icon

Má význam ostať vo vzťahu kvôli deťom?

bumbac05
28. sep 2016

Ahojte

S partnerkou sme spolu uz 6 rok. Mame spolu 2 krasne deti.
V lete sme prekonali krizu ked som sa dozvedel o jej nevere.
Aktualne mam pocit ze ma uz nelubi a ze je so mnou kvoli peniazom.
Rozpravat sa o tom nechce. Odbije to tym ze posli peniaze a neries to.

Neviem co mam robit. Stale ju lubim ale ma to vyznam zotrvat vo vstahu kvoli detom ?

Dakujem

bumbac05
autor
28. sep 2016

Su tu riesenia : oddelena domacnost a striedava starostlivost.
Spolocna domacnost oddelene izby (spolubyvajuci)
alebo sa to pokusim dat dokopy

bumbac05
autor
28. sep 2016

@catherinah deti ma rada.. aj deti ju .. niekedy to ale nieje optimalne.
Najma ked je unavena a niako ju obmedzuju. Pred 3 mesiacami zacala fajcit tak sa pomerne v tomto ukludnila.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@tutu_1 lebo kazdym dnom trpim.. a kazi mi to pracovne vysledky.. likviduje ma to

catherinah
28. sep 2016

@bumbac05 myslim ako teraz fungujete v domacnosti? Rozpeavate sa spolu? Dotykate sa? Vies, co myslim....ci ste uplne jak cudzi ludia alebo sa tvarite, ze sa nic nestalo. Co ona na to?

bumbac05
autor
28. sep 2016

@catherinah ano mali sme sex ak myslis to.. ale ziadne neznosti z jej strany .. az ked bola opita..
rozpravame sa o prevadzkovych veciach (deti, skolka, ucty, domace prace, nakup)

bumbac05
autor
28. sep 2016

@stardust slubil som jej ze ju zabezpecim.. takze niesom blby len plnim to co som slubil.. druha vec je ze ked jej niekto nasluboval viac....

tetasa
28. sep 2016

ufff,nato ze tu zenu milujes ,citala som len tvoje komentare,ale bohviejak pekne sa o nej nevyjadrujes takisto....najprv ze zena ma rada iny typ muza podla menstruacii.To co za haluz????Potom ze je kludnejsia lebo zacala fajcit pred 3 mesiacmi...Nechapem ,tie co nefajcime sme nervacky???Alebo tie co si zapalime sme kludnejsie?Vyznelo to cudne...Ze mali ste sex a neznosti az ked bola opita???
Skarede velmi,asi by som ja od muza po nevernosti neocakavala neznosti v opilom stave,neviem ci tym davaj ju na "skarede miesto"alebo seba sameho.
Veci sa riesia inou cestou,normalne sadnut si a porozpravat,ked mate 2 deti nejaka dovera tusim tam je.Inak by som sa vobec nebavila o ziadnej teme az kym by som to nevyriesila ako chcete pokracovat...ziadne milovanie a neznosti a to uz vobec nie v opilom stave.

stardust
28. sep 2016

@bumbac05 ste manzelia? Ved aj ona nieco slubovala a vykaslala sa na to.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@tetasa tak to proste je. Ked nefajcila mala zachvaty, nemyslel som to vseobecne. To s menstruaciou a ovulaciou ovplivnuje hormony .. dokonca aj inak vnimate vone a pachy.

Dalsia vec
Som len chlap a stale ju lubim.. ked bola ku mne pritulna tak to proste islo. Nemam milenku tak nevydrzim 2 mesiace bez..

guinevre
28. sep 2016

Je strasne zabavne citat komentare zien v pripade ked pise muz ze ho zena podviedla."Ked ju lubis, tak to nevzdavaj... Mozno si jej neukazoval, ze ju lubis... blabla". Ale ked sem napise zena ze ma podozrenie ze ju muz podvadza, tak hned sa ma rozviest, hned je to debil... 😀

bumbac05
autor
28. sep 2016

@guinevre mimomanzelsky sex je uplne bezny .. takze je to take tabu spolocnosti. Ked mi uz moja babka na tuto temu povedala ze dedko mal tiez niaky zalet :D .. teraz som o tom viacej cital.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@stardust niesme pre to som pisal ze partnerka. Ona sa nechcela vydavat (o ruku som ju poziadal ale uz bola v 3 mesiaci)

0silvia0
28. sep 2016

@bumbac05 mimomanželský sex by nemal byť úplne bežný... nekaz mi ilúzie o dokonalom manželstve. Ja osobne by som zálet manželovi netolerovala, išla by som od neho, toto by som neprešla mávnutím ruky, ja určite nie...

bumbac05
autor
28. sep 2016

@0silvia0 neviem z hlavy presne statistiky ale viac ako polovica ho zazila.. je to este kategorizovane podla zien a muzov. viem to sem skopirovat.

bumbac05
autor
28. sep 2016
charity
28. sep 2016

@bumbac05 Lenze Vy mate omnoho vacsi problem ako len neveru.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@charity ja viem .. sak o tom hovorim

obsadenemeno
28. sep 2016

@bumbac05 myslim si, ze v tvojom pripade pomoze len trpezlivost a odstup. Ako sa hovori: vsetkeho do casu. Teraz je poblaznena, hlava plna romantickych predstav a planov, ze ake to bolo s tym druhym a mysli si, ze to tak bude aj v buducnosti. Nechaj ju. To proste musi vysumiet. A ty si musis drzat odstup. Ziadne naval prachy a bud na mna dobry ked si vypijem a svrbi ma, lebo ten druhy je kdesi v tramtarii...... ano, bude to tazke, ale ver mi, takto si mozes zachranit vztah. Nevnucuj sa. Chod von sam, ci uz cvicit alebo na bicykel alebo co ta bavi. Nech vidi, ze dokazes existovat aj bez nej. Komunikuj slusne, ale maj ten odstup. Ver mi, ze ju to zacne zrat, ked ta nebude mat na spagatiku. A zaplat byt a ucty, to je ok, ale ziadne peniaze na cigarety a na kavicky. Nech vidi, ze nemoze proste ublizit a stale ocakavat, ze z tvojej strany sa nic nezmeni.
Ozaj, a ten jej amant, kde je, este su v kontakte? Ci je to vsetko len v jej hlavicke?

stardust
28. sep 2016

@bumbac05 a myslis, ze je to spravne, ked viac ako polovica manzelstiev je postihnutych neverou? A pretoze je len partnerkou a nie manzelkou, ze moze trtkat s kde kym? Nuz, kazdy ma nastavene svoje hranice inde.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@stardust nie to som nepovedal .. len ze to dokazem prekusnut .. ale nebyt deti poslem ju kade lahsie

obsadenemeno
28. sep 2016

@bumbac05 otcom mozes byt aj bez nej..... ale ja to vidim, ze az ju to poblaznenie prejde, este bude rada, ze ta ma......

guinevre
28. sep 2016

@bumbac05 Mimomanzelsky sex je "bezny" skor pre muzov, bud takych co si zalozili rodinu velmi mladi a s nespravnou osobou, alebo u takych malomestanskych co nemaju dost sebavedomia a sebavedomie si dokazuju tymto sposobom. U zien mimomanzelsky sex nie je az tak casty ako u muzov, ale poznam aj take zeny. Ja by som neveru vedela odpustit ale uz by som nemala zaujem o spolocny zivot s muzom ktory mi klamal. Keby sme mali dohodu, ze to je ok, tak ok, ale klamstvo je nieco ine.

stardust
28. sep 2016

@bumbac05 prekusnut neveru zo strany partnera/ky sa da, ak to druha strana olutuje a stale nieco k sebe citite. Ale ak si pre nu len chodiacou penazenkou, tak je to o nicom. Vies, ake je to krasne zit vo fungujucom vztahu? A ty sa chces toho vzdat. Mas pravo byt milovany a ten, kto ta nemiluje ta ukracuje od tohto prava.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@stardust dakujem .. to bolo krasne

tutu_1
29. sep 2016

Stále tu chyba verzia manželky prečo sa to vlastne stalo a kazilo. Podľa čítania odpovedi mi to skôr príde ako keby autor hľadal rozhrešenie, lebo ďalej uz nevie nechce. Co je možno aj pochopiteľne. Ale kedže su spolu 6 rokov tak tie deti su asi naozaj malé. Chodia ešte do škôlky. Rozmýšľam ako to žena s dvomi deťmi a domácnosti stíhala, pripadne ak to bola jednorazová akcia tak by bola pekne hlúpa kebyže ide riešiť rozvod.
Ja som mm povedala ze ak by sa niečo take stalo a je rozhodnutý zostať s nami nechcem o tom nic vedieť. Robí to na svoje triko a výčitky svedomia su pridaná hodnota nevery. Je to daň. Hotovo. Platí to obojstranne. Niežeby som s tým šla do manželstva, ale okolo nas sa deju veci, ze sa niekedy nestíham čudovať. A je vážne naivne si myslieť ze ak nevyriešil prečo sa to stalo v prvom vzťahu v druhom sa to stať nemoze. Práveže naopak. Preto je lepšie to riešiť s odborníkom a nie na MK, aby v prípadnom druhom vzťahu človek rozoznal príznaky, ze sa niečo kazí.

obsadenemeno
29. sep 2016

co sa tyka nevery zien, mne to niekedy pripada, ze su neverne nie preto, ze im doma nieco chybalo, ale ZE SI MYSLELI, ZE IM DOMA NIECO CHYBALO. V tomto pripade to vzruso, exotika a asi je aj trosku v oblakoch. Ved ano, 5 rokov doma s detmi, nie kazda je na to stavana, su rozne typy zien/matiek.
kazdopadne si myslim, ze v tomto pripade coskoro padne "na hubu", ked zisti, ze ten jej amant ma pravdepodobne niekolko takych "vztahov".
@bumbac05 vy zijete na SK? Len ze si pisal ze ju pozval na lod a tak, tak pocitam, ze to nebolo na Domasi...... 😅

tutu_1
29. sep 2016

@obsadenemeno priemerne inteligenta žena by v tom mohla mat asi jasno, veď by musela byt hlúpa ako poleno kebyže si mysli ze z jednej aferky niečo môže byt.
Ja neviem prečo bývajú ženy neverne. Stretávam sa s tým skôr opačne. No bez jej vyjadrenia tu nik z nas nebude objektívny, lebo pravda byva vždy uprostred.

obsadenemeno
29. sep 2016

@tutu_1 ved preto sa hovori, ze "poblaznena". S tym inteligencia nema nic spolocne. Je kopa zien, co si namyslaju, ze z aferky bude perfektny vztah, vtedy pracuju hormony a zdravy rozum ma stopku. Tak preto si myslim, ze ak autor chce s nou ostat, musi byt trpezlivy, pokial to "prejde".
A ano, nevieme jej nazor, ale ak by bol partner taky zly, uz davno by odisla za tou svojou "laskou". Len pocitam, ze amant asi nie je az taky zhavy do toho????

tutu_1
29. sep 2016

@obsadenemeno nejde o to ci je partner zlý, myslím si, ze je vždy pozitívne zistiť co viedlo k nevere. Ci uz v rámci tohto vzťahu alebo v rámci iného nového vzťahu.
To vážne ženy bývajú takéto naivne ? OMG a ešte k tomu matky ? Neviem, mne by asi svietila kontrolka, letenky, loď neviemco... A co za to ? Veď je to ako z červenej knižnice. Proste haluz. Pre pozlátko zabudnúť na deti, na manžela. Neviem. Pre mna úplne sci-fi.

mandala77
29. sep 2016

@bumbac05 mne príde, že sa to snažíš do istej miery zľahčovať. Spomenul si to viackrát, že nevera je bežná ale, že je tabu. Vieš koľko tu žien píše o nevere a aký s tým majú problém? Možno to je celkom bežné už, ale nie je to norma a myslím, že väčšinu ľudí to zlomí istým spôsobom.
Sú aj ľudia, ktorí majú otvorené vzťahy, ale tým to vyhovuje - obom to vyhovuje.

Spomenul si striedavú starostlivosť. Na to máte dosť malé deti. A tam je najdôležitejšie ako komunikujete vy dvaja, či si nerobíte naprieky, stojíte pri sebe vo výchovných záležitostiach, lebo inak to môže priniesť len problémy. Odporúča sa aby deti zostali v domácnosti, v ktorej vyrastali a striedali sa rodičia u nich.

Skús si pozrieť niečo od Davida Deidu o polarite medzi mužom a ženou.

Očividne nie si šťastný s tým čo žiješ. Tak skús odborníka. Ale nie pre vzťah, ona by nešla. Pre seba a tým si poriešiš aj vzťah.