Má svokor tajnú dcéru? Rodina netuší!
Svokor ma dcéru a celá rodina o nej netuší. Samozrejme ze ostatní ľudia vedia. Ale ako sa hovorí pod lampou je najväčšia tma. Je staršia ako ich deti a staršia ako vzťah svokrovcov. Čiže vznikla ešte pred ich začiatkom. Niekedy by som s manželom o tom pohovorila ale bojím sa ze ničím celú ich rodinu. Ta žena je naozaj skvelá a keby vedia ze sú súrodenci tak by to možno bolo super. Neviem ani ci ona o tom vie. Každopádne ak im to svokor teraz nepovie tak po jeho smrti určite chcem aby to vedeli. Ide o to ze svokor sa hrá na dôležitého a pri všelijakom preslape jeho deti v ich životoch im to krvilacne vykrikuje. Hra sa na sveteho pritom sám je to dobrý kvietok. Co by ste robili vy? Nehas čo ťa nepáli?
Tak potom ten kusok pozemku kupte od svokra, nech to je spravodlive voci vsetkym detom.
Ale ak svokor svoj pozemok nechce predať, ani meniť, tak inú možnosť, ako ponúknuť jej kúpu, asi nemáte. Ak je to malý pozemok a nemá z neho nič, možno by predala. Ak ponúknete dobrú cenu.
@h2 úplne zle si prečítala všetko čo som napisala
@h2 Tak ked nechce ani jeden uhnut, tak budu bez pristupovej cesty 🤷♀️.. ale co by na tom zmenil fakt, ze sa cela rodina dozvie, ze to je svokrova dcera, stale nerozumiem. Rovnako nerozumiem, preco autorka a svagrina rovno taku klebetu hned neriesili so svojimi muzmi..na by som ani nevydrzala to v sebe dusit a nespytat sa, ci to je pravda..
@autorka ak som to spravne pochopila, svagrina nie je teda dcerou svokra ale vasi muzi su bratia, ano? Ak je to tak, tak potom Vas naozaj nechapem, preco ste obe k tomu zaujali takyto postoj a nepoviete to manzelom 🙄...lebo svokor je prchký a neviem aký. No a? Akoze cele na hlavu. Mam pocit, ze to robis len zo zištných dovodov - kvoli pozemku...aby to tvoj muz nahodou nepokazil, ked to bude vediet...hmm? Jedine, co viem, co by som urobila ja, bez ohľadu na majetky a čachre machre atd, muzovi by som to urcite povedala. Ved jeho sa to priamo tyka a aj pripadneho dedičstva v buducnosti. To fakt chces, aby sa to dozvedel u notara? Hovorim ti, nedopadne to dobre. Tajomstva v ramci rodiny, kde jeden vie a druhy nie (a v podstate ten, ktoreho sa to tyka najviac), nie su dobre a len to vsetko zhorsi, ver mi. Ja nechapem preco toto riesis vobec.
Ak to muzovi teda fakt nechces este hovorit, nepouzivaj tu informaciu ako paku na svokra v pripade, ze nebude suhlasit s vymenou pozemku s jeho "tajnou" dcerou. To by bolo fakt, ze zle, zle zle. Preco nad tym vobec takto uvazujes? Pisala si, ze s ich "sestrou" si o tom uz hovorila a jej by to tiez vyhovovalo...a so svokrom ste to uz riesili? ze by ste toto chceli? Ved sa tvar, ze o tom nevies a svokrovi navrhnite vymenu tych pozemkov a ze ho potom odkupite. Naco si takuto citlivu informaciu nechavat v kapse, pre pripadne "vydieranie" alebo ja neviem ako to mam chapat? Ides na to velmi nestastne.
??? Čo konkrétne je teda ináč? Čo som pochopila zle?
A teraz si predstav situáciu: švagriná sa prekecne pred svojim mužom, ten zistí, že to vieš aj ty, povie bratovi a on bude za debila, že mu to vlastná žena nepovedala. Fakt skvelé.
Autorka nerozumiem prečo to chces ty hovoriť manželovi. Mali sme v rodine taký prípad. Dotyčný netušil, že má sestru. Dozvedel sa to po smrti otca, ale tam boli majetky ošetrené...
Nakoniec to cele bude tak, ze svokor ziadne nemanzelske dieta nema 😁.
A tiež vedia všetci, že si strašne múdra?? Či len ty to nevieš
Ale ako ty ešte žijúceho svokra môžeš nútiť k výmene pozemkov? Chápeš sa? Ja byť na mieste tvojho svokra a vidím túto diskusiu a tvoje myšlienkové pochody, postaram sa o to aby syn nezdedil po mojej smrti nič kým bude ženatý s tebou.
Ty si fakt tak naivná, že si myslíš, že o týchto trhových rečiach rodina nič netuší? Neviem v akom vesmíre zijes, neviem aku planetu obyvas a akú statnu príslušnosť a mentálnu výbavu máš, ale ja žijem na Slovensku kde vie každý o každom všetko (ešte to čo o sebe nevieš ani ty sama alebo to ani pravdaznie je) a nič sa tu neututla. Kúp pozemok od akoze švagrinej ako charakter a nebud vypočítava chamtiva mrcha čo je kvôli kúsku zeme ochotná rozvrátiť nakompletku celu rodinu.
Nechapem ze so svagrinou si o tom klabosite a muzom to nepoviete. Take nieco nepekne v tom je. Nemala by si pocit zrady na jeho mieste ? Nie len od otca ze zatajil svoje prve dieta ale aj od manzelky ze to cele roky vedela a nic nepovedala?
Nestaraj sa do coho ta nic nie je.
Vôbec neviem milá autorka co by som spravila na tvojom mieste. Ale určite tieto dva problémy by si nemala spájať. Ak chcete vymeniť pozemky tak povedzte svokrovci ze chcete aby vymenil. Ak nebude ochotný tak môžete skúsiť pozemok odkúpiť a ak to nepôjde tak sa môžeš spýtať ci to nechce urobiť preto ze sa hovorí v dedine ze ma s ňou dcéru 🙂. Ozaj neviem . A to ze vy viete so svagrinou ze by to mohla byť ich nevlastná sestra tak to môže byť problém keď to poviete a aj keď to nepoviete a vedeli ste o tom. To už musíš sama vyhodnotiť, ktorú možnosť by manžel zvládol lepšie. Držím palce ☺️
Uz to tu Niekto navrhol kupte pozemok od svokra a urobte vymenu so susedou /aka Mozno sestrou., svokor sa do toho nehrnie Asi prave koli tomu kto to je . Mozno jeho dcera alebo clovek o ktorom cela dedina tvrdi ze je jejo dcera. Ked to odkupite moze tu vymenu riesit tvoj muz a svokor stym nemusi nic mat ked je to prenho problem.
Kvôli hlúpym 50m2 pozemku takéto caviky. Veď to môže mat cenu 700€.
Autorka- manželovi by som to povedala(možno to už dávno vie), lebo keď nakoniec všetko praskne a manželovi dopne, že si to vedela a nechala robit z neho vola, tak ako celé okolie, prerataj si to v hlave radšej. Na druhú stranu keď o tom už vie, tak neviem neviem či teba sa potom nedotkne, že ti to mohol povedať, že má nevlastnú sestru, a nepovedal ti to, svojej žene, veď si súčasť rodiny. Hm?
@lily246 ak ja žasnem ! V iných diskusiách, keď sa rieši nevera, tak by všetky trvali na pravde, že nechcú byť klamanie a najviac by ich nasralo, keby všetci naokolo vedeli o nejakom klamstve a iba ona nie. Mali by ju za blbu, za chrbtom by sa o tom čvirikalo, len ona by bola v hlúpej nevedomosti
A teraz ? Odrazu sa nemá starať, má mať pred mužom tajomstvo a zobrať si ho do hrobu. A ešte je to blbá krava, čo má muža blbeho posluhovača, je hamizna na kus pôdy a podobne drísty.
Pritom sa autorka iba radí, čo má robiť, aký postoj zaujať, aby nespravila prúser, a pritom nebola väčší odrbavac ako svokor....
Fakt ťažká situácia, povie mužovi ?
Bude picca že otvorila hubu
Nepovie mužovi ?
Bude picca že mu klamala roky, takisto chrapunsky ako vlastný otec
@cacianka nebude p ked to povie muzovi., . Tu chcu vsetky uprimnost ked ju maju dostat od druhych ale ked maju byt uprimne tak nie . Vtedy polka radi zatlkat a tvarit sa ze su mrkva. Ona nema co riesit svokrove deti so svokrom. Ale svojemu manzelovi by mala povedat co si ludia klebetia o Jeho rodine. . A v ramci toho pozemku je uplne jedno ci je ta osoba bio sestra ci je to len suseda. Za làkavu Sumu by im to predala .. ale ked niekomu je jednoduchsie cakat kym svokor vymeni svoj pozemok za ten ktory oni potrebuju = to ich nebude stat nic len trpezlivost.. je jednoduchsie hnevat sa na svokra ako obetovat niekolko stoviek.,
Ako sa poznám, manželovi by som to povedala. Štýlom čo som počula a kde. Nič viac a nič menej. Muž by povedal "čo si, to je aká blbosť, to určite nie je pravda" a ja že "aha, dobre, tak asi si to ten dotyčný vymyslel, len ma to prekvapilo, lebo si to nikdy nespomenul, tak som bola zvedavá". Každopádne - muža by som neklamala a ani by som sa netvárila, že je to zaručene pravda. Už nech s tou informáciou potom spraví čokoľvek 🤷.
@cacianka Ale tu nejde o neveru. Svokor manželku nepodviedol. Splodil potomka ešte pred manželstvom (ak vôbec). Autorka tu v nejakom komente píše, že všetci bývajú na jednom sídlisku či kde. To si naozaj myslíš, že takéto klebety sa nedostanú do uší tých, ktorých sa týkajú? Manžel a aj švagor o tom podľa môjho názoru už dávno počuli. To, že ona sa na to manžela opýtať boji je len jej problém.
A netvrď mi, že zo strany autorky to nie je len o vypočítavosti ak tu zo svokra spravila totálneho chruňa len preto lebo jej manžel nevie povedať otcovi nie. A mozno ani nechce. Ktovie. Nikto nevie kde je pravda. Jedno je však isté, komunikácia vrámci rodiny je zvláštna. Syn nevie povedať otcovi, ona muzovi, možno ani muž jej... ale po smrti svokra keď už by sa nemohol obhajovat by bola zrazu pred všetkými ukecana ako rádio....
Lebo ona potrebuje kus zeme, ktorý kúpiť nechce (lebo je asi hamižná) lebo je lepšie keď to bude mať zadarmo, nech dá svokor zo svojho. Ja som len zvedavá ako by sa tvárila, keby sa potvrdilo, že su to len dedinské kecy a žiadna mimomanzelska dcéra neexistuje.
Pokiaľ nemá v ruke ziadny papier kde je čierne na bielom, že je tá zena svokrova biologická dcéra, tieto jej žvásty sú úplne bezpredmetné.
@milanm12 Ži tak, aby si sa nemusel báť toho, že niekto niečo na teba vytiahne, vzal si si to ale dosť osobne teda.😀
Ty keby vieš, že tvoja manželka má niekde súrodenca, tak by si jej to nepovedal? Neviem, nepríde mi fér tuto teóriu tajiť pred vlastným manželom, ktorý mi verí. Ona svokrovi bobrika mlčanlivosti neslubovala aby mala prečo to nespomenúť. Majú právo vedieť, že majú súrodenca. Samozrejme autorka nemá hneď tvrdiť že 100% je to pravda ale či manžel tuto teóriu počul...
Takto to dopadlo aj u Satinskych, kedy sa to myslím zistilo neskoro a nemohli to deti s otcom si vykomunikovať a dcéra ho nikdy skutočne nespoznala, hoc boli už všetci dospelí. Takže tak. Po smrti takéto niečo ak praskne, bude to omnoho ťažšie pre súrodencov a manžela autorky než keď teraz sa môžu pýtať otca ako to bolo.

@h2 vieš, u nás radšej ľudia vymenia ako predaju. Stále lepšie keď máš niečo ako nič, peniaze sa minú ale pozemok ostáva.