Ľudia nevedia prijať, že nepijem alkohol
Ahojte, tí ktorí abstinujete, ako to riešite na oslavách a podobne? Pred rokom som sa rozhodla, že alkohol piť nechcem a to ani príležitostne a ľudia s tým akosi majú problém. V jednom kuse počúvam otázky typu prečo a či som chorá a či ani za jeden a ani na tejto oslave...Nie, nepila som ani na svoju tridsiatku a neplánujem piť ani na oslave hociktorej mojej známej. Ja nemám problém niekam ísť, rada sa zabávam, ale alkohol a cigarety vôbec nepatria do môjho života a nehľadám dôvod prečo áno. Už s cigaretami to bol problém, ľudia mi strkali cigarety do úst až nakoniec ma vylúčili z partie, tým myslím, že väčšinou sedím sama dnuka, kým ostatní fajčia, ale pochopili. S alkoholom majú však obrovský problém a na každej príležitosti mi ho strkajú popod nos a nútia ma, nech si aspoň pripijem. Priateľ takisto mi aj 10x povie, že veď sa napi. Nechcem ostať nespoločenská a sedieť stále doma. Ja sa bez alkoholu zabaviť viem a chcem, ale toto mi už neskutočne lezie na nervy a ľudia ma berú ako čudáčku, že nepijem a nefajčím.
@cyberk mne to je teda jedno ci niekto pije alebo nepije 😀 kazdeho osobna vec. Co som si ale vsimla, tak napriklad na teambuildingoch ti nepijuci nestihaju so zabavou. V urcitom momente sa proste zo zabavy tak nejako prirodzene vyclenia. A tiez ma vytaca, ked nepijuci zazeraju 😀 asi by som to ponala v style, ze mne je sumak, ze ty nepijes, tak sa nestaraj, kolko toho ostatni vypiju.
@queen_mary pekne povedane, plne suhlasim 👍
@klara7227
Ahoj,
ak by si chcela, super neslko vino je napriklad od znacky Natureto. Ak by si chcela vyskusat este nejake ine v pripade oslav, ktore budes robit ty, rada ti poradim 🙂 Ja si nealko rada dam a zvlast v tehotenstve ci pri detoch. Chuti dobre a nic mi nie potom 🙂 To prosim ta neber, ze ta nutim, len keby si mala zaujem. A tiez som ako mlada takmer nepila a nechapalo sa to casto. Ked som zacala robit v kancelari, vacsina kolegov si vypili ale vsetci to brali ked som nepila vobec alebo som si dala len jeden pohar. A vsetci fajciari, ked sme boli v bare, chodili koli nam nefajciarom von. Napriek tomu, ze popolbik bol na stole. Boli vsetcia skveli. Zalezi teda aj od spolocnosti v ktorej sa pohybujes. Ludia, ktori nie su schopni respektovat rozhodnutia druhych su obmedzeni v chapani. S tym jednoduch nic neurobis. Len si razne povedz svoje a pokial neakceptuju, zmen spolocnost. Dolezite je aby ta podporil partner. Ostatni ti mozu byt fuk.
@klara7227 Detto. vobec ani ciga ani kava.. som pre vacsinu cudacka 🙂 a este som vegetarianka :Dco ma speci dietu :D:D A prva otazka ked sme boli vonku? Chora si? Abstinujes? OMG 😵🤣
@klara7227 Detto. vobec ani ciga ani kava.. som pre vacsinu cudacka 🙂 a este som vegetarianka :Dco ma speci dietu :D:D A prva otazka ked sme boli vonku? Chora si? Abstinujes? OMG 😵🤣
@lightworker Dievča, ty si mok clovek. Presne to tak mám. Dneska som si googlila clanky o nepiti alkoholu a ked som si precitala tento komentar tak si hovorim ze konecne niekto kto to chape 😃. Tiez som vegetarian, kavy som sa uz 3 roky nedotkla a alkohol nechcem, prestala som pit, cigarety nefajcim. Iba sa stretavam s otazkami: A co mas z toho zivota ? 😆 no triezvu a cistu hlavu 😃 a ako bonus som 2 mesiace bez cukru ale to sa uz snazim radsej ani nespominat 😂
@lightworker Dievča, ty si mok clovek. Presne to tak mám. Dneska som si googlila clanky o nepiti alkoholu a ked som si precitala tento komentar tak si hovorim ze konecne niekto kto to chape 😃. Tiez som vegetarian, kavy som sa uz 3 roky nedotkla a alkohol nechcem, prestala som pit, cigarety nefajcim. Iba sa stretavam s otazkami: A co mas z toho zivota ? 😆 no triezvu a cistu hlavu 😃 a ako bonus som 2 mesiace bez cukru ale to sa uz snazim radsej ani nespominat 😂
@mata2407 Wau.. to je mega 😍no ak by si chcela, napis mi spravu, rada ta spoznam..pokecame 😊
Prejde ich to. Aj u nás tak bolo. Ale postupne aj ostatní členovia rodiny s tým prestali a sú abstinenti ani alko, ani cigi. Na mojej gulatej oslave, nikto nič nepil. 🙂 a tí ktorí ťa vylúčili, neva nemáš byť s nimi. Mne sa veľmi páči tento trend. ♥️
@lightworker tiež ani kávu nepijem, som vegetarián a vylučujem cukor. Je nás veľa. 🙂
@mata2407
@lightworker tiež ani kávu nepijem, som vegetarián a vylučujem cukor. Je nás veľa. 🙂
@mata2407
@lion777 Ste skvele.. rada pokecam 😍😇
@cyberk mne to je teda jedno ci niekto pije alebo nepije 😀 kazdeho osobna vec. Co som si ale vsimla, tak napriklad na teambuildingoch ti nepijuci nestihaju so zabavou. V urcitom momente sa proste zo zabavy tak nejako prirodzene vyclenia. A tiez ma vytaca, ked nepijuci zazeraju 😀 asi by som to ponala v style, ze mne je sumak, ze ty nepijes, tak sa nestaraj, kolko toho ostatni vypiju.
@queen_mary ja sa nevyclenim napr. Ja odchádzam😂😂😂
Všetci si zvykli a je mi to absolútne jedno
Mam teraz rovnaky problem. Pred 3 mesiacmi som sa proste rozhodla, ze nebudem pit vobec. Nikdy som nepila vela ale obcas som si dala aj na oslave a tychto prilezitostiach. Raz som sa vsak zamyslela a proste mi prislo ze dat si trocha je to iste ako nedat si vobec a tam nastalo rozhodnutie, nie na par mesiacov ale proste navzdy. Kamarati to uz vedia dlhsie a nemali s tym vacsinou ziaden problem, ideme vsak na chatu a bude tam okrem nich este dalsi par ktori my a partnerom moc nepozname. Komunikujeme zatial iba cez chat a raz sme sa s nimi sttetli. Od zaciatku som sa bala ze ked to poviem budem ukamenovana ale priatel ma ukludnoval ze to bude oK. Avsak ja mam velmi dobry odhad na ludske reakcie a teda sa stalo tak ako som myslela. Iba som to zmienila v konverzacii ked sa pytali ze kto co bude pit a zacali vetami typu. "Citlivo sme vyberali ludi co pojdu ma chatu ale nvm co sa pokazilo tentokrat" alebo "my ta nesudime my sme len pobureni" alebo "pozri, pokial tvoj partner pije za dvoch tak je vsetko v rovnovahe" a zaklincovana veta je " mal by som jednu konspiraciu ale necham si ju pre seba". Prosim Vas vysvetlite mi niekto do akej dimenzie som sa to dostala iba preto ze som prestala uplne pit alkohol? To su naozaj ludia tak jednoduchi ze toto aj kd ich to nijako neovplyvnuje maju potrebu twkto komentovat? Preco musia hladat dovody preco to clovek robi? Ved ja ich neodsudzujem za to ze piju tak preco mi nedaju pokoj? Uprimne ani nemam chut ma tu chatu ist.....okrem toho som zistila pred 3 dnami dve ciarky......lenze ja to este nemienim nikomu hovorit a vidite ake nevhodne je vobec to vsetko co pisali este aj v tomto pripade????? A este by si povedali ha my sme to vedeli. Ale ja uz nepijem alkohol dlhsie ako toto. Proste cele zle...ak mate nejake rady kludne sem s tym. Teraz by som mala hyt v klude a nie nervna ci "zapadnem"....tiez by som chcela hyt vyrovnana ako pisala autorka tejto diskusie a nech ma nik nerozhodi ale od priatelov cakate trocha nieco ine

@klara7227 ani ja nepijem, ale ľudia v mojom okolí to rešpektujú, aj keď mi každý krát ponúknu. S úsmevom poviem, nie, ďakujem , nikto to viac nerieši