icon

Má manžel na toto právo?

maybee
22. nov 2013

Ahojte, zaujímali by ma Vašej názory ohľadom správania môjho manžela, nakoľko sa strácam a neviem určiť už hranice čo normálne je a čo normálne nie je, nakoľko som bola vychovávaná v rodine, kde si vždy muž ženu vážil,tak takéto správanie nepoznám. Až teraz. Sme manželia 2 roky, predtým sme spolu 7 rokov chodili. Nie vždy bolo jeho správanie ideálne, ale veľmi sme sa ľúbili a vždy sa s ním dalo to vyriešiť, vykomunikovať. Všetko to vybuchlo viac menej až po svadbe vo väčšom. Napríklad, spoločný účet. Akonáhle vyberiem peniaze, keď že mám na starosti nákupy, varenie a celkovo domácnosť, manžel má sms notifikáciu, do minúty telefonát s nervami, načo zase vyberám peniaze, kde idem tie peniaze zase oj.bať. Na seba peniaze nemíňam, málokedy si niečo doprajem. Všetko míňam len na domácnosť a nákupy, myslím, že 10e za tri dni na základné potraviny nie je veľa, prípadne iba dokupujem, čo potrebujem k vareniu. Platím šeky cez internetbanking, a on mi po ukončení všetkých platieb napíše správu, že gratulujem, dnes si oj.bala toľko a toľko peňazí. A pritom sú to šeky, ktoré platíme každý mesiac. Ďalej je to jeho komunikácia so mnou... niečo sa ho opýtam, že prečo toto a toto, a on mi odpovie: no na k.kot...alebo nemôže vybrať napríklad mäso z mraziaku, tak hneď sú to samé nadávky do p., k., vravel som ti, aby si to tam nenajeb a popri tom s tým všetkým trieska, alebo buchne päsťou do dverí.
Som dvakrát operovaná laparoskopicky na krvavú cystu. Po tom ako som sa prvýkrát vrátila z nemocnice, a prosila ho, aby mi niečo uvaril, tak on sa radšej díval na počítač na film a musela prísť jeho mama, aby niečo uvarila, nakoľko mne sa veľmi zle stálo. Vyslovene neznáša keď mi je zle, alebo ma bolí hlava a ja si ľahnem. Hneď počúvam ako hnijem a nič nerobím, nie som na nič dobrá. Teraz vo februári som potratila bábätko v 7.tt, a po potrate mi narástla znova krvavá cysta 12x7 cm. Doktor mi predpísal pol ročnú liečbu hormónmi. Manžel mi na to povedal, že koľko akože tie tabletky mienim brať, že on nechce mať 60 rokov, keď jeho dieťa bude mať 30 - ja mám 25 rokov a on o dva viac... že aké dieťa si adoptujeme - povedal to ironicky. Ani si nevie predstaviť, ako to mňa bolí na srdci, keď niečo takéto povie. Tá cysta ma bolieva aj pri sexe niekedy, keď mu to poviem, tak mi povie, nech si nevymýšľam. Náš sex je väčšinou iba o uspokojení jeho, ohľadom mňa sa vyjadril, že jemu sa nechce "hodinu" sa so mnou trápiť 😔
Nadáva mi ohľadom mojej váhy. Áno, pribrala som, a bola som takáto už aj pred svadbou. Mám 80 kg pri výške 170 cm, nemám faldy, mám to tak nejako všetko rozložené, že som skôr žena krv a mlieko. Všetko sa dá povedať taktne, ale nie spôsobom, sa pozri sa na seba ty prasnica, ako vyzeráš, žiadna žena na okolí takáto nie je. Je mi ťa ľúto, vyzeráš choro, schudni, si tlstá a podobne. On je sám o sebe presvedčený, že vyzerá k svetu, že je super a úžasný a včera najnovšie, že je jeden z mála pravých mužov. Toto mi rozpráva s úplnou vážnosťou. A pritom on pribral 30 kg počas nášho vzťahu.V lete som behávala, stále sa prechádzala, schudla som 5 kg, všetci si to všimli, len on mi povedal, že určite som neschudla... Keď ho volám na prechádzku, tak on so mnou nejde. Vždy mi vie povedať, že on by chcel takú 50 kg... A porovnáva ma s druhými ženami.
A v neposlednom rade je to alkohol. Už som to písala aj v inej diskusií. Liter vína za večer sám s tým, že mu mám kúpiť ešte jeden, keby mu nestačilo. 6 a viac pív tiež za večer. Občas niečo tvrdé. A prakticky vždy, keď nejde do práce. Na toto všetko mi povie, že normálne to je, lebo on zarába, robí okolo domu. A s nervami mi povie, že nech mu do alkoholu nerozprávam!
Som vždy v strehu, keď sa ma niečo pýta, dávam si pozor, aby som mu správne odpovedala. Keď mu zle poviem, alebo skomolím slová, začne sa smiať, alebo sa na mňa pozrie ako na debilnú. Začala som zabúdať slová, rozprávam a zrazu mi vypadne slovo a neviem sa vykoktať...
Potrebovala som sa vypísať a prečítať si Vaše názory... ďakujem

curious_george
31. júl 2014

@maybee som tu z chlapského osadenstva a keď to tu tak čítam musím povedať, že si urobila to najlepšie, čo si mohla... ak chceš, aby dobre bolo, už sa k nemu nikdy nevráť, žiadnu zmenu k lepšiemu čo sa jeho týka nečakaj, zabudni... neváži si ťa ani za malinký mak... a tak to aj zostane :( si mladá, budeš ešte happy, neboj 🙂

nini1010
31. júl 2014

Je to zly despoticky clovek.urobit si dieta s takymto psychopatom ktory ta denno denne terorizuje by bola najvacsia chyba tvojho zivota.rozved sa a zacni nivy stastny zivot.toto si nikto nezasluzi.nikto.

maybee
autor
31. júl 2014

@curios_george tak toto si vážim, ďakujem. Verím, že šťastná budem ešte 🙂 Len tento čas by som najradšej prespala a zobudila sa, keď to bude OK.

ukulela
31. júl 2014

@maybee nie, NEBOL by dobry otec. najprv by ti vycital, ze ty uz nezarabas a ze deti a teba zivy len on. vyhoodil by ti na oci kazde euro, co by si ojexxala na plienky, mlieko, jogurty, ci zasraneho brumika - ver tomu. nesiel by s vami na vylet, ci kupalisko, vydul by vecer liter vina a potom by bol nervozny, ze si nekupila dalsie, lebo si s deckom na cecku nestihla ... keby bol nervozny, muselo by byt ticho - co ze by dieta malo koliku a plakalo,bola by si neschopna matka. a kazde jedno tehotenske kilo by ti pripomenul milionkrat, az by si sa z toho zrutila a stala by si sa uplne submisivnou putkou, ekonomicky aj psychicky tyranou zenou. bez neho ti bude lepsie.

veronca91
31. júl 2014

A co ti brani spat?Lahni si do postele,mysli na nieco pelne zo svojho detstva a ked sa zobudis,napis si zoznam veci,ktore chces v zivote dosiahnut.Nemysli na neho,on do tych planov nijako nezapadne.A postupne malymi krocikmi sa dostanes k tomu,ze si najdes vlastne byvanie,novych kamaratov,noveho priatela...na to vsetko mas teraz cas.Chod na bicykel,zaplavat si,zabehat.,na diskoteku ci festival...cokolvek.Si slobodny clovek,tak sa podla toho spravaj a uz nikdy nikomu nedovol,aby na teba co i len zvysil hlas.A vzdy,ked sa na seba pozries do zrkadla si povedz: som krasna a dnes ma caka krasny den.

naja94
31. júl 2014

@maybee
"On nie je zlý človek vo všeobecnosti, bol by úžasný muž, rodinne založený, keby dokázal ovládať svoj hnev, nenávisť a krutosť."

No bohuzial, to KEBY v jeho pripade navzdy zostane KEBY... Tam nie je sanca na zmenu, prosim, uvedom si to a nikdy na to nezabudni... Ja z Tvojich reakcii bohuzial este vzdy citim iste vahanie a pochybnosti o sabe samej (sama vies, ze aj Tvoje nizke sebavedomie je jeho robota)... Ale chcem verit, ze to ustojis... Musis, ak sa nechces znicit...
Moja rada je - zver sa rodicom, netaj to uz dalej pred nimi... Ulavi sa ti a snad sa ti aj dostane pravej rodicovskej podpory a budes sa citit ovela silnejsia... Tu silu budes este potrebovat do rozvodu a k rozvodu... Drzim ti palce a prosim ta, nedopust dalsie krivdy na sebe samej a za ziadnych okolnosti sa k nemu nevracaj!

erickaa
31. júl 2014

@maybee Fakt buď rada, že nemáte deti! Naozajstné problémy prichádzajú práve s deťmi. Keď sa zvýšia náklady na domácnosť a hlavne, ak ti muž nepomôže a ešte ťa bude ponižovať a dávať ti pocítiť, že živí teba aj deti. Vtedy by si ešte len zakúsila, čo je to dno. By som povedala, že si na tom ešte dobre! Môžeš ho s prehľadom poslať do píííp. Si mladá, celý život pred sebou, detí ťa ešte čaká kopec, ale s iným. Teraz ti pripadá, že sa ti "skončil život", ale kdeže...ako sa hovorí, život vie priniesť aj omnoho horšie situácie...

maybee
autor
31. júl 2014

@naja94 áno, je tam váhanie a aj pochybnosti, ale to tá moja druhá stránka, ktorú by som najradšej teraz zbila. Úplne ma mrzí, že nemám trošku krutejšiu povahu a jednoducho zavriem dvere a idem ďalej. On si strašne myslí, že jemu je krivdené. Že sa narobí strašne veľa v robote. To viem, aj fušky ťahá a vážila som si to, dávala som mu to najavo tak, že bolo o neho postarané, mal všetok komfort. Ale to človeka nebaví, keď nemá za to ani to obyčajné ďakujem.

silvijam
31. júl 2014

@maybee vidis, toto je presne to, co som pisala aj o tej mojej kamoske, ty premyslas ci nemas v sebe nejaku velku chybu ktoru nevidis? Ty premyslas nad tym, ze on vlastne ani nieje taky zly?
Bud sa rychlo spamatas, alebo dopadnes zle, psychicky ta uz zdeptal, ponizil, sebavedomie totalne zbural a vlastne ta presvedcil o tom ze si nula. On bude asi typ psychopata, co potrebuje druhych ovladat a ponizovat aby sa citil ako nieco viac. Teraz si poplac, porozpravaj sa s niekym o tom, pokric si, prejde mozno tyzden, mesiac alebo rok, ale potom bude uz len lepsie a lepsie. A mozno sa po case zacudujes, ako si tam mohla zit. Drzim palce

symvua
31. júl 2014

Spravila si najlepsi a najdolezitejsi krok vo svojom zivote. Vidis, dokazes byt silna! 🙂 a zostanes silna, dufam. Nesmies sa vratit, lebo to bude vyhra pre neho a uz by nezostali vycitky iba pri slovach.citas to tu vsade...taketo chraktery maju svoje stupne vyjadrenia. Tvoje zdravie, tvoj zivot si zasluzi viac ako mat vedla seba takyto hnus. Teraz budu dlhe dni ale skus sa zamestnat niecim - pracou v dome, v zahrade u tych znamych. Chod k rodicom, pomoz im okolo domu...je leto, chod s kamoskami na kavu, kup si nieco pre seba...akurat mi tu hra piesen happyyyy 🙂. Naucis sa byt happyyy. Vsetci mame chyby ale manzelstvo je o tolerancii, respekte, rozpravani sa, SMIECHU, prekvapeniach... Zit s najlepsim priatelom... On ti ukazal co je prenho manzelstvo. Naozaj si myslis, ze je ten spravny?? NIE, dakujem. Je to tvoj zivot, nie jeho! Rob vsetko ine a nemysli na jeho slova... Sustred sa IBA na seba. A zacni odtrhavat vsetky nitky spolocne s nim - ries rozvod, dom, a zaloz si svoj ucet... Ja som v tvojich rokoch riesila karieru, svoje naplnenie snov mat super pracu a svoje zazemie. Splnilo sa mi to do dvoch rokov... . Chodila som s kamoskami na dovolenky, kupila som si dom...a vzdy bol pri mne nejaky muz... Stastie ziari aj so 100kg zien, ver mi! A to stastie muzov pritahuje. Pritiahnes aj ty nejakeho a urcite lepsieho. Najskor sa musis dat doporiadku zdravotne -psychicky... a fyzicky pojde hned s tym. Zivot nie je o slzach a trapeni.. Mojho mm som stretla po dalsich piatich rokoch... Aj ty stretnes. Prajem ti vela sil.

sissmiss
31. júl 2014

@maybee mas krutu povahu, ale zial voci sebe... A ze by bol dokonaly keby nemal chyby? No to by bol kazdy dokonaly. Lenze on tie chyby ma a zalezi ci ho chces takeho aky je. Zmenit sa nezmeni. Ani ke y si sa zmenila ty. Ja som sa menila. Uz som nemala kam az ustupit. A stale bolo vsetko zle. Cokolvek som spravila bolo zle. Mala som 5kg navyse? Dodzubal ma v kaviarni ze si davam viedensku, ci sa nehanbim taka tucna slahacku, fuj. Schudla som 10kg a bola som fakt kost? Urcite niekoho mam a kurvim sa a potom to bolo uz bezne oslovenie. Zarabala som? Nedaval mi peniaze. Nezarabala? Tiez nie ale ma este aj ponizoval... Takemu coveku nevyhovies. Skus terapiu aby si sa viac spoznala

mimi8814
31. júl 2014

@maybee ahoj, nechcem tu mudrovat, len ti chcem popriat vela sil, aby si zvladla a do uspesneho konca dotiahla to, co si zacala! Ver tomu, ze je velmi vela zien v podobnej situacii ale nenajdu odhodlanie a silu aby odisli... Mas moj velky obdiv a z celeho srdca ti zelam, aby si bola stastna😉 tak hlavu hore a bojuj za svoje stastie!

morning
31. júl 2014

@maybee Gratulujem. A vvymaz si prosim navzdy toho uboziaka zo svojho mobilu, hlavy a zivota.

7zahrad
31. júl 2014

@maybee Obdivujes na nom ako maka na fuskach. Ale bacha: on nemaka, aby Tebe zabezpecil zivotnu uroven. Ved Ty jeho peniaze len ojebavas na šeky. Takze to, ze on si zaraba na chladt, ako moc zasluzne nevidim.

Povedz svojej rodine co sa deje skor ako ich ten psychopat obrati proti Tebe.

ozujskova
31. júl 2014

rychlo od neho prec...kym si mlada a nekaz si zivot s chujoo*:(

winka99
31. júl 2014

@maybee ty nemas ziadnu velku chybu...rozumies? NEMÁŠ!!! prosim ta, spamataj sa, daj si facku za taketo myslienky
aj keby si bola neviem aka povahovo, ci vyzorovo...nikto nema pravo ti nadavat a takto sa k tebe chovat ako tento idiot...NIKTO!
keby ti ktokolvek cudzi povedal, ze vyzeras ako svina s prasacou hlavou, nepovedz mi, ze by si si to nechala pacit
preco to dovolujes svojmu manzelovi, ktory by sa mal spravat ako tvoj partner, priatel a nie ako nepriatel
nenechaj sa zmanipulovat viac nez si
si na dobrej ceste ak si odisla, nepokaz si svoj zivot uplne
ze co dokazu tito psychosi urobit s jednym clovekom...po vasich pribehoch zeny ..ja len ziram 😨
ako oslepnute, ohluchnute, chrome, nevladne...ale pritom to je len akasi halucinacia

zuju2
31. júl 2014

Presne tak ako radia ostatné žienky. Odísť, spamätať sa , aj keď ste spolu boli dlho, máte veľa, spomienok. Chvalabohu, že nemáte deti, lebo potom by bolo deptania ešte viac. Ja som s mužom 9 rokov plus 8 chodenie máme tri deti a toto si ku mne v nedovolil. Musí si jeden druhého vážiť a mať rád, ale u neho to nie je. Určite niekde čaká osudový muž, s dobrým a obetavým srdcom. Zaslúžiš si takého a on nech trpí sám. Držím palce, nech to dobre dopadne.

michele11
31. júl 2014

@maybee Ahoj, citala som tvoj uvodny prispevok a aj dnesnu spravu, je to skvele, ze si sa na to odhodlala, uvidis, ako sa ti ulavi. Myslim, ze tym, ako ta stale ponizoval, uz vela veci pokladas za normalne, alebo aspon za akceptovatelne, a to je zle. Musis nejako ziskat naspat sebavedomie, nikto si nezasluzi taky zivot, aky si mala ty. V kazdom vztahu su aj hadky a nedorozumenia, ale toto je uz prilis a ziadny muz to nepovie zene, ktoru lubi. Ja som sa pocas mojho vztahu dostala s vahou o cca 20 kg vyssie, po porode a inych problemoch, fakt som vyzerala strasne a jediny, kto do mna nerypal, bol moj muz. A teraz, ked som schudla, som sa ho pytala, preco mi nikdy nepovedal, ze sa mam pozriet poriadne do zrkadla a povedal mi na to, ze teraz vyzeram sice super stihlo, ale aj vtedy som bola jeho zena, ta, ktoru lubil najviac na svete, len s par kilami navyse. Neboj sa, toto zle obdobie prejde, dostanes sa z toho, ved si este mlada, a najdes si muza, ktory ta bude lubit a ukaze ti, aky moze byt vztah pekny. Zelam ti to z celeho srdca.

maybee
autor
31. júl 2014

Ďakujem Vám za podporu, ani si neviete predstaviť ako mi to pomáha, aj keď sa vôbec nepoznáme. Je to náročnejšie ako som si myslela, úplne som na kolenách a asi tam chvíľu ešte budem. A keď sa ako tak trochu postavím, pôjdem za rodičmi a im to poviem. Zoberiem auto, a pôjdem zobrať zvyšné veci. Už raz mi pomôcť chceli, ale tú možnosť som nevyužila, vrátila som sa. Ale to som bola preč len deň. Teraz to už musím ustáť.

mirka_aa
31. júl 2014

@maybee tak dlho sme cakali na tvoju dnesnu spravu 🙂 huraaa konecne gratulujeem k najlepsiemu kroku v tvojom zivote..teraz uz len aby si nezrobila krok spat,ale kracaj tymto smerom pomaly ale isto tak ako vladzes.. neboj sa,on este pride na to o co prisiel ked mu uz nebudes doma udrziavat taky komfort a bude musiet vsetko sam..casom na to pride aj ked ti to asi nikdy neda najavo lebo na to je hrdy egoista... ono casom zabudnes pomaly zacnes novy zivot,urcite stretnes noveho muza a budes stastna prestastna ze si sa rozviedla... vidno ze si inac sikovna,mudra,inteligentna,zlata zena..len on ta tak zaslepil tymi urazkami ze si to ani neuvedomujes... ved kolko chlapov by chcelo taku zenu co ma aj nieco v hlave a vie zarobit tych 600€ a nemina ich na somariny,a vie sa aj postarat o nakupy,varit,starat sa o domacnost,chce sa starat o rodinku..vela muzov nepozera na postavu a oble tvary sa niektorim dokonca aj pacia.. je to tazke zahodit za hlavu 10 rokov zivota,nejaky ten zivotny stereotyp,ludia,praca,domov...ale casom ti to dojde a sama budes krutit hlavou naco si tak dlho cakala 🙂 drzim ti silno silno palce a prajem vela stastia do noveho krajsieho zivota 🙂 ver ze urcite teraz uz krajsi bude,aj ked si to uvedomis az casom...paa 🙂

karamelovyveternik
31. júl 2014

@maybee Už dávno si mala od neho odísť,nemáte deti.Ja som bola z priateľom viac rokov než ty,mám s nim 2 deti a prežívala som niečo podobné čo ty.Keď som už stratila nádej že sa niečo zmení a že chcem iný život pre seba a deti začala som konať.Po tom ako som mu povedala že si chladám bývanie a že je koniec mala som denno denne psychický teror.Teraz bývam u sestri,ona žije z manželom a detmi 2 izbovom byte po našich rodičoch.Oni sa momentálne tlačia všetci v spálni a ja s detmi v obyvačke.Je mi to trapné oberať ich o sukromie a pohodlie ale sestra z mužom sa vyjadrili že mi rady pomožu.Ale vytrvalo hladám prenájom.Mladšie dieťatko nemá ešte ani rok,od septembra nastupujem do práce a dieťatko do jasličiek.Nečítala som celu diskusiu,ale ak máš kde odísť neváhaj.Tvoj manžel sa nikdy nezmení,možno sa posnaží pár dní,týždeň ale zase sa to vráti do starých koľají.A doporučem popracovať na sebavedomí.Ja som bola presne ako ty,dá sa to zmeniť.Prajem všetko dobré a veľa síl.

adkoalauri
31. júl 2014

@maybee To, že si potratila, bolo Božie rozhodnutie... Bolo to asi preto, že sa niekto rozhodol, že si Tvoje dieťa nezaslúži mať takého otca, ako je tvoj manžel. Hore hlavu, som si istá, že raz budeš mať dieťatko 😉 Musíš sa pozbierať! Sú aj normálni muži a môžeš mať takého pri svojom boku. Záleží len na Tebe. Choď k svojim rodičom, nevráť sa ani za svet. U vás nie je žiadna úcta k Tebe, Ty si bola NIČ v tom manželstve. Chceš vychovávať dieťa v prostredí, kde sa na Teba ako na matku nadáva? Za to, že kupuješ potraviny, platíš účty? Moja, zobuď sa! Tvojmu mužovi by som dala vyrezať jazyk! Teraz čítam knihu s názvom: Bez dcéry neodídem. Objednaj si ju a prečítaj. Najprv boli "len" nadávky, potom už facky a neskôr už nespočetné množstvo modrín na matkinom tele. A došla na rad aj dcéra! Pozor, si bola na podobnej ceste! Veľmi Ti držím palce a jedno si zapamätaj: Tvoj muž je egoista, on sa v živote nezmení!! Svoj osud máš vo svojich rukách a si na správnej ceste 😉

prasiatko30
31. júl 2014

@karamelovyveternik je obdivuhodne ze si nasla v sebe silu opustit tyrana a ochranit tvoje deti - prajem vam vela stastia a radosti, sily a lasky. Drzim palce 🙂

neimed
Odpoveď bola odstránená
atrami
31. júl 2014

@maybee Ahoj, prečítala som si úvodný príspevok. Bolo mi zle z toho chlapa. Jediné čo ma napadlo, dúfam, že od neho odídeš. Urobila si dobre. Moja kamarátka dlho zachraňovala vzťah, robila čo sa dalo. Nemala vôbec zlého manžela, skôr naopak, len mala pocit, že sa v manželstve udusí. Zvolila rozvod, skôr akoby prišli deti. Myslela si, že nikdy nebude šťastná. Dnes je šťastne vydatá, má vzťah, ktorý ju napĺňa. Jediné čo im chýba sú deti, ktoré neprichádzajú ☹ Držím Ti z celého srdca palce, užívaj si života, rob veci, v ktorých Ti on bránil, prihlás sa napr. do školy, na krúžky, využi to a ostatné príde aj láska.

morning
31. júl 2014

@maybee Do bytu nechod sama, vezmi rodicov alebo kamaradky kvoli vlastnej bezpecnosti aj ako svedkov.

danielahamar
31. júl 2014

tym rodicom to povedz co narychlejsie, aby sa to nedozvedeli od "susedov" neboj, pomôžu ti, ako budú vedieť a do domu nechoď sama 😉

yidaky
31. júl 2014

@maybee Prosim, nevracaj sa. Spravila si velky krok vpred 😉. A este aj ta jeho sprava, s tym otehotnenim. Len potvrdil, aky je to primitiv a manipulator. A k tej antikoncepcii, ze si ju nevysadila a tak., asi sa tvoje podvedomie branilo mat dieta s takym clovekom. Neboj aj tieto tazke chvile prejdu a skoncia raz a bude lepsie.

ozi
31. júl 2014

@lubica1985 , aj moja maminka je stará škola, žila s tyranom, a takmer na to doplatila životom, našťastie, všetko skončilo dobre, maminka je tu medzi nami živá a zdravá, a konečne si vo svojich 64-rokoch užíva život, otec pred 4 rokmi zomrel, môžem napísať, že chvalabohu, že on, inak by tu dnes asi nebola moja mamina
@maybee , urobila si najlepšie, čo si mohla, prajem Ti pevnú vôľu a veľa síl, aby si vydržala, aj keď sa Ti to možno ešte tak nezdá, bude lepšie 😉 a prosím nevracaj sa, viem, ako moja mamina trpela a čo je to vyrastať pri tyranovi

bubblinkka
31. júl 2014

@maybee : Drzim palce a prajem vela sily. Z toho, co citam (a par prispevkov som precitala aj manzelovi) sme sa zhodli na tom, ze si mila, starostliva, sikovna, inteligentna, silna, no jednym slovom UZASNA zena, doteraz s jedinou chybou a tou bolo, ze si si vzala svojho ..nuz napisem manzela, aj ked radsej by som pouzila par inych,stavnatejsich slov, ale ten chudak za to ani nestoji..Ale chyby robi kazdy, Ty musis na tuto cim skor zabudnut a ist dalej. Urcite sa cim skor obrat aj na svojich rodichov, iste Ta takisto podporia a pomozu Ti prekonat najhorsie dni po odchode a znova sa postavit na nohy. Nezabudni si stale hovorit, ze teraz uz moze byt len lepsie a aj bude. Po dlhorocnom deptani a niceni sebavedomia, mas o sebe, Vasom vztahu aj o nom uplne pokriveny obraz- ved niet sa co divit, pracoval na tom "poctivo", aby ho v Tebe taky vytvoril..Neboj, pomaly sa z toho zleho sna preberies a budes sa moct slobodne nadychnut a zistis v akom klame si zila a budes stastna,ze je to vsetko prec.. Este raz drzim palce a prajem len to najlepsie, zasluzis si to 🙂