Mal by ma partner financovať počas RD?
Ahojte, chcem sa informovat ako to funguje u vas v domactnostiach. Zijem s druhom v jeho dome z rodicovskeho prispevku miniem veci pre dcerku, ako plienky atd. Partner kupuje nakupy. Mal by mi partner davat peniaze navyse? Partner ma vydavky do domu avsak manzelia nie sme. Dakujem
@natycaga nečítala som diskusiu úplne celú ale je to divne ze nevieš pomaly ani koľko zarába a koľko vôbec ma. Príde mi podľa viac veci že s tebou do budúcna moc neráta. Ma full servis, sex a je zatiaľ spokojný
@lucia147852 on aj s byvalou fungoval tak, ze oddelene. Kazdy vo svojom byte. A to boli spolu 7 rokov.
@natycaga a preco ty mas mat lacnejsie len preto ze mas viac ? Ved predsa ked idete niekam musis pri nemu vyzerat, tak jasne ze mas viac ako 3 pary topanok... Ja mam jednu celu izbu ako satnik a aj botnik (mam toho strasne vela a nechcem skrine po dome). Preco mas ty lacnejsie vetrovky ? Ved mu povedz nech ti da 100€. Dovod mu nepovedz len pytaj. Ked ti da, padaj si kupit obchodu novu vetrovku. Nemate byť nahodou rovnocenný partneri ?
Ale dievčatá....možno sú len niektorí chlapi opatrní a žiadny spoločný účet nebude...možno mal pred tým takú čúzu, čo ho obrala aj o posledné spodky....čo si budeme nahovárať, veď veľa žien je takých, čo by chlapa zdrali z kože a veľa je aj takých, čo ostane na MD XY rokov a chlap jej slúži len ako kreditka....potom sú aj chlapi, ktorí tvrdia, že decko si chcela ty, ja sa starať nebudem a nedá jej prachy ani na plienky...veď čítame koňa často a tých príbehov je neúrekom 😢
@nefertiti5843 no takto. Nepreháňaj. Pleties tu teraz hrusky s jablkami. To ja som bola ta, od ktorej si byvaly stale poziciaval a nevracal. Poznam kopec zlatokopov. Ja som ta, ktorá mala usporene svoje peniaze aj svoj majetok a nic od muza nikdy nechcela. Dokonca aj dve prace, aby som partnera nemusela zatazovat. Som doma dva roky a nie nejdem na dalsiu matersku, al eplanujem ist do prace. Praveze niektorí skupi muzi ako ten moj, by si tu zlatokopku fakt zaslúžili, aby vedeli ocenit skromnu zenu ako ja. Ja som v tomto poctiva a co som dostala? Exmanzel ma potichu okradal a ten druhy sa tiez moc so mnou delit nechce a este, ked ai ziadam raz za cas nejaký pobyt s dietatom, alrbo nieco drahsie tak som zlatokopka. Vieš čo, v princípe tym zlatokopkam aj závidím. Maju sa perfektne. Co mam z toho ja, ze som poctiva??
@nefertiti5843 No ono vzdy treba ist do vzťahu hlavne do rovnocenného vztahu. A potom sa poznávať a napredovať. Nie "hura " ľúbime sa, tehotna do 3mesiacov a potom ciste prebudenie. Ale aj také vztahy vedia vydržať. Mna pobavil dávnejšie moj bývaly kolega ked sme mali s muzom 10rocne výročie-v style " ved ty mas male dieta, koľko ma 3? A to ste boli spolu 7rokov zbytočne"?😀😀😀
Jasneee zbytocne sme spolu zili, užívali si a potom sme sa rozhodli pre deti....
@0silvia0 no len musíš mat aj partnera, ktory to spoločne chce. Ak to v sebe nema, tak s nim nijako nepohnes. Pritom on chcel dieťa viac ako ja, bolo vymodlene, vytúžené. Aj chce, aby som s ním bola co najdlhšie doma, ale viac penazi mi nechce dat alebo nejak to vynahradiť... To tazko.
@natycaga skús byť tvrdšia alebo mu spomeň, že sa chystáš do práce čo najskôr. Ak sa spýta prečo, tak mu vysvetli, že žiaľ, nemáš správneho muža po svojom boku, ktorý by ti v čase výpadku príjmu počas starostlivosti o SPOLOČNÉ dieťa pokryl výdavky ako ostatní normálni muži, a ty peniaze potrebuješ, takže vaše spoločné dieťa musí už ísť do jaslí/škôlky. Alebo nech sa páči, otecko môže ísť na rodičovskú dovolenku a môže si vyskúšať žiť z príspevku, určite sa mu to bude skvelo dariť.
@natycaga No píšeš ze už mas druhého podobného. Ci sa mylim? Tak asi niečo na tom bude....A bit? Na co? Zariadiť sa ako dospela osoba. "Cuci" ako debil ze nemáš a potrebujes tak proste o com to je?! A ze vraj bezpečny prístav.😀😀😀 To je co za bezpečný prístav ked on si chodí s kamosmi lebo na to ma a ty ked chces ist ako rodina tak je to drahé a podobne?! Sa zobud konečne.
@natycaga ty si sen každého muža, taká popoluška skromnučká. Nič nechceš, nič nepotrebuješ, s pokazeným zubom budeš aj rok-dva, zafinancuješ aj chlapa keď treba, zatiahneš všetko za seba aj chlapovi dáš prachy keď potrebuje. Chlap ti povie nie, tak ty poslušne ako Nastenka z Mrázika sklopíš očká a funguješ v núdzovom režime. Nečuduj sa potom, že chlapi takto s tebou zametajú.
Dievčatá, ja len takú jednu skúsenosť k tým spoločným účtom. Ono je to síce pekné, že máme sa radi, žijeme spolu, tak aj účet máme spoločný. Aj moji rodičia to tak mali, celý život mali spoločný účet. Potom otec zomrel. 😢 Niekoľko dní po jeho smrti mama zistila, že sa k svojim peniazom na spoločnom účte proste nedostane. Účet sa zablokoval a až do skončenia dedičského konania sa nedostala k jedinému centu. Zostala doslova s tým, čo mala v peňaženke, ani len dôchodok, ktorý jej tam prišiel, jej nevydali!!! Keby nemala mňa, môže ísť po žobraní (a pritom v banke tisíce). Dedičské konanie bolo 3/4 roka po otcovej smrti. Takže tak. Viem, že tu sú skôr mladé mamičky a nikto sa nechystá umierať, ale nevieš dňa, ani hodiny, ako sa hovorí.
@evittam No on bol síce spoločný, v zmysle, že tam chodili príjmy oboch rodičov (neskôr už dôchodky), ale majiteľ účtu bol otec. Mama mala len dispozičné právo. Takto nám to vysvetlili v banke. Všetko som to s mamou obehala, ona by to sama nezvládla, robili sme, čo sa dalo, nešlo s tým pohnúť. Mama si musela založiť nový účet a prehlásiť si dôchodok, aby jej chodil na ten nový. Ale k peniazom na "otcovom" účte sa dostala až po dedičskom. Nič iné tam nebolo, žiadne dlhy.

@0silvia0 ide o to, že mám u neho bezpecny pristav. Nikdy mi nepovedal, ze som sprosta alebo nieco, hoc ja som mu uz pri hadke vykricala kadeco. On je totiz pasivny agresor. Nekrici, ale povie v kľude. Ale niečo take ti povie, zeby si ho najradsej zabila. V živote sa za nic neospravedlnoval. Proste, mam kde byvat, co jest. Jemu staci sexovat aj 3krat za rok, a neni to nic moc. Vsetci ho zbožňujú, lebo je dobrak iba ja ta nervozna co krici. Ano, je dobry človek, ľudia ho maju radi, ale vo vzťahu nevie fungovať. Mne sa zda, akokeby ho desilo ze.... Spoločné.... On potrebuje svoju slobodu, koníčky, krcmicky, vylety s kamaratmi...