icon

Má svokor tajnú dcéru? Rodina netuší!

30. jan 2024

Svokor ma dcéru a celá rodina o nej netuší. Samozrejme ze ostatní ľudia vedia. Ale ako sa hovorí pod lampou je najväčšia tma. Je staršia ako ich deti a staršia ako vzťah svokrovcov. Čiže vznikla ešte pred ich začiatkom. Niekedy by som s manželom o tom pohovorila ale bojím sa ze ničím celú ich rodinu. Ta žena je naozaj skvelá a keby vedia ze sú súrodenci tak by to možno bolo super. Neviem ani ci ona o tom vie. Každopádne ak im to svokor teraz nepovie tak po jeho smrti určite chcem aby to vedeli. Ide o to ze svokor sa hrá na dôležitého a pri všelijakom preslape jeho deti v ich životoch im to krvilacne vykrikuje. Hra sa na sveteho pritom sám je to dobrý kvietok. Co by ste robili vy? Nehas čo ťa nepáli?

Strana
z6
thoughtfulweirdo
31. jan 2024

Majetky bokom, nikdy by som manželovi neodpustila, keby čo i len neoverene tušil, že mám ďalšieho súrodenca a zatajil mi to. Pre mňa na rozvod, lebo dôvera už by bola nenávratne preč. Takže povedať manželovi a pozemky ďalej riešiť už s ním.

mimka1402
31. jan 2024

@milanm12 Tak nebuď zakonplexovany chudák a píš normálne, je to aj v podmienkach tejto stránky. Ak nechceš rovno ban. Všetko sa dá napísať aj konštruktivnejsie a bez primitívnych urážok.

cacianka
1. feb 2024

@chvostik1 ja nepíšem o nevere svokra, ale ak si všimneš, tak hlavne o klamstve. My to za autorku nevyriešime ani tak ani inak, iba ona sama vie, ako to v tej mužovej rodine vnímajú.

chvostik1
1. feb 2024

@cacianka je ťažké zhodnotiť či to je alebo nie je klamstvo.

Čisto hypoteticky ak by bola pravda, že svokor má dieťa z predošlého vzťahu, ale nema sa k nemu:

1. Dôvody prečo sa k nemu nepriznáva pozná len on sám
2. On by možno aj chcel, ale matka dieťaťa sa rozhodla, že bude lepšie pre obe strany ak nebude súčasťou jej života
3. Alebo sa dohodli spoločne, že ako otec sa angažovať vo vzťahu s dcérou nebude..... Nikto nevie
4. Vždy je tu možnosť, že o tom prvorodenom potomkovi vedia aj synovia, ale otec či mama im situáciu vysvetlili a synovia sa v tom jednoducho viac nepitvajú (to, že si autorka myslí, že zaručene o tej potencionálnej sestre nikto zo synov nevie nemusí byť pravda keďže sa to manžela nevie, nechce priamo opýtať)
5. Ak dotycna zaručene vie, kto je jej otec a súrodenci, mohla ich kontaktovať a konfrontovať s týmto faktom sama. Prečo tak doteraz neurobila?
6. Minimálne pri dedičskom vyjde aj tak všetka pravda o počte potomkov na povrch.

A vynára sa tu hromada ďalších a ďalších otázok....

Ale ak sa aj bavíme čisto v hypotetickej rodine "čo ak", vždy je to interna záležitosť rodiny (svokor-svokra-synovia a potencionálne ďalšie dieťa). Švagrine ako "cudzokrvky" sa môžu maximálne pýtať.

Ono je to presne ako pri dedičských konaniach viacerých súrodencov kde sa majú medzi sebou v prvom rade dohadovať súrodenci. Že sa najviac do všetkého miešajú práve polovičky, ktoré nie sú ani pokrvne príbuzné a pomrelých. A preto väčšinou súrodenci rozhadaju lebo svagrovia a švagrine sa starajú do veci, do ktorých ich je veľké makové...

h2
1. feb 2024

@chvostik1 K bodu č. 6: ak nie je zapísaný v jej rodnom liste, ona nebude kontaktovaná pri dedičskom konaní. Lebo nie je jeho dcérou oficiálne. A ak by bola pravda, že ona nevie, že on je jej otcom, tak na tom rodnom liste zapísaný nebude.

jaskolka
1. feb 2024

Ja stále nechápem, čo má tá dcéra s pozemkom, respektíve ako vyrieši váš problém s pozemkami to, keď povieš ty všetkým údajnú "pravdu".

chvostik1
1. feb 2024

@jaskolka lebo jej pozemok nechce od nej kúpiť ale chce aby svokor vymenil svoj pozemok za ten jej aby ho ona s mužom potom mali zadarmo

chvostik1
1. feb 2024

@h2 ja som presne toto písala v jednom svojim momente...že pokiaľ na to, že je jeho dcéra neexistuje ziadny ofiko papier, tak polemizovanie autorky o biologickosti tej ženy do ich rodiny je bezpredmetné... No len tento môj posledný koment bol čisto založený na hypotékach čo ak (neviem či je možné v svk legislatíve žiadať na dedičskom DNA testy na potvrdenie/vyvrátenie príbuznosti po zosnulých)

nelka93
2. feb 2024

Manželovi by som nevravela nič, kým by som to nevedela naisto. Je to vec svokra, nie tvoja. Ja sama mam 3 nevlastnych súrodencov, pričom len sestra k mne vie a úprimne, môj život sa nijako nezmenil keď som to náhodou zistila. Pre mňa sú to cudzí ludia a teda aj keby som o tom nevedela tak ma to netrápi. Ja im to hovoriť nebudem, to by mal spraviť otec a matka. Ak chceš ten pozemok, tak to bude musieť tiež riešiť tvoj muž nie ty, keďže je otcov ak sa to nepodarí tak žiaľ smola.

Strana
z6