Má manžel na toto právo?
Ahojte, zaujímali by ma Vašej názory ohľadom správania môjho manžela, nakoľko sa strácam a neviem určiť už hranice čo normálne je a čo normálne nie je, nakoľko som bola vychovávaná v rodine, kde si vždy muž ženu vážil,tak takéto správanie nepoznám. Až teraz. Sme manželia 2 roky, predtým sme spolu 7 rokov chodili. Nie vždy bolo jeho správanie ideálne, ale veľmi sme sa ľúbili a vždy sa s ním dalo to vyriešiť, vykomunikovať. Všetko to vybuchlo viac menej až po svadbe vo väčšom. Napríklad, spoločný účet. Akonáhle vyberiem peniaze, keď že mám na starosti nákupy, varenie a celkovo domácnosť, manžel má sms notifikáciu, do minúty telefonát s nervami, načo zase vyberám peniaze, kde idem tie peniaze zase oj.bať. Na seba peniaze nemíňam, málokedy si niečo doprajem. Všetko míňam len na domácnosť a nákupy, myslím, že 10e za tri dni na základné potraviny nie je veľa, prípadne iba dokupujem, čo potrebujem k vareniu. Platím šeky cez internetbanking, a on mi po ukončení všetkých platieb napíše správu, že gratulujem, dnes si oj.bala toľko a toľko peňazí. A pritom sú to šeky, ktoré platíme každý mesiac. Ďalej je to jeho komunikácia so mnou... niečo sa ho opýtam, že prečo toto a toto, a on mi odpovie: no na k.kot...alebo nemôže vybrať napríklad mäso z mraziaku, tak hneď sú to samé nadávky do p., k., vravel som ti, aby si to tam nenajeb a popri tom s tým všetkým trieska, alebo buchne päsťou do dverí.
Som dvakrát operovaná laparoskopicky na krvavú cystu. Po tom ako som sa prvýkrát vrátila z nemocnice, a prosila ho, aby mi niečo uvaril, tak on sa radšej díval na počítač na film a musela prísť jeho mama, aby niečo uvarila, nakoľko mne sa veľmi zle stálo. Vyslovene neznáša keď mi je zle, alebo ma bolí hlava a ja si ľahnem. Hneď počúvam ako hnijem a nič nerobím, nie som na nič dobrá. Teraz vo februári som potratila bábätko v 7.tt, a po potrate mi narástla znova krvavá cysta 12x7 cm. Doktor mi predpísal pol ročnú liečbu hormónmi. Manžel mi na to povedal, že koľko akože tie tabletky mienim brať, že on nechce mať 60 rokov, keď jeho dieťa bude mať 30 - ja mám 25 rokov a on o dva viac... že aké dieťa si adoptujeme - povedal to ironicky. Ani si nevie predstaviť, ako to mňa bolí na srdci, keď niečo takéto povie. Tá cysta ma bolieva aj pri sexe niekedy, keď mu to poviem, tak mi povie, nech si nevymýšľam. Náš sex je väčšinou iba o uspokojení jeho, ohľadom mňa sa vyjadril, že jemu sa nechce "hodinu" sa so mnou trápiť 😔
Nadáva mi ohľadom mojej váhy. Áno, pribrala som, a bola som takáto už aj pred svadbou. Mám 80 kg pri výške 170 cm, nemám faldy, mám to tak nejako všetko rozložené, že som skôr žena krv a mlieko. Všetko sa dá povedať taktne, ale nie spôsobom, sa pozri sa na seba ty prasnica, ako vyzeráš, žiadna žena na okolí takáto nie je. Je mi ťa ľúto, vyzeráš choro, schudni, si tlstá a podobne. On je sám o sebe presvedčený, že vyzerá k svetu, že je super a úžasný a včera najnovšie, že je jeden z mála pravých mužov. Toto mi rozpráva s úplnou vážnosťou. A pritom on pribral 30 kg počas nášho vzťahu.V lete som behávala, stále sa prechádzala, schudla som 5 kg, všetci si to všimli, len on mi povedal, že určite som neschudla... Keď ho volám na prechádzku, tak on so mnou nejde. Vždy mi vie povedať, že on by chcel takú 50 kg... A porovnáva ma s druhými ženami.
A v neposlednom rade je to alkohol. Už som to písala aj v inej diskusií. Liter vína za večer sám s tým, že mu mám kúpiť ešte jeden, keby mu nestačilo. 6 a viac pív tiež za večer. Občas niečo tvrdé. A prakticky vždy, keď nejde do práce. Na toto všetko mi povie, že normálne to je, lebo on zarába, robí okolo domu. A s nervami mi povie, že nech mu do alkoholu nerozprávam!
Som vždy v strehu, keď sa ma niečo pýta, dávam si pozor, aby som mu správne odpovedala. Keď mu zle poviem, alebo skomolím slová, začne sa smiať, alebo sa na mňa pozrie ako na debilnú. Začala som zabúdať slová, rozprávam a zrazu mi vypadne slovo a neviem sa vykoktať...
Potrebovala som sa vypísať a prečítať si Vaše názory... ďakujem
@maybee idealne ked sa neozve, aspon ti to ulahci... nieze ta napadne aby si mu v zufalstve napisala alebo zavolala ty. Par dni pretrpis a bude dobre. Takto by si trpela cely zivot. Najdi si nejake rozptylenie, chod von s kamaratkami a venuj sa sama sebe. Tento by z teba urobil trosku a to predsa nechces, nie? A ak by prisiel s bachorkou ze sa zmeni tak mu never, NEZMENI sa!
Podla mna si urobila najlepsie rozhodnutie svojho zivota. Precitala som si tvoj prvy prispevok a prislo mi zle. Sice ta to teraz boli a je ti zle, ale vydrz, preboli to a sama si budes s odstupom casu gratulovat, ze si sa rozhodla spravne. 🙂 🙂 🙂 Hlavu hore a zacni zit 😉
Tak si ešte raz prečitaj svoj prispevok. Zhlboka sa nadychni a zacni sir. Prajem vsetko dobre (vlastne uz jedobre).
Neviem či to bude na pár dní pretrpenia, lebo teraz je to všetko hrozné pre mňa, psychicky mi je hrozne. Držím sa len tak tak. Ale keď si spomeniem na tie slová čo mi povedal...
@maybee Možno pár dní, možno pár týždňov, no neboj sa, prebolí to. Tvoj muž svojím správaním zabil všetko tvoje sebavedomie, preto máš pocit, že to nezvládneš. No postupne sa dáš do kopy, máš okolo seba ľudí, ktorí ti veria a pomaličky si začneš opäť veriť aj ty. Podľa toho, čo si napísala, ako sa k tebe tvoj muž správa a čo ti hovorí, urobila si najlepšie rozhodnutie svojho života. Ďakuj Bohu, že ti nebolo "dopriate" mať s takým človekom dieťa. Takto môžeš začať odznova a s ním ťa nebude nič spájať, len zlá spomienka. Držím palce!
@maybee urobila si to najlepšie, čo si len mohla spraviť... bolesť, smútok a samota pominú a vždy to bude lepšie ako každý deň znášať takéto narážky.... si povieš, že možno sa zmení---hej, možno na deň-dva a zas starý kolotoč....
ťažko sa mi to píše, ale presne ako si to napísala ty v prvom príspevku, tak toto zažíva denne moja mamina...už sú spolu vyše 30rokov a denne psychické ponižovanie z otcovej strany.... nikdy od neho neodíde, lebo jednoducho stará škola - až do smrti verná....a tak každý deň trpí a žaluje sa nám deťom... už pár krát sme počuli, že jednoducho už končí, pôjde a obesí sa a také reči... ale jednodicho ostane naďalej s ním... je z nej zničená žena, ktorá si život ani trošku neužila... je to na dlhé písanie.... a smutné.... 😒
máš moju podporu, uvidíš, že tieto smutné dni prejdú a bude už len lepšie 🙂 držím ti veľmi palce a jednoznačne začať nový život, no bez neho......
@maybee
Ahoj. Ja som tiež práve prečítala Tvoj - ale iba úvodný príspevok. A akoby som čítala o sebe. Len s malými rozdielmi (chodili sme rok a manželia sme 7 a máme dve malé deti, a všetko sa deje okolo detí). A u mňa sú aj bitky, síce malé. A alkohol dvojnásobne (nie 1l ale hneď 2l) a sex - nahrádza milenkami. Hoci tvrdí, že ma ľúbi, že chce byť s nami, že s milenkou skončil - len - keby som sa ja zmenila.
Myslím, že si urobila dobre, keď si odišla. Netráp sa !
@maybee Po prečítaní prvého a posledného príspevku od teba ti poviem, že síce to máš ťažké, ale vidíš, že to čo si vnímala ty, on vôbec nebral. Takže nečakaj na nejaké pozitívne slová z jeho strany, naopak, tipujem, že ešte budeš nakoniec najhoršia na svete ty, lebo si dokonalého alfa samca poslala k vode. Tvoj chlap si ťa nezaslúži a aj keby sa pomýlil a ospravedlnil, neverila by som mu, že to myslí úprimne. Úprimný bol, keď ti nadával, ponižoval, využíval... a teraz si predstav, žeby ste mali doma dieťatko, ty po pôrode by si potrebovala pomoc a on by iba vrčal, že si nemáš vymýšľať, že ťa niečo bolí, lebo veď on najlepšie vie, ako to tam dole po pôrode bolí... takže na jednej strane mi je ľúto, že si o dieťatko prišla, na druhej sa ono samo rozhodlo, že do daného vzťahu sa nemá význam narodiť, niekedy to proste takto skončí... určite si nájdeš lepšieho muža, nie dokonalého, ale takého, čo si ťa bude vážiť a nie po tebe dupať. Teraz mysli na seba, na neho vôbec a neľutuj sa, práve naopak, ukázala si svoju silu, že si odišla od bula 😉
Radím ti, aby si si svoj prvý príspevok vytlačila a mala ho stále pri sebe a čítaj si ho tak často ako sa dá, až kým pocit stiesnenosti nenahradí zlosť a postupne ľahostajnosť. Po toľkých rokoch čo ste spolu to teraz nebude jednoduché, ale rozhodne si urobila to najlepšie rozhodnutie. Tu ide o to či ty alebo on. Čo by z teba bolo o pár rokov? Máš celý život pred sebou, predstav si, že by si takto mala žiť ešte 50 rokov a hlavne tvoj potomok, že by mal takto žiť. Čo by z neho vyrástlo za človeka? Máš našu plnú podporu a uvidíš, že aj tvoj zdravotný stav sa bude postupne zlepšovať 😉
@maybee blahozelam 😵
Ja som sa s exom par krat rozisla ale vzdy sme sa dali dokopy. Nakoniec sme sa vzali, a to naozajstne sa ukazalo az po narodeni dietata, dovtedy slaby odvar. Len nadavky a ponizovanie. Potom uz aj vydieracky vdaka jeho charakteru, dlhy a podvody na moje meno, vytunelovanie mojej firmy, osocovanie po vsetkych znamych 🙂 Tak ma to stalo desat rokov zivota a dlhy ktore na mna spravil, vysku pisat nebudem, stale splacam 😉
Mozes si vybrat. Mozes sa nechat tyrat, ale zisti si preco to robis, preco mas take nizke sebavedomie a preco potrebujes aby ta pouzival ako rohozku. Mozno je dovod prozaicky a ked ho najdes tak ta ani nenapadne nechat sa dobrovolne tyrat. Drzim palce k spravnemu rozhodnutiu 🙂
Mala poznamka- to co chces od neho je nieco co ti on nemoze dat. Ty si si vytvorila zidealizovanu predstavu o nom, ze vnutri je vlastne citlivy (lebo si ho raz videla plakat a pritom jemu len nieco padlo do oka), ze ta lubi (ma rad servis ktory mu davas, nevie co je to laska), zahod uz ten spasitelsky komplex, ze ty ho zmenis. Najdi si zvieratko z utulku na zachranovanie
Asi mi ho je ľúto, to máš pravdu @sissmiss To je len taká sprostá moja povaha. Ozval sa mi, ale len do mňa, len ja zle, len ja som neschopná, len ja mám chybu. V utorok mi povedal ty svinsko tlsté a 100 kg bravčová hlava.. a vďaka tomu sa vo mne konečne niečo zaplo a zbalila sa a išla. Síce sa cítim ako bezdomovec, bez vlastného domova, ako chudera, ktorá musí byť u niekoho iného, lebo tam niekde jej stojí jej vlastný dom, ale nemôže tam byť... nechcem sa ľutovať, revem už od utorka každý deň a ešte aj budem, lebo moji rodičia to ešte nevedia. 10 rokov je 10 rokov. Je tam ten sprostý zvyk a toho sa potrebujem zbaviť, aj keď teraz padám na kolená.
Ďakujem za Vašu podporu!!!
@maybee Gratulujem k najlepsiemu rozhodnutiu... vazne... nic lepsie si pre seba nemohla urobit... toto si ziadna zena nezasluzi... Teraz ti je mozno hrozne ale chod sa porozpravat s hocikym... uvidis pomoze ti to a urcite ta vsetci podporia... Urcite si casom najdes normalneho chlapa co si ta bude vazit. Hlavu hore, ale naozaj velmi ti fandim ohladne tohto rozhodnutia muselo to byt tazke ale naozaj si myslim ze spravny krok... preco by si sa mala trapit po cely zvysok zivota???
@mimi321 ani neviem kde sa to vo mne zobralo... ja mám povahu hlúpu, som veľmi trpezlivá a myslím si, že všetko bude dobré. Aj to, že ma urážal, som prehliadala, len aby bolo dobre. Teraz sa už len modlím vydržať to... fakt som nečakala, že ma to zoberie až takto. Som príliš slabá a vždy som sa vracala k nemu späť. Ale teraz by to bol môj najväčší krok späť..
@maybee neboooj sa buducnosti, bude len lepsie..dom si vysporiadate a ani sa nenazdas a budes mat vlastny domov, kde ta nebude takyto debil ponizovat a strpcovat ti zivot.Uvedom si ze zivot je velmi vzacny a prisli sme sem na to aby sme sa tesili z neho, z malickosti, rozdavali lasku a pod, a nie trpeli, plakali a travili cas s takymto chujom! On si nezasluzi absolutne nikoho pri sebe. Nechapem ako moze ludsky tvor vyrieknut taketo nadavky, ponizovat...ved to fakt nie je ani clovek! Hlavne sa teraz nelutuj, poplac si kolko chces dneska cely den, zhlobka sa nadychni a povedz si ze od zajtra koncis s lutovanim, ides bojovat o svoje stastie, ale nie pri tomto debilovi! Rozvod, vyrovnanie majetku a zacnes odznova, neboj nikdy nie je neskoro!! Drzim ti velmi palce a prosim neozyvaj sa mu, nie si mu po tychto nadavkach fakt ani pohlad dlzna!!!! Nieto este rozhovor! a ak ta bude kontaktovat on, nereaguj - este nemas sil na to aby si reagovala sprave..najskor potrebujes od neho odstup, pozriet na to vsetko s chladnou hlavou!
@maybee urobila si dobre, ze si to skoncila. Vaz si samu seba a uz sa kunemu nevracaj! Teraz to budes mat tazke, ale casom to bude uz len lepsie. Povedz to vasim a zacni robit vsetko preto aby si s nim pretrhla vsetky puta(majetok a vsetko spolocne). Potrebujes uzatvorit kapitolu. Drzim ti palce.
@maybee Dobre si urobila. Nechýbalo veľa a verím, že by Ťa začal aj mlátiť. Bola by si celý život nešťastná a vaše deti by tiež trpeli. Hrubá čiara a ísť ďalej. Nájdeš si nových priateľov aj muža, čo Ťa bude naozaj mať rád. A chalanisko si zaslúži dostať "do držky" , ale podľa mňa veľmi skoro zistí, že nie je schopný žiť ani sám so sebou.
@maybee drz sa ako pisu baby uz bude len lepsie... hlavne to v sebe nedus... povedz to aj rodicom nech mas podporu u co najviac ludi. A mysli na to, ze keby si sa k nemu vratila a mali by ste deticky tie by trpeli tak isto ako ty ak nie viacej... urcite by ponizoval aj ich... a nikto nechce aby jeho deti boli nestastne... Vzdy si na to pomysli a nech ta ani nenapadne sa k nemu vracat...
@maybee Ahoj, ja som si tiež prečítala len prvý príspevok a teraz túto stranu. Po prvé by som zdôverila rodičom..jeho aj tvojim. Aby to on neurobil prvý a neurobil z teba chuderu nesvojprávnu, čo ho opustila atď. Nedus to v sebe, daj to všetko von a povedz im úplne všetko. Toto mu proste tolerovať nebudeš. Podľa mňa sa k nemu už nevrátiš, teda nesmieš to spraviť.. On si ťa neváži ani ako ženu, psa, handru. Rozvod je jediné riešenie. Urob, to, čo najskôr. Nikdy by som mu neodpustila tie slová, čo ti povedal a nikdy by sa mi už nedostal medzi nohy. Tak o čom by bolo ďalšie spolužitie potom???
Ja riešim podobnú vec doma, teda podobnú..možno 10%. Tiež mi muž (sme spolu 8 rokov a len 1 mesiac od svadby) také veci porozprával, tak ma pourážal a ponížil, že momentálne som schopná od neho odísť. A to máme malú a o chvíľu rodím. Ak to nenapraví a kytica to teda už nespraví, tak to spravím. Ja mu to tolerovať nebudem. Sa čudujem, že si to toľko vydržala... A veru u nás celá rodina to vie a stoja za mnou...to bolo prvý krát, čo som nenechala hádku za dverami nášho bytu... Presiahlo to isté medze..
@slavka1307 A kedy odides od manzela?
@maybee urobila si spravny krok. je jasne, ze sa ti tazko odputava od prezitych rokov s niekym ... ale musis sa stotoznit s tym, ze je ot krok spravnym smerom.nech si najde 50kilovu, co mu bude kupovat vincisko a pivo a ta sa mu po case vykasle na to jeho tucne pandero ... ty sa posunies inam. najdes si ineho, co si ta zasluzi a bude chciet s tebou zit a mat deti. neboj, teba tomu len verit, ze bude lepsie. pozeraj sa hlavne doredu, venuj sa sebe. rob, na co mas chut, chod, kde sa ti paci, kup si, co sa ti paci - a zakazdym si povedz, ze s nim by si toto nemohla, ze toto by ti vycital - a tak sa presvedcis, ze si urobila dobre.
@maybee Ja mám tiež rovnakú povahu, tiež som veľmi trpezlivá a množstvo vecí prehliadam, aby bol doma pokoj... Za to, čo si urobila, sa ti hlboko klaniam... Je to to najlepšie rozhodnutie... Žiť s takým chrapúňom by nechcel nikto... Určite ti je kvôli tomu hrozne smutno a verím, že ešte aj dlho bude, ale už len to, že sa ti doteraz neozval, hovorí za všetko... Je to grázel, ktorý si nezaslúži teba ani rodinu... Musíš vydržať byť bez neho a keby niečo, tak si dupnúť a myslieť na seba... Človek sa k milovanej osobe takto nespráva... Takto sa k bezbrannej žene správa len zviera... Držím ti palce aj na nohách, aby si to vydržala a začala opäť žiť... Aby si sa pozrela na svet a uvidela, že bez neho a tvojho utrpenia je omnoho krajší...
@maybee
@slavka1307
baby, neviem preco, nestava sa mi to, ale rozplakali ste ma. Nepozname sa sice, ale prosim Vas, odidte od takych muzov, ked len trochu mate moznost. Ja neviem, ja vobec niesom taky samodestrukcny, trpitelsky typ, ale toto je vela aj na kona. Ved aj tie deti @slavka1307 to isto vidia, a bude sa to s nimi niest do buducnosti.
Je mi to velmi luto, a nechapem to, jedna moja dobra kamaratka toto iste trpi tiez, maju dietatko, niesu zobrati, on ju tlcie tak ze chodi s monoklami, je stale opity, vsetko ovracia a ona to upratuje po nom. Ale neda si povedat, stale sa k nemu vracia. Aj jeho rodicia jej uz vymyli mozog, vraj je ona na vine, lebo sa onho dobre nestara. Proste ked mi niekto z vas poradi, co mam urobit, ako jej pomoct, lebo uz fakt neviem. Je mi smutno a do placu. Moj brat je policajt, byval v byte pod nimi, ze to co sa tam dialo, je neskutocne, krik , plac buchot, bol tam stokrat, ale proste ona musi podat trestne oznamenie, inak oni ho mozu len vypocut a nic ine sa robit neda, dokial sa ona nerozhybe. A to dietatko, ma teraz 3 roky a v skolke rozprava, ze on nechce kakao, alebo mliecko, ze on bude ako tatik, vypije pivo a vsetko ovracia. Toto povie take male dieta?
@erickaa vydržala som to preto tak dlho, lebo si nevážim samú seba, mám príliš malú sebaúctu. ak nie už nulovú. jeho rodičia to vedia, jeho mama stále pri mne, ale raz povie tak a raz tak, je to predsa len jej syn.
Našim chcem na chvíľu ušetriť trápenie, ale viem, že tam kde som teraz u rodiny, nemôžem byť dlho. Predsa len som piate koleso u voza.
Napísal mi teraz správu, že ak nezmením prístup k určitým veciam a nezačnem JA riešiť otehotnenie u gynekologa, tak sa nemám vracať. Nikde som mu nenapísala, že sa vrátiť chcem... Čo sa týka tehotenstva, to bol tiež osud, ma donútil doktor do antikoncepcie kvôli krvavej cyste a užívam ich doteraz. A neriešila som deti, lebo som nechcela byť nezodpovedná ešte aj k nim, keď som bola sama k sebe. Zatiaľ nejdem robiť nič, tieto posledné dni ma tak vyčerpali, že len sedím a kukám do blba...
@maybee vies, teraz mozno to vyznie trochu drsne, ale to ze si predtym potratila, mozno to aj tak malo byt, mozno sa niekto tam hore uz nemohol pozerat co sa deje, a nechcel aby to dietatko tiez trpelo. Ked sa takto spraval ked ste este nemali deti, vies co by bolo potom? Az potom by ti vykrikoval, kolko si minula, kolko si pribrala, preco toto tak a tamto tak..... len sa k nemu nevracaj
dobrý deň môj názor je taký že ak nemátre dieťatko čo najrýchlejšie sa s ním rozvedte je to chrapúň a grobian vôbec si vás nezaslúži a určite s ním nezakladajte rodinu veľmi by ste to ľutovala on lepší nebude a vy sa budete iba trápiť nestojí vám to za to.Určite existuje muž ktorý vcás je hoden a bude rád že vás má. Držím vám palce.Daniela
dobrý deň môj názor je taký že ak nemátre dieťatko čo najrýchlejšie sa s ním rozvedte je to chrapúň a grobian vôbec si vás nezaslúži a určite s ním nezakladajte rodinu veľmi by ste to ľutovala on lepší nebude a vy sa budete iba trápiť nestojí vám to za to.Určite existuje muž ktorý vcás je hoden a bude rád že vás má. Držím vám palce.Daniela. A ešte niečo nemá na toto právo ste seberovný partneri nie ste jeho majetok ani sluha ☹ ☹ ☹
Ahoj, mne to vychádza iba na taký koniec že chyba už len to, aby ťa začal otlkat. Ja by som mu povedala, čo si o sebe myslí, že nech sa tak rozpráva s kamarátom a nie so ženou, že keď sa mu nepáči, koľko minas na potraviny, tak nech si varí A nakupuje sám, a keď je teda on taký krásavec a model,nech si takú nájde....tresk z dvermi A adois
@maybee GRATULUJEM! zbavila si sa najvacsej zivotnej pritaze...
ospravedlnujem sa, ale tento chlap je ciste hovado.... zeny si treba vazit, a spravat sa k nim slusne, s uctou, a rovnostou... v zivote som nemala ani frajera a chvalabohu nemam ani muza, co by mi povedal "iba" ze som napr hlupa alebo mi sibe... nieto este takto ma pourazal...
mas cely zivot pred sebou, mozes ho prezit s niekym kto ta bude mat za rovnocenneho partnera, pomahat ti ked mas zdravotny problem a nie ti za to este nadavat.... podporit ta, lubit ta, rozpravat sa s tebou.
Teraz, v tomto momente, si vsimaj jeho reakcie, uplne manipulatorske, silou mocou chce vyvolat v tebe pocit ze TY si navine, ze si slaba, ze on tebe dovoli aby si sa vratila ale iba pod urcitymi podmienkami a voooobec mu nedochadza ze on je ten opusteny....
hlavu hore.... mozes byt na seba hrda... ;)
A tak nejako sa zamýšľam... že či nevidím nejakú svoju chybu veľkú, ktorú som mala počas nášho vzťahu. Ale jeho otec je taký istý. Možno to majú v povahe. Nevravím, že som dokonalá, to nie je nikto... Ale tento človek mal všetko.. veľakrát nado mnou krútili hlavou, ako môžem mu takéto veci robiť, keď sa tak správa. Tá veta: len aby bolo dobre. Veľa pekných chvíľ bolo... ale tie sa teraz snažím potláčať. On nie je zlý človek vo všeobecnosti, bol by úžasný muž, rodinne založený, keby dokázal ovládať svoj hnev, nenávisť a krutosť. Je mi to ľúto, že to takto dopadlo 😔

Ahojte, ďakujem Vám za každý jeden komentár. Dlho som tu nič nepísala, nemala som čo, stále som bola s ním. No v utorok som si zbalila pár vecí a odišla po jeho urážkach a pomenovaniach. Je to ale horšie ako som čakala. Je mi hrozne. Za celú dobu sa mi neozval... žiadny náznak výčitiek, alebo nebodaj, že by mi chcel povedať prepáč. Strašne ťažko to znášam. Mám pocit, že tu ani nechcem byť na tomto svete. Všetko čo som mala, mi zrazu padlo a je preč. Neviem, či to zvládnem. Mám za sebou strašne veľa ľudí, ale bojujem sama so sebou a to je asi najhorší boj, aký môže byť. Jedna časť sa chce vrátiť, alebo aspoň sa s ním porozprávať, druhá nechce nič...