icon

Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?

janusienka
12. feb 2014

založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒

adri266
13. feb 2014

@janusienka rozidte sa, vobec sa k sebe nehodite, podla vsetkeho neviete spolu komunikovat.
Nie, chlap nema pravo udriet zenu, ale ani zena nema pravo mu hovorit, ze ten sused ma dlhsieho a toho by som chcela 😠 😠 😠 A nemate sa hadat tak, ze kazdy bude hodinu kricat svoju pravdu a potom , ked ten druhy nepocuva, tak budete buchat po stole ci tahat sa za vlasy. Mali by ste obaja dospiet.

erjona
13. feb 2014

@adri266 Zena ma pravo povedat, ze sused ho ma dlhsieho 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Chlap ma jedine pravo potom budchnut dverami a viac sa s tou osobou nebavit, to jedine pravo ma ....

ynett
13. feb 2014

V prvom rade chcem povedať, že žiaden muž by nemal siahnuť na ženu ALE na druhej strane to čo autorka si dovolila na svojho priateľa je ďaleko cez čiaru, ďalej ako samotný facko-obšuch. Ja by som autorke dala aj dve keby som bola jej kamoška a porozpravala mi tento príbeh - aby sa pekne spamätala.
Prečitala som si celú diskusiu a reakcie autorky tak si to zhrnme:
takže ty si povedala svojmu frajerovi, citujem "aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela" a netvrd v dalšej diskusii že si nepovedala, že by si sa s tým fešákom chcela vyspať. tá tvoja veta presne tak znie a všetci to tak pochopia.
dalej si písala, že však keď mu to ubližovalo tak mal povedať nakričať na teba (nechce sa mi sem vkladať tvoje citáty ale napísala si to) - on ti to podľa teba povedal niekoľkokrát aby si prestala, i tak si si mlela svoje
dalej si sa obhajovala, že však mal odísť - on sa zdvihol a išiel preč a ty si za ním cupitala aby si mu ten úžasný príbeh dopovedala
následne sa obhajuješ že si toľko nepila aby si nevedela čo robíš - takže si ho úmyselne a vedome zraňovala - bravooo, tlieskam.
následne zasa jeho zhadzuješ že nebol tak opitý aby sa nekrotil - a čo takto by si sa krotila ty a prestala mu tliachať to najhoršie čo mužovi môžeš povedať, ešte si mu mala povedať že ho má malého a dielo by bolo dokonané.
bojíš sa že je násilník - však to má v rodine, a čo takto sa pozrieť na tvoju rodinu kde tvoja mama robí presne to čo ty, rýpe do otca to nepríčetna - to si napísala ty, len sa opakujem. Takže poukazuješ na jeho problémy v rodine a vzor z rodiny a ty máš presne to isté. Totižto psychické týranie a fyzické týranie je rovnaké ak teda nie je psychické ešte horšie.

takže v konečnom dôsledku ste obaja úplne rovnaký až na to že každý využíva inú formu ubližovania. Obaja by ste sa mali zamyslieť a vyhľadať pomoc. A pravdepodobne ukončiť tento vzťah lebo to nemá budúcnosť.

veriiii
13. feb 2014

@janusienka no, nie sme jasnovidci,asi takto:obaja ste boli podpiti, on viac,,tak to ber ako dany moment,i ked to nebolo urcite spravne,ale ak ti da jednu v triezvom stave, vtedy to ries..

juliana77
13. feb 2014

@ynett Máš pravdu, žiadny muž by nemal siahnuť na ženu, no my ani len netušíme koľkí muži sú bití, ale tí tu nepíšu.

erjona
13. feb 2014

@ynett Vies, co je psychicke tyranie? Toto, co si tu napisala, nema ani zdaleka formu psychickeho tyrania, to ze zena repce na chlapa ho tym este netyra - niektori si veru zasluzia. Jeden krat povedat, ze sa jej paci iny, este nie je psychicke tyranie a tu kolegynku, co je sexi, tu si prehliadla, tak potom aj on ju psychicky tyra, ci ako? Tak on vyuziva potom dve formy ublizovania, nie? Stale je na tom horsie ona 😉

ynett
13. feb 2014

@juliana77 súhlasím. To bolo na margo príspevku. Ani jeden z partnerov by nemal ubližovať či psychicky alebo fyzicky, nezáleží na pohlaví.

ynett
13. feb 2014

@erjona ale ona nepovedala, že sa jej páči, ona rovno povedala, že by si s ním začala. prepáč ale keby mne toto povedal partner tak mi veľmi ublíži. dalej písala že provokuje neustále, nenapísala ako, ale ak niekto úmyselne ubližuje druhému a skúša kam môže zájsť tak ja to považujem za psychické týranie. to že ty to nepovažuješ tak to je tvoj názor. každý má inú hranicu za ktorú je možné zájsť.
ona nie je bez viny, obaja majú na tom zásluhu. mali by s tým niečo robiť.

trend270
13. feb 2014

janusienka serem na facku,serem na jeho rodinu a pod.to ma netrápi.
mna sere to,že si ON myslí,že to nORMALNE jednanie v rodine,že padnú aj facky.on je ZA TO.stokrát som mu ptm ked sme sa rozprávali o TOM(lebo sme sa pár slušných hodín o tom bavili),že nestrpím dalšiu facku,že sa bojím jeho dalšej reakcie,že neviem,čo mám čakať a že FACKY nie sú normálne.že nech si to vyhodí z hlavy,on bol ticho,nič nepovedal( kto mlčí ten svedčí),je proste presvedčený o tom,že to mal spraviť,že to bolo DOBRE konanie a nikto ho nepresvedčí o opaku.je za to,že ženy treba fackať,ked " neposlúchajú " ...
toto sa mi celé na tom najviac nepáči.nerobím zo seba chuderu,ani z neho tyrana.len toto ma unho najviac zo všetkého zarazilo,že si toto myslí.že je to úplne prirodzené a je na seba hrdý !už chápete ?

Znovu to tu musim skopirovat, lebo tusim nie vsetci citaju poriadne. Hodiny riešiť jednu facku? Toto je psychické týranie a podla jej slov to takto funguje pravidelne. Madam bude do neho hucat dovtedy, kým jej neodpovie to, čo chce počuť. A potom to začne odznova. Mala by vyhľadať psychiatra, lebo toto je obsendantne správanie. A do budúcnosti nájsť chlapa so zlatymi nervami ako je jej otec.

erjona
13. feb 2014

@ynett Jasne, ze aj ona ma zasluhu, napisala som to v prvom prispevku, ale ja sa jednoducho snazim povedat a vyzdvihnut, ze nik nema pravo polozit ruku na zenu a je jedno co mu povie, alebo provokuje, ked sa hadali, napisala, ze ju chytil za vlasy aby mu konecne verila - no co mu ma asi tak verit, podla mna tam bola hadka v otazke dovery - mozno aj nevery, dedukujem... ak je to tak, tak sa necudujem, ze mala v opilosti potrebu mu ukazat, ako sa citila ona, ked jej o sexi kolegynke rozpraval a ktovie, co sa nakoniec vyklulo s tou kolegynkou...

ynett
13. feb 2014

@erjona a ja som niekde napísala že mal na to právo? povedala, som na začiatku že muž nemá udrieť ženu. len som jej poukázala, že jej správanie bolo rovnako cez hranicu ako jeho. mala by to riešiť s odborníkom aby sa jej to nestalo s iným lebo podľa toho čo píše tak jej správne by nevytočilo len flegmatika. 🙂

a ako som písala už vyššie ani žena nemá právo udrieť muža, ani muž ženu. rovnako nemá právo slovne ubližovať žena mužovi ani muž žene. takto sa dospelý normálny ľudia vo vzťahu nesprávajú.

anatalia77
13. feb 2014

@erjona myslim,ze nie je az tak jedno co povie!
Keby som ja muzovi povedala,ze je kkt s malym vtakom,asi by som jednu vyfasovala.
Nevravim,ze je jej pripad,ale niektore zeny su fakt na "presdrzku".

erjona
13. feb 2014

@ynett
@anatalia77
Ak je chlap presvedceny, ze to zena prehnala, jednoducho s takou zenou nebude a hotovo, problem vyrieseny a nie si z nej spraci fackovacieho panaka. Jasne, ze nebudem muzovi hovorit, veci, co ho ponizia - ale v tomto pripade mu len jeho ego kleslo, kedze predtym spravil on to iste jej... keby nespominal kolegynku, tak by som s vami 100% suhlasila dievcence 😀

charlie1980
13. feb 2014

@anatalia77 😀 19:15 To ano 😀

cmulinko
13. feb 2014

@janusienka ty veľmi dobre vieš čo robíš a čo pises a už som takú osobu zažila aká si aj ty.ty si veľmi vypočítava osoba,ktora spraví všetko pre to aby sa skóre ľútosti vyrovnalo v tvoj prospech.dlho viedol tvoj priateľ,tak si začala vyťahovať veci,ktoré sa pravdepobobne nikdy nestali,ale znejú dobre a dávajú ti nádej,že sa na tu rozprávku nejaká bojovnicka za ženské prava dá nachytať.furt máš mizerné skóre,tak už zachadzas do jeho tyranskej rodiny a riesis tu predpoklad násilia vplivom jeho rodiny a detstva celkovo a ako sa obavas o spoločnú budúcnosť.no ty ako potencionalna psychopatka a schyzoftenicka by si sa vo vlastnom záujme neublížiť okoliu mala naozaj zamyslieť nad terapiou a pokiaľ liečba nebude úspešne dokončená,tak ti žiadny vzťah neodporúčam.

ynett
13. feb 2014

@erjona ešte raz, ja som niekde napísala, že jeho konanie bolo správne? že facku schvalujem?

anatalia77
13. feb 2014

@erjona kazdy vztah ma svoje vlastne pravidla.Su pary,ktore sa nosia na rukach,az vlastne levituju,su pary,co sa hadaju do krvi,su pary,co su pri rieseni situacii telo na telo..
Ako si kto ustelie,tak bude spat.

maria1989
13. feb 2014

@macamac preboha, to si kde vyhrabala? 😀 😀 😀 ja tu už nerozumiem ničomu 😀

erjona
13. feb 2014

@ynett Ved ja viem, ved ti nepisem tiez, ze ju schvalujes, ja len pisem svoj pohlad na vec a preco rozmyslam trosku inak ako ty 😀

trend270
13. feb 2014

@erjona týmto jej vôbec nepomozete. Toto nie je pripad tyranej. Ak ju lutujete ako týranú ženu, ma pocit, ze ona je tá v absolutnom práve. Podstata je odniest si skúsenosť do života a správať sa k mužom s rešpektom. Ak sa to nenaučí, zarába si na nešťastný život. Buď na ňu vztiahnu ruku aj ini muži, alebo od nej utečú, alebo sa prisposobia. Ta posledná možnosť vyzera najlepšie, ale... Šťastná aj tak nebude, pretože ti muži ju prestanú počúvať, vzťah bude len o prezivani jedneho vedľa druhého, pripadne si bude manžel dvihat ego milenkami. To, čo tu ženy píšu, nie je súhlas s týranim. Je to len poukazovanie na jej nevhodne správanie a nie len v tej jedinej situacii. Mala by sa nad sebou zamyslieť.

erjona
13. feb 2014

@cmulinko Ty kono, tak ona dostane za ucho a ty z nej spravis potencionalnu psychopatku a schyzofrenicku... Neskryva sa za tymto nickom nahodou nejaky chlap? 😀 😀 😀 😀 😀

erjona
13. feb 2014

@anatalia77 Tak to je pravda... 🙂

erjona
13. feb 2014

@trend270 Uplne s tebou suhlasim, ja viem, ze jej spravanie je nevhodne, mne tam len ta facka nesedi...

ynett
13. feb 2014

@erjona no tak sme sa zhodli, facka nie je oka, jej správanie nie je oka, mali by sa obaja nad sebou zamyslieť. ani jeden nebude mať normálny vzťah kým najprv neporiešia sami seba. obaja majú problém. 🙂

macamac
13. feb 2014

@erjona no to sa musíš opýtať tých žien
ja sama to neviem 😒
ale tie ženy na MK majú deti, spoločné majetky, pôžičky...tak im sa ťažšie zbalí zo dňa na deň
ale táto kočka nemajú spolu nič
takže toto je pre mňa nepochopiteľná vec
ale komu niet rady....

trend270
13. feb 2014

A to s tou kolegynu tiež nebude az take horúce. Ona mu totiž vkladá do úst veci, ktoré nikdy nepovedal. Ona si myslí, ze on si určite myslí. Ja už jej neverím.

macamac
13. feb 2014

@maria1989 to mi napísala enroja
to ona vyhrabala
ja tentoraz nie 😀 😉

erjona
13. feb 2014

@ynett Inak, ja by som na tuto temu ani nezareagovala, ale tristvrtina komentarov bola na margo, ze dobre jej tak, a nech je rada, ze to zostalo len pri facke, jednoducho podla mna, taketo rozmyslanie nie je ok 🙂

macamac
13. feb 2014

@ynett tlieskam!!!! 🙂

erjona
13. feb 2014

@macamac Tie zeny zostavaju zo strachu a ona este z lasky.... 😉