icon

Mali sme im zaplatiť dovolenku?

18. feb 2026

Ahojte, len ma zaujima nazor nezaujatych ludi. Dostali sme od svokrovcov pobyt, v hodnote asi 450eur na dve noci. Dostala to svokra v praci na rozlucku od kolegov, ale tyzden pred pobytom ochoreli postupne a nemohli ist. Isli sme navela miesto nich, tahali nadcasy aby sme porobili v praci co najviac kedze uzavierky atd, a ponukli sme im 200eur, co odmietli, boli radi, ze to neprepadne, lebo sa im to nepodrilo predat a nikto z rodiny nemohol, nas sa pytali ako poslednych. A tento tyzden som sa dozvedela od svagrinej, ze by sa patrilo im za ten pobyt poriadne revansovat, ze nie 200eur ponuknut ale zaplatit im nahradny pobyt. Ovladla som sa, ale tlak mi stupol, lebo mi to pride ako kravina davat im 450eur za pobyt, na ktory sme si minuli dovolenku, ja som stravila vikend v praci, aby som mala vsetko vopred nachystane, moja mama musela prist, aby bola s detmi, kedze dany hotel nie je vhodny pre deti. Ked som sa opytala svokry telefonicky, ostala najprv ticho a potom z nej vysla perla, ze ved raz ich snad vezmeme do toho Turecka, teraz na jar im nemusime nic kupovat, ze nechcu dalsiu chripku....

Strana
z5
tiezjedna
19. feb 2026
@janinah

@minenkaa kolegovia sa zlozili na darcek,z ktoreho ma svokra prd makovy,lebo ho zhrabla nevesta...to vam tu akoze pride v poriadku?

@janinah zhrabla? Veď im to svokra ponúkla... sa upokoj😉

marsmykkok
19. feb 2026
@cyberk

@luccija keby bola milionarka asi sa nehandrkuje o 450e nie? je zrejme ze nezvyknu chodit kazdy mesiac na pobyty a kvoli tomuto si specialne museli vybavit volno a overtimovat... je dost blbe, ze svokruska caka nieco na revanz.

@cyberk Tak ono to má dve strany. Na jednej proste to že má ten pobyt nejakú hodnotu a osobne by mi bolo blbé ho prijať zadarmo. Na druhej strane že dať 450 eur za niečo čo je v termíne a v zložení čo mi nevyhovuje, ubytovanie a lokalita nie podľa mňa to by som nedala tiež a ani 300 eur a možno ani tých 200 čo pôvodne chceli dať, lebo plus cesta, jedlo, nejaké vstupné a peniaze vyhodené za niečo kde som nechcela ísť a v termíne ktorý mi nevyhovuje... Asi preto najlepšie riešenie je v takom prípade svokre len po dohode pomôcť napríklad so zdieľaním na sociálnych sieťach že dajú pobyt v hodnote 450 eur za 300 eur alebo sa popýtať kolegov v robote. Ale ísť by som nešla, zadarmo by mi to bolo blbé a dať peniaze za niečo čo som si nevybrala by som tiež nechcela.

anonym_429157
19. feb 2026
@janinah

@minenkaa kolegovia sa zlozili na darcek,z ktoreho ma svokra prd makovy,lebo ho zhrabla nevesta...to vam tu akoze pride v poriadku?

@janinah radost mat svokru ako ty😀skoda ze nepoznam tvoje nevesty,chcela by som si vypocut ich nazor na teba..

anonym_548242
19. feb 2026
@tetapetra

@janinah tebe sa čo stalo? Kto ti tak strašne ublížil,tiež si všímam,že si neskutočne ustipačna až zlá

@tetapetra Ale ona taká nebola, to len v poslednom čase....Možno sa jej fakt niečo zlé stalo a takto sa ventiluje.

sidicek
19. feb 2026
@janinah

@janinah a co svokre branilo zmenit termin pobytu? Naco obchadzala celu rodinu a vynukovala ten vzacny dar? U nas ked niekto nemoze niekde ist a termin sa neda zmenit, prepusti bezplatne niekomu z rodiny a je rad ze to neprepadne.

anonym_e41066
21. feb 2026

Akoze mne niekto posunie poukaz ktory dostal zadarmo a odomna caka peniaze? Svokra je srandistka teda. A nasa janinka, no neviem co sa ti stalo poslednu dobu. Davnejsie som mala rada tvoje komenty, vdy boli k veci. Ale aka si hnusna v poslednej dobe, a stavias kazdu svokru na piedestal. To je uz nejaka diagnoza

anonym_2aeed1
22. feb 2026
@anonym_548242

@tetapetra Ale ona taká nebola, to len v poslednom čase....Možno sa jej fakt niečo zlé stalo a takto sa ventiluje.

@anonym_548242 ona je už dlhšie " taká"

katkazuz
23. feb 2026

Dievčatá nedá mi nezareagovať na tie, ktoré píšete, že koľko musela aj autorka investovať a robiť nadčasy, aby vôbec mohli mat aj s manželom voľno.
Tak si predstavte, že je nás asi viac neschopných žien, ktoré sa nedokážu za päť minút zbaliť- myslené obrazne a byť hneď pripravené na voľný víkend.
U nás by to bolo rovnako milá autorka a prikláňam sa k tomu, že svokru naočkovala švagriná a nechala by som to vyšumieť.

autor
23. feb 2026
@katkazuz

Dievčatá nedá mi nezareagovať na tie, ktoré píšete, že koľko musela aj autorka investovať a robiť nadčasy, aby vôbec mohli mat aj s manželom voľno.
Tak si predstavte, že je nás asi viac neschopných žien, ktoré sa nedokážu za päť minút zbaliť- myslené obrazne a byť hneď pripravené na voľný víkend.
U nás by to bolo rovnako milá autorka a prikláňam sa k tomu, že svokru naočkovala švagriná a nechala by som to vyšumieť.

@katkazuz ano, nakoniec som to uz nechlala tak, stacilo vychladnut. Myslim, ze muzova sestra to skusala na mna prave preto, lebo on by ju rovno zrusil.

anonym_392623
23. feb 2026
@janinah

Hanbila by som sa im to nevratiť nejakou vhodnou formou. A este zo seba robit chudakov,ktori museli zamakat,dovolenku brat,aby mohli ist zadara na pobyt.A este svokre volat ci ozaj ma tu drzost nieco za to cakať a ked odpovie,tak si nasrata,lebo to nebola odpoved podla tvojho gusta.Dufam,ze sa kolegovia nedozvedeli ako skoncil ich darcek,ktory si ty zhrabla.Pred vami osloveni ludia odmietli,lebo si to spocitali a rozmysleli ci sa maju ako revansovať,mali ste urobit to iste. Pobyt sa da presunut hoc mozno aj s pokutou.
Dostat taku nevestu musi byt fakt vyhra.

@janinah ty musíš byť velmi zatrpknuta zena. Čo téma - to len nadávaš ako by si nechcela takú a hentaku nevestu. Od teba som nečítala snáď nikdy nieco pozitívne a milé. Myslím, že s takym prístupom by ani teba nechcela za svokru žiadna nevesta.

anonym_684ce5
Dnes o 17:46

@anonym_autor Prečo tuším,ako sa dostala svokra k tomu,ze očakáva na revanš Turecko?Lebo poznám takéto švagrine, ktoré vedia vplývať na rodičov,inak povedané,huckat ich,lebo podľa nich na darčeky majú nárok len ony a ich rodiny,brat a jeho rodina nie

anonym_684ce5
Dnes o 18:20
@janinah

@janinah To znamená, že keď svatka daruje lístky do SND, ktoré dostali od detí,svatovcom,lebo jej manžel musel ísť na neplánovanú sluz.cestu,tak obdarovani zhrabli tie lístky?

Strana
z5