Majú deti rozvedených rodičov tendenciu tiež sa rozviesť?
ahoojte..robím prieskum..majú deti rozvedených rodičov tendenciu rozviesť sa aj oni..alebo nie??čakam vaše názory, skúsenosti, postoje
NIE nemá. moji rodičia nie su rozvedení... ja som .. si myslím ze ked niekto ma rozvedených rodičov, a nájde v živote lásku svojho života, partnera na ktorého sa môze spolahnuť, ktorí je čestný, obaja majú spoločný zaujem na tom aby ich rodina fungovala rozvod nehrozí...
nie
Môžu sa rozviesť, aj nemusia, nedá sa to absolútne pripisovať tomu či sa rodičia rozviedli alebo nie. Skôr má na nich vplyv to, v akom prostredí vyrastajú, či už s jedným alebo oboma rodičmi... Môj názor .
deti rozvedenych rodicov maju statisticky vacsi odpor k uzatvaraniu manzelstiev a viac ziju v partnerstvach bez sobasa. (rocniky 80-85 kosicky kraj, moja observacia) 🙂 cize
NIE, kedze sa do toho z opatrnosti a sklamania nehrnu
moj nazor ANO...ale nie je to automaticky...len to vidim v okoli aj u nas...ten priklad sudrznosti rodiny aj v pripade problemov , ked si ich dospelaci vedia vyriesit a nie sa hned rozvadzat a tak ostavaju vo zvazku..deti vidia...
Na toto sa neda jednoznacne odpovedat.
Kazdopadne si myslim ze ked deti vyrastaju v harmonickej rodine kde rodicia spolu drzia v dobrom aj zlom deti maju tendenciu si v dospelosti hladat podobnych partnerov a udrziavat dlhodobe vztahy..pripadne ukoncit vztah ktory sa tomuto modelu nepodoba..
.Na druhu stranu deti ktore vyrastaju v prostredi plnom hadok,nenavisti, chladu, alkoholu ci nasilia mavaju velmi podobne vztahy aj v dospelosti..
Ale zivot je pestrofarebny a premenlivy takze nikdy sa neda dopredu urcit ze ked mas rozvedenych rodicov skoncis tak aj ty
ja aj manžel máme rozvedených rodičov... a aj ja som sa nedávno vyhrážala rozvodom... ale ono sa to vždy nejak utrasie a ideme ďalej, no čo už čakám po 10 rokoch manželstva a 15 od zoznámenia, všakže ?... žiadny zázrak sa neudeje :(. V každom manželstve sa vyskytne kríza, treba bojovať a spoločnými sila zvládnuť 🙂 a potom.. nechcela by som "dopriať" svojím deťom to, čo som pri kríze v manželstve mojich rodičov a ich rozvode musela prežiť ja.
moj nazor je ze deti rozvedenych rodicov nechcu uzatvarat manzelske zvazky...
Viac ano, ale neda sa to zas uplne zovšeobecniť..
myslim,ze rozvod neberu tragicky....prezili ich rodicia,preziju aj oni.ale nemyslim,ze sa to nejak dedi generacne.....ale myslim,ze deti rozvedenych rodicov beru rozvod ako nieco co patri k zivotu,myslim v neskorsom veku ked maju svoju rodinu;
to neviem, len som chcela reagovať na @lujza123 to si nemyslim, práveže mam z okolia teda z velmi blizkeho, taku skusenosť, že rodina tip top, deti v živote nevideli rodičov sa hadať a našli si debilov za manželov, jeden alkoholika druhy psychopata. Ono zas občas ked žiješ v takych idealnych podmienkach, tak niesi tak obozretný nevieš na čo si máš davať pozor, uveríš každemu klamstvu, lebo sa v tom nevieš orientovať.
Ale pravdou je, že rozvedení niesu, trpia vo vzťahoch a z niektorých sa už stali väčšie trošky ako samotní psychopatickí partneri
NIE. Vplyv na rozvod moze mat vychova. Ak bol niekto vychovavany vo vzore zena je podriadena muzovi (pritom manzelstvo mohlo byt umelo udrziavane zo strachu zeny pred muzom), tak to dieta si nesie svoj vzorec spravania do svojho manzelstva. V nom moze narazit na opacnu povahu ako bola jeho matka, bude si vazit samu seba a s takymto debilom sa rozvedie...
dúfam že nie ..
ja mam rodičov rozvedených od svojich šiestiich rokov a ja sa práve snažím robiť všetko okačne ako oni...napr brali sa po šiestich mesiacoch chodenia a to už bola mama tehotna, ja som so svojím manželom už takmer osem rokov, brali sme sa po piatich rokoch chodenia a z toho tri roky sme spolu už aj bývali. A už sme manželia viac ako dva roky a o bábatko sme sa začali snažiť až teraz. Pre mna su miji rodičia príklad toho čo nerobiť 😀 😀 teda svoj vzťah som chcela mať postavený na pevných základoch čo si mislím aj podarilo, máme vela spoločného všetko robíme spolu dokonca sme aj kolegovia a dokážeme spolu vychádzať, kdežto moji rodičia sú diametrálne odlišný ludia ktorý okrem štyroch detí nemajú absolútne nič spoločne. Teda mne z toho vyplíva že každý má taký vzťah aký si vytvorí a netvrdím že sa nikdy nerozvediem pretože človek nevie čo život prinesie ale určite to nemôže mať žiadny súvis s rodičmi 😉
neviem, podla mna je to aj o vychove, som z rozvedenej rodiny, otec nas bil a mal milenky a od sobasa ma to neodradilo, len som vedela akeho chcem najst a klop klop som stastna, vydavala som sa 24. rocna a moja mladsia sestra (teraz ma 25) tiez chysta svadbu a aj kamoska, ktorej sa rodicia v detstve rozviedli uz nosi obrucku 😉
ja si myslim, ze ano. co dieta vidi doma, to automaticky podvedome vyhladava aj ono. samozrejme, ze to nemusi byt pravidlo.
Já jsem z rozvedé rodiny. Rodiče se rozvedli když jsem měla 10 a ségrra 15 let. Každý rodič měl jednoho rodiče, no potom jsme zůstaly obě u mamky. Jsem 1,5 roku vdaná a doufám že mě rozvod nikdy nepotká. Každopádně si myslím, že je občas normální, že když se manželem pohádáme, někdy mi vyskočí na rozum, že ,,nebylo by mi lepší jen samotné ?´´ ale myslím, že to jsou jen takové ty afektové stavy a hrdinské nápady. Ještě ten večer je mi smutno a na druhý den, jsme zamilovaní, jako když jsme se poznali. Každopádně si myslím, že pro děti z rozvedených rodin je rozvod něco co už poznají a někdo to bere jako normální a někdo si nese z dětství velmi zlé zkušenosti a ví, že toto nikdy. Já jsem se vdala na Slovensko a tu jsou lidé více pobožní, což znamená, že kdybych se s manželem rozvedla, svokrovci by asi zešíleli. Toť můj nároz a zkušenost. Ale myslím, že děti z rozvedených rodin, berou rozvod jako něco realnějšího než ty, co žily v úplné rodině. Ale rozvádět bych se nechtěla !!!
No ked rodic pije tak automaticky aj dieta bude pit? Nie, je to o postoji k zivotu, prisposobeniu sa okoliu a isto aj v sposobe zivota danej rodiny , tolerancii, ach jaj, je toho dost co dokaze ovplyvnit jednotlive pary. Nikdy nikto dopredu nevie ako sa jeho zivot zvrtne. A nakoniec všetkym manzelskym/aj este nemanzelskym/ parom prajem aby im to vydrzalo az do konca zivota.
podľa mňa tiež nie, ja mám rozvedených rodičov, a práve preto sa chcem snažiť aby môj synček nemusel prežiť to čo som prežila ja. Ja si uvedomujem ako som sa cítila, keď som vyrastala v neúplnej rodine a ten kto to nezažil si to asi nevie tak dobre uvedomiť.
Zaujímavá otázka...podľa mňa je to ale individuálne...ja som napríklad z úplne maximálne harmonickej rodiny, kde moji rodičia sa vzali po pol roku chodenia a to už moja maminka bola so mnou v 4mesiaci 🙂 a sú spolu už 27 rokov 🙂 ja som mala "vzor" a podľa neho som sa snažila žiť, a aj napriek tomu som po 7 rokoch vzťah ukončila ..môj ex bol tiež z úplnej rodiny a rozviedol sa...no ktovie...podľa mňa sa to proste nedá jednoznačne určiť, či je to tak, či onak...
Ciastocne to moze mat vplyv, ale napriklad aj opacny. Ako odstrasujuci priklad. Ja som vzdy chcela manzela na cely zivot. Pochybujem, ze sa niekto bude vydavat alebo zenit so zamerom rozviest sa. Skor to bude zavisiet od inych veci, ako je povaha cloveka a jeho hodnoty v zivote. Clovek musi byt aj obozretny vo vybere partnera, taky alkoholik, suknickar alebo nervak nie je moc idealny na manzelstvo.
mozem zo skusenosti potvrdit, ze ano, maju tendenciu sa rozviest. Ale jednoznacne to nie je. Mozem uviest hned niekolko prikladov z okolia, kedy potomci rozvedenych rodicov volili rovnaku cestu skor ci neskor. Neviem cim to je. Mozno tym, ze na priklade rodicov vidia, ze rozvod sa prezit da. Ak preslapuju v nevyhovujucom vztahu, tak to riesia z kratkej cesty aj oni. Plus je tam riziko, ze stoja ako partneri za milu kedves, kedze doma sa spravnym vzorom nenaucili a pod. No ale mam aj jeden priklad, kedy rodicia su spolu 60 rokov, ale ich potomci pocetni sa rozvadzaju ako na beziacom pase. Detto ich vnukovia ci vnucky nasledne....hm, no ktovie kde je teda pravda. Kazdopadne si myslim, ze ide to rychlejsie u tych, ktori zazili rozvod vlastnych rodicov.
záleží od toho akého partnera budú mať pri sebe,ja som tiež z rozvedenej rodiny a aj moje prvé manželsvo sa rozpadlo,zobrala som si tiez rozvedeného muža ale jeho rodičia sú dodnes spolu. 🙂
Tiež si myslím, že áno. Samozrejme, že to ale nie je 100%. Určite je aj veľa výnimiek.
podla statistik ano.
asi je to aj o tom, ze ked nikto vidi nieco doma, pride mu to v podstate ako nieco prirodzene a ovplyvnuje to jeho buduce rohodnutia. ja sama na sebe citim, ze to, ze nasi to spolu vydrzali, pomaha aj mne v mojom manzelstve.
a zda sa mi, ze kamosky z rozvedenych rodin su opatrnejsie uz pri vstupe do manzelstva, nieco ako - mam do toho ist a riskovat, ze to skonci rozvodom? ale jasne, ze to nie je pravidlo.
lenka, za seba, odpoved znie nie!!!!!
ako 10 rocna som bola dieta rozvedenych rodicov v case kde rozvedenie rodicov sa ukazovalo prstom !
osobne! za seba cokolvek sa deje nedovolim aby moje deti zazili to co ja!! rozhadani rodicia, otec stale nepritomny mama stale vo vankusoch s placom a brala lieky na ukludnenie.. nic dobre pre dieta; za seba myslim si ze deti ako ja v dospelosti si dvakrat rozmyslime koho si vyberieme za partnera a bezhlavo sa nerutime do vztahov teda osobna skusenst a v mojom okoli poznam par ludi ktori mame nato z vlastnej skusensti takyto nazor...
za seba vo vztahu 11 rokov , vydata 10 rokov napriek tomu ze sme obaja velmi rozdielny aj kulturne. a pritom sme sa dokazali sklbit a vzajomne respektovat.
manzelstvo je o vzajomnej laska a respekte tam kde nie je respekt nemoze vztah dlhodobo fungovat....
Ja taku tendenciu nemam .....nasi sa rozviedli, ked som mala osem...a myslim, ze ani moj muz, jeho rodicia su stale spolu...asi zalezi aky par sa da dokopy a nie ci su rodicia rozvedeni....s mojim muzom som 11 rokov z toho sme 5 rokov manzelia..a vobec nad tym neuvazujeme, sme stastni, mame novy dom, dve deti, pracu ,kazdy vecer travime rozhovormi, aki sme mali den, ohladom vychovy deti,a ako a co vylepsit v nasom dome, spekulujeme ohladne ziskavania financii ,stale mame co preberat, smejeme sa spolu , stale sme ako najlepsi kamarati , ´moja sestra je vydata 14 rokov tiez ziju v pomerne harmonickom vztahu, tak jasne niekedy pride kriza, nezhody, ale nic z coho by bol dlhodoby problem...a hovori sa, ze ak problem nema riesenie, tak to problem vlastne nie je, 😉
Odpoviem Ti takto:
Deti z rozvedenych rodin budu brat rozvod ako jeden zo sposobov, ktorym sa da vyriesit problem/kriza v manzelstve. Myslim, ze to bude pre nich prirodzenejsie, ako pre deti, ktorych rodicia su spolu. Polozia si otazku: preco by som sa nemohol rozviest? Moji rodica su rozvedeni a zivot ide dalel."
Deti z nerozvedenych rodin budu mat trosku vacsie zabrany pri rozvadzani...aj ked su tiez bezne.....Tieto deti si polozia otazku inak: " Ako to, ze moji rodicia to zvladli a my nie? Co bude so mnou po rozvode?"
Su aj ludia, ktori robia pravy opak....ale ak by som to percentualne chcela vyjadrit cislom, tak si myslim, ze ANO....maju vyssie percento tendencie na rozvod.
(to iste by sa dalo povedat aj o tyranych detoch- prieskum je uz dokazany, ze deti, ktore vyrastaju v zlych podmienkach- tyrane, znasilnene, bite a pod. tvoria najvacsie percento kriminalnikov....samozrejme aj deti z dobre vychovanych rodin sa dostanu do tejto kategorie, ale to percento je ovela mensie)

Ano.