Ľutujem, že som sa vydala
Ahojte. Neviem čo mám robiť a nikto mi nevie poradiť, tak preto píšem sem, aby som sa vedela nejako inak začať na to pozerať.
UZ dlhšiu dobu ľutujem, že som sa vydala za môjho manžela. Som mladá a otehotnela som. Rodina z každej strany na nás tlačila so svadbou a tak sme sa vzdali aj keď sme nechceli. Sme manželia iba pol roka a máme trojmesačnú dcérku.
Keď sme spolu chodili bolo všetko v pohode. Rozumeli sme si aj keď bolo veľa hádok a nepekných situácii, no pekonali sme to tak že som ustúpila a on mi nasľuboval kade čo.
Poslednom čase je to neznesiteľné. Neustále má uráža, že som zlá matka, manželka neviem nič robiť, nestaram sa o domácnosť a ani oňho. Že nemáme sex ako kedysi každý deň a teraz iba raz za dva týždne ( nevadí mu vôbec to že som po pôrode a zakaždým má to veľmi bolí ). Niekoľko krát má už aj fyzicky napadol čo som nečakala. Najhoršie na tom všetkom je, že ma napadol týždeň po našej svadbe (kde som bola v siedmom mesiaci tehotenstva ). Boli sme na chate a jeden známy ho nahneval a in si to vybil na mne. O päť dní na to som skončila v nemocnici, lebo som mala riziko predčasného pôrodu. Nechcel si priznať vinu. Bol opitý a môj názor je taký, že chlap aj keby bol neviem ako ožratý nemá právo udrieť ženu ( a nieto tehotnú ). Takže vtedy prišiel veľký kameň úrazu. Druhý kameň bol ten, že si to nechcel priznať a všetko hodil na mňa, že je to moja vina a tak to pokračuje ďalej. Neustále hádky, nadávky, urážky a vyhrážaniu sa, fyzické napádanie, vyhrážaniu sa, že ma dostane na psychiatriu, že tam patrím ( pritom on má niekedy také stavy, že si obíja hlavu o stenu, hádže sa na zem a podobne ). Najnovšie chce poštvať proti mne mojich rodičov a neustále klame, ako mne tak celej rodine o mne. Poštval proti mne jeho rodinu a uz aj moju. Povedala som mu že sa s nim rozvediem a on mi odpovedal, že nech skúsim požiadať o rozvod a ešte len uvidim peklo. Takže netuším čo mám robiť. Ja by som sa najradšej teraz rozviedla, kým je dcérka ešte malá a nevie čo sa deje ako keby bola už väčšia a znášala by to veľmi zle. Neviem čo mám robiť a už sa ho aj bojím. Zo začiatku sme mali rovnaké názory, chceli sme to isté ale po svadbe sa zmenil od základov a on už chce robiť iba to čo on chce nie to čo chceme obaja. ☹ som zúfalá
Neboj sa, nepocuvaj tieto vyhrazky. Toto som mala ja a bala som sa niekolko rokov. Osudova chyba, ze som tak dlho vydržala. Manzel ma stale ponizoval, osocoval, aj nasho syna potom, aj pred mojou rodinou ohováral, vyhrazky tiez ze mi vezme deti a mna da zavriet na psychiatriu... tiez ma známosti. Ja som cusala a bala sa, nikto nic nevedel a on sa dokazal vzdy na verejnosti predat ako otec a manžel roka :-/ hnus. Naber odvahu ajked mne sa uz teraz lahko radi, ale odstrihni sa od neho. Nech si keca a vyhraza sa, neni to tak jednoduche ako sa ta snazi presvedčiť. Nie si predpokladám ani alkohokicka alebo drogovo závislá ze by mohol nejako napadnut tvoju schopnost postarat sa o dieta, a este tak male.. sam je chudak slahnuty, nech sa da liecit on. Ale taketo individua si najdu lahku obet a zivia sa tym ako nicia sebavedomie a celkovo celu ta znici. Prosim neboj sa, a hlavne mysli na to ze tito sa nezmenia. Ja som sa rozviedla a mam uzasneho partnera ktorý naopak , mi buduje opat sebavedomie, vazi si ma, miluje ma, nezistne. Drzim ti palce
Az teraz som si vsimla, ze je to stara tema...
@katarinka2112014 ahoj chlapi si nikdy nepriznaju chybu vzdy je to chyba zeny to je bezne... Odstahuj sa vsetko povec mame ta ta urcite pochopi podrzi prosim ta nikdy nebud v nefungujucom vstahu ani koli dietatku... Bude sa to zhorsovat tomu ver nechapem chlapa co udrie vlastnu zenu preboha a nie tehotnu to je pre mna slaboch nie chlap... Niesi prva ani posledna co sa rozvedie radsej byt sama ako s debilom... Mate zazivat tie najkrajsie chvile a nie najhorsie dobre si zvas co uzobis aby si nic nelutovala a nikto nema pravo sa k tebe takto chovat a nesadni mu na lep tipu ja sa zmenim a ine blbosti nezmeni sa mojko drzim palce nevzdavaj sa chlapov je ako kvetou na luke
Vsetko dobre prajem
@katarinka2112014 prosím ta necakaj, kym sa stane daco horsie.
Ako si dopadla???
No podla mna si to autorka vymyslela, podla tych protireceni. Nudi sa? Alebo robi socialny experiment? A k tym blbym poznamkam o vychode, ako tam vsetci piju a pasuju, k tomu sa nevyjadrujem, teda aspon k tomu pitiu🙂 lebo pri pasovani musite mat naozaj kontakty az v BA. pije sa na vychode rovnako ako aj na zvysnom Slovensku, takze daniel, asi slabo poznas svoj "revir". A ze su vychodniari zaostali? Tak toto je gol vazne. Kopu sikovnych ludi na sk su z vychodu. Praveze to delenie slovenska na zapad stred a vychod je priznak zaostalych jedincov - takze, gratulujem vam.
Katka, si ešte mladučká, ale vieš, cítiš, čo treba urobit, nikoho nepočúvaj a zariad sa pekne potichu,. Jemu pre istotu nehovor, čo zamýšľas, pre pokoj Tvoj a Tvojej dcérky. Ak by si našla podporu u rodičov, bolo by to skvelé, mali by to urobiť už len z povinnosti, že Ťa dotlačili do toho zväzku. Tvoj manžel má problém sám so sebou a podľa správania si s tým ešte dlho nebude vedieť rady, s najväčšou pravdepodobnosťou to u neho pochádza už z výchovy/rodiny. Nečakaj zmenu, naopak, cim viac bude zlyhávať on, tým viac si to budete odvážať vy. Ti, že sa správa ako malý "spratek na ihrisku" nebudem ani komentovať, ale že Ťa fyzicky a slovne napada, je tá najhoršia vyhliadka do budúcnosti. Si mladá a máš celý život pred sebou. Aj keď budeš mať 40 rokov, stále budeš mať celý život pred sebou, každý deň je novým začiatkom. Nie je to len fráza, píšem z vlastnej skúsenosti, len sa musíš pre ten lepší zajtrajšok rozhodnúť. Hlavne od neho nečakaj, že sa zmení a ešte raz, nerob veľký rozruch, lebo je zjavne násilník. Ak Ťa napadne, zavolaj políciu a ukončí to s ním okamžite. Keď s ním ostaneš, budete sa stranou vsetci, ak sa rozhodnes pre seba a dcérku, budete mať krásnu šťastný život.
No vlastne, téma je už staršia, ako sa máš teraz, Katka?

@katarinka2112014 náhodou som narazila na túto tému a celkom by ma zaujímalo ako si na tom ? Či si sa s ním rozviedla alebo či toho psychiatrickeho pacienta stále trpis?