Má manžel na toto právo?
Ahojte, zaujímali by ma Vašej názory ohľadom správania môjho manžela, nakoľko sa strácam a neviem určiť už hranice čo normálne je a čo normálne nie je, nakoľko som bola vychovávaná v rodine, kde si vždy muž ženu vážil,tak takéto správanie nepoznám. Až teraz. Sme manželia 2 roky, predtým sme spolu 7 rokov chodili. Nie vždy bolo jeho správanie ideálne, ale veľmi sme sa ľúbili a vždy sa s ním dalo to vyriešiť, vykomunikovať. Všetko to vybuchlo viac menej až po svadbe vo väčšom. Napríklad, spoločný účet. Akonáhle vyberiem peniaze, keď že mám na starosti nákupy, varenie a celkovo domácnosť, manžel má sms notifikáciu, do minúty telefonát s nervami, načo zase vyberám peniaze, kde idem tie peniaze zase oj.bať. Na seba peniaze nemíňam, málokedy si niečo doprajem. Všetko míňam len na domácnosť a nákupy, myslím, že 10e za tri dni na základné potraviny nie je veľa, prípadne iba dokupujem, čo potrebujem k vareniu. Platím šeky cez internetbanking, a on mi po ukončení všetkých platieb napíše správu, že gratulujem, dnes si oj.bala toľko a toľko peňazí. A pritom sú to šeky, ktoré platíme každý mesiac. Ďalej je to jeho komunikácia so mnou... niečo sa ho opýtam, že prečo toto a toto, a on mi odpovie: no na k.kot...alebo nemôže vybrať napríklad mäso z mraziaku, tak hneď sú to samé nadávky do p., k., vravel som ti, aby si to tam nenajeb a popri tom s tým všetkým trieska, alebo buchne päsťou do dverí.
Som dvakrát operovaná laparoskopicky na krvavú cystu. Po tom ako som sa prvýkrát vrátila z nemocnice, a prosila ho, aby mi niečo uvaril, tak on sa radšej díval na počítač na film a musela prísť jeho mama, aby niečo uvarila, nakoľko mne sa veľmi zle stálo. Vyslovene neznáša keď mi je zle, alebo ma bolí hlava a ja si ľahnem. Hneď počúvam ako hnijem a nič nerobím, nie som na nič dobrá. Teraz vo februári som potratila bábätko v 7.tt, a po potrate mi narástla znova krvavá cysta 12x7 cm. Doktor mi predpísal pol ročnú liečbu hormónmi. Manžel mi na to povedal, že koľko akože tie tabletky mienim brať, že on nechce mať 60 rokov, keď jeho dieťa bude mať 30 - ja mám 25 rokov a on o dva viac... že aké dieťa si adoptujeme - povedal to ironicky. Ani si nevie predstaviť, ako to mňa bolí na srdci, keď niečo takéto povie. Tá cysta ma bolieva aj pri sexe niekedy, keď mu to poviem, tak mi povie, nech si nevymýšľam. Náš sex je väčšinou iba o uspokojení jeho, ohľadom mňa sa vyjadril, že jemu sa nechce "hodinu" sa so mnou trápiť 😔
Nadáva mi ohľadom mojej váhy. Áno, pribrala som, a bola som takáto už aj pred svadbou. Mám 80 kg pri výške 170 cm, nemám faldy, mám to tak nejako všetko rozložené, že som skôr žena krv a mlieko. Všetko sa dá povedať taktne, ale nie spôsobom, sa pozri sa na seba ty prasnica, ako vyzeráš, žiadna žena na okolí takáto nie je. Je mi ťa ľúto, vyzeráš choro, schudni, si tlstá a podobne. On je sám o sebe presvedčený, že vyzerá k svetu, že je super a úžasný a včera najnovšie, že je jeden z mála pravých mužov. Toto mi rozpráva s úplnou vážnosťou. A pritom on pribral 30 kg počas nášho vzťahu.V lete som behávala, stále sa prechádzala, schudla som 5 kg, všetci si to všimli, len on mi povedal, že určite som neschudla... Keď ho volám na prechádzku, tak on so mnou nejde. Vždy mi vie povedať, že on by chcel takú 50 kg... A porovnáva ma s druhými ženami.
A v neposlednom rade je to alkohol. Už som to písala aj v inej diskusií. Liter vína za večer sám s tým, že mu mám kúpiť ešte jeden, keby mu nestačilo. 6 a viac pív tiež za večer. Občas niečo tvrdé. A prakticky vždy, keď nejde do práce. Na toto všetko mi povie, že normálne to je, lebo on zarába, robí okolo domu. A s nervami mi povie, že nech mu do alkoholu nerozprávam!
Som vždy v strehu, keď sa ma niečo pýta, dávam si pozor, aby som mu správne odpovedala. Keď mu zle poviem, alebo skomolím slová, začne sa smiať, alebo sa na mňa pozrie ako na debilnú. Začala som zabúdať slová, rozprávam a zrazu mi vypadne slovo a neviem sa vykoktať...
Potrebovala som sa vypísať a prečítať si Vaše názory... ďakujem
@maybee tu sebauctu a sebalaska dakte este v tebe drieme,uz to je pokrok ze si uvedomujes ze je to cele zle,ono to prave tyrani toto chcu dosiahnut u svojej obete zdeptat tak aby stratila o sebe veskeru sebauctu,nechcu stratit obet,musia si liečit nanom svoje dodrbane ego,to on je chudak,nie ty!
Je tu na fore kočka s podobnym osudaom ako vy @deprimovana,ona nasla v sebe silu odist,tiez to nemala lahke.prečitaj si o nej.
@maybee z tvojej strany ide iba o vyhovorky ze oddides, ked sa zotavis, pozviechas. je to sprostost. pri takom debilovi sa nikdy neuzdravis, nikdy nebudes silnejsia. nechapes, ze ta nici psychicky?a psychika je zaklad vsetkeho.ked je v prdeli, ruca sa aj fyzicno a nastupuju choroby. takze pocitaj s tym,ze ti bude cim dalej tym horsie,nie lepsie. zotavis sa ked zmiznes od neho prec.
a najlepsie je odist hned. pretoze po case si zvyknes na neho, na jeho spravanie a budes tak dusevne vyprahnuta, psychicky uslapana, ze ti to bude normalne. dokonca si vsetku vinu, to, ako sa ku tebe sprava budes sebe pripisovat, ze to kvoli tebe. viem o com pisem. poznam presne taketo svine a vidim na vlastne oci co urobia po rokoch so silnou, sebavedomovu a veselou zenou. a ta zena po rokoch stravenych s takymto psychopatom neodide. zvykne si. a je z nej nie clovek, ale pes,ktory pocuva na povel majitela, je iba obycajnou rohozou,doktorek si kopne,utrie spinave laby.
nemate deti, takze vas rychlo rozvedu. len neviem jednu vec...ako bude reagovat ked mu povies, ze sa chces rozviest. mozno vtedy ta zabije nacisto, alebo ked odides, ci nebude chodit pod okna ti vykrikovat, ci ta nebude spehovat a vyhrazat sa ti...to musis vediet ty. az by bol taky, tak to je tiez problem a vela zien preto zostava v partnerstve -zo strachu o svoj zivot. radsej sa mu podriadiaza cenu vlastneho utrenia.
@maybee joj joj, ako Ta tak citam co si podoplnala za informacie, mozem len skonstatovat, ze je to u vas horsie ako zle. Matka tvojho muza je ta posledna, ktoru treba ziadat o radu ci pomoc. Ona sama by ju potrebovala. 😝 Riesenie hladaj a to co najskor ako budes opat fit. Po ziadnych vlastnostiach u tvojho muza viac nepatraj. Nic nevyvazi to ako sa sprava. Ziaden dom, ziadna zahrada ani ziadna dedina nestoji za zivot aky vedies Ty s tvojim muzom a aky by si viedla ako matka jeho dietata. Aj keby mal prachy Rockefelera a v zadnici pistalu ani tak by nestal za pozornost. Cena je totiz privysoka - sebaucta a ludska dostojnost. A Ty si ju tusim uz aj stratila v den ked si mala potrebu sa ospravedlnit za potrat.
Wtf!!!!???ake mozno? To co je za chrapunske prasa...zatni zuby .zavri oci a bez.casom pochpopis!
@maybee jeeej moja zlatá, toto nie je veru normálne, ja by som takého chlapa nemohla mať doma ☹ nespráva sa k tebe s úctou.... to sa divím, prečo si ťa vlastne bral???? a tie reči o detičkách, no nech sa na mňa nehnevá, ale je dobrý vôl, miesto toho čo by ťa mal podporiť lebo máš aj zdravotné problémy bude sa s tebou baviť s takou iróniou? veď ty si si to nevymyslela.... zakroč a buď rázna, alebo sa o to aspoň pokús, nenechaj si skákať po hlave, ja mám pri tej istej výške ešte o pár kg viac ako ty, ale mm mi nikdy nepovedal že som prasa, a to som pri ňom pribrala viac ako 20kg. aj on pribral 30kg a tiež mu to nevykrikujem, milujem ho a nehladáme na sebe chyby. podla mňa si ťa nezaslúži a HLAVNE ty si nezaslúžiš aby ťa urážal.... nedaj boh s ním mať deti, nezmení sa a obávam sa že jeho správanie sa bude ešte zhoršovať.... tak sa skús rozhodnúť a nejako rázne to vyriešiť (buď s tým prestane a prepáčiš mu to, ale nezabudneš, alebo sa rozveď) lepšie ti bude samej ako s takýmto sebcom
@959touareg ..preklep..radsej sa mu podriadia za cenu vlastneho utrpenia....
@maybee ja by som už "zabudla, že som niekedy bola vydatá" konaj čím skôr!!!!!
Ach jaj zbytočne jej to tu píšeme, ona odísť nechce. Nie teraz a možno to nezvládne nikdy. To je ako keď tučný chce schudnúť, vie že by mal, ale nechce sa mu odhodlať. Vidím to tak, že si s ním minimálne zopár rokov požije. Škoda tých rokov a možno aj celého života. Ale čo už, komu niet rady tomu niet pomoci.
cysty = skrytý plač...porozmýšľaj nad tým, kým nie je neskoro...
@maybee tak toto ma dostalo na kolena: "možno potrebujem aby si do mňa ešte silnejšie "kopol"... a možno fakt čakám na to, kedy mi tú facku dá - lebo akokoľvek už aj toto znie desivo, čo mi stvára teraz, fyzické násilie je u mňa už absolútna bodka. Veľmi ťažko sa mi to vysvetľuje, chcela by som ma tú povahu, zbaliť sa a ísť, bez nejakého obzerania sa za sebou..." Niektore zeny naozaj nemaju sebauctu. A ano, tie potencionalne facky si zasluzis, cakas na ne a aj ich dostanes. A vies o tom, ze myslienka vyslovena, napisana je velmi silna a na co podvedome myslis, sa ti splni .... nuz proti gustu ziaden disputat 😉 P.S. neverim, ze to prvej ani 148 facke odides.
Uprimne to dobre vo vztahu je uz za Vami a bude len horsie ...:(. Cim skor sa od neho odputas,tym lepsie pre Teba.Osobne by som aj konzultovala s psychologom,lebo po tolkych rokoch nie je jednoduche zabuchnut dvere.No malo by to byt definitvne a ziadne sance.Ludia sa menia a on k horsiemu ... Aj keby prislo dietatko,bolo by to len chvilkove zlepsenie Vasho spoluzitia... a vsetky starosti na tvojej hlave a casom opat lavina vycitok ...dieta potrebuje svoje na ukor casu s parnerom.Mozno krute,ale treba byt triezvy ...x pripadov z okolia a praxe.Vela stastia a zdravicka ... A zivot treba zit a nie prezivat 🙂
@izabelkas
@jabadaba
presne tak.odist neodide. uz teraz to vidno podla jej vyhovoriek preco teraz nie, preco to, hento. vie dobre, ze zdravotne sa nepozviecha pri takom cloveku. nato potrebuje klud a pohodu co doma nema. dalsia blba vyhovorka je lutost opustit dom, zahradu,dedinu ci co pise - no stacilo mi. keby jej bolo naozaj tak zle tak odide aj zo sultanoveho palaca s obrovitanskymi zahradami,kde ma vsetko na co si spomenie, prepych,bohatstvo, kaslala by na to vsetko a utekala kade lahsie. pretoze ked je cloveku naozaj zle a je uz na dne, tak na taketo veci nepozera. poviem- napisem tak..tejto zene az tak velmi zle asi nie je ked doposial neodisla. bud musi spadnut este hlbsie a vtedy odide, alebo neodide nikdy.
co poznam taketo zeny-vacsinou neodisli a ani tato neodide. a mozeme jej tu vsetky pisat co len chceme. takze zbytocna snaha.
tak nech si zije s tym hulvatom a zvieratom v ludsej podobe , nebude ani prva, ani posledna. bude cely zivot plakat, trpiet , bude o par rokov znicena psychicky, fyzicky, bude vyzerat o10-15 rokov starie, strhano a vraskavo a dieta co pride, lebo to pride bude mat posr..ny cely zivot a raz sa jej podakuje zan.
@cecil36 neodide po tej facke, lebo mozno bude taka, ze sa ani na nohy nepozviecha a ten trulo jej donesie kyticu a bude splietat, ako ju miluje a uz to nikdy neurobi a ona totalne vycerpana mu uveri. 😒
Rada by som sa mylila...
@959touareg obavam sa, ze ona uz je psychicky aj fyzicky znicena. Svedci o tom fakt, ze sa citila vinna pre stratu dietatka a ospravedlnila sa muzovi. Akonahle zena zacne pocitovat vinu aj tam kde nema co hladat, tak je zle. Ja toto uz za dno povazujem. 😝
@maybee Môžem Ti napísať iba jednu "východniarsku radu- vrať sa z kratšej cesty"
@cecil36 preboha,to kde pisala? to som nepostrehla...tak mam dost. ako som ju v mojom prvom prispevku lutovala, az som plakala tak teraz mam na nu opacny nazor. az zlost do mna ide. to su tie zeny tak blbe? ano, asi hej. nenachadzam slov.
ja len neviem co robia jej rodiacia. ved to je mlada baba, ma 25 rokov, takze rodicia nemozu byt este stari, su v najlepsom veku, tak co to neriesia?. toto by som si s dcerou robit nedala. sice mozno ze im nic nepovie, tvari sa ze je to u nich vsetko OK......vtedy chapem, ze netusia nic. ale na dcere predsa musia vidiet zmenu v spravani.
@959touareg jej rodicia zjavne neriesia uz roky s kym sa ich dcera vlacila od puberty. Neverim totiz, ze by ho nikdy nevzala domov a ze by si nevsimli chlapcovu uroven. Lebo ta musela byt z neho zrejma uz vtedy. Asi im to je fuk. 😝
Ahoj, ja by som Ti tiež radila skončiť to teraz, pokiaľ nie je bábo, pretože na bábo by si potom bola sama a možno by bolo ešte viac hádok, keďže by prišlo veľa nových situácií, pri kt. niekedy človek nevie, čo má robiť a zároveň je nekonečne vyčerpaný. Určite by som zhačala od začiatku, najprv si pozdvyhnúť vlastné sebavedomie a neskôr začať vzťah s človekom, kt. by si Ťa vážil a miloval takú, aká si!!! Lebo ver mi, určite si krásna, si človek, kt. vznikol z lásky svojich rodičov a Boh Ťa stvoril na svoj obraz presne takú, akú Ťa chcel mať.
Inak je príslovie: že hlupák nepozná cenu diela, pokiaľ nezistí, koľko je ochotný zaň zaplatiť ten druhý. 😉
@jabadaba ona hlavne nevie co je to laska, lebo ju bohuzial nezazila. kedze od skoreho veku vlastne ineho chlapa ani nepoznala. teda ona k nemu asi nieco citila ale teraz je to skor o strachu ostat sama. pravdepodobne nikdy nemala moc priatelov, nejake konicky, lebo inak by jej uz davno niekto oci otvoril.

@maybee zila som s takym istym. A ano, skoncilo to fyzickym nasilim, az potom som sa spamatala a odisla. Jednu jedinu vec v zivote lutujem a to tu ze som neodisla skor.