icon

Majiteľ realitky nám zrušil obhliadku domu, lebo môj manžel je Róm. Je toto diskriminácia?

lauriema
14. júl 2020

Pekný večer prajem. Idem si po radu alebo skôr názor. Začnem teda od začiatku. Sme 5 členná rodinka. Nedávno nám pribudol 5 člen teda členka. Som na materskej, inak pracujem u Nás v obci. Manžel je riadne zamestnaný v jednej firme,nebudem menovať som tu nová a neviem či sa to smie. Bývame v 2 izbovom byte. Je nám v ňom už tesno. Vyhliadla som s manželom pre Nás domček, krásny 4 izbový. Dnes mala byť obhliadka. S Pani z reality sme sa dopracovali k tomu ze manžel je róm. Ona stým problém nemala ale vraj majiteľ dosť na tom ze ani nás nevidel a zrušil obhliadku len na základe farby pleti. Manžel je strašne smutný a mne je to tiež veľmi ľúto. Ako to máte vy? Separujete Rómov, alebo hadhadzete do jedného vreca? Ďakujem pekne za odpovede

lauriema
autor
14. júl 2020

@canis_lupus Ahoj ďakujem ti za reakciu. Poviem ti slušný Rómovia to majú fakt ťažké. Môj manžel sa mal problém uplatniť v zamestnaní. Je mi ľúto však to ze majiteľ nás ani nevidel a odsúdil.

lauriema
autor
14. júl 2020

@dorotik Ďakujem ti za reakciu 😘

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lauriema
autor
14. júl 2020

@miriam11 Určite to tak malo byť

vevesh
14. júl 2020

@ktochytavzite ak sa predstavim iba priezviskom, tak aj mne sa ujde. Ak poviem krstne meno, uz je to obrat o 180 stupnov aj ku mne, aj k partnerovi🙄🙄🙄ale ano, kvoli manzelovi hlavne...

floren
14. júl 2020

@lauriema neboj nájdete niečo lepšie. Bohužiaľ, niektorí ľudia majú zlé skúsenosti. Už aj ja. Muža napadol sused-Rom spolu s obecným posllanxom. Muž mal malého na rukách. Chcú náš byt, tak robia napriek. Byt je obecný, tak som to povedala starostovi a keď to riešil, tak sused zadre, že on ho napadol, lebo ja som rasista. Tak teraz už voči nemu budem

vevesh
14. júl 2020

@pseudomonas87 nie je na dlazbe😉 ono sa to krasne hovori, pokial sa to cloveka nedotkne...

lauriema
autor
14. júl 2020

@floren Ó to mi je ľúto. Verím že aj Vaša situlacia sa vyrieši.

floren
14. júl 2020

@lauriema už sa vyriesila, kupili sme dom

lauriema
autor
14. júl 2020

@floren Super. Verím že aj na Naš niekde čaká Naš domček

floren
14. júl 2020

@lauriema neboj, určite... aj my sme mali s predavajucim problémy, ale už je náš

lauriema
autor
14. júl 2020

@floren Blahoželám a prajem veľa šťastia celej rodinke

floren
14. júl 2020

@lauriema ďakujem aj vám... neuvažovali ste o stavbe?

lauriema
autor
14. júl 2020

@floren Áno uvažovali, práve dnes.... Možno sa na to ajj dáme

floren
14. júl 2020

@lauriema držím palce... my sme tiež chceli, ale potom, čo sa dialo sme kúpili starší dom

lauriema
autor
14. júl 2020

@floren Ďakujeme si zlata. Butudeme uvažovať

kikulienkadd
14. júl 2020

Ahoj,verím,že to zamrzí. Mám viacero kolegov Rómov, nikdy som s nimi nemala žiaden problém, nerozlišujem podľa farby pleti, národnosti, ale verím ti,že takáto diskriminácia tu existuje. Ber to ako znamenie,že ten dom vám nebol súdený. Hoď to za hlavu,príde niečo lepšie. Držím ti palce 🍀

lauriema
autor
14. júl 2020

@kikulienkadd Ahoj ďakujem ti za povzbudenie a áno máš pravdu príde niečo lepšie

floren
14. júl 2020

@lauriema skús popozerať developerske firmy, postavia vám dom a nemusíš okrem úveru nič riešiť. Aj my sme tak chceli, ale trvá to dva roky

luccija
14. júl 2020

@lauriema ja poznam Romku z východu aj jej muž, ale zo vzdelanej rodiny a obaja majú VS a slušní úspešní ľudia pracujúci na ministerstve😊deje sa to aj, keď by sa nemalo. Najdete nový dom, alebo pozemok.Aj chápem, že ľudia majú predsudky, ale doplatia na to poctivi

lauriema
autor
14. júl 2020

@floren tie dva roky niesu zas tak hrozne ved deň za dňom uteká ako voda. Ďakujem za typ idem hneď kuk

floren
14. júl 2020

@lauriema no tak u teba áno, ale ja tu už nechcem ostať... neviem, čo mu môže prepnúť

jany149
14. júl 2020

@lauriema v prvom rade chcem napísat že je mi to ĺúto...
ja "nehádžem" do jedného vreca....keď je slušný pracuje či je Róm, "žltý"....."červený"...neviem aký
....ja by som nemala problém prenajať,predať nehnuteĺnost.....
a to pracujem v oblasti,nebudem rozpisovať kde; ale v práci sa stretávam len s tou druhou "kategóriou"Rómov;napriek tomu ich " nehádžem do jedného vreca"....
každopádne držím palec aby ste našli po čom túžite a co vám bude vyhovovať.

simcika
14. júl 2020

@lauriema vypýtala by som si zmluvu, kde sa uvádza, že nemôže predať byt Rómovi...by ma zaujímalo odkiaľ ide takéto nariadenie. A kľudne menuj realitku a napíš prosím ťa verejné na ich Facebook celu záležitosť, urob im peknú reklamu

lauriema
autor
14. júl 2020

@luccija Vieš vždy to tak bolo aj bude predsudky myslím. Ja som už z toho unavená a nevládzem už ani plakať. Je mi ľúto môjho manžela že celý svoj život musí len niečo niekomu dokazovať. Prečo? Véd je človek bije mu srdce na tom istom mieste,!

floren
14. júl 2020

@lauriema a nechce vyššiu cenu? Aj nám robili napriek a nakoniec z nich vyliezlo, že jeho sestra chce o 20000 € viac

lauriema
autor
14. júl 2020

@jany149 Ďakujeme ti veľmi pekne

lauriema
autor
14. júl 2020

@floren Tam nejde o cenu. Ta m šlo o farbu

floren
14. júl 2020

@lauriema veľmi ma to mrzí... držím silno päste, nech si nájdete svoj vysnívaný domov

nini1010
14. júl 2020

@lauriema Spojila by som sa s riaditelom realitnej kancelarie,vyziadala si osobne stretnutie na ktore by som prisla aj s manzelom,vysvetlila mu velmi slusne co je vo veci,cely pribeh a podala oficialnu staznost na neprofesionalny pristup a diskriminaciu.A spytala by som sa ho co s tym chce robit.