Má význam ostať vo vzťahu kvôli deťom?
Ahojte
S partnerkou sme spolu uz 6 rok. Mame spolu 2 krasne deti.
V lete sme prekonali krizu ked som sa dozvedel o jej nevere.
Aktualne mam pocit ze ma uz nelubi a ze je so mnou kvoli peniazom.
Rozpravat sa o tom nechce. Odbije to tym ze posli peniaze a neries to.
Neviem co mam robit. Stale ju lubim ale ma to vyznam zotrvat vo vstahu kvoli detom ?
Dakujem
To načapanie s kamarátkou na káve neodporúčam. Pri takejto osobnosti hrozí, že ona zariadi, že on bude vyhlásený za neverníka a ona za svätú, oklamanú partnerom... Plus kamarátka nepotrebuje, aby jej takáto osoba bez svedomia išla po krku... Dokonca to môže byť nebezpečné.
@bumbac05 prepáč... Ale si slaboch ... Lebo sa nechavaš sa vydierať nevďačnou ženskou ...ktorá chce len tvoje prachy ...nevyhováraj sa na deti ...ich otcom budeš aj naďalej ...prečo zahadzujes právo na svoj život ...byt štastný a milovaný ...momentálne len prežívaš a je len a len na tebe ci to zmeníš ...myslíš ked zostaneš s ňou ,ze sa niečo zmení ...nie nezmení tvoja partnerka je nedospela...neschopná riešiť čokoľvek ...potrebuje len prachy ...aj ked ta podviedla ..mohla povedat (ak by jej záležalo)prepáč stalo sa ...chcem bojovať za nas za rodinu. ...ved každý moze zakopnúť ..váž si seba držím palce
@charity ved prave preto pisem, ze na kave....vsetkym na ociach. To je uplne nevinne, ale moze jej otvorit oci.
@obsadenemeno presne .. Len tu kavu s kamoskou neodporúčam ...úkaž jej ze vieš bez nej byt šťastný
@obsadenemeno ale takto to vovztahu funguje nie ? Su dvaja v jednej loďke a raz pride chvíľa keď ten druhý prestane veslovať. A ak sa oduje aj ten druhý a nebude veslovať nikto veruze sa nikam nedostanú.
Okrem toho absolútne tu nikto ani len netuší jej verziu a dôvod prečo k nevere prišlo. Ak sa to uz vo vzťahu stalo diel viny nesú obaja. Takze by som bola opatrnejšia vo vyjadreniach. Toto je skôr na manželskú poradňu. Zbytočne sa tu ženy hrajú na psychológov.
@tutu_1 Pri niektorých poruchách osobnosti je úplne jedno čo robí partner, aj tak ho bude ten druhý podvádzal. Chýbajúce svedomie je významný ukazovateľ, že pani nie je v norme. Takže opatrne s tými závermi, že treba sa snažiť, keď druhý prestane veslovať. Niekedy je rozumnejšie z tej loďky čo najopatrnejšie vystúpiť a zastavenie veslovania je ten najlepší čas na odchod...
@bumbac05 teraz ma asi vsetky ukamenujete, ale moj nazor (podotykam moj a nikomu ho nenutim ) je , ze ked sa raz rozhodnem mat dieta, tak chcem pre neho to najlepsie a to najlepsie , co pre dieta mozem chciet je uplna rodina a samozrejme laska partnerov. Casto sa vo vztahu stane, ze niekto z nich dvoch uz nie je spokojny, alebo zlyhal a ja si myslim, ze treba urobit vsetko , co sa da, aby sa rodina udrzala hlavne kvoli detom a kvoli detom treba vytvarat teplo domova ....je to len par rokov a deti vyletia z hniezda ....jeden slovensky psycholog povedal , ze je PSIA povinnost rodicov voci detom, aby boli spolu a snazili sa dobre vychadzat do 16 rokov najmladsieho dietata .....
chapem, ze su niekedy priciny, kedy to nejde, nasilie v rodine, alkohol, drogy, automaty,....ale kazdy rodic by mal urobit vsetko preto, aby rodina bola rodinou....
...a preto keby som bola na tvojom miesta ja, tak by som predovsetkym skrtla prijmy tvojej zeny a poradila sa s psychologom ako na nu ......ale urcite by som hladala vsetky moznosti ako rodinu zachovat ...
@charity v poriadku, len 4 otázky ti dám. Videla si tu ženu ? Rozravala si sa s ňou ? Vieš určovať takéto diagnózy ? Ci da sa to aj cez net ? Keď uz tu podaktoré rozumujete ako keby ste mali krištáľovú guľu alebo doktorát z psychológie. Predpokladám ze o nej nevieš úplne nic, tak ako my všetky co tu píšeme.
@charity tak si lepšia ako ktorýkoľvek v odbore vyštudovaný človek, pretože žiaden si nedovolí take bohorovne vyjadrenia a diagnózy z pár písmenok na nete bez toho aby videl pacienta. Vážne ženy uvažujte trosku kým niečo vypustíte z klávesnice. Veď co si ma potom človek myslieť o ženských fórach.
Nepoznáš tu ženu, nevidela si ju ale domnievas sa ze vieš -alebo sa mýlim ja a ty poznáš oboch zúčastnených 🙄
@tutu_1 Pozri, nebudem tu písať kto som, čo som, lebo tu pomáham obetiam narcistických psychopatov a to je dosť nebezpečný koníček. Ale poznám napríklad narcistických psychopatov, ktorí vlastnia legálne zbraň. Ako prešli cez psychotesty? Jednoducho. Psychotesty nedokážu zachytiť túto diagnózu, len niektoré jej symptómy. Dôležitý je v takomto prípade anamnestický rozhovor, ale ak je narcis dostatočne inteligentný, tak sa neprezradí ani v ňom. Napríklad hovorí o tom, ako sa oženil so svojou láskou z detstva, ale už nespomenie to, že bola jediná v triede, čo zdedila byt po babičke a tak mal kde bývať... Že ju vo voľnom čase týra predstieranou žiarlivosťou... Takéto poruchy osobnosti dokážu demaskovať len najbližší ľudia psychopata a aj to až keď sa psychopati sami demaskujú. A obetiam potom nikto neverí, lebo veď navonok to je tak milý, starostlivý človek... Napríklad Fritzl: ľudia ho obdivovali ako sa obetavo stará o vnúčatá... Nikto neveril, že by bol schopný zverstiev. Jeho dcéra ho jediná videla bez masky.
A nemusíš byť expert, aby si sedliackym rozumom vnímala, že žena, ktorá na snahu otca jej detí hovoriť o nevere reaguje chladno "Pošli peniaze" a chladným správaním muža núti podrobiť sa a nemá pre neveru výčitky svedomia, nie je v norme.
@charity ak s takými ľudmi pracuješ takisto vieš ze je vždy dobre si vypočuť OBE strany a fakt sa mi nezdá ze zrovna tu ide o ženu s narcistickými sklonmi. Za ďalšie píšeš ze ani testy a vyšetrenie nestačí ale tebe stačí strohý opis z netu. 🙄
Po ďalšie doktorát z psychológie sa nerozdáva za pekne modré oči, tak to prosím nezaznavajme, nic proti sedliackemu rozumu - ten môže ísť ruka v ruke s diplomom.
Baby čítajte si to po sebe veď toto keď si fakt prečíta ktokoľvek so všetkými 5 pokope musí sa chytať za hlavu.
@tutu_1 Pri narcistickych psychopatov naozaj nie je rozumné vypočuť obe strany. Dokonca je to pri tejto diagnóze kontradikované, lebo dochádza k ďalšej viktimizácii obete a k ohrozeniu všetkých naokolo. Keď je ohrozený narcisov imidž na verejnosti, často zvolí radšej vraždu než prezradenie sa..
A nikde nepíšem, že táto žena je narcistická psychopatka, píšem len že sa venujem obetiam konkrétne narcistických psychopatov. Písala som len o tom, že nemáš istotu, že nie je... Že nejaké znaky naznačujú, že nie je v norme... môže ísť aj o iné poruchy... a že treba teda zvážiť vystúpenie z loďky, než sa upádlovať k úplnému sebazničeniu. Lebo presne tam pádlovanie v toxickom vzťahu vedie. A len tam.
@tutu_1 ano, za vztah su zodpovedni obaja. Ale ak jeden proste nechce a na vsetko povie ze "snaz sa".... tak ten druhy sa moze aj potrhat a jednnoducho ten vztah nezachrani.
Ano, nevieme nazor/priciny druhej strany. Ale tiez nevidim, zeby sa druha strana snazila nieco napravit, alebo udrzat ten vztah.
Nehrame sa tu na psychologov, ale ak mas podobne skusenosti, vies si zratat dve a dve ze o co tam ide.
Snaha o zachranu vztahu musi byt na oboch stranach. Inak to proste nema zmysel.
A tazko sa komunikuje s niekym, kto ma miesto mozgu hormony a zije si vo vysnivanom svete, kde je uz naveky stastny s inym partnerom. Preto radim trpezlivost a odstup. Nie vzdat to (prestat veslovat) lebo ked vesluje len jeden, tak sa tocis stale v kruhu, vies? A rychlejsie sa unavis, ak ti ten druhy veslovat nepomaha. Takze tak.
@charity a rozdávať diagnózy ako cukríky cez net ti pride ok ? Toto si skutočný odborník nikdy nedovolí. A nikto mi nenahovori opak. Neviem co robíš, aké veľké su tvoje skúsenosti, a aké je tvoje vzdelanie ale pride mi to mimo misu. Všetko co píšeš je proste na úrovni hypotézy, zdania a domnienok. K stanoveniu diagnózy a konkrétnemu návodu a vyjadreniu je treba viac ako len tri vety z netu z jednej strany, a to mi hovorí len môj sedliacky rozum. Veď to odporuje akejkoľvek logike.
@obsadenemeno znova opakujem nemáme informácie z druhej strany, nevieme co sa stalo, prečo sa to stalo, nevieme ci sa vyjadrenia nevytrhavaju z konceptu, nevieme v podstate nic. Ako som písala v úvode videla som vzťah kamarátky, ktorej muž sa odsťahoval za milenkou a položil na stôl rozvodové papiere. Dodnes su spolu a to len preto, lebo ona začala situáciu riešiť - s odborníkmi. Poctivo chodila do poradne. Prvých pár mesiacov dokonca sama. Detaily nebudem písať ale tu ani niesť podstatne.
@tutu_1 Pozri, pri normálnom vzťahu je Tvoja rada snažiť sa o záchranu absolútne na mieste. Lenže tu to na normálny vzťah a na normálnu neveru nevyzerá. Preto radíme veľkú opatrnosť a prípravu na únik a nezaťahovanie kamarátok z kávy do rizika. V normálnej téme by som Tvojej poznámke o loďke dala like. Tu nie.
No, zienky, nenatahujte sa. Fakt je, ze charity vidi v kazdom narcistickeho psychopata....akoby ina diagnoza ani nebola...na to sme si tu uz vsetci zvykli. Uprimne, ani tento chlap nebude koser. Lebo zdrava osobnost sa nebude ohanat ze nevera je OK a ospravedlnovat stariatikami a zen.hormonmi. Obaja su na vine. Vzdy treba si pozriet aj obe strany mince. Lebo jednostranny pohlad ze aka je ona kurwa a cvok a on anjelik to moze len zhorsit.
@tutu_1 ano, nemame info z druhej strany a preto vsetky rady su individualne a pre autora. Potrebuje povzbudit, poradit.... mozno sa o tom len porozpravat. A ano, u tvojej kamosky to zabralo. U mna, ked moj prvy manzel mal milenku a zil "ich ruzovu buducnost" (jeho slova) ja som sa mohla aj potrhat a rozkrajat a jednoducho nas vztah bol odsudeny na zanik. A ano, tiez som chodila k psychologicke. A mne pomohla tym, ze som si uvedomila, ze takeho chlapa ja vo svojom zivote nepotrebujem. A ked on zistil, ze uz som mentalne uplne inde, zrazu sa zacal zaujimat a vyvolavat..... to je ta psychologia, co spominam. Proste zakon akcie a reakcie.
A to, ze to u tvojej kamosky zabralo neznamena, ze to teraz zaberie u kazdeho.
Toz ja len tolko
@lubkavargova1 Mozno nie je na vine ani jeden. Ak by TEORETICKY ona bola psychopatka, tak to nie je jej vina, proste má len iný mozog. Ak on má posunuté hranice vďaka zážitkom z minulosti a tlaku terajšej partnerky, nemusí si byť toho ani vedomý, takže to nie je jeho vina. Proste sa len našli dvaja jedinci, ktorých zvláštnosť ich dala parádne dokopy. Keby mali inú osobnostnú výbavu, nevydržali by spolu tak dlho.
@obsadenemeno netvrdím ze to zaberie u každého, ale myslím si ze ísť za odborníkom ma väčší význam ako písať si tu na MK. Sama píšeš ze navštíviť odborníka bolo aj pre teba prínosom. Len to som tým chcela.
škoda že sa k téme nevyjadril ešte @oldmanplus Myslím, že by mal čo napísať...
@charity môj otec bol učiteľ a tiez si nosil prácu domov a nebolo to vždy dobre, na takéto stavy pomáha celkom dobre dovolenka 😅
@lubkavargova1 to vážne 😲 😀 Tak to uz nie je úplne v poriadku 😀
@bumbac05 pozri si film Fireproof- V jednom ohni 😉

@bumbac05 snaz sa? To si robi srandu madam? Ona by sa mala snazit, ved ona je ta, co mala aferu?
Ja na tvojom mieste, ak by mi povedala, ze "snaz sa", prestala by som sa "snazit". Myslim v zmysle ze sa vnucovat a doprosovat. Povedala by som jej nech si teda ide za tym svojim. Ze ju chapes, ze si potrebuje uzit. Aj kufor by som jej zabalila a nechala pred zamknutymi dverami.
Ver mi, keby videla, ze sa nesnazis si ju udrzat, hned by skrotla. Spocitala by si ze lepsi ten vrabec co ma v hrsti ako ten druhy vtak ktoviekde. Skace ti po hlave, lebo moze. Vie, ze ta ma isteho. To su tie psychologicke hry. Ukaz, ze mas hrdost a nechaj sa nacapat na "kave" s kamaratkou. Aspon by sa ukazalo, ze co a ako. Ci by jej trklo. Lebo ak ona proste nechce ten vztah zachranit, ziadne doprosovanie, snazenie a podplacanie proste nezaberie. Budes pre nu handra, do ktorej si bude utierat topanky.
Je to smutne, ale je to tak. Na hrube vrece hrubu zaplatu treba.