Leto bez zážitkov
Je tu niekto, čo nemá nič rezervované na leto?my nič.trápi ma, že yun sa bude asi cez leto nudiť.žiaľ nemá kamarátov nie jeho vinou.a zrejme čo sa týka výletov tiež žiadna sláva.ja nešoferujem a manžel veľa pracuje.možno ho vezme na jeden dva výlety jednodňovky aby sa neppvedalo, že nikde nebol.trápi ma, že pred nami nudné leto, ni nevuem to zmeniť.bez manžela sa nedá. tu nis sú dibré spoje a manžel nemá rád výlety, nechce nikam chodiť a veľa pracuje
Tak uprimne na vylet zabehnete aj vlakom ci autobusom... netreba na vsetko auto, moji maju s vlaku vzdy neskutocny zazitok... a nudit? Moje deti si pytaju co najjednoduchsie rozplanovane prazdniny v poslednej dobe...stale balit a vybalovat a presuvat sa je hodne narocne... chceli by "hnit na posteli s mobilom" a behat von s kamosmi na kupko, to je ich "prazdninovy sen", ktory sme im zatial nikdy nedopriali... prosim pochop, ze dieta sa nudit nebude, bude cely cas vonku uzivat slobodu a to, ze nema plan a nic nemusi...
@rfrd12 a ako v takom prípade?bez auta, bez vlaku len autobusy a teraz v lete možno 5 spojov cez celý deň...
vsak 5 spojov vas odvezie do vacsieho centra, ci?
My nejdeme tiež nikde na dovolenku ... no to neznamená, že sa budeme nudiť ... dá sa cestovať po SK aj vlakom, autobusom, je tu toho veľa, čo sa dá pozrieť , okrem toho existuje množstvo aktivít, ktoré s dieťaťom môžeš robiť ... prečo sa spoliehaš na muža? ... veď urob dieťaťu program aj bez muža ... mne to skôr príde tak, že sa Ti nechce a len sa ľutuješ ...
Vylet nemusi byt ani drahy, ani inak narocny. Nikto sa nemusi nudit, staci trochu chciet. Jednoduchsie je stazovat sa.
Ísť jedným z tých 5 spojov? Ja neviem, 20 rokov dozadu som nemala vodičák ani peniaze, ale prechodili sme vtedy sami dvaja so synom Slovensko.
@anjelicek26 nie nebaví ho celé dni samého a na mobile.chodí za mnou, že sa nudí
Vlaky tu nie sú a autobusy možno 5 spojov cez deň.teraz cez prázdniny veľa spojov zrušili.
@gelifil skor do mensieho.odtial mozeme ist do dalsich miest a to sa uz nestihame vratit domov...lebo.posledny spoj do dediny je cez prazdniny okolo 16
Ranným autobusom sa odvezie té do mesta, tam sadnete na spoj ktorý vás odvezie na zaujímavé miesto, verar vás na stanici vyzdvihne manžel. Ráno sa odvezie té do mesta a pôjdete tam na kúpalisko. Ráno zabalis ruksak a pôjdete na výlet do blízkeho okolia peso, večer sa vrátite. Co z toho sa nedá zvládnuť?
Ale tak ranny autobus do mesta a odtial chodi spojov kopa... vecernym zasa nazad, alebo muz autom vas vyzdvihne ked pojde s prace... nasi nemali auto a furt sme boli volakde, aj keby len na kupku ci v parku za "rohom" ale kazdy den nieco vymysleli...
Tak ranným sa niekam vyberte a večerným príďete. Moja babka bývalá v takej dedine 5 spojov denne aj to na každý smer a ďalšia zastávka autobusu kde zastavoval bus častejšie bola 2 km a najbližšie mestečko 4km a nie raz sme šli peso keď sme niekam chceli ísť.
Alebo jeden deň ráno sa niekam vyberiete aj ďalej, potom pre spíte niekde v penzióne a ďalší sa vrátite.
Kde je vôľa, je aj cesta.
Tabor?
Toto v prvom rade si musíte vydiskutovať s manželom. Ide leto, dieťa chce ist na dovolenku. Dovolenka moze byť aj na SK, 2-3-5 dňová. Dohodnúť sa ak manžel nejde, idete sami s dieťaťom. Kuk booking rezervovat sa da behom minúty , máte milión možností aj cenových ponúk... Co sa tyka dopravy, sadnete na prvý autobus, do centra mesta napr najblizsieho a spoje uz z mesta idú všade (ci bus ci vlak) koľkí chodia na výlety aj bez auta..popripade sa dohodnúť s nejakymi znamymi ze by ste isli snimi napríklad 🤷🏻♀️ je veľa možností, len treba chcieť 👍
Nudiť sa? No my sme tiež roky nikam nechodili, a nemali sme v dedine ani kamarátky, ano, boli sme 2 sestry, nie najlepšie sestry, ale je to lepšie ako pre jedináčika....ale az také nudné leto sme nemavali. Nepíšeš, koľko má syn rokov....
Vsak môžte ísť tým autobusom na jednodňový výlet, alebo vlakom, alebo na neďaleko lúku na piknik, popozeraj, či nie sú náučné chodníky v blízkosti, jazero alebo rieka na kúpanie.... A taktiež dá sa aj doma: skákať na trampolíne, hádzať loptou na kôš, hrať futbal, určite aj v dedine, alebo aj na ulici so susedmi, hrať badminton, hrať spoločenské hry, karty, maľovať, kresliť, stavať puzzle, lego, pozerať telku, urobiť spolu palacinky, domácu zmrzlinu.... Hrať vankúšovu vojnu, stanovať na záhrade (postaviť stan a prespať tam jednu noc), pozorovať hviezdy, čítať knihy,....
A tiež, není na škodu dieťa zapájať do domácich prác, a ma vyplnený čas.... Nič sa mu nestane, ak ti pomôže umyť riady a vešať prádlo...
@dzulli1980 ved ha vurm, ze da sa pk Slocensku.zial som v tomto odkazana na manzela.mam okrem syna este jedno male dieta.ma rada svoj pokoj spi na obed a v autobuse by nevydrzala.uz sme skusili a nedosli sme do ciela.museli sme vystupit
Myslím, že keď napíšeš odkiaľ ste, nájde sa niekto, kto ti dá konkrétne tipy na výlety. Tiež by pomohol údaj o veku syna.
Inak ale vymyslieť niečo zaujímavé pre dieťa sa predsa dá aj doma. Veci, na ktoré inak nie je čas - ísť s otcom na ryby, kúpať sa do miestneho potoka. Navrhnúť projekt a postaviť domček na strome. Večerná opekačka so stanovaním na dvore a rozprávaním strašidelných príbehov. Nočná úloha, kde musí vyriešiť záhadu nachádzaním indícií. Treba byť kreatívny.
@viestta
@anjelicek26 manzel nevyzdvihne.pracuje v zahranici
A babky-dedkov strykov-tety deticky nemaju? Ved chodte tam... alebo oni k vam na par dni, tiez im to prospeje...
@pribinak na ten som zabudla a ked som ho chcela prihlasit uz sa nedalo...maju plne
Alebo ho prihlásiť do tábora.... Je to možnosť získať aj nových kamarátov....
Ale tomuto nie som ochotná uveriť, je kopec táborov kde majú voľne miesta
No na všetko máš odpoveď, ako sa nedá. Tak čušte doma a nepýtaj rady.
@rfrd12 isla som to napísať 👍
@ivette1223 msme este okrem neho jedno dieta.je mala a s nou to take jednoduche nie je.sadnut a ist...
A čo tak dohodnúť sa s kamarátkami a naplánovať spoločnú akciu? Navštíviť babky, dedkovi, sesternice a bratrancov... Alebo objednať úbytko pre dvoch a ist len so synom na pár dní?
Kde je vôľa, je aj cesta
@pribinak najblizsi je od nas 25km a nie je volne.telefonovala som tam.syn nechce ist daleko
Ved ani dnes ked pozriem, nie su vsetky tabory plne... ja chapem, ze je to zlozitejsie, ked mas aj druhe male dieta, ale za to to prve nemoze... treba sa venovat aj jeho potrebam... ako prve rano sa ho spytaj, nech napise zoznam kam by ist CHCEL a skuste aspon tri veci s toho aj zrealizovat.
@viestta a dcera sa postara doma sama o seba
@annm81 skusim nieco z toho...kreayovna som nikdy nebola.sle strasidelne pribehy vynecham.bal by sa

Vždy sa dá