icon

Má to vôbec zmysel?

26. feb 2022

Potrebujem sa mozno len vyrozpravat, alebo pocut iny pohlad na vec. Skusim byt strucna. Po rozvode som bola dlho sama, nikoho som nechcela a potrebovala som byt sama. Potom som stretla muza, s ktorym sme sa dali po vzajomnych sympatiach dokopy. Ja mam 1 dceru z predchadzajuceho manzelstva, ten muz 2 deti z predchadzajuceho manzelstva. Stretavali sme sa s tymto muzom celkom casto. Je to velmi dobry clovek, rozumiem si s nim, lubim ho. Stala sa vsak taka vec, ze jeho deti su teraz dlhodobo v jeho starostlivosti. V podstate nemame uz ziaden spolocny cas osamote. Ja mam pocit, akoby to uz nemalo zmysel. Ked aj pride, tak vzdy len s detmi (nevadia mi), a nemame sa kedy ani sami porozpravat. Uprimne, chyba mi aj intimita-nemyslim len vyslovene sex. Ale aj na to, ako, kedy si dame pusu, musim kvoli jeho detom davat pozor. Neviem, ci ma zmysel byt v takom vztahu, kde nie som uplne stastna. Som citlivy clovek a toto mi chyba. Pomaham mu, ako a s cim viem. No mam taky pocit, ze je to jednostranne. Mozno to tak nie je, ale niekedy si myslim, ze mame ine ocakavania od zivota ci partnerstva. Uz som mu neraz o tom hovorila, co ma trapi. A nic sa nezmenilo.

autor
26. feb 2022

@lienka.7 tak ja ho lubim. Preto som s nim. Ale mam pochybnosti, pretoze darmo mi niekto povie, ze ma lubi, sprava sa pekne, no nema na mna cas.

autor
26. feb 2022

@mondolina asi 2x? Ale k tomu sa ani nejdem vyjadrovat, za akych okolnosti.

autor
26. feb 2022

@0kristina0 ja mam ten pocit, ze sa snazi len 1 strana. Nechcem mu zas krivdit. Je ochotny prejst 40 km hore dole, aby sme boli chvilu spolu, i ked nikdy nie bez deti. Uz neviem co si o tom mysliet.

0kristina0
26. feb 2022

Mozno si je tebou taky isty, ze ma pocit ze sa nemusi viac snazit

autor
26. feb 2022

@0kristina0 netusim. Neviem, z coho by mohol mat pocit istoty zo mna. Ale mozno, neviem. No viac menej je toto vec, s ktorou mam stale problem. Vzdy sa to toci len o tom case. Ze ho ma velmi malo. Kazdy mame svoje povinnosti. No ja sa snazim vzdy najst si cas, ked nieco potrebuje.

0kristina0
26. feb 2022

Daj s nim vazny rozhovor, povedz mu ako sa citis, s cim si nespokojna, co by chcela zmenit. Daj mu sancu na napravu a ked sa mu to nepodari alebo nebudes vidiet ziadnu snahu tak sa rozlucte.

mondolina
26. feb 2022

tak sa menej snaž, aj keď viem, že je to pre teba ťažké... ináč ho nenakopneš, aby začal riešiť aj váš vzťah a nielen svoje záležitosti.
v tomto prípade by sa mali aj deti prispôsobiť a žiadne také, že jeden nechce prespať, druhý nechce prespať.
a kde sme. prečo by mal váš vzťah kvôli tomu trpieť.

autor
26. feb 2022

@0kristina0 tak uz minule sme sa o tom bavili. On stale vravi, ze to bude lepsie. Ze aj k matke maju chodit. Na druhej strane, deti tam chodit nechcu. A ked som sa spytala, co bude robit, tak ze nevie.
Ale asi by som sa s nim mala porozpravat, no kym si najde cas, osamote...ale nic ine mi nezostava.

autor
26. feb 2022

@mondolina dnes som rezignovala. Nedviham.ani telefon, nemam s nim dnes chut nic riesit. Vie co ma trapi a nezda sa mi, ze by s tym nieco robil

0kristina0
26. feb 2022

Povedz mu, ze teba take odpovede nezaujimaju ze on nevie, ty chces vidiet skutky, ze sa naozaj snazi, riesi, inak ta strati.

autor
26. feb 2022

@0kristina0 dakujem za radu. Snad mu to budem vediet vhodne povedat.

0kristina0
26. feb 2022

Drzim palce

mondolina
26. feb 2022

hlavne nemaj výčitky, že to ide dole kopcom kvôli tebe. spravila si dosť. nech on ukáže ako mu na vašom vzťahu záleží.

lienka.7
26. feb 2022

Presne ako pise
@0kristina0 bud si je tebou natolko istý, ze sa nemusi snažiť- postarať sa o deti a pod.to je síce vsetko pekne od teba, ale zase mi nevrav ze si na teba obrazne povedané nevie nájsť 10 min.
Ja osobne mam pocit, ze ľúbiš ho iba ty, on ta berie skôr pragmaticky, s rozumom. Potrebuje niekoho pre deti, a ty si na to ako stvorená. Zatial

autor
26. feb 2022
autor
26. feb 2022

@lienka.7 zacali sme si spolu, ked deti u seba maval len cez vikendy, vtedy sa venoval iba im. Vtedy o mne nevedeli, cize ani som mu s nimi nepomahala. Toto je zalezitost posledneho mesiaca a pol. Ale netvrdim, ze nemozes mat pravdu.

thoughtfulweirdo
26. feb 2022

Odporúčam zobrať všetky deti na nejakú atrakciu, laser arénu, motokáry alebo niečo podobné, kde sa nejakú chvíľu zabavia a pri čakaní na nich mu jasne a vecne posledný krát povedať, že ťa nezaujímajú výhovorky, buď má o váš vzťah záujem a zariadi sa tak, aby ste ho mohli rozvíjať, alebo nemá a idete od seba. No a potom už uvidíš, čo sa v ďalších dňoch udeje a keď nič, je to jasné. Držím palce.

autor
26. feb 2022

@thoughtfulweirdo dakujem. Kiez by ma napadli tieto vhodne slova, pri rozhovore.

lienka.7
26. feb 2022

Drzim ti moc palce. Len to urcite ries, nenechávaj sa stále odbiť. Ano, deti môžu byt na 1.mieste, ale kde v jeho živote je potom tvoje miesto?
Keby ste spolu byvali, tak aspoň vecer v tej posteli... ale toto. Za mna teda nie.
Povedz mu ze toto musíte raz a navždy vyriešiť. Nemáte predsa batoľatá, ze nemôžete spolu do kina, restiky a proste len tak von vo dvojici... ci dokedy máš čakať? Do ich 18tky?

autor
26. feb 2022

@lienka.7 dakujem. Ano, mas pravdu.

lienka.7
26. feb 2022

A vieš, možno su to z jeho strany fakt iba dobré výhovorky.... zacni debatu a trvaj na rozhovore. Povedz mu ze sa ty trápis.... uvidis jeho reakciu a potom sa podľa toho zariad.

janickacrazy
26. feb 2022

A čo starí rodičia, tam nemôžu ísť tie deti aspoň raz za čas? Aby ste si to nejak vyriešili?

autor
26. feb 2022

@janickacrazy jeho mama mu zvykne byt s detmi cez noc, ked je v robote. No aj ona sama este chodi do prace. A otec mu je dost chory. Ale verim tomu, ze keby velmi chce, aspon raz za cas si to vybavi. Aj to som mu uz hovorila. Lenze jeho starsi syn vraj nebude spat nikde inde, len doma. Ked sa nad tym zamyslam, blbost. Lebo predtym byval u matky a tam aj spal.

kamajka
26. feb 2022

No...citam celu diskusiu a teda... asi by som ti poradila aby si dala na svoju intuiciu. Ta malokedy klame. Verim, ze aj dotycny to ma teraz tazke, ale akosi sa mi to nezda. Ked chlap chce, tak si cas najde, aj sposob. Ine by bolo keby ta jeho deti nepoznali, tam by som chapala ten strach aby hlavne im neublizil, ale takto... ked sa chce tak sa da vsetko. Tvoja dcera je aka velka?

petricka22
26. feb 2022

1,5 mesiaca nie je podla mna dlha doba. Je konecne so svojimi detmi, venuje sa im. Ak vidis jeho kvality a mas ho rada, este by som chvilku vydrzala, kym sa to utrasie, ale samozrejme treba hladat stale ten spolocny cas.
Niekedy podla mna zeny neviete, co vlastne chcete. Na jednej strane chcete muza, ktory je rodinne zalozeny, ale nemate pochopenie, ked sa venuje svojim detom z predchadzajuce vztahu. Ked ma platit vyzivne svojej ex, tak sa vam zda, ze aj 50€ je vela a strasne chybaju v rodinnom rozpocte, ale ked ma chlap platit vam, tak aj 400 je malo, ved predsa ma platit na svoje deti! Toto teraz pisem tak vseobecne, tak na zamyslenie…
Ak si chces uzivat partnera, hladaj bezdetneho. Lebo na muza s detmi potrebujes strasne vela tolerancie a empatie. Je na tebe, ktoru cestu si vyberies…

nika523
26. feb 2022

@eeffka veď nemusí, ja som písala že ho châpem ale keď si to nevie alebo nemoze zariadit ináč tak by som v takom vzťahu nebola, nikto mu nekâže vešať deti na klinec, jefnoducho autorke takyto vzťah nevyhovuje a ani mne by nevyhovoval

autor
26. feb 2022

@kamajka moja ma tiez 11.
On dlho detom o mne nepovedal, kedze sa bal toho, ako to prijmu. I ked jeho ex podvadzala jeho, detom tvrdila nieco ine. A tiez neprijali jej frajera, tak sa asi podobneho obaval.

kamajka
26. feb 2022

To je prirodzene. Kazdy sa o svoje deti boji a velakrat muzi byvaju viac pokakani z toho, ako zareaguju na novu partnerku deti. To je ale vedlajsie kedze uz ta jeho deti poznaju a teda urcite by sa dalo nieco vymysliet, aby ste boli vo vztahu vsetci relativne spokojni. Skus dat tomu este cas, ked ti na nom zalezi, ale urcite by som to narovinu riesila a nech sa snazi. On byva sam s detmi? Ci? U neho by ste nemohli stravit dajme tomu vikend ked uz teda starsi syn nechce nikde inde spat ako doma?

autor
26. feb 2022

@kamajka byva sam s detmi. Mne stacila hlaska jeho starsieho syna, ked sa priatel pytal, ze tam zostaneme s dcerou spat, ze v ziadnom pripade

janickacrazy
26. feb 2022

No tak deti si musia trochu zvyknúť na tú situáciu. Ani pre ne to nie je ľahké, zvlášť v tomto veku, puberta začína tomu staršiemu. Jasné, že nechce, aby tam zrazu nejaké cudzie dievča spalo. Viem si predstaviť, že môj by možno reagoval podobne. Mesiac a pol je krátka doba, skús ešte aspoň mesiac-dva vydržať a uvidíš, či sa to nejako utrasie.