Leto bez zážitkov
Je tu niekto, čo nemá nič rezervované na leto?my nič.trápi ma, že yun sa bude asi cez leto nudiť.žiaľ nemá kamarátov nie jeho vinou.a zrejme čo sa týka výletov tiež žiadna sláva.ja nešoferujem a manžel veľa pracuje.možno ho vezme na jeden dva výlety jednodňovky aby sa neppvedalo, že nikde nebol.trápi ma, že pred nami nudné leto, ni nevuem to zmeniť.bez manžela sa nedá. tu nis sú dibré spoje a manžel nemá rád výlety, nechce nikam chodiť a veľa pracuje
@annm81 skusim nieco z toho.kreativita mi chyba.pribehy vynecham.bal by sa
Tak ja neviem, ak sa s malou naozaj nedá a s manželom sa nevies dohodnúť, tak mate jedinu možnosť, sediet doma, žiaľ 🤷🏻♀️ vymyslite si teda program na doma zo synom, opekacka, neviem kde byvate ci na rovine ci neikde popri lesoch horach, tam sa da tiez, pozriet zvieratká niekde na okolí, ist sa prejsť, bicyklovať sa (neviem kolko má mala ) postavit bazen to decka zabavi na dlho...
Btw my ako decka sme tiez nechodili nikam na dovolenky a na vylety duplom, nemali sme auto v domácnosti a byvali sme ďaleko od mesta. Ale teda vynasli sme sa vzdy 👍
Mam dojem, ze teraz uz nielen kazde dieta potrebuje animatora, ale uz aj rodicia.
@dskjhfdlkdjhl presne, ja neviem ako to naši vyriešili bez aqua parkov, zvieracích parkov, neviem akých inštitúcií verejnej zábavy, že sme mali zážitkov habafuk. Už aj blbá stanovačka u babky na záhrade bol zážitok. Bez vstupného a mekaca.
Ešte ma napadlo, také malé pieskovisko sa dá kúpiť lacno, a deti sa tam radi hrabu aj celý deň... My sme stále "piekli" koláče z blata 😃 hojdačka na strom, bazén na dvor.... Však keby sa dalo, deti by tam boli cely deň.... Naši mali 2 kempingove kreslá, tie sme mali rozložené pri nafukivacom bazéne, ja som tam cele hodiny prekežala a hrala som sa v duchu, že akože sedím v lietadle a cestujem neviem kam, a keď som išla do domu večer rak som akože prišla už na hotel.... Však deti majú fantáziu, ak sa nudí, niečo vymyslí....mozno stačí len ho chvíľu nechať tak a nechcú et silou mocou vymyslieť program na každý deň....
@viestta a to sme ani tie mobily nemali-ci vlastne asi prave preto-to budu ti mozgozruti😉
@ivette1223 mala je este mala.bicykel nehrozi.syn sa chodi bicyklovat po dedine, akl sam.dcerama 1,5 roka a vystraja, ona je sidlo.nikde nevydrzi.ale odzneli tu napady ako sa da aj doma nieco zrealizovat.skusi nieci z toho.manzel bude v lete malo doma a on nechce chodit ok vyletoch.no mozno aspon niekde pojdeme.ja potrebujem syna "zabavit" prave vtedy ked doma nebude.a tych dni bude zial dost.
tak chodte na vylety kde aj prespite, to zvladnete aj s 2detmi
Píšes, ze nemá kamarátov nie jeho vinou ako to myslíš?nie sú u vás na dedine deti?Bola chyba sa zahrabat na dedinu kde ide 5 autobusov to už vieš...Zvykaj dcéru na autobusy, aby ste sa niekam dostali koľko majú obidve deti rokov?susedy, kamaratky s deťmi?Kúpit karty, hry, niečo upiecť, kolobežka, bicykel neviem koľko má rokov?
@bolarazjedna pieskovisko mame trampolinu take hej len chcela som aj nieco ine, co nezaziva kazdy den...
Trápi ťa to, ale nič pre to nespravíš...to je fakt super nastavenie v živote...nemôžeš sa celý čas prispôsobovať mladšiemu dieťaťu...verím, že to dieťa pekne pospinká aj v kočíku, ale poznám takých ľudí ako si ty, ľutujú sa, aký majú život, ale nič nespravia pre to, aby to napravili a hlavne hľadajú dôvody prečo sa niečo nedá, namiesto hľadania riešení...a na všetko sa riešenie nájsť dá...dostala si tu kopu dobrých, vynikajúcich nápadov, dokonca som sa niektorými inšpirovala aj ja a už viem, aký program pripravím svojmu dieťaťu počas leta ... a nie, nemám ani manžela a ani partnera a ani auto, tiež cestujeme autom alebo autobusom a ak by sme nestíhli posledný vlak/autobus, tak si zavoláme taxi, ktoré nás domov odvezie 😁
Že 1,5 roka má dcéra, no mám dosť. S takým deckom som sama busom išla 800 km a Ty ju nevieš dať do cyklosedacky?? Nie! Nechce sa Ti. Máme Ti zobrať syna na prázdniny, alebo čo vlastne chceš? Chudatka deti fakt.
Preco nejdeš aj so synom a dcéra v kočíku, peši..kúpiť nanuk, dať si zmrzlinu.Budes musieť ísť s autobusom dcéra už zase nie je tak mala, aby nevydržala do blízkeho mesta...niekde ho detského kútika, zoo, ihrisko dať si zákusok nepíšeš vek syna, ale keď sa sám bicykluje už malý nebude a pubertakovi by si už taký program nerobila.
Hlavne je odísť z domu🙂
A ešte mi napadlo, toto malo u nás vždy najväčší úspech - tour de ihriska. Mam výhodu, že byvam v meste, ale ak sa ti podari napasovať autobusy, zvládnete aj vy. My sme si dali za cieľ prejst všetky ihriska v meste - boli zasvineni od piesku, kamienkov, ale tie debaty, čo sa im kde pacilo viac, to stalo za to. Skus pozriet najbližšie mesto, ihriska na mape, zoberte hračky, kybliky, sitka, hrablicky, nahradne oblečenie, desiatu a keď dáte len dve ihriska za den, máte program jasny. Pripadne ak sa vam nedá ísť niekam, urobte si doma nanuky alebo nieco take - keď si spomeniem, ake boli decká nadsene, že ideme robiť nanuky. Mna síce z tych otázok, kedy už budú hotove, bolela hlava, ale oni mali zážitok 😀 paradoxne, čím väčšia blbosť pre rodiča, tým vacsi zážitok pre dieťa.
Ináč, treba aby sa deti trochu aj nudili, aj sami prehrali, to nie je nic zle. Ale ak máš strach, že bez veľkých výletov a dovoleniek bude mat tvoje dieťa nudne leto, tak sa ozaj nemusis bat. Bude ho mat take, ako si urobíte 😊
A fakt, keby si napísala, koľko má syn rokov a kde bývate, tak by ti vedeli poradiť programy... As dcérou chápem, že je to náročné, ešte keby si napísala, čo nezvláda v cestovaní, možno by ti vedeli poradiť, ako cestu spríjemniť, čo vyskúšať, aby ste cestu zvládli.... Napr chodíte s kočíkom, či bez? Nechce sedieť pripútaná v kočíku, či nechce sedieť v autobuse, či vykrikuje, či aký je problém.... Možno by sa ju dalo zabaviť hračkami, ktoré nevidí každý deň, len tu špeciálnu príležitosť počas cestovania.... Alebo zaujať ju, čo všetko môže vidieť von oknom počas cesty.... Alebo odpútať pozornosť nejak
BTW, keby som na materskej, tak si užijeme leto, že sa z toho zblaznime. A netreba ani auto, ani prachy. Žiaľ, som pracujúca a môžme si spolu užiť naplno iba 2 týždne. Ale aj počas dní keď sme v práci, pôjdeme navečer na bike, na zmrzku, do amfiku, na kupko, alebo len doma opekať, grilovať, pozerať rozprávku v noci na terase s pukancami v miske, zahrať sa spoločenské hry, ktoré cez školský rok nestíhame, prespať na zahrade v stane.... Juuuuj ani všetko nepostihame.
Kde to zijes? Však snáď nežiješ uprostred samoty niekde v Mongolsku
tak tam prespite, ked sa nestihnete vratit
a preco nejdes na dovolenku s detmi sama? ved po celom slovensku mas kopu baby friendly hotelov s animatormi cele leto. vypadli by ste z domu, syn by mal super zazitky, ty s dcerou by si sa zapojila, alebo by ste si urobili vlastny program. nie si jedina, ktorej chlap je stale v praci, zeny uplne bezne chodia s detmi na dovolenky aj bez chlapa. aj ja som s dcerami bola a bolo nas tam takych viac.
Dcéru zoberieš so sebou. Aké staré sú tie deti? Lebo zážitky sa dajú zvládnuť aj s dieťaťom v kočíku, stačí sa vedieť zorganizovať.
Ako daleko je dedina od najblizsieho mesta? Rano pojdete autobusom, naspat taxikom. Kde je problem? Neminies 3 E za cestu ale 13E. Nestoji ti to za to?
"Kto chce, hlada sposob, kto nechce, hlada dovod."
Super, ze si zalozila tuto temu a zamyslas sa nad tym, snad tu najdes nejaku inspiraciu, kt budes moct vyuzit.
Mne napadlo:
Pozvite kamosov /bratrancov / spoluziakov ku vam na par dni, potom chodte vy ku nim, vsetci al len syn...
Aktivity pohladaj na nete podla veku a zaujmov, nemusis im robit program ako v tabore, ale niecim sa inspirovat mozes....
A odporucam spravit si cim skor vodicak a zacat aktivne jazdit, otvori vam to mnohe moznosti...
Tiez by som zvazila prestahovanie sa do zahranicia ku otcovi a zit vsetci spolu "medzi ludmi", ale hlavne ako rodina.
Drzim palce
Keby ma moja mama zmýšľanie ako ty tak som ďalej ako vo vedľajšom meste nebola.. preboha spamataj sa! Len ako sa nedá.Moja mama nesoferuje, otec pracuje celý život v zahraničí a vždy sme niekam išli a to sme neboli finančne na to najlepšie keď sme boli ešte s bratom deti, ale len vymýšľali ako nám spraviť leto s kamoškami na pieskovisku, kúpalisku, poprípade lacný tábor z kostola atd.
1,5 rocna to je uz partacka na vylety, ja som myslela, ze mas 3-mes. babo. 1,5r. uz moze ist aj na cyklosedacku a povozit sa po okoli
Prepac, ale z akeho dovodu si tak velmi zavisla od manzela? Nezvladla by si vodicak? Ak mate financne problemy, tak to samozrejme chapem, ale ak je to ok po tejto stranke, tak by som to urcite urychlene riesila.zivot s dvomi detmi niekde odrezana od sveta bez auta odkazana na manzela v zahranici- tak toto mi nedava zmysel
A pomôže ti ak ti niekto napíše že aj jeho deti nebudú cez leto nič robiť? Myslíš že sa tvoj syn bude nudiť menej?
Tak nič nerobte keď sa podľa.teba nič robiť nedá.. tak celé leto vyrábajte kreatívne veci.. ale asi ani to nepôjde..
Ja by som sa zbláznila ak by sme sa nikam nedostali.. mám tri deti čo som stihla do 4r a možnosť výletu sme našli vzdy.. aj v čase keď som nesoferovala, aj v čase keď mal najstarší 2r a dcéra ešte ani rok.. alebo keď mal najstarší 5, dcéra 4 a najmladší rok.. aj v čase keď muž nemohol.. mala som nosič, ruksak s jedlom a dostatočne silnú chuť vypadnúť z domu.. stačil aj park s ihriskom a bublifukom, hlavne necj to nie je okolie domu.. nenávidím sedieť doma.. ale to som ja, ak ty si iná, tak program urobte podľa vás..
My nemame ziadne extra plany ale milion malych vyletov je na zozname a nejake navstevy a udalosti...
Ty si jedna z tych co najdu problem na kazde riesenie 🙄🙄🙄 aku radu vlastne ocakavas, ked vsetko sa neda? Si sa vcera zobudila, ze budu prazdniny a zijete niekde na lazoch alebo preco este nemas vodicak? Ani sa neobtazuj tym, ako sa neda… ale ak sa neda, tak preco ste sa stahovali do takej diery a muz s autom v zahranici? To fakt ste nerozmyslali nad tym, ze bude treba chodit s detmi k lekarovi, do skoly, kamkolvek?
Dovolenky a vylety nie su povinnost, nie kazdy si ich moze dovolit, ale tak zoberiem deti na bike, spravim bazen na dvore, raz pozvem kamosov k nam, inokedy ide moje ku kamosom, na tyzden na prazdniny k babke / tetke / krstnej, tabor (volnych miest je stale dost, nevymyslaj), obetuj svoj komfort a lenivost a sadnite na ten bus a odvezte sa aspon do mesta na zmrzku, alebo na vikendovy vylet, muz nech vas na tyzden vezme tam kde pracuje, popozerate aj zahranicie…
A idem si spravit 🍿 ku vsetkym tym vyhovorkam…

Uplynule roky som mala naozaj veľmi náročné po každej stránke. Najmä financnej. Dovolenka pri mori mi ani nenapadla, drahe výlety boli ozaj vynimocne. Nesoferujem, s mužom sme riešili odlúčenie, cize o nejakých rodinných výletoch som ani nesnívala. Moje deti majú napriek vsetkemu z prázdnin toľko zážitkov, že až. Vedľa nasho mesta je salaš, vybrali sme sa tam peši - celodenný vylet. Inokedy sme si spravili piknik - deka, desiata, spoločenské hry a ideš. Potom sme sli na cely den na kúpalisko. Raz za cas sme si spravili veľký vylet - kludne aj 200 km od mesta. Inokedy sme sa len zviezli vlakom do iného mesta, kde sme si spravili program. Proste rano ideš, večer prides. Aj s piatimi busmi denne. Vždy sa to dá, len to chce viac plánovania ako v beznych prípadoch, keď majú ľudia auto, viac peňazí atd. Všetko som si planovala sama, cestovali sme busmi a vlakmi. Od casu, keď bol menší ešte v kočíku a vacsi mal 3 roky. Zvykla som volat aj kamosky, ale presne to bolo o tom, že “nedá sa”, “neviem, ako to deti zvládnu”… ja nepoznám nedá sa a aj za 5 eur vymyslím taký vylet, že deti o tom hovoria týždeň. Ver mi, deti často nepotrebujú mat honosné výlety. Užijú si aj obyčajnú opekačku, keď majú z nej krásne spomienky. Ja som každý vylet vymyslala nejake hry, hádanky, ktoré ich motivovali a pod. Doteraz na to spomínajú, ako v lese hľadali pexeso 😀 Teraz je starsi syn uz veľký, ma 10 a je to zas o inom, ale na “maminkine výlety” sa teší aj teraz. A nebude to nic svetoborné, ale ide o pocit, nie o miesto 🙂 len treba zmeniť “nedá sa” a skusit ísť čo i len na piknik na najbližšiu luku. To urcite zvladne aj mensie dieťatko. Mam medzi deťmi 2,5 r, vlacim ich fakt od mala. Takze dá sa, len treba vyjsť z komfortnej zóny.