Má manžel na toto právo?
Ahojte, zaujímali by ma Vašej názory ohľadom správania môjho manžela, nakoľko sa strácam a neviem určiť už hranice čo normálne je a čo normálne nie je, nakoľko som bola vychovávaná v rodine, kde si vždy muž ženu vážil,tak takéto správanie nepoznám. Až teraz. Sme manželia 2 roky, predtým sme spolu 7 rokov chodili. Nie vždy bolo jeho správanie ideálne, ale veľmi sme sa ľúbili a vždy sa s ním dalo to vyriešiť, vykomunikovať. Všetko to vybuchlo viac menej až po svadbe vo väčšom. Napríklad, spoločný účet. Akonáhle vyberiem peniaze, keď že mám na starosti nákupy, varenie a celkovo domácnosť, manžel má sms notifikáciu, do minúty telefonát s nervami, načo zase vyberám peniaze, kde idem tie peniaze zase oj.bať. Na seba peniaze nemíňam, málokedy si niečo doprajem. Všetko míňam len na domácnosť a nákupy, myslím, že 10e za tri dni na základné potraviny nie je veľa, prípadne iba dokupujem, čo potrebujem k vareniu. Platím šeky cez internetbanking, a on mi po ukončení všetkých platieb napíše správu, že gratulujem, dnes si oj.bala toľko a toľko peňazí. A pritom sú to šeky, ktoré platíme každý mesiac. Ďalej je to jeho komunikácia so mnou... niečo sa ho opýtam, že prečo toto a toto, a on mi odpovie: no na k.kot...alebo nemôže vybrať napríklad mäso z mraziaku, tak hneď sú to samé nadávky do p., k., vravel som ti, aby si to tam nenajeb a popri tom s tým všetkým trieska, alebo buchne päsťou do dverí.
Som dvakrát operovaná laparoskopicky na krvavú cystu. Po tom ako som sa prvýkrát vrátila z nemocnice, a prosila ho, aby mi niečo uvaril, tak on sa radšej díval na počítač na film a musela prísť jeho mama, aby niečo uvarila, nakoľko mne sa veľmi zle stálo. Vyslovene neznáša keď mi je zle, alebo ma bolí hlava a ja si ľahnem. Hneď počúvam ako hnijem a nič nerobím, nie som na nič dobrá. Teraz vo februári som potratila bábätko v 7.tt, a po potrate mi narástla znova krvavá cysta 12x7 cm. Doktor mi predpísal pol ročnú liečbu hormónmi. Manžel mi na to povedal, že koľko akože tie tabletky mienim brať, že on nechce mať 60 rokov, keď jeho dieťa bude mať 30 - ja mám 25 rokov a on o dva viac... že aké dieťa si adoptujeme - povedal to ironicky. Ani si nevie predstaviť, ako to mňa bolí na srdci, keď niečo takéto povie. Tá cysta ma bolieva aj pri sexe niekedy, keď mu to poviem, tak mi povie, nech si nevymýšľam. Náš sex je väčšinou iba o uspokojení jeho, ohľadom mňa sa vyjadril, že jemu sa nechce "hodinu" sa so mnou trápiť 😔
Nadáva mi ohľadom mojej váhy. Áno, pribrala som, a bola som takáto už aj pred svadbou. Mám 80 kg pri výške 170 cm, nemám faldy, mám to tak nejako všetko rozložené, že som skôr žena krv a mlieko. Všetko sa dá povedať taktne, ale nie spôsobom, sa pozri sa na seba ty prasnica, ako vyzeráš, žiadna žena na okolí takáto nie je. Je mi ťa ľúto, vyzeráš choro, schudni, si tlstá a podobne. On je sám o sebe presvedčený, že vyzerá k svetu, že je super a úžasný a včera najnovšie, že je jeden z mála pravých mužov. Toto mi rozpráva s úplnou vážnosťou. A pritom on pribral 30 kg počas nášho vzťahu.V lete som behávala, stále sa prechádzala, schudla som 5 kg, všetci si to všimli, len on mi povedal, že určite som neschudla... Keď ho volám na prechádzku, tak on so mnou nejde. Vždy mi vie povedať, že on by chcel takú 50 kg... A porovnáva ma s druhými ženami.
A v neposlednom rade je to alkohol. Už som to písala aj v inej diskusií. Liter vína za večer sám s tým, že mu mám kúpiť ešte jeden, keby mu nestačilo. 6 a viac pív tiež za večer. Občas niečo tvrdé. A prakticky vždy, keď nejde do práce. Na toto všetko mi povie, že normálne to je, lebo on zarába, robí okolo domu. A s nervami mi povie, že nech mu do alkoholu nerozprávam!
Som vždy v strehu, keď sa ma niečo pýta, dávam si pozor, aby som mu správne odpovedala. Keď mu zle poviem, alebo skomolím slová, začne sa smiať, alebo sa na mňa pozrie ako na debilnú. Začala som zabúdať slová, rozprávam a zrazu mi vypadne slovo a neviem sa vykoktať...
Potrebovala som sa vypísať a prečítať si Vaše názory... ďakujem
nečítala som všetky príspevky, ale asi budem mať radu ako ostatné, utekaj od neho pokiaľ je čas. Si mladá a máš právo na šťastný život. Ak nemáte dieťa, tak radšej ani nemaj (s ním samozrejme), lebo to bude len horšie. Typ chlapa, ktorý iba uznáva zákon prírody (mať dieťa), ale starosť ostane iba na tebe.
veľa sťastia
Tiez som necitala vsetky prispevky, len ten Tvoj text a uplne som si premietla vztah mojich rodicov. Vacsiu cast svojho zivota som prezila v takomto prostredi a viem aky to ma vplyv na tyranu osobu a tiez na deti. Utekaj pokial si chces nieco vo svojom zivote uzit, lebo zivot s takymto netvorom je len zivorenie. Vidim to na mojej mame, kt. takto preziva uz skoro 40 rokov. Na jednej strane ju lutujem a na strane druhej sa jej divim, ze si uz davno nezbalila kufre.
Hm, ja sa nikdy nechcem zapajat do takejto diskusie,kedze nepoznam druhu stranu...ale podla toho,co si opisala..mala by si premyslat nad rozchodom. Jeho arogantne spravanie urcite uz zabilo aj lasku medzi Vami...
nuz v prvom rade by sa mi hnusil muz - ktoreho musim uspokojovat!!!!! Nemusim vysvetlovat, ze laska a milovanie je vec dvoch normalnych ludi. A to, ze si vybija svoje temne stranky v sebe na TEBE by si mala pochopit. TOTO co ti robi je aj preto, ze si mu to dovolila. KOnecne dupni na plyn a zacni zit TO CO CHCES!!!Opytaj sa sama seba, ci citis rano radost ked vstavas, ci ked si pri nom pocitujes lasku... tvoje pocity hovoria PRAVDU. nezi v klamstve - zivot v klamstve je choroba!!! uzdrav sa a zacni zit v pravde. ZOber dieta a spolu to zvladnete. Vela lasky a sil prajem!
@maybee Hm, ak si si nerobila v tom tvjom prispevku srandu a toto naozaj tvoj manzel robi, tak rychlo podaj ziadost o rozvod. Ani trochu to nie je normalne a pride mi to len ako dost zly scenar z filmu. A hlavne zacni uzivat rychlo nejaku antikoncepciu - dieta ti vztah nezlepsi a bude to pre teba aj dieta este horsie.
Odíd od neho , si mladá , ešte si nájdeš lepšieho chlapa ,nepotrebuješ ho. Ja to to ponižovanie poznám z vlastnej skúsenosti, jeho sebavedomie je na nule, aj keď sa snaží navonok chovať inak, preto potrebuje zhadzovať teba aby si si myslela aká si nemožná a že máš byť rada že je s tebou. Nepíšeš žeby ste mali nejaké deti , urob to skôr ako sa vám nejaké narodí.
Preboha baľ kufre a utekaj čo najďalej od takého magora 😠
bud rada že nemate dieťa,to by si bola na tom 100x horšie...takéto typy mužov deti nezmenia,len ešte pritvrdia a trpi nielen žena ale aj deti...a cely život len trapenie...do kelu si mlada baba...nenechaj sa deptať....nevravím aby si sa snim hned rozišla...ale nenechaj si robiť zo seba handru...postav sa voči nemu,povedz mu že ak sa nezmení...niečo proste sprav...len nie dieťa!!!! držím palce nech nájdeš v sebe silu...aj ked ťa nebije...toto je psycho!!! 😠
až po napísaní prvého príspevku ma napadlo,že si spomínala že si potratila...je mi to velmi luto, a tým že som povedala že bud rada že nemáte deti, som nemyslela, že bud rada že si potratila!!! naopak je mi to luto a sucitim s tebou...držím palčeky nech sa všetko vyrieši a nech si v živote šťastná... 🙂
@maybee podle me se neda odejit postupne. Bud odejdes, nebo neodejdes.
Nevládala som to dočítať do konca.Ja viem boli určite aj krajšie chvílky ináč by si si ho nebrala.
Ja sa len chcem opýtať - TO s takýmto človekom chceš mať dieťa????
Pokial chceš nadalej s ním žiť tak si daj osobitne účety kupuj veci len pre seba-on nech si kúpi SÁM -geroj aby vedel čo to stojí! 😀
A varenie nech si uvarí-aby vedel kolko času na to treba-alebo si daj zaplatiť za to.Ked sa bude žalovať niekomu tak povedz čo ti robí že kolko míňaš-že nič nerobíš. Ked ti nieje schopní pomôcť ani po operácii .Účty nech pekne platí on sám a ty mu vyplať polovicu --keby pindal. Neviem či pracuješ ale ja som vyšla takto aj s materskej .
Pekne mu to správanie vráť -správaj sa aj ty k nemu tak ako on k tebe -možno pochopí aké to je .
Je chorí ??? No a čo teraz predsa sa z toho ne...........nohy ruky má ta čo.
A sex no ta na to nech radšej zabudne pri takom psychošovi by malo trpieť dieťa? Alebo chce z neho vychovať druhéééé JA????? Však si to ani nemôžeš užiť ten sex.
precitala som si len tvoj uvodny prispevok nie reakcie zien ale moje nazor je ze mas 25 rokov, urcite na svete existuje niekto, kto si ta bude vazit a milovat tak si zbal veci a utekaj od takeho netvora prec (nechcem napisat hovado lebo by som to hovado urazila)
na toto sa nedá nereagovať....ani zadarmo s takým mužom, radšej sama po celý život ako takéto urážky, poníženie...fuj je mi z neho zle. Utekaj od neho kým sa dá a nemáte deti.
ahoj si mlada, nemate deti tak si nekaz zivot taky somarom ,ktory si ta nevazi.
Och 9 rokov s niekým prežiť a on sa takto mení. Ja by som s ním dieťa určite nechcela...Takže o ničom...Ale stále máš čas na nový vzťah. Krásny vzťah. A nemusíš s ním byť toľko rokov na to, aby ste chceli bábo.
@maybee kristove nohy a nevrav mi,ze pocas chodenia si si jasne signaly nevsimla.boze moj zeny,co to s vami manzelia robia?zasnem a zaroven dakujem bohu,ze ma toto nepostretlo.bola si vzdy takato?napr.po mne ked niekto krici,automaticky toho cloveka upozornim,aby nekrical,nenecham si skakat po hlave.to iste aj partner,ak sa stane,ze obcas zvysi hlas,hned ho upozornim.a vie,ze si ku mne nemoze dovolovat,ale on si nastastie ani nedovoluje.ty si zrejme ukazala,ze ti moze skakat po hlave.ak ti zalezi na vztahu a lubis ho,musite sa o tom porozpravat,pripadne navstivit poradnu.pretoze toto nie je normalne spravanie,nie su hanba,aby si na tebe vybijal zlost a nervy a taketo spravanie je neakceptovatelne.mozno tento model odkukal od rodicov.neviem,do akej miery spolu komunikujete,aky je naozaj,ci sa s nim da rozpravat.ak nie tak fakt odist a mat pokoj.nie som za rozvody,ale taketo neuctive spravanie by som netolerovala
maybee napis, ako sa ti vodi?
maybe, tvoj manžel v žiadnom prípade nemá právo takto sa k tebe správať, prešlo 10 dní čo si zahájila túto tému, no ku koncu vôbec nevidím tvoje reakcie, čo sa deje? Už si si premyslela čo spravíš? Pýtala si sa na názory žien a tie sú jednoznačné, nie je nič čo by ťa pri takom mužovi držalo, nemáte spolu dieťa, váš vzťah nestojí za nič, presvedčila si sa že keď si prišla z nemocnice, človek ktorý ti má byť oporou, postarať sa o teba kým sa zotavíš, psychicky ta podržať zlyhal na celej čiare. Aký dôkaz ešte potrebuješ? Veď si ťa vôbec neváži, zdôver sa rodičom, veď si písala že si vyrastala v harmonickej rodine, určite svoju dcéru nevychovali na to aby z nej spravil trosku nejaký psychopat. Veď si písala že večer vypije fľašu vína a ešte 6 pív, z toho je zrejmé že má problém s alkoholom, zrejme aj tie šokujúce zmeny správania, agresivita sú toho príčinou. Tak on alkoholik si môže podľa jeho názoru všetko toto dopriať a keď ty urobíš nákup do kuchyne alebo zaplatíš bežné účty, tak ťa kontroluje a tie vulgarizmy to ani nehovorím. Už ti tu ženy napísali rady zo života, že od psychického teroru je len krôčik k fyzickému! Neviem či bývaš v rovnakom meste ako rodičia, alebo tam máš aspoň dobrých priateľov, radím ti priprav sa už konečne na odchod, kým nebude neskoro. Priprav si všetky doklady, najpotrebnejšie veci a odíď keď vieš že nebude doma, nečakaj kým začne niečo tušiť, lebo pri tých jeho zlostných prejavoch by to mohlo pre teba dopadnúť fatálne. To by jeho ego nezvládlo, že obeť ktorú si tak pekne vyformoval má vlastný názor a chce odísť. A ešte nezabudni cestou vybrať z účtu peniaze aby si mala z čoho žiť, keď si to on takto dobre premyslel a pekne ťa kontroluje cez spoločný účet a neobzeraj sa rýchlo preč. Ostatné veci budeš riešiť neskôr. Nedaj na sladké sľuby a uvedom si že urážok a ponižovania si mala z jeho strany už dosť! Také krásne mladé roky aty ich takto preživoríš!
Pardon, téma bola zahájená 22. nov. 20013. Dúfam že si sa od neho už oslobodila, veľa šťastia.
utekaaaaj od neho a to rýchlo!!! Ešte kým nemáte bábo..rýchlo preč!
Rozhodne ho poslat dovi-dopo! Toto ked citam, tak sa mi doslova dviha zaludok! To je CH..J na entu a duplovany!!!! Takto sa k zene nikdy nesprava muz. A ako pises vyrastala si v inom duchu, kde si zenu vazili. Ja by som ho uz pocas chodenia poslala kade-lahsie. teraz je uz neskoro plakat..ale na druhej strane este neni neskoro ani zacat nanovo daleko od neho. Kvoly takymto idiotom ja som zastanca oddelenych uctov. Mam svoj ucet a nikdy nebudem ochotna zdielat ho s nikym inym. Moja vyplata ide tam a ked nieco ccheme kupit do domacnosti, tak OK. A ze ty doslova nekupis pre seba a na seba????? A to akoze nemas pravo si nieco kupit? predpokladam ze teraz nebudes minat 100ky Eur na nejake kraviny, ale preboha zena to kde sme!!! Stavim sa o moj krk, ze on si moze dovolit hocico, ale ty uz nie...a ten alkohol? To je len krocik k dalsiemu a bude aj horsie..to pride pri takom chlapovy: najrv krik- potom jedna facka-potom odprosovanie-potom dalsia facka-a potom raz budes "zmalovana" do modro-fialova jak obraz od Van Gogha 😖
@maybee Akože toto všetko - všetky príspevky som nečítal, stačilo mi prečítať si Tvoj problém..... Akože v prvom rada poďakuj BOHU ,že o to dieťatko sa postaral ON!!!! To akože kam by chúďa prišlo???!!! Máš to ťažké,ale pritom také ľahučké ani si to predstaviť nevieš! Zober si svoje veci a utekááááááááj ako budeš vládať !!!!! Nemáš čo riešiť,tu nie je čo riešiť!!! Ak si vyrastala ako píšeš tak rodičia ti určite dvere nezabuchnú!!!! To čo sa deje aj z Tvojím telom sú signály ,že niečo nie je v poriadku so životom čo žiješ!!! Veľa krát prehliadame varovné signály, nechceme vidieť reálne to čo sa deje a úprimne si povedať ,tak toto som stúpila do riadneho h..... Sorry ,ale inak sa to nedá ani povedať. Máš samca, ktorý by mal zostať sám, žiaľ ,ale na to nemá. Potrebuje parazitovať na žene, aby mu slúžila všetkými spôsobmi!!! Inak by skapal! Ďakuj ,že Tvoj odchod nikomu neublíži ,že zachraňuješ len a len SEBA!!!! A inak .... UROBIŤ VEC, KTOREJ SA BOJÍME JE PRVÝM KROKOM K ÚSPECHU!!!
No laska-nelaska hned by som ho kopla do riti...co si o sebe mysli???nenechaj sa ponizovat, drzim ti palce!!!
pobal ho a vykopni ale okamzite
Prec od taketo chlapa!A to cim skorej!Hajzel spinavy 😒
ahoj, ak ti pozem poradit- ukonci to s nim. A dieta s nim urcite neplanuj. Teraz mas nakapu len pre Vas oboch, ked pride babo bude to ovela horsie. Vsetko bude len na tebe. Najdi si lepsieho chlapa, s ktorym budes stastna. Drzim palce
bez dietata vas aj rychlo rozvedu... dieta urcite nic nevyriesi, prave naopak. rozhodnutie je vsak len a len na tebe, my sme tu len ako poradny organ. popripade si to rozober aj s nejakou butlavou vrbou, ktora vas pozna...
utekaj od neho čo najďalej!!!

@maybee nie, na toto nema pravo, utekaj od neho rychlo rychlo 😔