Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?
založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒
teraz bez ironii...vy radsej chodte od seba...kazdy svojou cestou...najdete si partnera co bude pasovat podla vasho gusta...toto nema buducnost...a to ze je to tvoja prva laska...booooooooooooze najdes ineho, svet je velky a siroky...moj ex bol asi 30 km odomna a nedopadlo to dobre...teraz mam najlepsieho chlapa na svete sice je z Ciech, medzi nami bolo 860 km ked sme sa spoznali a teraz je na pracovnej stazi v Australii ja v Budapesti...no, ale nemenili by sme nic...a obaja sme preskakali ciacero vztahov. Poucili sme sa do buducna a teraz vieme co chceme obaja 🙂
@trend270 neviem,či to spraví,za triezva,asi nie..ale aj tak,stále je tam to "Ale čo ked" ...
a vravím,odvtedy sme sa hádali staršne eštee raz ,a chytil ma hrubo a silno za vlasy,ked som až mu musela povedať,že " bolíí ma to hrozne pusti ma",tak až potom ma na veľa na veľa pustil.a uplne za triezva bol,dokonca v parku !za denneho svetla...to spravil,kde to mohli vidieť kludne ludia.
bolo mu to jedno,a to preto ,lebo ja som mala svoju pravdu a on svoju.ako pri každej hádke.
a neospravedlnil sa.proste nič ..
a k tej facke -- povdal spontánne po nej hned,že či som v poiradku,ale prpeáč som si vydobila ptm až ja následne,ako som mu vyličovala,že sa to nepatrilo,čo spravil ...
a popol si na hlavu veru nesypal NIKDY po tej facke,bol na nu hrdý,nevidím mu do hlavy,ale prakticky NEPOPREL,že to už nikdy viac nespraví,.
čakala som od neho,aspon to uistenie ..že " nikdy to už nespraví "....ale nedočkala som sa ho ...bol ticho,nič nepovedal...čiže je evidentné,že to spraví znova,ak ho vyprovokujem
@janusienka jedina rada - nepit (viem, ze to neprehanate 🙂 ale vobec a basta, moj frajer nevypil za cely zivot ani jedno pivo, nic), nehadat sa, resp. snazit sa komunikovat, nevyprovokovat frajera k hadke, ked je problem, ale vtiahnut ho do diskusie. a ked rozmyslas nad manzelstvom - prebrat si spolocne vsetky predstavy a ocakavania - ako to chce/te s detmi,. ako si predstavujete byvanie v buducnosti, rozdelelnie financii, skratka vsetko - aby si ty mala jasno a aby ste sa nemuseli hadat. ono to, ze ta to stale trapi a vracias sa k tomu znamena, ze ten problem nie je uzavrety. nie je to sablona u vas? pohadate sa? urazute? a ak sa aj udobrite, problem jednoducho neuzavriete. jeden, alebo druhy (v pripade "facka"ty) je nespokojni a citi sa ukrivdeny ... problemy treba vyriesit a ked pride k dohode, zavriet ich do skrine, nevracat sa k nim.
@janusienka No to je chuj! Od NEHO!!!! A hneď!!!!
bože to je hlupatko ! a ona sa ide diviť ??? ... povedzte mi že tato tema je vymyslena. lebo naozaj IQ niektorych je hupacieho konika a nie modreho !!! a ona sa čuduje či on nie je nasilnik, no ja by som sa skor čudovala či ona ma všetkych pokope....
To fakt ste zeny na tuto temu zapisali 8 stran???? MK je naozaj v niecom "vynimocny" 😀
@janusienka Takze zautocil na Teba uz dva krat. Kolko utokov sa chystas mu ztolerovat?
@janusienka tak takto a este raz - myslim, ze nikto tu facku ako beznu vec vo vztahu neschvalil. V poriadku to nie je, nikdy nebolo a nikdy ani nebude. Ani pod vplyvom alkoholu nie je obhajitelna. Ty si tu podala situaciu ako sa udiala. Z toho sa vychadza. Ak by si pisala, ze je bezna agresia zo strany tvojho priatela voci tebe a pri roznych podnetoch, hociakych banalnych, poviem utekaj je to potencionalny tyran zien. Situacia ako si ju popisala sa vsak stala tak, ze Ty si ryla do priatela tym najcitlivejsim sposobom. Skusala si jeho limity. Na tie si aj narazila. Zasla si tam, kde to pre neho uz bolo neunosne. Vyzval Ta, aby si prestala. Neprestala si. Ty prva si vlastne porusila akykolvek respekt. Vyzva prestat je jasnym signalom, ze stacilo. Prekrocila si medze. A on ich na oplatku prekrocil tiez. Velmi nevhodnym sposobom, v tom sa zhodneme. No zatlacila si ho do kuta a on jednal. Mozno to bol z jeho strany totalny skrat na vypatu situaciu kedy tebe s jedlom rastla chut a zarazila sa az pri facke. Co by bolo keby Ti ju neustedril? Kam az si chcela zajst? Co vsetko si mu este hodlala otrepavat o hlavu? nakolko si ho este ako muza chcela ponizit? Ja viem, stalo sa a hypoteticky sa tu bavit je zbytocne, ale fakt by ma to zaujimalo.
K vasmu vztahu - myslim, ze je na case aby si prestala riesit tu facku a s nou suvisiace teorie o prave ci neprave na nu. Padla. To sa neodstane. Ako Ty spat nevezmes svoje slova. Vztah vnima ako nastrbeny, Ty mu neveris ale predpokladam, ze ani on tebe neveri. Ja byt na jeho mieste, neverim Ti. A na nedovere pada vsetko. Co vlastne este chces od tohto vztahu? Bazis uz len po ospravedlneni? Alebo chces nieco ine? A je vobes este co chciet? Lebo taketo emocne cvicenia pre obe zucastnene strany nie su ziadnou vyhrou a rozhodne nie su predpokladom manzelstva. Nie toho trvaleho. Do buducna radsej narataj do desat nez zacnes niekoho skusat kolko ponizenia znesie. Urcita davka taktu a ohladov je na mieste voci partnerovi. Partner, akokolvek Ti blizky, nepotrebuje vediet kazde jedno zapalenie tvojho lytka pre n iekoho ineho. To si nechaj na nocne snivanie alebo aj na denne. Hecovanie ziarlivosti medzi dvoch zrelych ludi nepatri. Ak, tak ozaj v ramci nevinnej srandy, ale to uz treba vediet aj odhadnut. Ty si neodhadla, bohuzial.
Ja si vazim zeny vyrovnane, sebavedome, take ktore vedia co chcu, nenechaju so sebou mavat a nenechaju sa muzmi zneuzivat, tyrat ci inak ponizovat. Ale vediet co chcem, byt sebavedoma a nenechat sa hupat neznamena, ze budem ja muzov skusat ako blbeckov a robit z nich tych blbeckov nasledne. 😉
@janusienka Citujem TA:
.čakala som,že teda,ked to spravil v ten den,že sa mi aspon omluví,ale nedočkala som sa.Len mi po facke povedal,že " si v poriadku ?" to bolo celé...nič iné.a ešte ked som začala plakať,(lebo som sa ho zlakla),tak povedal,že " nerob z toho drámu ,a nenafukuj to predsa som ti neubližil !"..kked som šla ptm do kupelne umyt si lice,aby nebolo červené,tak došiel tam za mnou a povedal,že " čo robíš z toho vedu,však nebudeš mať monokel ,ved bola slabá ,ale zaslúžená"...niečo v tom zmysle...
Ty si sa mu ospravedlnila za to, co si mu vravela o tom kamosovi? Myslis, ze jeho to neranilo rovnako ako ta facka Teba? A co Ta k tomu vlatne viedlo? Chcela si vidiet, ako ziarli? Ci si naozaj po nom tuzila? /ospravedlnujem sa, ak si to uz rozpisala, necitam vsetko.../
Obaja ste spravili chybu. Prestan riesit tu facku a zacni riesiť vas vztah. Ak sa bojis, ze to zopakuje, opust ho. Ak si myslis, ze ho budes znovu provokovat, opust ho. Ludi, ktorych milujeme, netyrame takymi slovami. Ak si myslis, ze vas vztah ma sancu, tak to rieste. Chodte na poradnu a hotovo.
viem,že som ho tým ranila a ponížila jeho ego ..žiaľ,stalo sa,ako sa stala facka ...vravím,ja tu facku už neriešim.
on ma moc miluje,moc je do mna zbláznený,som jeho prvá frajerka,tak asi preto,neviem .// neopustil by ma asi nikdy.nie je ten typ.on je typ,ked sa raz zamiluje,tak je s tým človekom do konca života.
skôr rozmýšľam nad tým,že ma schmatol za vlasy ked bol triezvy,to je asi ešte horšie,ako jedna slabá facka. 😢 to by sa diať nemalo.
ja som ho inym chlapom už odvtedy neprovokovala,ani ničím iným vedome.On mi odvtedy nedal facku,nebol dôvod.Lenže pýtam sa stále seba samej ,či je schopný urobiť to znova ,kedže facku neľutuje a nebolo mu ani ttošku luto,nič ..videla som na ňom...
on sa len bál ,že ho opustím,alebo že mu to stále budem vyčítať,preto sa omluvil nakoniec,aby " bolo ticho a aby som prestala o tom drístať ",chcel mať už pokoj,tak sa omluvil,pre nič iné,nie preto,že by tu facku skutočne lutoval.
neviem,čo si mam o nom myslieť naozaj netuším ...
ked raz sa naozaj skutočne zlé stane v našom vzťahu ,v manžletsve,alebo tak ..neviem ,netrúfam si povedať,čo spraví,a to čo naozaj nemôžem pred ním nič povedať ???lebo sa budem báť facky?neviem...netrúfam so povedať,ako zareaguje nabudúce,ak bude vyhrotená situácia.
On potom povedal ,že alkohol zapracoval a že to bol popud,že neovládol svoju ruku,že to bola reakcia na niečo,že provokácia a bla bla bla ..
najviac ma však zaráža to,že -pokladá svoje konanie za správne
@janusienka to je chlapska logika...niektore veci sa nedaju logicky zdovodnit 😀
Moj videl prvykrat kenguru na vlastne oci a ked mi to vravel tak dobre ze neskakal meter do luftu...no vysvetlis mu, ze ja to mam v ZOO? nevysvetlis, nepochopis...chlapy...
ked nie si si ista, tak ho radsej opust..aj ked on ta miluje a take..to preboli a obaja si najdete vhodnejsich partnerov len by ste sa casom trapili viac
@janusienka podla mojho nazoru, od chlapa ktory udrie zenu treba utekat kade lahsie...hovorim na zaklade vlastnej skusenosti...ukoncila som 6 rocny vztah kvoli tomu, ze ma udrel...dalsi vztah 1,5 rocny sa skoncil rovnako a mal ovela vaznejsie nasledky...prasknuty usny bunienok, nasledna operacia a doteraz na jedno ucho nepocujem...teraz som vydata a mam dieta, ale v noci ked spim na tej strane kde mam zdrave ucho, nepocujem svoju 7 mesacnu dcerku plakat...ale to je vedlajsie, proste ak to chlap urobi raz, urobi to kludne aj inokedy a ci uz ma dovod alebo nema, ci provokujes ci nie, nijaky chlap nema pravo udriet zenu a treba od takeho utekat na kilometre daleko
možno ma ukamenujete, ale muži majú tiež len jedne nervy.... ako by si reagovala ty, keby to hovoril on tebe o nejakej kamoške? Hm??? 🙂
viem,že muži majú len jedny nervy,to nehovorím,že nie ..ako my..ale mali by,kedže su silnejší ,trošku aspon ovládať svoje zurive a agresivne gestá ...ked už nič ine a nie dovoliť si čosi k ženám len preto,lebo sú od nich slabšie ..
@janusienka ked je pravda ze ta schmatol za vlasy..tak jednoznacne odist...nechaj ho...proste neriesit to dohovaranim, vysvetlovanim..to nebude mat efekt...ked teba take bavi, ze hrat sa na samaritanku tak potom budes len trpiet...neviem, ci ti to chyba k stastiu aby si bola aj svojim sposobom jeho matka a vychovavala ho? ja by som ho poslala do certa...bez provokacii, bez tazkych emocii, bez kriku..
@janusienka ty ho budeš týrať psychicky = on teba fyzicky. (v tomto prípade je to lahký matematický vzorec) 🙄
neber to v zlom, ale vy dvaja zatial ani neuvazujte o manzelstve a detoch... ste velmi, velmi na to nezreli...
@eliska31 túžim,aby bol takým chlapom,ako som ho spoznala.na začiatku bol ideálny chlap,proste dokonallý(alebo len moje ružové okuliare??)neviem sama už teraz,ale zamilovala som sa ako blázon doňho,on do mna tiež.bol dokonalý proste.jemný,citlivý chlap.postupne rokmi som však zisťovala o ňm pomaly postupne,aj čo sa týka rodiny,ale aj to,že je nervák hrozný:( hned stresuje a vybuchne pre maličkosť:(začne nadávať fakt oplzlo.napríklad.." nemôžeš davat pozor do p ...prečo si to vyliala "?? pritom nechtiac som vyliala čaj na stôl ..:(
aj iné fakty ...
tie vlasy ...to ani neviem vlastne,čo sa dialo,sme boli obaja v takom ošiali...síce sa to stalo nedávno,ale hrozne sme sa hádali.On si mlel svoju pravdu,snažil sa ma presvedčiť asi hodinu o tom(najprv milo a pekne),o TOM (niečom ) ..a ja som si stále mlela svoje,že ja mu neverím,že to tak je,ako vraví,že ja mam svoju pravdu,a že mi ju nevyhovorí.tak sa po hodine nasral tak,že ma schmatol za vlasy.Ono to bolo tak,že som mala rozpustené vlasy a on ma chytil za ne dvoma rukami tvárou v tvár sme stáli.ako ked človek chce s niekým zatriasť za ramená nech sa preberie.,a zatriasol mi s vlasmi akoby.chytil mi dvoma rukami vlasy po bokoch nad ušami a začal mi hovoriť,že .."už i prosím ťa veer ,preboha !! neklamem ti..je to TAK ,prečo si stále melieš svoje ,už neviem,ako ti to mam vysvetliť.!!" a ja som mu povedala,že ma strašne bolí,ked ma tak drží za tie vlasy,až pri korienkoch vlasoch ma bolelo ...tak ked som mu to povedala,tak ma pustil ...a ospravedlnil sa....
čo už..ale každý ma svoju pravdu v našich hadkach ..ale zdalo sa mi to od neho zase len agresívne gesto strašne ,čo ja mu nemôžem svoje povedať,čo chcem ??prečo by som mu mala veriť ,v tom,čo hovoril ?ja viem svoje,darmo ma presviedča.
zurive gesto zase od neho ...a nebol ani opitý,ani nič,uplne triezvy...
mohol ma schmatut za rramena a zatriasť teda mnou ..aj ked aj to sa mi zda sprosté chovanie,ale toto si ani tatko ku mne nedovolil po celý život ,takto mi chytiť vlasy
@janusienka keby si mi hodinu brnkala na nervy svojou"pravdou"tak ta rovno oskalpujem.
Si ako osina v zadku.
@janusienka tak ako si si dovolila ty, tak si dovolil aj on..tiez by som ti za take sproste reci dala facku....sorry....a ty jemu tiez ak by mal on take reci
každý mápredsa svoju pravdu,nie ?ale za to,aby ho niekto kmásol za vlasy ?:(
@janusienka prosim ta kolko ty mas rokov?
@janusienka ste deti... takto sa nefunguje vo vztahu... rozidte sa...pockajte aspon 5 rokov a potom ak nastane zmena u vas....dajte sa dokopy.
@janusienka no myslim ze ty si mu dala o dost vacsi preplesk...
😅 😅 😅 😅 🙄 🙄 🙄 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
ked to urobil prvy druhy krat aj za triezva to urobi bez problemov staneš sa otlkajucim panakom a okrem toho s takym žiť no ja by som sa bala ked ste sa rozišli a začali odznova už to nikdy nebude dobre radšej chodte od seba teraz ako ked by ste už mali mať deti to by bolo ešte horšie vykašli sa na to nieje sam na svete aby si potom neľutovala
@janusienka sice nie som ringovy rozhodca,ale mas pravduu,ze kmasanie vlasov je mimo pravidiel.
Rozhodne si vecer sadnite k vinku a skuste sa dohodnut na nejakych pravidlach,pustte si nejake videjko z boxu,a tam sa snaz poukazat na jednotlive hmaty,ktore su este fajn...
Nezabudni na sviecky,fajn veceru,a sexi oblecko.Budem drzatt palceky.
Poriadok vo vztahu musi byt.

@janusienka skoda, ze sa nemoze vyjadrit aj on 🙄