Manželka ma opustila kvôli tomu, že som Róm
Dobrý deň prajem,
chcem sa Vám tu trochu vyspovedať, pretože naozaj nemám s kým. A aj keď sa niekomu zdôverím, mám pocit, že počúvam stále dookola to isté. Preto by som si chcel vypočuť aj názory úplne cudzích ľudí.
Som Róm, mám vysokú školu, som mladý, zdatný, mám dom, dve autá, podnikám a kvôli práci často cestujem do Ameriky.
Mám dve krásne deti a mal som milovanú manželku, ktorá bola Slovenka biela .Nerád používam takéto nálepky, ale v tomto prípade ich spomínam preto, aby ste pochopili celý príbeh.
Všetko, čo som si vybudoval, som chcel dať svojej rodine. Lásku, oporu, starostlivosť, bezpečie, dovolenky, jednoducho všetko, čo som mohol. Moja manželka sa počas nášho vzťahu nemusela prakticky o nič starať. Keď som bol kvôli práci v Amerike a ona zostávala doma s deťmi, mali sme opatrovateľku aj kuchárku. Samozrejme, všetko som platil ja.
Keď sme sa spoznali, prestala pracovať. Predtým bola veľmi váženou profesorkou na vysokej škole. Bola odo mňa o pár rokov staršia.
Takže keď to mám zhrnúť – mala dom, dve autá a ešte som jej kúpil aj nové auto. Mali sme dovolenky, finančné zabezpečenie, lásku, sex, úctu.. Snažil som sa jej dať všetko, čo som mal.
Jediné, čo jej na mne prekážalo, bolo to, že často chodím do Ameriky. Lenže ja som tam chodil pracovať práve preto, aby sme si mohli dovoliť život, ktorý sme žili. Robil som to pre nás. Pre našu rodinu. Nikdy som to nevnímal tak, že obetujem čas s rodinou pre peniaze. Vnímal som to tak, že pracujem pre našu spoločnú budúcnosť.
Jej rodine však prekážalo, že som Róm. A to napriek tomu, že som sa k nim vždy správal s úctou a snažil som sa im ničím neublížiť. Každému z jej rodiny som dokonca dal 5–10 tisíc eur, pretože som to vtedy považoval za správne. Moja manželka chcela, aby som pomohol aj jej rodine, keďže aj mojej som pomohol,a ja som súhlasil. Asi som si naivne myslel, že keď im ukážem, že ich rešpektujem a že mi na nich záleží, možno ma časom prijmú.
A teraz prichádza tá najhoršia časť.
Nechala ma. Nechala mňa aj naše deti kvôli inému mužovi. Bielemu. Pretože ten podľa nej viac zapadá do predstáv jej a jej rodiny.
A tie „čokoládové deti“ si vraj môžem nechať.
Nemám problém postarať sa o svoje deti. Sú moje a budem pri nich stáť, nech sa stane čokoľvek. Ale z toho všetkého mi je fyzicky zle. Je mi zle z toho, ako sa celý môj život, všetko, čo som budoval a čo som považoval za rodinu, dokázalo takto rozpadnúť.
Mám z toho hlúpe myšlienky. A úprimne, momentálne ani neviem, čo so sebou.
A nie, nechválim sa tu. Ani trochu. To, čo píšem, nie je vymyslené. Moja žena sa s Vami často radila. Ja som si účet vytvoril pred pár mesiacmi, ale až teraz som sa odhodlal napísať.
Trochu popíjam, takže sa vopred ospravedlňujem za gramatiku a možno aj za to, ako chaoticky to celé pôsobí.
Len som to už potreboval zo seba dostať.
Zničila ma.
Med si ta raz vybrala aj napriek tomu ze si rom, urcite tam toho bolo viac ako pises. Myslim si. Ziadna zena neopusti svoje deti len za to ze sú “cokoladove”. A muza tiez nie ked si ho raz vybrala.
@helllou trolll rozprávka... to ani nemozeš lepšie vymyslieť... len tak dáš cudzim ludom po 5-10000 tisic ... ? Nebuď smiešny ..
Teraz tu o 3 prasiatkach
Ani ja neverim pribehu. Vedela predsa, ze si Rom, cize moze to byt max vyhovorka, kedze si nasla ineho muza. A ze by sa tu velmi vazena profesorka chodila radit..?
😅 no to určite. Zas len nejaká podprahovka, aby sa začalo nadávať na Slovákov, akí sú rasisti
Profesorka na VS, si vezme dobre zarabajuceho Roma s VS? Nehnevaj sa, to science-fiction.
Prispevok,pravopis,štylizácia,odseky..to vôbec nesedí na človeka,ktorý sa tu opísal.
Mna z toho najviac zaujima aku VS si vystudoval? Aky odbor?
@helllou
Daj fotku a miesto bydliska. Rada by som si tento príbeh overila, pretože to nepasuje! Vážená profesorka si vyberie Roma s VŠ - ok, keďže mala asi či to v hlave, vedela čo robí. Pokiaľ máš vs, nebudeš patriť k tým neprispôsobivcom z osady.
Takže už toto rozhodnutie jej bolo od pomerne rozumnej ženy. Mať s tebou deti to isté.
Krista Pána, ukáž mi mater, ktorá sa rozhodne opustiť deti vlastne!?? Že teba, ok, shit Happens 🫤 ale nie preto, že si Tom. Veď o Tom vedela, nie že sa zrazu zobudila a bum, Ježíšku veď on je róm preboha!! To neee!
Ona chcela aby si pomohol jej rodine lebo pomáha svojej?
No mala ťa za dojmu kravu, ona piskne ty skočis. Dať i keď rodine (viacerým) paušálne 5 - 10 000?? Si sa zbláznil? Nech si vlastné sracky riešia samy. Týmto samotným nezýskaš ani rešpekt ani lásku. Oni majú príšery, veď blbec zadotuje, veď on ma z čoho. To nie je tvoja povinnosť ani voči vlastnej rodine, tobôž ženinej!
Vieš ako si môj švagor získal rešpekt?
Pred 12 rokmi mi pri grilovaní hovoril svoj plán. Vymenoval mi všetky kurzy a školu, ktorú si urobí a bude zarábať 160 000 ročne plus benefit školné pre deti tiež veľmi vysoká suma!
V Tom Momente to vo mne vrelo a bol pre mňa bajkár hrozný! Mala som ho rada, len som rozmýšľala, prečo má potrebu takto zbytočne kecat.
On to všetko vlastným úsilím dosiahol.
Nevynechal si niečo v tvojom príbehu?
Koľko rokov majú deti? Sú malé alebo problémoví pubertaci?
Bola celý čas vlastne na deti sama a ty stále v Amerike? Čo znamená, chodil som tam často a na koľko?
Ale žeby žena s takým intelektom opustila vlastné deti?? Jediné, keby zistila neskôr, že rola matky nie je nič pre ňu a je zúfalá bez kariéry. Ale to si si nevšimol skôr? Prečo prestala pracovať, keď bola taká vážená pani profesorka? Sama zrazu nechcela alebo to až po materskej? A chcela vôbec deti či to kôli tebe sa "obetovala", čo by bola jej blbosť aj tak?
Takže máš 27 rokov a vyštudovanú VŠ. A za ten rok či dva od skončenia VŠ si stihol zarobiť na 3 autá a mal si toľko našetrené, že si rozdal niekoľko desiatok tisíc eur pre teba cudzím ľuďom? Myslíš, že tejto rozprávke niekto uverí? Niečo lepšie si vymyslí.
Takže máš 27 rokov a vyštudovanú VŠ. A za ten rok či dva od skončenia VŠ si stihol zarobiť na 3 autá a mal si toľko našetrené, že si rozdal niekoľko desiatok tisíc eur pre teba cudzím ľuďom? Myslíš, že tejto rozprávke niekto uverí? Niečo lepšie si vymyslí.
@226lenka on má 27 rokov, má dieťa, čo má viac ako 5 rokov. Čiže sa narodilo popri štúdiu, presne vtedy, keď už mal rozbehnuté svoje podnikanie v amerike, ktoré rieši od svojich 13 rokov...
Tak, časté cesty do Ameriky za robotou by asi prekážali každej VŠ profesorke...
🙂
@226lenka možno, že je Christian Grey, ten bol tiez v 27.rokoch milionár/miliardár 😊
@226lenka on má 27 rokov, má dieťa, čo má viac ako 5 rokov. Čiže sa narodilo popri štúdiu, presne vtedy, keď už mal rozbehnuté svoje podnikanie v amerike, ktoré rieši od svojich 13 rokov...
@anonym_6c900d a to ešte predpokladajme, že jeho žena je +/- rovnakej vekovej kategórie, čiže už povedzme 20-nička bola váženou profesorkou 😅
Takže tiež asi už písala články, robila VŠ, docentúru ako tínedžerka
@anonym_6c900d a to ešte predpokladajme, že jeho žena je +/- rovnakej vekovej kategórie, čiže už povedzme 20-nička bola váženou profesorkou 😅
Takže tiež asi už písala články, robila VŠ, docentúru ako tínedžerka
@anonym_861498 takto, ona je staršia od neho. Profesúru získaš po skončení VŠ a povezdme 10r praxi v školstve. Čiže ak skončila VŠ v 24 rokoch, habilitovaná bola v 34 rokoch a zoznámilii sa niekedy keď už bola vážená profesorka, tak mala asi 40. Nezabudnime, že porodila dve deti, jedno pred 5 rokmi, čiže teraz bude mať minimálne 46 rokov. A on 27.
Milé dámy, nechcem teraz hodnotiť pravosť či nepravosť príbehu. No osobne poznám pani, ktorá učí na VŠ, bola už v rokoch, keď sa vydala za mladšieho Róma s VŠ vzdelaním a majú jednu dcéru. Žijú šťastné a spokojné manželstvo. I takéto príbehy píše život.
Milé dámy, nechcem teraz hodnotiť pravosť či nepravosť príbehu. No osobne poznám pani, ktorá učí na VŠ, bola už v rokoch, keď sa vydala za mladšieho Róma s VŠ vzdelaním a majú jednu dcéru. Žijú šťastné a spokojné manželstvo. I takéto príbehy píše život.
@hytal a on bol od 13tich veľkopodnikateľ v USA? A potom ho opustila aj ich deti kvôli bielemu mužovi a odišla žiť mimo rezervácie?
@hytal a on bol od 13tich veľkopodnikateľ v USA? A potom ho opustila aj ich deti kvôli bielemu mužovi a odišla žiť mimo rezervácie?
@anonym_6c900d Nie, on skončil školu ako 23 ročný, pracoval najprv ako asistent na VŠ a tam sa zoznámil so svojou manželkou, ona bola od neho staršia o 9 rokov. Pokiaľ viem, nikto nikoho neopustil.🙂
@anonym_6c900d Nie, on skončil školu ako 23 ročný, pracoval najprv ako asistent na VŠ a tam sa zoznámil so svojou manželkou, ona bola od neho staršia o 9 rokov. Pokiaľ viem, nikto nikoho neopustil.🙂
@hytal no a tu je prípad, kedy on má 27 rokov a je veľkopodnikateľ, dom, autá, dovolenky, business. Popri tom skončil VŠ, popri tom má 5,5 ročné dieťa a jedno menšie dieťa. A teraz sedí doma s dvomi deťmi a chlasce. Na pána.
Dost chaby pribeh, ale evita by ho vydala 👍
Je uplne jedno, z akeho dovodu sa s tebou niekto rozide. Rozchadzaju sa bohati, chudobni, europania, cinania, indovia,... lebo si nerozumeju. Mozno to, ze si bol stale prec ... Otoc list a chod dalej.
Ten co opusta, to ma uz v sebe vyriesene, naplanovane, uzavrete. Opustany je plny hnevu a frustracie. To casom prejde.
@hytal Mozno je to ona, len medzitym mali druhe dieta a teraz stihli aj rozchod... 🙂
Prispevok,pravopis,štylizácia,odseky..to vôbec nesedí na človeka,ktorý sa tu opísal.
@janinah Pravdepodobne nieco napisal do copilota a zadal prompt na upravenie textu. Co je na tom? Vela ludi to tak robi. Ocenujem, ze sa vobec snazil. Su tu temy, ktore sa nedaju ani poriadne precitat nie to este pochopit. Trosku trapna poznamka..
Med si ta raz vybrala aj napriek tomu ze si rom, urcite tam toho bolo viac ako pises. Myslim si. Ziadna zena neopusti svoje deti len za to ze sú “cokoladove”. A muza tiez nie ked si ho raz vybrala.
@andrejkap123 ale jasne ze su aj také k...y co kľudne opustia muža aj deti kvôli inému chlapovi...a je uplne jedno ci sú čokoládové, biele, alebo zelene

@helllou Aky bol/je vztah s tvojou rodinou a aky mala ona vztah s nimi? Nieco v tvojom zivote "preraza" z generacii pred tebou co je nestravitelne pre outsiderov?