Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?
založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒
Uz sa chytaju a kmasu vlasy....fakt to skonci ze boli dolamane ruky-nohy nakoniec... 😀
@maria1989 ved to,nemohla som čakať,že niekto tu jasne niečo napíše.ale dakujem za názor,nechcem tak žiť,no dám mu poslednú šancu.Ak ešte RAZ bude agresívny ku mne pri hádke,tak končím.4 roky-neštyri roky.
pre niekoho je facka medzi partnermi úplna normálka,ked je človek nervák,u mna žiaľ,nie je to normálne.alebo chvalabohu?neviem.Niekedy by som chcela byť taká,aby mi nič nevadilo,ako ženám tu.Keby ich ich manžel zbil,boli by asi rady 🙂 ale ja nie,nie som ten typ človeka
@jabadaba viem,že alkohol odburavá zabrany,preto som to aj napísala,a to ma desí na tom celom najviac.akože z toho mi vyplýva,že ked je triezvy tak má chuť mi dať na hubu?ale "ovláda sa " ?lebo nemá v sebe istú hladinu alkoholu ?to je podľa mna prejav slabocha.Musí si až hrknúť,aby mi strelil.smutné no
@macamac ale ja aspon nikoho nebijem,a nechytám ho za vlasy
@sashabb chudinku zo seba nerobím,a ani sa nelutujem.a ani sa nechcem a ani nemienim z ničoho vyvliesť,ako si to napísala.Nepotrebujem sa z ničoho vyviesť.a vôbec nepíšem zmatočne,ako sa tu uvádza,veľmi dobre viem,ako to bolo,čo sa stalo..Napísala som úprimne pravdu,vo všetkom,čo som napísala.ak je to pre niekoho matúce OK,ale pre mna nie.ja viem,čo tým chcem povedať.
áno,možno ja niekedy provokujem pri hádke.ale tiež mám na to dôvod nejaký.NO NIKDY by som mu nevrazila facku,ako on mne.a mala som XYZ možností,príležitostí,a DOVODOV .no nikdy som to neurobila,.u mna sa takym spôsobom veci neriešia a ani v mojej rodine.
@eliska31 si odpusti tú ironiu.Nikto sa nekmáše ako si napísala,za vlasy.Len som dodala,že (asi nevieš dobre čítať)že pri dalšej hádke ma schmatol za vlasy.
prajem ti,nech zažiješ to,čo ja ,a potom možno pochopíš,a nebudeš ironická
inak ženy,dosť som prekvapená z celej diskusie,že obhajujete chlapa,ktorý udrie ženu,a dokonca ešte niektoré tvrdíte,že je to úúúúplne normáááálne v každej rodine ,že občas padne sem tam facka.som dosť mimo ,ako to funguje v iných rodinách.
Prepac, ale tu sa fakt neda byt ironicka 🙂 🙂 A asi aj musim byt aby ti docvakli nejake veci. Vies, ja som mala expriatela co len raz na mna zvysil hlas a vybuchol a som ho poslala dovi-dopo! A aj ked prosil a drankal o druhu sancu, naj ide het do teplych krajin. Ale mna len zaraza fakt ze ked vies, ako reaguje preco ho provokujes a preco ho nekopnes doriti...bud ma prachy abo neviem co nanom potom vidis 😀
NEEXISTUJE!!!!! Nech by bola žena akokoľvek zamilovaná a muž akýkoľvek "dokonalý", toto si NESMIE dovoliť. Keď to urobí pri takej maličkosti a keď ešte nie ste spolu, čo bude, ak sa v živote vyskytnú oveľa vážnejšie veci (a tie Ti garantujem, že sa vyskytnú!!!!)??!! Čo potom??? Nikdy v živote by som s takým človekom nebola. A ak má taký "vzor" aj v rodine, niekde v ňom to proste je...minimálne ten obraz, ako muž kladie ruku na ženu. A nie je ani len malá záruka, že to už nikdy neurobí. Je nad tým veľký výstražný prst!!!! Takže pozor!!!!! Nech sa raz z Teba nestane týraná manželka, lebo takých je veľa.... :-/
@janusienka ja si myslim, ze on by si mal dobre rozmysliet, ci Ti da dalsiu sancu a nie Ty 😉 ... Ty by si sa mala zamysliet nad sebou ... nikto neschvaluje facky vo vztahu, ale Ty ho provokujes a teraz tu zo seba robis obet ... normalny chlap by Ta poslal kade lahsie 😉
prepáč, ale ty si kus neskutočnej puče ...
@luciagdt86 však práve to,ja si tiež nemyslím,že by som spravola až takú strašnú vecdobre,ranila som ho,viem,lutujem to,odvtedy som to viac nespravila,ale nerozbila som mu nové auto,alebo nezabila som jeho pribuznych,mne sa tiež zdalo jeho konanie strašne prehnané.a desí ma,a normálne udivuje,že väčšina žien tu,by ma vraj zmlátila za to ešte viac ako on.podľa mna to tiež bola neprimeraná reakcia na takú maličkosť,radila som sa s tým aj s jednou známou psychologičkou -a tá povedala,že neprimerane dosť zareagoval,na to....lebo to nebolo nič vážne.tak neviem,odvtedy proste ,odkedy sa to stalo,stále mám v hlave chrobáka,že to spraví aj ked budeme svoji,alebo tak ...
mal sa teda so mnou na mieste rozísť,ale nie mi streliť,takto sa konflikty neriešia,i ked to ani nebol vlastne konflikt,len rozhovor...neziapali sme po sebe,ani nič...len on bol agresívny no...
@janusienka v inych rodinach sa hlavne bezdovodne neprovokuje do nepricetnosti, nevytvaraju sa umelo konfliktne situacie a predpokladam ze vaecsina zien ci chlapov je natolko normalna a dospela vo vztahu aby nemala take reci ako si ty mala ... zaujimave ze sa snazis zo svojho chlapa spravit totalneho tyrana... ved ked si myslis o nom a jeho rodine to co tu pises tak preco si s nim stale?
@eliska31 žeby láska?ma pri nom držala ?môj prvý frajer,prvá láska v živote,ťažko sa jej zriecť...a nič neni také na nom,a dokonca hehe,si trafila vedla,aj čo sa týka tých prachov,pochádza z veeeľmi biednej rodiny...
@janusienka a načo s ním si? za 4 roky ste sa 2x rozišli, bije ťa, tebe sa páči iný, tak čo sa tu sťažuješ? choďte od seba, bude to pre obidvoch lepšie, možno si nájdeš niekoho na svojej UROVNI 😀
@janusienka dievca, davaj z oci ruzove okuliare dole!!!! Laska je pekna, ale ked ta zmaluje do modro-fialova bude uz neskoro
@janusienka Teraz neriešime Teba ale JEHO konanie a to bolo TOTÁLNE nemiestne. Chlap NEMÁ právo udrieť ženu, ani keby ju nacapal s iným v posteli. Presne ako si napísala: mohol sa rozísť a vec by bola vyriešená. Veď si ho nepodviedla... Mňa keby muž raz udrel, tak v tom momente by to bolo posledné, čo by medzi nami bolo....
serem na facku,serem na jeho rodinu a pod.to ma netrápi.
mna sere to,že si ON myslí,že to nORMALNE jednanie v rodine,že padnú aj facky.on je ZA TO.stokrát som mu ptm ked sme sa rozprávali o TOM(lebo sme sa pár slušných hodín o tom bavili),že nestrpím dalšiu facku,že sa bojím jeho dalšej reakcie,že neviem,čo mám čakať a že FACKY nie sú normálne.že nech si to vyhodí z hlavy,on bol ticho,nič nepovedal( kto mlčí ten svedčí),je proste presvedčený o tom,že to mal spraviť,že to bolo DOBRE konanie a nikto ho nepresvedčí o opaku.je za to,že ženy treba fackať,ked " neposlúchajú " ...
toto sa mi celé na tom najviac nepáči.nerobím zo seba chuderu,ani z neho tyrana.len toto ma unho najviac zo všetkého zarazilo,že si toto myslí.že je to úplne prirodzené a je na seba hrdý !už chápete ?
@janusienka nechapem co stale riesis.. chlap nema co zenu udriet - mas pravdu.., ziadnu sancu mu nedavaj a rozid sa s nim.. staci ti to takto? alebo popiseme este 10 stran ci ma pravo alebo nema pravo?
@luciagdt86 však to,baby tu začali riešiť MOJE správanie,ano,dobre,bolo nemiestne a čo?
chlap aj tak nemá právo podľa mna udrieť ženu ( oveľa nižšiu,slabšiu a menšej postavy ako je on ),mohol sa rozísť,mohol na mna naziapať,že som ku...alebo čo,ak chcel,ale ja som ho nepodviedla,a ani nikdy by som ho nepodviedla,podla mna nemal právo na to,čo spravil.Bola to naozaj neprjemné a nemiestne,čo urobil.a za tým si proste stojím.odpustila som mu,som s ním aj nadalej ...ale obávam sa dalších rokov s ním,čo prinesú,aa aj som mu to otvorene povedala ...zase nereagoval na to,čo hovorim.
@janusienka No tak to, mojka, veľmi rýchlo pochop a ešte rýchlejšie od neho odíď, lebo keď Ti to sám potvrdil, že je to "normálne", to znamená, že sa tomu nebude brániť ani v minulosti. Život máš pred sebou a prinesie Ti muža, ktorý si Ťa bude vážiť a ktorý by Ti nikdy neublížil!!!!!!!!!!!
@janusienka ako citam diskusiu od zaciatku, vobec nechapem, ze na teba vobec este niekto reaguje... Si ako papagaj co stale melie do kola to iste, az je otravny... Skus citat poriadne medzi riadkami a mozno nebudes taka vydesena a udivena z reakcii tychto ZIEN.
@janusienka Dva takéto incidenty a ty nevieš či to má základ do manželstva??? To teda fakt nemá. Musel by ti dať aspoň 4x facku a 2x schmatnúť za vlasy !!!! vtedy by to malo základ do manželstva ??? Prepáč, ale človeku sa až rozum zastaví nad tým, čo tu občas niekto vypotí....Chlap by ženu nemal udrieť nikdy, a ani žena chlapa. Je pravda, že mi ženy vieme občas chlapov riadne vyprovokovať, a ani sa teda nedivím, že to občas nejaká schytá, ale na mňa osobne by muž položil ruku len dvakrát - prvý a zároveň posledný krát - a bol by koniec. Ja sa už ani nedivím, keď niekto vypustí vtip typu - Každá 5ta žena je na slovensku týraná - nie je to nejak málo ? Pretože občas mám pocit, že si o to niektoré svojim správaním priam koledujú. Nabudúce radšej nepi, keď potom nevieš čo rozprávaš. Nie nadarmo sa hovorí, keď nevieš piť, tak to nerob. Ušetríš si kopu problémov.
@janusienka tak cim skor odid..lebo teba to sere a ked si myslis ze ho prevychovas alebo zmenis, tak hlboky omyl...ale do buducna sa pouc ze takto sa chlap tiez neprovokuje, nedrazdi, neskusa...lebo to ze tento ti dal facku, je len lekcia do zivota...iny ta tak posle do P...E ze sa mozes ist zahrabat pod kyticky od hamby...a toto ti chyba?
@janusienka nie, facky vo vztahu nie su normalne. ale rovnako nie je normalne liezt za frajerom a hovorit mu o fesnom chlapovi odvedla ... chybalo tomu uz len to, aby si mu povedala, ze chalanisko ho ma urcite vacsi. pisala si, ze mal odist - ale ved on odisiel, a ty? veselo za nim este viac ho vytocit ... keby sa obliekol a odisiel von - pokojne by si sa vybrala za nim a hudla do neho dalej ... takze aby sme sa rozumeli - ja neospravedlnujem jeho reakciu, nemal to urobit, ale ty si mala zavriet usta. ak sa ho bojis - odid od neho - ak mas pocit, ze je agresivny, tak cim skor. ale nevalaj to len na neho - lebo na vasich hadkach nema vinu zjavne iba on. a preto sa necuduj, ze ti tu zeny nepisu lichotky, ked si postupne citaju tvoje reakcie. utocil len preto, ze nenapisali to, co chces pocut. ak sa tak aj hadas, tak je chyba aj v tebe. vies robit aj kompromisy, alebo len vyvolavat hadky?
@luciagdt86 on ostal ticho proste,nič na to ani slovo nepovedal.ked som sa s ním o tej facke rozprávala.Povedal len,že nebola silná ,bola slabá,a že som ho provokovala.Nič iné nepovedal na to.ja som mu povedala,že preda sa to dalo inak riešiť,a on na to,že v tej chvíli to bol popud a nič iné ho nenapadlo a že asi by som nebola ticho ani tak,ani keby ma poslal do p ....
povedala som mu,že taakto sa problémy neriešia,aj ked som provokovala,aj tak to nemal robiť.povedala som mu,že ženy sa nebijú-bol ticho.Povedala som mu,že či ho to aspon trošku nemrzí a on na to,že " ľutuje,že to spravil,lebo teraz to bude mať na tanieri stále".....povedala som mu,či to spraví zas,bol ticho opať.Čiže berie to ako úplne normálne správanie k žene,ktorá ho niečím jemne vyprovokuje.
povedala som mu,že sa mal ovládnuť,lenže kedže je cholerik,tak sa neovládol,čo už
@janusienka Celé jeho správanie to potvrdzuje.. nemá v sebe kúsok ľútosti a naozaj sa to môže kedykoľvek zopakovať. NEDOVOĽ to!!!!!!!
@janusienka a vies ze aj dobru reakciu a poznamku mal chalanisko? Stavim sa o moju celorocnu vyplatu ze to bude mat na taniery stale 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ukulela keby som nevedela robiť kompromisy,už s ním nie som :////
lebo pri nom človek vždy musí posúvať svoje hranice tolerancie,po tom všetkom,čo robí.
ja viem,bola som pripitá,a bola som si vedomá toho,že liezla by som za ním hocikde a stále by som rozprávala,ja VIEM,som si toho vedomá,neboj,priznávam chybu,že som ho nemala skúšať.a aj som mju to povedala,ale písala som to tu už celé predtým.ja som sa ospraveldnila,on NIE.resp.po mojom naliehaní mi povedal cez zuby "prepáč",ale viem,že to nemyslel uprimne.lebo on to pokladal za SPRAVNE v danej chvíli ,čo spravil.ako ja sa ho nebojím --lebo viem,že ma "nezmaluje " ,ked bude hádka,to by si nedovolil,ale už mám voči nemu iný postoj ako pred tou fackou,a teraz sa skôr obávam budúcnosti,ked sa vezmeme...tak ako to bude ..:(
odvtedy ho už nevytáčam do nepríčetna ako vtedy...a odvtedy sme ani opití neboli,ale ..ale ...stále to tu nado mnou visí ....resp. potom ma schmatol za vlasy...pri veľkej hádke ..ale to už je asi o inom.ZA 4 roky dve hrubosti voči mne,a pritom je to jemný chalan ...čo už ..asi má dve tváre.
janusienka serem na facku,serem na jeho rodinu a pod.to ma netrápi.
mna sere to,že si ON myslí,že to nORMALNE jednanie v rodine,že padnú aj facky.on je ZA TO.stokrát som mu ptm ked sme sa rozprávali o TOM(lebo sme sa pár slušných hodín o tom bavili),že nestrpím dalšiu facku,že sa bojím jeho dalšej reakcie,že neviem,čo mám čakať a že FACKY nie sú normálne.že nech si to vyhodí z hlavy,on bol ticho,nič nepovedal( kto mlčí ten svedčí),je proste presvedčený o tom,že to mal spraviť,že to bolo DOBRE konanie a nikto ho nepresvedčí o opaku.je za to,že ženy treba fackať,ked " neposlúchajú " ...
toto sa mi celé na tom najviac nepáči.nerobím zo seba chuderu,ani z neho tyrana.len toto ma unho najviac zo všetkého zarazilo,že si toto myslí.že je to úplne prirodzené a je na seba hrdý !už chápete ?
Tuto Vasu reakciu som skopirovala. Vy mu vidíte do hlavy? Lebo z tohto mi nepripadá, ze by Vás chcel v budúcnosti mlatit. Su to Vase fantazmagorie. Bol ticho, mozno ho dokolecka nebavi sypat si popol na hlavu a byt poucovany. Po tej letmej facke sa spýtal, či ste v poriadku a potom sa Vám aj ospravedlnil. Ak Vám to nestačí, tak sa s ním rozidte.
@eliska31 nemá to na tanieri,ani to viac nerozpitvávam rped ním,snažím sa tváriť akoby NIČ.raz sme sa o tom dlho bavili,potom bodka.takže mýlil sa.ja už radšej o ničom pred ním nehovorím.
@luciagdt86 jeho správanie ma vtedy naozaj šokovalo.dovtedy milý chalan,ku mne vždy galantný a jemný,nikdy ma ani silnejšie enchytil:( a zrazu drb ...facka ..prišlo to ako z jasného neba proste,a po tolkych rokoch vzťahu,a uplne bez lutosti.čakala som,že teda,ked to spravil v ten den,že sa mi aspon omluví,ale nedočkala som sa.Len mi po facke povedal,že " si v poriadku ?" to bolo celé...nič iné.a ešte ked som začala plakať,(lebo som sa ho zlakla),tak povedal,že " nerob z toho drámu ,a nenafukuj to predsa som ti neubližil !"..kked som šla ptm do kupelne umyt si lice,aby nebolo červené,tak došiel tam za mnou a povedal,že " čo robíš z toho vedu,však nebudeš mať monokel ,ved bola slabá ,ale zaslúžená"...niečo v tom zmysle...
bol to riadny šok,ešte to aj zlahčoval totálne...

@janusienka vieš čo, prečítaj si od začiatku čo si písala.
Začala si velice mierne a keď s tebou nesúhlasili, a ešte dali za pravdu tvojmu chlapovi, tak už velice pritvrdzuješ a už sa z neho stáva nasilnícky agresor.
... zvláštne ...
inak to pomenovanie hlúpa husička je velice mierne. Si tela a doslovne. Lutujem toho chlapa, že si ťa zavesil na krk.
Žiaľ už sa z toho nevyvlečieš a chudinku zo seba neurobiš. Už si toho popísala až až 🙄