá sa na tom dome cíti super a odtiaľ chodíme na výlety malkiapark pekná ZOO potom chodíme do Komárna ba farmu , ktorá je voľne prístupná a vždy sú tam obe zvieratká iné hračky pre deti tam sa vyšanti a potom na záhrade si užíva svoj veľký výbeh deťom často čstaci malo a moje staršie deti letecky boli pri mori len raz a to sú už dospeli a celkovo sme boli s deťmi pri mori 4 krát a to raz len s dvoma deťmi ostatné povedali že nechcú ísť že ich more neláka