Mali sme im zaplatiť dovolenku?
Ahojte, len ma zaujima nazor nezaujatych ludi. Dostali sme od svokrovcov pobyt, v hodnote asi 450eur na dve noci. Dostala to svokra v praci na rozlucku od kolegov, ale tyzden pred pobytom ochoreli postupne a nemohli ist. Isli sme navela miesto nich, tahali nadcasy aby sme porobili v praci co najviac kedze uzavierky atd, a ponukli sme im 200eur, co odmietli, boli radi, ze to neprepadne, lebo sa im to nepodrilo predat a nikto z rodiny nemohol, nas sa pytali ako poslednych. A tento tyzden som sa dozvedela od svagrinej, ze by sa patrilo im za ten pobyt poriadne revansovat, ze nie 200eur ponuknut ale zaplatit im nahradny pobyt. Ovladla som sa, ale tlak mi stupol, lebo mi to pride ako kravina davat im 450eur za pobyt, na ktory sme si minuli dovolenku, ja som stravila vikend v praci, aby som mala vsetko vopred nachystane, moja mama musela prist, aby bola s detmi, kedze dany hotel nie je vhodny pre deti. Ked som sa opytala svokry telefonicky, ostala najprv ticho a potom z nej vysla perla, ze ved raz ich snad vezmeme do toho Turecka, teraz na jar im nemusime nic kupovat, ze nechcu dalsiu chripku....
@anonym_autor oni vám dali pobyt za 450 € a chcú za to dovolenku v Turecku?? Neudreli sa??
Hanbila by som sa im to nevratiť nejakou vhodnou formou. A este zo seba robit chudakov,ktori museli zamakat,dovolenku brat,aby mohli ist zadara na pobyt.A este svokre volat ci ozaj ma tu drzost nieco za to cakať a ked odpovie,tak si nasrata,lebo to nebola odpoved podla tvojho gusta.Dufam,ze sa kolegovia nedozvedeli ako skoncil ich darcek,ktory si ty zhrabla.Pred vami osloveni ludia odmietli,lebo si to spocitali a rozmysleli ci sa maju ako revansovať,mali ste urobit to iste. Pobyt sa da presunut hoc mozno aj s pokutou.
Dostat taku nevestu musi byt fakt vyhra.
@janinah zena,tebe to v poslednych mesiacoch dobre hrabe v hlave ale,ze dost.Mala by si navstivit psychologa lebo co ty tu davas za bludy s citat neda.
Hanbila by som sa im to nevratiť nejakou vhodnou formou. A este zo seba robit chudakov,ktori museli zamakat,dovolenku brat,aby mohli ist zadara na pobyt.A este svokre volat ci ozaj ma tu drzost nieco za to cakať a ked odpovie,tak si nasrata,lebo to nebola odpoved podla tvojho gusta.Dufam,ze sa kolegovia nedozvedeli ako skoncil ich darcek,ktory si ty zhrabla.Pred vami osloveni ludia odmietli,lebo si to spocitali a rozmysleli ci sa maju ako revansovať,mali ste urobit to iste. Pobyt sa da presunut hoc mozno aj s pokutou.
@janinah precitaj si to este raz a pomaly.
@cacianka normalne mam v tomto roku pocit, akoby tie prispevky nepisala ona.
uplne iny clovek je z nej.🤷🏼♀️
@natalka13 presne, tiez mam ten pocit. Ona vzdy mala pre mna prispevky take na hrane, ale od zaciatku roka je to jedna katastrofa, zle, hnusne, utocne, drze komentare. Ja ju tu roky registrujem a nikdy to nebolo taketo.
@anonym_autor absolutne neries. Pobyt by inak prepadol. Ja ako matka by som mala radost, ze posielam syna a pobyt neprepadne. Nám sa inak minuly tyzden stala podobna situacia, len naopak. Mali sme zaplateny hotel v Londyne na tyzden a nastala nam vecer pred odletom necakana situacia v rodine. Nemohli sme ist a tiez sme ho ponukali. Pobyt v hodnote cca 800e. Ani omylom by mi nenapadlo za to ocakavat co i len euro. Bola som rada, ze to neprepadne a niekomu blizkemu urobi radost.
Mňa tak nejak život naučil, takéto dary neprijímať, nech to radšej prepadne.
Mňa tiež prekvapila kamoška-najlepšia, keď mi ponukala thajskú masáž, že sestre niečo do toho prišlo, hneď som povedala nie a odpoveď: že škoda, lebo to prepadne, aspoň večeru, alebo drink mohla odomňa za to mať😅
Neskutočné dať takto obdarovaného do úzkych, svokre možeš kúpiť akurát tak letenky do Turecka🙃
A nemohlo ti byť tak, že švagrina závidí a Ty, keď si volala so svokrou, tak sama píšeš, že bola najskôr ticho. Tak zo srandy spomenula Turecko.🤔 Ak to bol darček od kolegýň, tak by som jej niečo podobné kúpila. Ale ja som z tých, čo od nikoho nič zadarmo nechce.
@anonym_autor Ja by som to videla takto – ak vám pobyt dali s tým, že nech neprepadne a odmietli peniaze, tak to bol dar. A dar sa nevracia faktúrou. Už to, že ste ponúkli 200 €, je podľa mňa veľmi korektné gesto.
Nevidím dôvod platiť im „náhradnú dovolenku“ za 450 €. Vy ste si ten víkend tiež nešli oddýchnuť bez nákladov – riešili ste prácu, deti, logistiku. Nebolo to tak, že ste vyhrali poukaz do wellnessu bez starostí.
Ak by ste im chceli niečo dať zo srdca – pekný darček, spoločný obed, výlet – to je milé. Ale robiť z toho povinnosť alebo dlh? To už nie je o vďačnosti, ale o účtovníctve vo vzťahoch.
A poznámka typu „raz nás vezmete do Turecka“ mi príde skôr ako taká polovážna narážka než reálna požiadavka. Nenechala by som sa tým zatlačiť do kúta.
Vzťahy sa budujú na dobrom úmysle, nie na presnom vyrovnávaní sumy na euro.
Ak vy vnútorne cítite, že ste sa zachovali férovo – tak ste sa zachovali férovo. A tlak z okolia ešte neznamená, že máte povinnosť meniť hranice.
Mne to skor pride, ze svagrina sa dozvedela, ze ste svokre nic nedali, lebo nechcela, tak ju spindala, ze ako to mohli takto a svokra sa nakoniec poddala. Ja by som ich do turecka nebrala, len vratila peniaze a uz nikdy nic od jednej ani druhej nezobrala, ani malu somarinu.
Mňa tak nejak život naučil, takéto dary neprijímať, nech to radšej prepadne.
Mňa tiež prekvapila kamoška-najlepšia, keď mi ponukala thajskú masáž, že sestre niečo do toho prišlo, hneď som povedala nie a odpoveď: že škoda, lebo to prepadne, aspoň večeru, alebo drink mohla odomňa za to mať😅
Neskutočné dať takto obdarovaného do úzkych, svokre možeš kúpiť akurát tak letenky do Turecka🙃
@anonym_67567a stačí mapa Turecka 😁
ocividne nie ste z tych, co si taketo nieco mozu hocikedy dovolit, snad svokra vie v akej ste situacii, akoze je drze pytat peniaze za to, ale ak si neuvedomuje, co vsetko ste museli vybavit, aby ste vobec mohli ist, tak jej to povedzte, aby to nebrala tak ze ona vam sluzbu spravila... inak aspon polovicu by som im dala, zo slusnosti, aj ked odmietaju.
@cyberk ako z napísaného si zistila, že si nemôžu takýto pobyt dovoliť?😉Mala to svokra nechať prepadnúť, keď najprv to chcela predať a potom ešte vám, to ponúkla ako posledným.To je dobrá ponuka za 450 eur ísť do Turecka🤪
Dala by som im tých 450 a pomyslela si svoje
@janinah ďalšia čarodeknica, ktorá vie prečo to ostatní pred ňou odmietli😆
Výhra si ty ako svokra chvalenkarka hyperprotektivna matka dcéry radšej išli na druhú stranu sveta a zobrala si chlapa z tretieho sveta pred tým tlakom od teba, syn tiež utiekol najskôr ako mohol, ale ty nemáš sebareflexiu každému vnucujes svoje názory zbytočne to aj pisat.Zmenila si sa veľmi súhlasím s dievčatami.Neviem prečo sa cítiš stále taká nedocenená?
Normálne sa mi zjavil tvoj príspevok, keď si mala 50 tku a pýtala si sa na fóre čo dostali ženy od zamestnávateľa aký dar.
@anonym_autor viackrat tu odznelo, ze preco si svokra neprelozila termin. ak dostala poukaz a la zlavomat, tak tam je vzdy napisane, ze dokedy je poukaz platny, takze mozno by uz bolo po termine. ale v takychto pripadoch je predsa normalne zavolat do hotela a dohodnut sa na zmene terminu. nevtrdim, ze vo vsetkych hoteloch by boli ochotni ale ja som uz 2x musela prekladat termin a nebol problem. aspon by som to na mieste svokry skusila. druha vec, tie kolegyne ked uz davali takyto darcek, tak mohli dat taky s vacsim casovym rozpätim. alebo to svokra mala zabudnute v sufliku a potom si spomenula, ze treba to minut? alebo kupili svokre pobyt len na 1 konkretrny termin? tak toto povazujem za hlupost. a teda pozadovat za to dovolenku v Turecku, ktora je x-nasobne drahsia, tak je uplne mimo. ci ako myslela ze len ona by s vami isla, nie aj svokor? v kazdom pripade je trapne niekomu prakticky vnutit poukaz ze len aby to neprepadlo a potom dodatocne za to ocakavat dovolenku v Turecku. Ja by som teda spravila to, ze by som im za tych 200e co si aj planovala dat, kupila bud nejaky vikendovy pobyt alebo listky do divadla ci na koncert ak chodia, pripadne na nejaky wellnes s vecerou a povazovala by som to za vybavene. svagrinu by som neriesila, ak by rypala, tak by som jej povedala, ze mala ist ona. a nabuduce by som uz ziadny podobny "dar" nevzala.
@anonym_autor No Ty koky.... Svokra nemá chybu. Keď niečo dá, nech to dá nezištne. Keby si to vedela, vykašľala by si sa na celý ten pobyt.
@anonym_autor
...no ja neviem, nejako mi to nesedí....svokrovci ochoreli týždeň pred pobytom, predpokladám, že najskôr sa ho pokúsili predať, potom ponúkli celej rodine, potom vám ...naozaj to z tvojho opisu vyzerá, že ste sa doslova obetovali a nasilu išli na pobyt, o ktorý ste vôbec nestáli a ešte ste v tej rýchlosti aj nadčasy stihli 😀 A nakoniec po celej tej obete svokrovci odmietnu peniaze, ale si zaprajú Turecko....prečo sa mi to zdá ako vymyslený príbeh?
Pozrela by som, či neponúka nejaký Zľavomat pobyt v rovnakom hoteli, kúpila by som na dve noci s otvoreným termínom a dala milej svokre s komentárom, že na dovolenku v Turecku pre ďalších dvoch ľudí nemáme....
@janinah starecka demencia už úraduje? Ty si tak jedna ala a zákerná osoba ze az. Typická stara zavistliva babizna
Toto je tak ale tak sproste od nich oboch ze by som sa jej vykaslala na cely poukaz nabuduce.Oni nemozu ist,len chceli niekoho najst nech to neprepadne,nezaplatila za to ona sama ani euro,keby ste nesli nic by z toho nemala,este ste im aspon 200 eur chceli dat a teraz zacnu takto uboho kalkulovat?Za mna hrozna hanba z ich strany.Vy ste sa im o nic neprosili.A nemas ani moralnu povinnost ich brat na dovolenku.Tymto by som tuto temu v rodine uzavrela a svagrinej povedala,ze uplne postaci ked sa bude starat do vlastnych zalezitosti nie do toho,co sa jej netyka.Ze ich hanba nefacka.
@anonym_autor ty tiez perlis, tak ste robili nadcasy a este i minuly dovolenku? Pises akoby ste vy robili laskavost im...urcite by som sa revansovala ale nehrala obet....svokra chce za wellnes dovolenku v Turecku? Svagrina zavidi a ty si sa obetovala ... smiesna cela rodina, jeden wellnes a senzacia v celej familii...
@janinah to snad nemyslis vazne?
Nic im nie ste dlzni, ak chceli revanz, mali vopred povedat. Neboli bu ste sli. A oni by si presunuli. Skor to vidim, ako ucelove. Nechceli ist na pobyt 2 dnovy, ale na dovolenku v lete. Ich smola, mozu byt doma
Takže svokra to dostala zadarmo, nemohla ísť, vy ste si všetko museli poprehadzovat aby to neprepadlo a nakoniec ešte vy máte platiť Turecko? To je akeeeee prechcaneeee 🤯
No poslala by som im tych 200€ čo si navrhla na začiatku, nech by som nemala pocit zadlzenosti a prdela na nich zvysoka. V živote na žiadnu dovolenku so svokrou 😜
preco to riesis ty? Ved muz je ich syn a svagrina nech komunikuje s nim. Ty sa do toho nestaraj.
preco to riesis ty? Ved muz je ich syn a svagrina nech komunikuje s nim. Ty sa do toho nestaraj.
@petrofka prečo by nemohla ona riešiť, veď sú rodina. Švagriná tiež nemusí byť dcéra svokry ale žena brata jej muža.
@cyberk ako z napísaného si zistila, že si nemôžu takýto pobyt dovoliť?😉Mala to svokra nechať prepadnúť, keď najprv to chcela predať a potom ešte vám, to ponúkla ako posledným.To je dobrá ponuka za 450 eur ísť do Turecka🤪
Dala by som im tých 450 a pomyslela si svoje
@luccija keby bola milionarka asi sa nehandrkuje o 450e nie? je zrejme ze nezvyknu chodit kazdy mesiac na pobyty a kvoli tomuto si specialne museli vybavit volno a overtimovat... je dost blbe, ze svokruska caka nieco na revanz.

@anonym_9a4379 no ja si nemyslim, ze svokra sa stazovala a ohovarala...neviem,nikde to autorka nepise. To skor bola iniciativa a vlastny nazor svagriny danej autorky. Mozno sa svokry pytala, ci jej za to daco dali, svokra len ze nie, nic sme nechceli (a myslela to uprimne) a svagrina si len domyslela a ponyslela svoje, urobila si zaver a rozhodla sa davat nevyziadane odporucania autorke. Podla mna je v tom svokra nevinne a pravdepodobne ani netusi, co autorkina svagrina rozprava. Ved ked by svokra bazila za preplatenim, neodmietne ani tych 200 €.
@ajdika tiez si myslim, ze v tej rodine robi zlu krv svagrina. ved svokra nic za pobyt nechcela a zrazu , ked hovorila s dcerou, otocila, ze si praje turecko.
su rodiny kde je velka surodenecka rivalita, mozno svagrina ziarli, ze brat so zenou dostali pobyt len tak zadarmo, tak mame dala chrobak do hlavy, ze za to ma pytat na revans dovolenku pri mori.
a nakoniec svokra si moze mysliet, ze to cca tolko stoji na osobu, napr. my sme boli pred rokom a pol v turecku , september 2024, last minute, na 8 dni, all inclusive a vyslo nas to na osobu aj poistenim 630 eur /osoba, bez poistenia 580. takze teoreticky mohla svagrina svokre nakukat , ze bola pred x rokmi za 500 eur v turecku.
a je mozne , ze aj svokra by bola ochotna pri pozvani nieco prispiet.
poucenie pre autorku, dopredu vsetko komunikovat. Aj kebz ste teorenticky niekedy vzali nejaku osobu z rodiny na dovolenku, treba si dohodnut, co z toho hradite vy, a co druhi.