Má manžel na toto právo?
Ahojte, zaujímali by ma Vašej názory ohľadom správania môjho manžela, nakoľko sa strácam a neviem určiť už hranice čo normálne je a čo normálne nie je, nakoľko som bola vychovávaná v rodine, kde si vždy muž ženu vážil,tak takéto správanie nepoznám. Až teraz. Sme manželia 2 roky, predtým sme spolu 7 rokov chodili. Nie vždy bolo jeho správanie ideálne, ale veľmi sme sa ľúbili a vždy sa s ním dalo to vyriešiť, vykomunikovať. Všetko to vybuchlo viac menej až po svadbe vo väčšom. Napríklad, spoločný účet. Akonáhle vyberiem peniaze, keď že mám na starosti nákupy, varenie a celkovo domácnosť, manžel má sms notifikáciu, do minúty telefonát s nervami, načo zase vyberám peniaze, kde idem tie peniaze zase oj.bať. Na seba peniaze nemíňam, málokedy si niečo doprajem. Všetko míňam len na domácnosť a nákupy, myslím, že 10e za tri dni na základné potraviny nie je veľa, prípadne iba dokupujem, čo potrebujem k vareniu. Platím šeky cez internetbanking, a on mi po ukončení všetkých platieb napíše správu, že gratulujem, dnes si oj.bala toľko a toľko peňazí. A pritom sú to šeky, ktoré platíme každý mesiac. Ďalej je to jeho komunikácia so mnou... niečo sa ho opýtam, že prečo toto a toto, a on mi odpovie: no na k.kot...alebo nemôže vybrať napríklad mäso z mraziaku, tak hneď sú to samé nadávky do p., k., vravel som ti, aby si to tam nenajeb a popri tom s tým všetkým trieska, alebo buchne päsťou do dverí.
Som dvakrát operovaná laparoskopicky na krvavú cystu. Po tom ako som sa prvýkrát vrátila z nemocnice, a prosila ho, aby mi niečo uvaril, tak on sa radšej díval na počítač na film a musela prísť jeho mama, aby niečo uvarila, nakoľko mne sa veľmi zle stálo. Vyslovene neznáša keď mi je zle, alebo ma bolí hlava a ja si ľahnem. Hneď počúvam ako hnijem a nič nerobím, nie som na nič dobrá. Teraz vo februári som potratila bábätko v 7.tt, a po potrate mi narástla znova krvavá cysta 12x7 cm. Doktor mi predpísal pol ročnú liečbu hormónmi. Manžel mi na to povedal, že koľko akože tie tabletky mienim brať, že on nechce mať 60 rokov, keď jeho dieťa bude mať 30 - ja mám 25 rokov a on o dva viac... že aké dieťa si adoptujeme - povedal to ironicky. Ani si nevie predstaviť, ako to mňa bolí na srdci, keď niečo takéto povie. Tá cysta ma bolieva aj pri sexe niekedy, keď mu to poviem, tak mi povie, nech si nevymýšľam. Náš sex je väčšinou iba o uspokojení jeho, ohľadom mňa sa vyjadril, že jemu sa nechce "hodinu" sa so mnou trápiť 😔
Nadáva mi ohľadom mojej váhy. Áno, pribrala som, a bola som takáto už aj pred svadbou. Mám 80 kg pri výške 170 cm, nemám faldy, mám to tak nejako všetko rozložené, že som skôr žena krv a mlieko. Všetko sa dá povedať taktne, ale nie spôsobom, sa pozri sa na seba ty prasnica, ako vyzeráš, žiadna žena na okolí takáto nie je. Je mi ťa ľúto, vyzeráš choro, schudni, si tlstá a podobne. On je sám o sebe presvedčený, že vyzerá k svetu, že je super a úžasný a včera najnovšie, že je jeden z mála pravých mužov. Toto mi rozpráva s úplnou vážnosťou. A pritom on pribral 30 kg počas nášho vzťahu.V lete som behávala, stále sa prechádzala, schudla som 5 kg, všetci si to všimli, len on mi povedal, že určite som neschudla... Keď ho volám na prechádzku, tak on so mnou nejde. Vždy mi vie povedať, že on by chcel takú 50 kg... A porovnáva ma s druhými ženami.
A v neposlednom rade je to alkohol. Už som to písala aj v inej diskusií. Liter vína za večer sám s tým, že mu mám kúpiť ešte jeden, keby mu nestačilo. 6 a viac pív tiež za večer. Občas niečo tvrdé. A prakticky vždy, keď nejde do práce. Na toto všetko mi povie, že normálne to je, lebo on zarába, robí okolo domu. A s nervami mi povie, že nech mu do alkoholu nerozprávam!
Som vždy v strehu, keď sa ma niečo pýta, dávam si pozor, aby som mu správne odpovedala. Keď mu zle poviem, alebo skomolím slová, začne sa smiať, alebo sa na mňa pozrie ako na debilnú. Začala som zabúdať slová, rozprávam a zrazu mi vypadne slovo a neviem sa vykoktať...
Potrebovala som sa vypísať a prečítať si Vaše názory... ďakujem
Dievča, utekááááááááááááj kým nemáš záväzky. Život nie je len o prepočítavaní zvyšných kilogramov a minutých peňazí. Spolužitie s ním Ti na zdraví nepridá.
Obdivujem ťa, že v takomto vzťahu zotrvávaš...kontrolovať peniaze ???? Mne manžel povie a pritom mám aj vlastný účet, ak by som nemala nech vyberiem z jeho kedykoľvek budem potrebovať..a pritom všetky výdavky čo sa týka domácnosti a šekov platí on...ja mám peniaze tak pre vlastnú potrebu a nikdy ma nekontroluje čo kúpim ....
Ja viem že toto bude znieť tvrdo ale utekááááj od neho kým nemáte bábätko,vážne... Niekde tam je človek ktorý bude milovať každé kilo na tebe,bude si vážiť že mu navaríš a postaráš sa komplet o účty a domácnosť a keď príde domov ešte sa na teba usmeje vezme ťa do náruče a povie ti: ty moja šikulka. Znie to ako klišé ale žiadna žena by nemala znášať takéto chovanie,veď sa chová prepáč ako hovädo 😖 Ja mám síce manželstvo len rok a dieťatko osemmesiacov ale určite sa vieme dohodnúť na veciach a užívame si dobré aj zlé veci. Je hlupák ak si ťa neváži a nemá nato vôbec právo takto ťa psychicky systematicky deptať. Buď sa to zmení alebo sa z toho ty zblázniš ☹ A uváž si keď príde bábätko polož si otázku či chceš aby tvoje dieťatko zažívalo toto. Aby on po tebe dupal kým ty sa budeš starať o drobčeka? Je to ťažké rozhodnutie... No daj mu ultimátum,postraš ho rozvodom a povedz mu prosím čo si neželáš aby robila riešil. Držíme ti strašne palce nech si šťastná a nech je medzi nami ďalšia spokojná skoro maminka 😉
ten vztah nema absolutne ziadnu perspektivu....a bude len horsie.a never.Nezmeni sa.Ziadny chlap sa nezmeni.Bud je taky,alebo nie je.Da sa skrotit....Ale to musi byt riadna sekera....Vacsinou ti chlapi bud zdrhnu,alebo idu na tyzdnovky,alebo trpia jak Jezis Nazaretsky....Treba viac citat Dr.Plzaka 🙂
ok, viem, ze je to po tych rokoch tazke, ale myslim, ze uz ani z tvojej strany neide o lasku, pretoze takehoto zakomplexovaneho kkta sa neda milovat...ide o zvyk a o to, ze sa mu podarilo uplne posliapat tvoju sebadoveru...zbal sa, a odid od neho, ak nechces v 40-tke skoncit s rozkysnutym alkoholikom, co teba a vase deti bude mlatit a psychicky tyrat. Mala som podobny vztah a jeho ukoncenie bolo to druhe najlepsie rozhodnutie co som v zivote urobila. Prve bolo, ze som sa vydala za svojho teraz uz manzela 🙂
ak si nahodou nahovaras ze sa to este moze urovnat tak ta sklamem....TOTO BUDE UZ LEN HORISIE
stretla som sa uz s takym pripadom a pokracovalo to bitkou....tento typ chlapa sa nikdy nezmeni takze moja rada znie: BAL KUFRE ..ked pride babo bude to horsie
@maybee Jaj, dievca, pobal Ty caky paky a vrat sa zkratkej cesty....doma mas regulerneho tyrana a sebca.Precitaj si knihy o domacom nasili a pochopis, ze tu Ti ruze nezakvitnu.Si pod obrovskym stresom, ruca sa Ti zdravie.Si mlada, zacnes odznova....drzim palce, nech sa to v Tvoj prospech obrati....
@maybee Preč od neho, vieš si predstaviť vychovávať s takýmto "psychopatom" dieťa? Má nejaký komplex, ktorý si rieši cez teba...to mu nedovoľ ☹.
Maybee, ak je to skutocne tak, ako pises- chod od neho prec!!! Dievcata maju pravdu, s takym chlapom by si chcela mat dieta? Bude mlatit Teba a predsav si, ze tak, ako sa teraz rozprava s Tebou, tak sa bude spravat k dietatu. To by si chcela?! Ak Ti mozem poradit, najdi si osobu, ktorej doverujes a na ktoru ON nema dosah, nech Ti pomoze. Ak taka neexistuje, sprav si plan sama. Schovaj si nejake peniaze, priprav sa, kam pojdes, ak by robil sceny. Chod na mestsky alebo miestny urad, alebo na nete si najdi bezplatnu pravnu pomoc, ma ju kazde vacsie mesto.. treba to, bol by zazrak, ak by sa zmenil.. az ma mrazi, ten alkohol je nebezpecny.. uvidis, co bude ked odijdes, ci ti bude ruze nosit alebo sa vyhrazat a podla toho sa zariadis.
A hlavne- nie je normalne, aby sa tak muz spraval k zene! Ja som so svojim manzelom spolu 4 roky a nikdy mi skaredo nepovedal. Nikdy nie nadavkou. Nekontrolujeme sa, lebo sa respekrujeme a rozpravame.
Najhorsie, co mi povie je, ze som polepeto 🙂)) aj to zo srandy. Aj dnes som rozbila dve salky 🙂)
Chapem, ze Ta zivi, ale daj sa dokopy, nieco urcite vies robit, najdi si pracu, ubytko, v tajnosti... a utec!
Kazdy clovek si zasluzi dostojny zivot, zabavu, tanec, smiech a kopec veselych priatelov. drzim Ti palce
Ja neviem na čo čakáš? Kým Ťa začne biť? Akože ja nemám ideálny vzťah, vo veľa veciach sa môj muž začína podobať Tvojmu, ale keby to dospelo do takéhoto štádia, už by ma nebolo. Ver mi, určite si nájdeš niekoho lepšieho, alebo ostaneš sama... Píšeš veľmi inteligentne, milo napriek tomu všetkému, ... Verím že máš dobré srdce a toto si určite nezaslúžiš!!!
mne trvalo 7 rokov,kym som si povedala a dost,....odid,poziadaj o rozvod,je to tazke,ale urob to,lebo to k dobremu nejde,....ja som si tiez myslela,ze uz si nikoho nenajdem,ze ostanem sama,ale neni to tak,....teraz som stastna,nasla som muza svojich snov a mame krasneho syna a zijem si ako princezna,.....najtazsie je urobit prvy krok,ale ver ze lepsie to nebude,....cim skor,tym lepsie,....drzim prsty
Odísť, alebo komunikáciou sa nejak dohodnúť aby sa zmenil , čo pochybujem taký sebec nespravý, ako nechápem niektoré ženy vidia aký je ten chlap ostanú s ním nadalej potom porodia a kvôli dieťaťu nechcú odísť, a trpia, ako cháápem ste zamilované ale boha dievčaťa sa spamatajte tolko chlapov je stačí nájsť len toho správneho , si ešte mladá nemas nic stratené, radšej teraz zmeniť niečo ako potom ked už bude neskoro. Držím palce, ako sa rozhodneš to je tvoja vec,
Nemá, možno už má niekde niečo paralelné.
co to tu tak citam, tak su to same pribehy o tom ako sa muz po svatbe zmenil... az mam strach sa vydavat :( zienky prajem vam pevne nervy k vyrieseniu tohto problemu
@luccyliu nie vždy to tak je. aj žena sa istým spôsobom zmení, ide o to, nemať klapky na očiach a dúfať, že všetko sa po svadbe zmení k lepšiemu, treba byť realista a tiež treba, aby tam bol ozajstný kus reálnej lásky, nie len pobláznenosti, ktorá vyprchá... máme šťastie, že žijeme v dobe, kedy si môžeme manžela vybrať, len treba na manželstvo pozerať triezvo, nie cez "princeznovské alebo barbiovské" okuliare 🙂))
toto je strasne ja nechapem ako s nim mozes byt,ved toto je total psychicky teror,ktory skor ci neskor prerastie do fyzickeho,a ty chces pre svoje dieta takehoto otca???? 😝 😝 😝 😝 ved ty si ani sama seba nevazis ked toto dovolis,preco sa mu nepostavis.VED NIE SI HANDRA!prepac ale vzdy sa ma dotkne ked sa takto muz sprava
@maybee
vyser sa na neho, tvoj život tam je ako zo zlého filmu. nemá ťa rád,je to alkoholic, momentálne ťa ekonomicky týra. to je len začiatok.
dieťa si potratila, lebo si na svoje dieťa preniesla svoj samodeštrukčný program. ty v tom vzťahu nechceš byť, tak odtiaľ vypadni, nájdi si normálneho chlapa, ktorá ťa bude mať rád a aj tvoje dieťa. ja som reikistka, viem čo ti tu píšem. napíš mi, čo robíš, ako si zamestananá, aké máš možnosti na trhu práce, vieš si predstaviť, že sa osatmostatníš... , napadlo ťa, že ked od neho odídeš tak schytáš pár po hube, alebo ťa začne vydierať starou pesničkou, miláčik keď odídeš, tak sa zabijem, hodím sa pod vlak... .
nie som zástancom rozvodov, ale ak chceš počuť nezaujatý názor ako píšeš, či je to normálne alebo nie, tak toto nielenže nie je normálne, ale nie je to ani pre ženu ktorá si chce zachovať psychické a fyzické zdravie akceptovateľné. On Ťa podľa mňa úplne seriózne týra, je to zákernejšie ako fyzické týranie.... Skonči to s ním, daj sa dokopy a keďže si mladá, iste sa Ti podarí založiť ešte rodinu s niekym, kto si Ťa viac zaslúži.
PS: Som podobný typ postavy ale muž si nedovolí ceknúť, skôr naopak, oceňuje, že má "ženskú" a necítim sa pri ňom neatraktívne. Tiež mám skôr "ťažšie" kosti 🙂
Toto je brutálny "človek"!
.....Je mi s toho smutno pretoze akoby som opisovala moj manzelsky zivot...tiez by som utiekla ale my uz mame uuuzastnu dcerku ktora si takeho otca nezasluzi ..keby me dieta nemali neostanem ani chvylku .. Daj mu na javo ze namas o neho uz zaujem chod von vecer s kamoskami, neotpovedaj mu len strucne a max ho ignoruj a davaj mu na javo ze si stastna uvidis ci bude mat snahu sa o teba zaujimat
@marcelka932 prepac, ale dieta nie je dovod na to, aby clovek zil v takomto manzelstve .... pretoze to dieta vsetko vnima a rozumie viac ako si mi rodicia myslime ....
rozvod
sorry, ma byt my rodicia
Urcite treba od takeho chlapa odist... s takym muzom by si mala tazky zivot 😔
To je mi velmi luto:((... si strasne mlada, aby si s nim ostavala. On si nezasluzi podla mna ziadnu zenu. Toto je extrem. Nesprava s k tebe ako keby ta lubil. Prepac za to, ze ti to takto pisem. Mame trojmesacne babatko a neviem si predstavit, zeby vyrastala v takejto rodine. NEdovol aby to zaslo dalej nedajboze aby si ostala tehotna s nim ...Nebudes stastna a to babatko potrebuje nielen milujucu matka ale aj rodicov, ktori sa lubia. U mna rozvod. Najdes muza ktory si ta bude vazit ale tohoto s prepacenim "chuja" posli k vode.
to je ten typ chlapa , ktory aj keby si mala 50kg a bola podla jeho predstav tak aj tak by si bola ta najhorsia a nasieb by si vzdy nieco za co ta zbuzerovat..Mam tiez nervy ked MM pije ale v zivote nespravil to co robi tvoj, ze si pije 1L za vecer a milion piv...tak od takeho co najrychlejsie utekaj...este nemate dieta tak to bude lahsie a male by potom vyrastalo s takym otcom co pije a nadava ti?...Bol to mozno aj osud, ze si potratila aby si s takym chudakom nemala dieta...najdes si urcite lepsieho ved mas len 25 rokov...a jeho posli k vode ten si nebude vazit ani teba ani ziadnu inu zenu....
@tajomna21 ja som si toho vedoma preto sa vyhibame pred nou konfliktom a nikdy niesme k sebe hnusny ked je s nami mala stale sa pretvarujeme az mi je to niekedy smiesne aky sme psychopati ale viem ze ona to aj tak citi ..snazim sa zmenit pretoze aj ja som chyba..tak ako v kazdom manzelstve. Nerobi zle len jeden
@marcelka932 no ono aj pretvarovat sa da len istu dobu .... alebo to dieta vam to bude "zrat" len do isteho veku .... podstatne ale je, ci chces takto zit a hlavne dokedy? nie si mlada nato, aby si zila nestastne?

@maybee Mozem otazku? Preco sa este nebalis? Na co cakas?