Logika a zmýšľanie mužov
Ahojte babulky, neviem či tu voľakde už niečo také nie je , tak pre istotu vytváram takúto diskusiu... Ach tí muži... Niekedy je ťažké pochopiť ich logiku a zmýšľanie... oni zas tvrdia to isté o nás, no keby troška rozmýšľali a vnímali nás viac, tak by tento problém zanikol xixi 😀 Vždy keď kávičkujem s kamarátkami tak sa rozprávame o našich mužoch (veľmi dobrá téma, zaberie aj pár hodín) a prichádzame na, to že tí naši muži sú si tak troška podobní... Chcem diskusiu poňať humorne. Ja som koniec koncov so mojim mužom spokojná, to o čom tu teraz budem písať sú len chybičky krásy, ktoré však niekedy vedia poriadne naštvať a rozpútať hádku. Takže ak máte nejaké príhody, pri ktorých sa vám až mozog zastavoval nad uvažovaním vášho muža/priateľa hoďte ich prosím sem Ja pridávam pár o tom svojom 😅
- Môj manžel sa jedného krásneho dňa rozhodol že si urobí taký večer pre seba.. Dal si poriadnu sprchu, pekne sa vyumýval (inokedy to zvykne odfláknuť) našampónikoval, vydrhol sa sprchovačkou a čo je najdôležitejšie, oholil si isté ehm partie, ktoré už boli dlhšie zanedbané... 😀 😀 😀 Dokonca si dal i dezodorant (inokedy ho naháňam po byte s dezodorantom v ruke a on kričí ako o život, že „nie, nie ja to nechcem, ja to nepotrebujem. „ Našťastie nezvykne smrdieť potom no ja mám straše rada ak vonia takou tou „kupovanou“ vôňou) Vyšiel z kúpeľne celučičký voňavý, ja celá natešená.. 😵 no potom ma šokla jedna vec.... On si na seba obliekol pyžamo, ktoré nosil už tuším že viac ako mesiac !!! Nemusím vám hovoriť že to pyžamo ,už nevoňalo aj keď ho mal oblečené na voňavej pokožke... Neviem či to šoklo len mňa alebo táto informácia je tak troška šokujúca aj pre vás no MNE by sa niečo také nemohlo stať ani náhodou. Potom som uvažovala nad tým, ako ten môj muž vlastne uvažuje.. no neprišla som na nič Samozrejme že som ho potom poriadne zdrbala a on si nechápavo obliekol čistú pyžamu
- Môj muž akosi nevie pochopiť, prečo mám pri umývadle dve hubky na riad. Jedna je červená, tú používam len a len na riad, a tá druhá je žltá, tú používam na umývanie sporáka, stola a kuchynskej linky. No môj muž to nevie pochopiť, načo je ich tááák veľa. Neviem čím je to také ťažké rozlíšiť tieto dve farby no môj muž si to ani za boha nevie zapamätať, že ktorá je na čo. I dnes ráno Tak som sa rozhodla, že mu nad umývadlo na kuchynskú linku vylepím papierik s presným popisom ako sa tieto dve huby používajú 🙂 A to sa ho to snažím naučiť už skoro DVA roky. No ja stále dúfam, že sa jedného krásneho dňa zobudím a môj manžel zahlási : „ Miláčik, už tomu rozumiem.. „ 🙂 Samozrejme sme sa kvôli tomu už pár krát pochytili, z čoho som ja vyšla ako "hubkový" blázon alebo maniak To isté máme doma i s utierkou na riad a na ruky. Na ruky je froté uteráčik a na riad je klasická bavlnená utierka, no aj keď sú farebne úplne mimo (na ruky je biela, na riad sú rôznofarebné) môj muž ich akosi nevie rozlišovať 🙂
Tých maličkostí je oveľa viac no nechcem sa tu takto rozpisovať. Snáď som vás trošičku pobavila a spríjemnila vám tento škaredý upršaný deň. 🙂
Tak MM sem takhle jednou poprosila, ze ci moze male prevlect prosteradlo na posteli a jak tam daval to nove, tak se me zeptal, jestli ma sundat to stare 😀 😀
uuplne vsetky mame rovnakych muzov,ale ja sa s tym NIKDY nezmierim,ze on nevie kde sa dava spinave pradlo,kde je vesiak na bundy,ze ostrihane chlpy patria do kosa,nie mimo kosa,ze kuchynska linka sa umyva s cistou spongiou,nie mastnou,ze ruky sa pocas jedla utieraju do servitka,nie do utierky,s ktorou sa utieraju riady....e ze a ze a ze .............a ked vari,ludia bozi....vcera ma vytocil,piekol maso,a on si do zvlast misky zarobil olej,koreniny,cesnak,cibulu a potom ten bocik maslovackou na plechu potieral s tou zmesou.....pred pecenim....to nemohol urobit ze jednoudcho to vsetko aj s masom premiesa v plechu??? zbytocne riady na vyse....potom s mastnymi rukami chyta dvierka na linke,chladnicku,spajzu...ja uz som vazne zufala...chapem zeny,ktore sa dokazu pre toto rozviest
@petra8786 ja to tiez moc s tymi hubkami nechapem, mam jednu a s nou vsetko robim,ked je spinavsia tak ju hodim do mycki aspon vydezinfikovat a precistit, ked je uz horsia putuje do kupleky na zachod atd...
ja sa moc na manzela nemozem stazovat lebo on robi vsetko (okrem varenia a to mi nevadi lebo ja zboznujem varit) napriklad vcera prisla suseda ci mozu drobci ist k nej sa zahrat z jej dcerou - tak tam stvrdli vyse 2 hodin za ten cas sme obaja vypucovali cely byt, mohol by povedat ze ved to mozem urobit sama cez tyzden kedze som doma, ale cez tyzden su drobci doma a ked nieco upracem tak ony narobia znovu inde bordel tak upratujem dookola (mozno to poznate 😵 ) a tak isto nebudem upratovat non stop na ukor deti, snazim sa s nimi robit vela veci, ked budu starsi nebudu si pametat pervektne vyupratovany byt ale akocie na ake som ich brala (dufam) 😉
oha ale na MDZ ma dojal, vecer mu vravim ze dakujem za darcek na MDZ, tak mi povedal ze som mu to mala pripomenut ze odkial mal vediet, tak som nebola ani nahnevana lebo zijeme v zahranici takze ma asi pravu ale na "google' to bolo na ich hlavnej stranke ze je medzinarodny den zien 😉 ale povedal ze na google nechodi 😀
poobednajšia siesta: drahý ide na vegetík k telke s pohárom vody v ruke, po 10 min. nasleduje odbeh na toaletu a následný príchod do obývačky s ďalším pohárom vody v ruke / podotýkam, že ten prvý pohár vody je stále plný /...tých pohárov v priebehu dňa je skoro "desať", z jedného pijem ja celý deň a zo zvyšných deväť pije môj drahý.....keď nasleduje moja klasická "zbytočná" otázka, prečo nepije len z jedného pohára,dostane sa mi klasická odpoved, že vždy zabudne........ďalšia pikoška, u nás neexistuje odhadzovanie prázdnych obalov do koša / z keksíkov, cukríkov a pod. /, keksík sa dopapá a prázdny obal z neho sa nechá len tak položený na kuchynskej linke v blízkosti koša, stačí len jeden smiešny pohyb smerom nadol a obal je v koši...na moju znovu "zbytočnú" otázku, "prečo sa to do koša nemôže vhodiť ihneď" dostanem ešte lepšiu odpoveď.." zlatko,ty to naozaj nevieš? pretože nemám čas" 😨 a ja sa pozerám na neho nechápavo ako puk 😀
Moj manzel je romantik telom aj dusou. Dostala som na MDZ od neho cokoladu. Pytam sa: preco horku, vies ze ju nemam rada... On: To ked budes mat hnačku...
Ale pekne od neho, ze mysli aj na moj traviaci trakt, nie??
@zuzanka999 ..presne tak, ja tiež neviem pochopiť, prečo ten môj keď je doma, záchodovú dosku zatvára a keď príde domov z práce, rozčuľuje sa, že je zvihnutá... 😀 😀
😀 Pridám aj ja....o mužovi už nemusím 😀, to už je toho popísané 😀, fakt sú všetci rovnakí 🙂
Teda..........Mamin kolega - vdovec (inak sa príkladne staral o syna, poriadok, varil).........bol u nás na návšteve a mama akurát robila tekvicový prívarok, samozrejme ho ponúkla, chválil si, že kde kupovala tú tekvicu 🙂 Mama že nikde, to je z našej záhradky, hneď mu hovorí, veď aj ty máš záhradku, dám ti semiačka, krásna ti vyrastie, uvidíš 🙂 Na jeseň pozbieraš, dáš do mrazáku, vytiahneš kedy potrebuješ a máš prívarok či polievku 😀 ...........Ujo posial 😀 Bol potom opäť u nás a pýta sa mami 😀 Hanka a to tvoja dyňa dobrá ? 😀 Bo ja som vybral z mrazáku a sa mi rozpadla a roztiekla (niečo také, to už neviem jeho presné slová, mala som asi 12 rokov, ale nikdy nezabudnem 😀) Mama mu nepovedala, že sa to má postrúhať a dať do sáčkov 🙂 on tam chudák vopchal celé 2 obrovské dyne, vraj mu už okolo nich máločo vošlo, sa sťažoval, a úžitok z nich žiaden, že vyhodil 😀 😀 😀 Bože, tak som sa smiala 😀 Ale inak uja som mala rada, na chlapa bol naozaj šikovný a zodpovedný 🙂
@zuzanka999 hmmm mňa zas úprimne šokovalo, že máš rozdelené hubky na riad a na šporák, ale muža necháš vedľa seba spávať mesiac v tom istom pyžame 😝 ak si za ten mesiac aj prezliekala postele, tak akože už úplne nechápem, že ho s odfláknutou hygienou (ako si sama napísala) a v prepotenom pyžame necháš ľahnúť do čistých perín vedľa seba... už keď teda tvojmu mužovi to nevadí, tak snáď by si mohla to pyžamo po týždni chytiť a hodiť do pračky aj ty, nie? či nosí si ho on všade so sebou? 😝 sťažuješ sa na chlapovu logiku,ale tá tvoja nie je v tomto smere o nič lepšia, sorry... ale hlavne že máš farebne oddelené hubky v kuchyni, mno...
Moj muz je panna,pedant,hubiek a handriciek mame tiez par,upratat dokaze dokonale.par krat ma sfukol,ze nevysavam podla neho dobre,tak odvtedy velke vysavanie ma na starosti on 🙂 uz si dava pozor,za co pinda 🙂 jeho logiku som nikdy nechapala,nechapem ju a nikdy ju ani nepochopim.teraz ma konkretne jeho antilogicke napady nenapadnu,ale uz davno vravim,ze nema ziadnu prakticku logiku 😀 to je ako "naco by som sa poskriabal takto (jednoducho) ,ked sa mozem takto (zlozito)"
@zuzanka999 vidis, tak to tu na konovi chodi...chtela jsi pobavit, trosku odlehcit den a za to dostanes vynadano, kolik pouzivas hubek a jake ma tvuj muz pyzamo 🙄
baby a poznate tie otazky: A kde mam ponozky? Tam a tam - ako vzdy. Ale ja ich nevidim. ..... 😀 samozrejme, ze tam su. A kde mam tricko? 😀 😀 Tam ako vzdy. Ale ja ho nevidim 😀 😀
alebo po sprchovani, utrie sa uterakom a mokry ho necha tam niekde svacnuty v kupelni, na toto som alergicka. sto razy mozem hovorit, utries sa a daj ho presusit. nie. ble 😀
alebo povlecene periny a drb sa do nich v teplakoch alebo rifloch. uaaaaaaaaaaaaaaa, toto ma vytaca ze fakt. alebo umyje riad, co je chvalyhodne, utrie, ale linka, pracovna doska, tam stoji voda. to uz neutrie. a dalo by sa pokracovat donekonecna 😀
@mimka11111 tak POHARE, to je aj u nas. zakazdym novy, cisty a ked uz dojdu, lebo ich nemame zas az tak vela, tak sa radsej nenapije, lebo by si musel umyt 😀 😀 a obaly od keksikov, ked poviem, ze sak preco to nehodi do kosa, tak odpovie: "Sak akurat som chcel..." 😀 😀 vzdy akurat chce 😀
môj neupratuje vôbec, ale keď vidím , čo všetko by mohol navystrájať, ani ho nebudem do toho nútiť 😀
@slobodna33 ten moj z nicoho nic 😕 dostal vnuknutie,ze curat sa da aj posediacky..hlavne,ked ma vypite...naozaj nechapem,ako sa mu to po 9 rokoch dostalo do hlavy... 😀 😀
@zuzanka999 ha tak vazne dik som sa pobavila 😀 😀 😀 no docela ta chapem a ver mi ze za par rokov s najvacsou pravdepodobnostou zistis ze lahsie zmenis svoje zvyky hubkove ako jeho nezvyky 😉 ono totiz muz taketo veci nevyhodnocuje ako dolezite ako ostatne mnohe ine a preto ich nebude robit nikdy a ak ho aj donutis bude z toho len v strese ale vazne som si zaspominala aj naseba a nase zaciatky 😀 pri tretom dietati uz budes vo faze ako ja hovorim "zelenina" (skratka ani obraz ani zvuk, predstav si taku mrkvu ktoru uz nenas..e takmer nic 😎 ) ale nechcem aby to vyznelo nejako negativne, moj muz je skvely manzel aj otec len sa treba sustredit na to co robi a nie co nerobi 🙂
Moj sa rano osprchuje, mokru osusku hodi zgucenu na svoju postel, stale som mu vravela, nech ju zavesi, ale kaslal na to, tak som mu ju tam nechala, potom prisiel vecer do postele a cudoval sa, ze ma od toho mokru celu postel. Ale pomohlo to, stacilo mu par krat spat na mokrej posteli a uz si tu osusku odklada 😝
@mawka ja som sa vďaka môjmu naučila, že chlapi čokoľvek nájdu- kým to "neschováš" na svojom mieste- pr. boli sme sa s malou hrať u susedov- miláčik pol hodinu behá po byte, búcha, hľadá- nakoniec nervný dobehne k susedom- kde mám opasok? všade som hľadal a nikde nie je.... samozrejme, že bol na svojom mieste v skrini 🙂 🙂 🙂
inak, neprevychováte ho, to je svätá pravda- chce to veeeeľa trpezlivosti a dá sa trošku "upraviť"- ten môj pochádzal z prostredia, kde fungovalo "mama, sprav mi kávu, mama, podaj mi, mama, dones, mama..." a maminka lietala ako na metle- toto som zatrhla hneď v úvode, našťastie úspešne 😉
čo sa týka upratovania- toho sa doma nechytil a dodnes to nerobí, keď je nablízku niekto z jeho rodiny- inak ho upratovanie kuchyne doslova baví- umyje riad linku (síce nič iné, ale aspoň niečo)- niekedy to vygraduje tým, že mňa sprdne, že nemám logicky usporiadané veci na linke....(logicky= podľa chlapskej logiky 😀 )
inak, sa fakt nemôžem sťažovať, keďže prestal piť, prestal fajčiť, s kamarátmi sa nefláka, je geniálny otec (jeho otec bol alkoholik a tyran- takže vie vie, aké detstvo nechce spraviť vlastnému dieťaťu)- len sú veci, ktoré v chlapovi zostanú a veeeeľmi ťažko sa vykoreňujú- a to je slovná zásoba- keďže pochádza z prostredia, z akého pochádza- preňho je lichôtka, keď vlastnej sestre povie "ty ...."- ľahšie je sprdnúť, podrýpnuť, ironicky niečo zahlásiť, ako povedať niečo pekné....a toto je to, s čím sa neviem zmieriť...poraďte, ako to chlapa naučiť....🙂
ako vidim, aj tuto temu uz nejaky chlap premenoval 🙂
@zuzanka999 chlapi nerozmýšľajú, a už vôbec nie logicky - to myslím hovorí za všetko....
Ja by som logicke myslenie muzov prilis nerozoberala...Problem totiz netkvie v tom, ze nie je pragmatickym, praktickym a realistickym, ale problem je viac v ich nepochopeni z toho ako ich naprotivna strana chape, pricom prave taketo nepochopenie je vernou ukazkou logickeho myslenia ak sa vobec logickym nazvat da.... 😀
Momentálne ma napadá príhoda ako môj manžel omylom nezalial kávu v hrnčeku, ale tú vo fľaši, tak išla polovica balenia do koša. Raz som našla kávu v chladničke. A čo sa týka prádla, odloží špinavé prádlo do skrine k čistému, lebo on tam vraj špinu nevidí 🙂 Skôr na to nemá čas alebo je to zvyk z domu, kedy mu prala mamka 🙂
@anny1984 no tak to s tou kavou sa aj mne skoro raz stalo 😀 .nastastie len skoro 🙂 .. roztrzitost sa ani nam, dokonalym zenam, nevyhyba 😀 .. a este raz, ked som bola dievca, pomahala som mame s nedelnym obedom a - tiez nastastie len skoro- sa mi podarilo scedit hovadziu polievku do vylevky 😀 , ostali by nam len kosti a zelenina 😀 ..ale uz som tusim citala aj o zene, ktora to dotiahla az do konca 😅
@reanda raz sme boli u kamošov na návšteve, ako správni hostitelia nás ponúkli kávou. Priložila som ruku k hrnčeku, či je ešte horúca, no hrnček bol úplne studený. Tak vravím: "Kati, tá káva je studená." Ona: "Dala som tam mlieko, asi preto." Ochutnala som ju a bol úplne studená. Tak sa zarozprávala, že zabudla zapnúť konvicu a kávu nám zaliala studenou vodou 😀
😀 Ja už som príspevok pridala, ale nedá mi to, pridám aj niečo o ženách 😀 Opäť mi to rozprávala mama, keď prišla domov od babky. Mala som vtedy asi 16 rokov a môj šatník sa mi zdal nemoderný, trebalo vymeniť, popreberala som a čo som nechcela, zobrala mama a podarovala jednej babkinej susede 🙂, žene, vtedy asi 40 ročnej, veľmi sa potešila 🙂 Poberala len invalidný dôchodok, bola zbavená svojprávnosti, porozprávať sa s ňou ale dalo a bola veľmi pracovitá a ochotná 🙂 Hne´d sa mame a babke núkala, že povyplieva záhradku 😀 Vyplela 😀 Dočista 😀 Neostalo nič, ani byľka 😀 Ešte išla za mamou, ke´d dokončila.......teta, teta, poďte sa pozrieť, ako krásne čisto som Vám vyplela 🙂 Mama vypleštila oči...........a kde moja zelenina ? ............až vtedy jej chúďatku snaživému došlo 🙂 Chcela pomôcť a takto to dopadlo 🙂 Veľa vecí však zvládala naozaj na 1, už je tomu nejaký čas, ale viem, že po smrti jej otca, po nejakých psychologických testoch je opäť svojprávna, veľmi za to bojovala 🙂 Podarilo sa jej 🙂
@barborkam ja som sa dávno tak nedosmiala ako pri tvojom príspevku :D:D:D:D:D:D:D

@trasko ja s pocutia zase viem,ze takto pedantny muzi "obtazuju" celu rodinu 🙂 ...ale ja by som tiez brala,aspon by mal kto po mne upratat (sice,ja som tiez pedant)