Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?
založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒
@janusienka pri tebe každý chlap príde o nervy
@janusienka ja to otocim... ty si sa mu ospravedlnila za tie reci co si mala? kvoli ktorym ti tu facku dal?
ja si neviem predstavit ze by som taketo nieco muzovi povedala... jasne, ze sa rada pozriem na pekneho chlapa, alebo si zaflirtujem - ono to celkom postekli ego a doda sebavedomie, ked o teba pohladny chlap ma zaujem. ale tam to konci. a detto aj z druhej strany - moj muz je normalny zdravy chlap a nevadi mi, ak sa pozrie na inu peknu zenu, alebo niekde v bare s nejakou prehodi par slov. pokial to nezajde dalej, co verim ze nezajde, lebo doverujem mu. a on moze mne.
ale neviem si predstavit ze by som ja jemu rozpravala o tom ze si viem predstavit ze to robim s nejakym fesnym kamaratom, alebo ze on by mne hovoril ze si vie predstavit ze to robi s atraktivnou kamoskou... to sa predsa nerobi. clovek moze mat kadejake fantazie, ze ho nieco napadne 😝 vsak sme ludia, tak co. ale nebudem predsa tym partnera zranovat. duplom, ked realne si to milovanie s nikym inym ako mm neviem predstavit... a ak si ho s niekym inym vies predstavit, tak potom asi priatela nemilujes...
takze myslim, ze ked si vyzadovala ty ospravedlnenie od neho za tu facku, v prvom rade si sa mala ospravedlnit ty jemu za tie reci. a vysvetlit ze preco si to hovorila. preco ho chces provokovat? pocitujes vo vztahu nejaky problem? ak ano, na rovinu sa s nim o tom porozpravaj. s chlapmi musis na rovinu, oni maju iny sposob uvazovania ako my zeny...
ja na jeho mieste by som sa s tebou nebavila a vazne by som uvazovala nad rozchodom... teda ked si predstavim, ze by mi este ako slobodnej zacal priatel hovorit ze nejaka baba ma super telo a ze si vie predstavit s nou sex.
@dadulko1 presne
všimla si si, že ona si ani neuvedomuje, že je psychická tyranka?
veď píše, že mu nikdy neodpustí tú facku
a celé mesiace to rieši a je s ním
to je toto veľmi choré 😖
si neuvedomuje, že toto, čo na ňom stvára, je ps. teror
že facka ju neprebolí
no ja si myslím, že dlhodobé ps. týranie je horšie, ako nejaká facka "obšuchom" 😝
Nemusím čítať ani príspevok, dokonca dočítať ani to, čo nasleduje v nadpise za čiarkou "Má chlap právo udrieť ženu, ...", pretože odpoveď je jednoznačná, nech už píšeš čokoľvek. Nie. Nemá!
@macamac podla mna je natahana mimoza...
@janusienka Neverim vlastnym ociam, co tu niektore pisete.
Odkedy ma pravo dat chlap zene facku??? Ani vtedy nie, keby mu povedala, ze sa s tym kamaratom vyspala. Tak tu este podporujete nasilnika? Dal ti jednu facku, v extremnych situaciach da aj druhu, pokial sa nenauci svoj hnev ovladat a na to su terapie. Ono to vzdy zacina nevinnou fackou a nakoniec konci zena v nemocnici so zlomeninami. Porozpravaj sa s nim, ze ak ta naozaj tak lubi, musi jednoducho hladat pomoc, inak vas vztah nema vyznam. Niekomu nadavat, a vulgarne sa vyjadrovat, kde to bude koncit, ze ti bude K***** titulovat? Mas velmi dobru intuiciu, normalne su zeny zaslepene a tento problem jednoducho nevidia a je dobre, ze ho vidis ty. A tak isto ako on, aj ty sa musis naucit nezahravat sa s citmi ineho, tiez to nebolo pekne od teba a tiez si radsej premysli, ako by sa to mne pacilo, keby mi toto hovoril moj priatel, ale aj tak jednoducho nemal pravo ta udriet, nato mame nastastie zakony 🙂
@erjona keby sa za každý obšuch zatváralo, nemal by kto robiť 😅 😀 😀 😉
ukľudni sa, neber to tragicky
a neviem, či si čítala všetko
aj za dlhodobé psychické týranie by si zatvárala?
lebo to robí zakladateľka s chlapcom. naťahuje mu nervy ako gumu, že pokiaľ vydrží
akože, nik tu nie je za násilie páchané na druhom
ale čo sa tu narobí z jednoho obšuchu
konec toto
chudák chalan...už je pomaly vrah 😝
Vsimli ste si jej prvy prispevok? Ako sa snazila nadlahcit situaciu a napriek tomu ho ospravedlnovala, ze to bol len osuch a nakoniec priznala, ze ju lice stipalo, tak taky osuch teda na lici necitis. Radsej spravila zo seba tu zlu, ako by jeho uplne zhodila. Lubi ho, ale aj tak s tym jeho spravanim treba nieco robit. Takze dievcence pokial odsudzujete niekoho a drzite stranku nasilnikovi, treba citat aj medzi riadkami...
@erjona dúfam, že aj ty si riadne čítala medzi riadkami 😉
a klikni si aj na jej diskusiu o tomto na inom fóre 😉
http://www.zdravie.sk/forum/1806925/som-v-soku-...
toto tiež jedna normálna baba nerobí
živí sa pocitom obete celé mesiace
strašnááá nuda 😝
@macamac Decká mi tu pobehujú furt, tak to čítam na preskačku, takže konečný výsledok nula bodov. Ale čítam tvoje reakcie, a to mi stačí..vieš, že s tebou vždy súhlasím 😉. Takže ne facák, ale obšuch...? No fasa, tak sa to vykreslilo inak, ako to pôvodne bolo podané...Teda moju odpoveď berte ako všeobecný názor na násilie 😅 , nie tento konkrétny prípad. 😉
@macamac O com ma chces presvedcit, ze chlap ma pravo dat facku zene. Ja som 13 rokov vydata a ani len osuch som nikdy nedostala a kazdy manzelsky par sa pohada. Je tu milion diskusii, ono to totiz vzdy osuchmi zacina, ale nekonci dobre. Ano citala som celu diskusiu, aj on jej basnil o kolegyni, ake davaj, take vracaj... a co, mala ho vymlatit varechou teraz?
@erjona ja som s mojim mužom 21 rokov a tiež som nedostala ani ošuch 😉
ale tiež nie som taká zakomplexovaná, aby som skúšala jeho nervy ( zvlášť, ak zakladateľka si je vedomá, že má mierumilovného nerváka, čo neublíži ani muche 😉 ) a hodnotila jeho rodinu tak, ako kočka tu
ak by som mala naňho takýto názor a ponižovala aj jeho rodičov, t.j. nemala by som ich za nič, nebola by som s ním 😉
to dá logika, či?
to rok a dva mesiace riesi jeden "obsuch"? Len aby to nebola dalsia s Karin a mixerom....
ja byt na jeho mieste tak sa tyzden nenajes.Ty zrejme fakt niesi v poriadku a keby si mala doma trocha prchkejsieho chlapa tak by si uz nikdy ziaden problem nemala lebo prinajmensom by sa zvalil a siel prec.Navzdy.
@janusienka

@janusienka prepáč, ale ty potrebuješ odbornú pomoc
toto už fakt nie je normálne
ty dokážeš od leta riešiť stále dokola úplnú hovadinu. sorry
nik tu nie je za násilie páchané na ženách
ale to, čo tu už opisuješ ty, je podľa mňa páchanie násilia ( psychického ) na mužoch. hodiny a hodiny to rozoberáte, ty mesiace na nete popíšeš o tom knihu...
si fakt normálna??
akože prepáč
koho ty vlastne k sebe chceš?
veď normálny chalan by pri tebe toto nevydržal
stále ho ponižuješ...kks načo si pri ňom?
žeby ťa fakt nik iný nechcel??
sa zamysli 😖