icon

Má to vôbec zmysel?

26. feb 2022

Potrebujem sa mozno len vyrozpravat, alebo pocut iny pohlad na vec. Skusim byt strucna. Po rozvode som bola dlho sama, nikoho som nechcela a potrebovala som byt sama. Potom som stretla muza, s ktorym sme sa dali po vzajomnych sympatiach dokopy. Ja mam 1 dceru z predchadzajuceho manzelstva, ten muz 2 deti z predchadzajuceho manzelstva. Stretavali sme sa s tymto muzom celkom casto. Je to velmi dobry clovek, rozumiem si s nim, lubim ho. Stala sa vsak taka vec, ze jeho deti su teraz dlhodobo v jeho starostlivosti. V podstate nemame uz ziaden spolocny cas osamote. Ja mam pocit, akoby to uz nemalo zmysel. Ked aj pride, tak vzdy len s detmi (nevadia mi), a nemame sa kedy ani sami porozpravat. Uprimne, chyba mi aj intimita-nemyslim len vyslovene sex. Ale aj na to, ako, kedy si dame pusu, musim kvoli jeho detom davat pozor. Neviem, ci ma zmysel byt v takom vztahu, kde nie som uplne stastna. Som citlivy clovek a toto mi chyba. Pomaham mu, ako a s cim viem. No mam taky pocit, ze je to jednostranne. Mozno to tak nie je, ale niekedy si myslim, ze mame ine ocakavania od zivota ci partnerstva. Uz som mu neraz o tom hovorila, co ma trapi. A nic sa nezmenilo.

Strana
z4
autor
26. feb 2022

@janickacrazy akoze myslela som si o sebe, ze som dost trpezliva, ale asi nie som. Velmi dlho trvalo, kym o mne detom vobec povedal. Mne moje dieta nerozkazuje, aj ked tiez sa jej nie vsetko paci. Este sa s nim porozpravam a uvidim.

janickacrazy
26. feb 2022

Neviem, kam sa ponahlas, veď keď sa s ním rozides, tak tiež budeš nejaký čas sama. Ja by som proste len počkala, ono sa to nejako samo vykryštalizuje.

kamajka
26. feb 2022

Porozpravajte sa urcite a na rovinu. Tiez si myslim ze by sa dalo s 11rocnym chlapcom normalne dohodnut na tom, ze tatinova priatelka s dievcatkom budu u nich na vikend v obyvacke. Lenze chlapi su makki..tazko je to no. Urcite rozhovor, mozno mesiac, dva este pockat. Niekde na zaciatku si pisala ze sa ucis s tymi chlapcami? Ci to bola ina tema? Musim preklikat..

petricka22
26. feb 2022

Ty sa straaaasne ponahlas, trvalo velmi dlho, kym o tebe povedal svojim detom…? ako dlho z toho pol roka, co ste spolu 🤦‍♀️ Chcela by si vsetko hned, ale toto je dlha cesta.
Moj chlap povedal svojim detom, ze som tehotna az ked som bola v 5.mesiaci a uz to zacinalo byt vidiet, aj to sa rozplakali a pri tom u nas travia vikendy a dost vela casu, mame celkom dobry vztah. Na tieto veci treba ist pomaly. Nemozes cakat, ze ta hned zoberu za svoju mamu po mesiaci, jasne, ze budu vymyslat. Tato cesta nie je pre kazdeho…

autor
26. feb 2022

@petricka22 tak v podstate az kym nezacali byvat u neho, nevedeli o nas.

mamutka
26. feb 2022

Myslím ze tie jeho deti si už dosť vytrpeli a on sa len snaží chrániť ich a neublizit im ešte viac. Je celkom bežné, že sa otec vykašle na rodinu a deti ostanú s matkou. To už je normálka. Ale títo chlapci sú v pozícii "matka je úplná suka, lebo toto žiadna iná matka v celom meste/okrese neurobila, aby deti poslala k otcovi a nevidala ich" nevieme cim si prechádzajú medzi spolužiakmi a pod. Otec ich nemôže pchať k matke/babke, hocikam. On je ich jediný pevný bod vo vesmíre teraz a bude dlho trvať, kým budú so všetkým v pohode. Žiaľ, tento nový vzťah na to dopláca. Nedá sa presťahovať? Spoločný podnájom asi nehrozí. Zobrať si voľno kým budú všetky deti v škole a stráviť spolu, sami deň? Dat si pauzu a brat vzťah veľmi zľahka, s tým, že si tu preňho, keď sa všetko okolo synov upokojí a budete môcť byť viac spolu, ale teda nebude ich ti vodiť každý víkend na stráženie? Nech trávi víkendy s nimi sam, venuje sa im sam, možno sa ho trochu nasýtia, pôjdu ďalší víkend k matke/babke, potom budete spolu?

autor
26. feb 2022

@kamajka ano, zvyknem sa ucit, kym je ich otec v praci, niekedy aj ked je doma a ja som u nich. Este uvidim ako sa to vyvinie.

autor
26. feb 2022

@mamutka mozno je to tak, ako pises. Priatel ma vlastny dom, nehrozi spolocny podnajom. Deti mu koncia v skole hned za obedom. A ja som v praci kazdy den doobedu. Cez vikendy travi cas s detmi. Niekedy so tam aj ja, no nie je to pravidlo. No k matke nechcu ist ani tak.

kamajka
26. feb 2022

Je to hrozne skoro, ked vlastne len mesiac a pol vedia o tom, ze ma otec priatelku. A on ako pracuje, do vecera? Ty sa ucis kde s tymi detmi? U neho doma ci ich beries k sebe? Pisala si ze to ma k tebe 40km. A tvoja dcera je kde ked ty si s nimi u neho v dome? Mate to teraz vselijake, toto chce urcite viac casu a stanovit aspon ake take pravidla. Uz ty musis vediet, ci si ochotna byt trpezliva alebo sa poobzeras inde.

autor
26. feb 2022

@kamajka on robi 24-ky, ucim sa u nich. A moja ide bud so mnou alebo zostane doma. Byvaju 20 km od nas, 40 km je cesta tam a spat.

lienka.7
26. feb 2022

Prepac, ale na učenie si mu dobra, ale aby ste tam ostali uz nie... a kto ich stráži v noci? Ked pises ze robi 24ky? No proste povedat ze babka me.oze a budeš strážiť aj cez noc. Ked to mysli vazne, tak nech to priateľ riesi. Lebo myslím ze mladi trosku aj vymysla....11 uz je predsa len puberta teraz

spadnutaslivka
26. feb 2022

ja si myslím, že je to pre neho stále nové, aj pre chlapcov. Sú u neho mesiac a pol... spýtaj sa prvorodičky, koľko jej trvá, kým si nájde systém. A keď má potom druhé, tak duplom, keď je na všetko sama , trvá, kým sa deti zosúladia a nájde sa systém fungovania. A to má matka tzv. materinský inštinkt. Podľa mňa on proste ešte nevie robiť otca svojim deťom a preto je z toho teraz vlastne chaos. Nemyslím, že by si mu bola voľná, ale nie je to vec, ktorá by horela a musel by to akútne riešiť. Ak mu nechceš byť oporou a trpezlivo počkať, radšej ho ozaj nechaj tak a nájdi si niekoho bez záväzkov, čo tu bude len pre teba.

vierka987
26. feb 2022

Ja by som sa asi nie celkom riadila tým, čo chcú alebo nechcú deti. Lebo deti stále chcú rodiča len a len pre seba. Ak Vám obom stojí vzťah za to, určite by som iniciovala prespavanie raz u vás, inokedy u neho atď... Deti, keď pôjdu spať, vy si môžete pozrieť film, vypiť vínko, porozprávať atď... Deti nie sú malé, veď tie staršie majú 11 rokov. On je podľa mňa tiež z toho trošku vyplašený, vzťah - deti - práca atď... Ak nebude chcieť hľadať si čas len pre vás , asi by som to ukončila. Viem, o čom rozprávam,tiež som sa po rozvode zacala stretávať s terajším priateľom, kt.mal vtedy 11 rocnu dcéru a teda malá bola dosť komplikovaná. Môj syn mal vtedy 7 rokov. Ale bolo im vysvetlené, že odtiaľ - potiaľ, dostávajú všetko, na čo si len zmyslia, väčšina aktivít bola spoločná s deťmi, ale že máme sa radi a potrebujeme aj čas pre seba, že nechceme ostať sami a chceme dat šancu vzťahu. Po polroku sme začali spolu bývať a všetko funguje tip - top. Bez spoločného bývania si fungovanie 2 rodín s deťmi z dlhodobého hľadiska neviem predstaviť,tak,aby bolo vo vzťahu všetko, čo ma byt.

Strana
z4