Majiteľ realitky nám zrušil obhliadku domu, lebo môj manžel je Róm. Je toto diskriminácia?
Pekný večer prajem. Idem si po radu alebo skôr názor. Začnem teda od začiatku. Sme 5 členná rodinka. Nedávno nám pribudol 5 člen teda členka. Som na materskej, inak pracujem u Nás v obci. Manžel je riadne zamestnaný v jednej firme,nebudem menovať som tu nová a neviem či sa to smie. Bývame v 2 izbovom byte. Je nám v ňom už tesno. Vyhliadla som s manželom pre Nás domček, krásny 4 izbový. Dnes mala byť obhliadka. S Pani z reality sme sa dopracovali k tomu ze manžel je róm. Ona stým problém nemala ale vraj majiteľ dosť na tom ze ani nás nevidel a zrušil obhliadku len na základe farby pleti. Manžel je strašne smutný a mne je to tiež veľmi ľúto. Ako to máte vy? Separujete Rómov, alebo hadhadzete do jedného vreca? Ďakujem pekne za odpovede
@ktochytavzite ak sa predstavim iba priezviskom, tak aj mne sa ujde. Ak poviem krstne meno, uz je to obrat o 180 stupnov aj ku mne, aj k partnerovi🙄🙄🙄ale ano, kvoli manzelovi hlavne...
@lauriema neboj nájdete niečo lepšie. Bohužiaľ, niektorí ľudia majú zlé skúsenosti. Už aj ja. Muža napadol sused-Rom spolu s obecným posllanxom. Muž mal malého na rukách. Chcú náš byt, tak robia napriek. Byt je obecný, tak som to povedala starostovi a keď to riešil, tak sused zadre, že on ho napadol, lebo ja som rasista. Tak teraz už voči nemu budem
@pseudomonas87 nie je na dlazbe😉 ono sa to krasne hovori, pokial sa to cloveka nedotkne...
Ahoj,verím,že to zamrzí. Mám viacero kolegov Rómov, nikdy som s nimi nemala žiaden problém, nerozlišujem podľa farby pleti, národnosti, ale verím ti,že takáto diskriminácia tu existuje. Ber to ako znamenie,že ten dom vám nebol súdený. Hoď to za hlavu,príde niečo lepšie. Držím ti palce 🍀
@kikulienkadd Ahoj ďakujem ti za povzbudenie a áno máš pravdu príde niečo lepšie
@lauriema v prvom rade chcem napísat že je mi to ĺúto...
ja "nehádžem" do jedného vreca....keď je slušný pracuje či je Róm, "žltý"....."červený"...neviem aký
....ja by som nemala problém prenajať,predať nehnuteĺnost.....
a to pracujem v oblasti,nebudem rozpisovať kde; ale v práci sa stretávam len s tou druhou "kategóriou"Rómov;napriek tomu ich " nehádžem do jedného vreca"....
každopádne držím palec aby ste našli po čom túžite a co vám bude vyhovovať.
@lauriema Spojila by som sa s riaditelom realitnej kancelarie,vyziadala si osobne stretnutie na ktore by som prisla aj s manzelom,vysvetlila mu velmi slusne co je vo veci,cely pribeh a podala oficialnu staznost na neprofesionalny pristup a diskriminaciu.A spytala by som sa ho co s tym chce robit.

@canis_lupus Ahoj ďakujem ti za reakciu. Poviem ti slušný Rómovia to majú fakt ťažké. Môj manžel sa mal problém uplatniť v zamestnaní. Je mi ľúto však to ze majiteľ nás ani nevidel a odsúdil.