Mali sme nezhody a odobrali nám bábätko
Zdravím neviem či sa to niekomu stalo ale mne zobrali bábo nakoľko mali sme isté nezhody s manželom, ktoré sa však už vyriešili a na úrade nam povedali, že malého nám vrátia až keď splníme ich podmienky. Tak sa chcem spýtať či má niekto podobnú skúsenosť a ak áno ako to prebiehalo?
Budem za hnusnu, ale daj ho na adopciu. Je mi to ľúto, ale máš seriózny problém, z ktorého ani nevieš, či sa dostanes...dieťa si zaslúži rodinné zázemie, nie alkohol a bitky
neprajníci v dome ak vraveli soc , pracovnikom to isté čo sa od vás ozýva ,zrejme hádky bitky lietanie nábytku
hádam si myslíš že zvolali schôdzu a nacvičovali si čo majú povedat ? neudrel ta tak že si mala viditelne modriny ? na odobranie musí toho byt viac len jedno malé udretie
myslíš že je to preto dieta dobré ked bude staršie a bude vidiet ako ta bije a ty budeš naliata ?
Som rada, ze sa este najdu ludia, co nezatvaraju oci pred problemami a niekto vas nahlasil.
však teda napíš "všetko čo sa stalo a prečo sa stalo", aby sa to dalo objektívne posúdiť. Z toho, čo si napísala, vieme akurát, že chlap dal po hube alkoholičke a tá zlá sociálka im zobrala dieťa, len tak zo srandy, vôbec nie preto, že alkoholička sa oň nevie postarať a otecko možno začne mlátiť aj dieťa...
@danica2711 presne tak, sociálka (kuratela)s rodinou najskôr pracuje nejaký čas,až keď nie je iná možnosť,tak sa dieťa odoberá, vždy sa snažia rodinu zachovať a keď ho odobrali odrazu,tak to muselo byť veľmi vážne.
@deti95060810 určite aj riešila a nejakú noc aj schrupla, ale oni boli ústretoví, mladá je nepoužiteľna, babka ochotná, nebolo čo riešiť, ani úradníkom/kuratele sa nechce zasekať s jedným prípadom na furt... 🤕.... A ktovie aké filmy babka pozerala(únosy, kšefty, barnevernet) , tak radšej bola krpcovi nablizku
@lucka1208 pitie a bitka nie sú len nejaké nezhody s manželom....ty si zrejme alkoholik a manžel môže byť agresívny....dieťa vám vrátia až po splnení podmienok - určite je tam aj zahrnuté protialkoholické liečenie a aj potom bude dieťa istú dobu pod kontrolou sociálnej pracovníčky....ide predovšetkým o bezpečnosť dieťaťa, nie toho aby vám niekto robil prieky alebo vám chcel vziať dieťa....
@lucka1208 to akože len tak vám kvôli “nezhodám” zobrali dieťa. To je dobrá kravina. Určite to nebolo kvôli nezhodám. Preto neberú rodičom ich deti. Pravdepodobne tam išlo o niečo iné a nie len jednu vec ale určite ich bolo viac. Takze keď chceš nejakú úprimnú radu, je vhodne aby si napisala pravdu aj ty
Keď klameš tu, klameš hlavne sebe a vášmu dieťaťu
@ahhola socialka pred ustavnou starostlivostou - cdr sa vzdy snazi uprednostit nejaku rodinu, blizkych kam by zatial dieta mohlo ist,velmi casto su to prave stari rodicia.
Autorka vy mate dieta v cdr? Nie je nikto z vasich blizkych kto by si ho za ten cas kym sa das dokopy zobral do nahradnej osobnej starostlivosti?
Prepáč, tvoj príspevok veľmi zahmlieva, co sa skutočne u vás stalo. Neboli to určite"len také nezhody "
Pretože ak vás nahlásili už susedia, tak pochybujem ze to bolo za to ze ty si sa raz opila a on ta raz udrel. Skôr tipujem, ze si chodila spita denne a bud ste sa hádali na celý panelák, alebo ta aj pravidelne on "udieral" a do toho zrejme plakalo aj dieťa, ktoré na ten cirkus muselo pozerať.
Takže v prvom rade absolvuj liečenie, potom samozrejme abstinencia úplná, muž tiež nech sa kroti a pod dohľadom sociálky už budete tiež.
A až potom je možné aby úrady začali uvažovať nad tým, ci vám dieťa vrátia.
Takže píšem všetko...manžel ma druhýkrát v živote udrel aj to len za to že vedel že som pila....ja som štyri roky úspešne abstinovala žiaden alkohol...lenže keď umrela svokra a zrazu celá domácnosť zo svokrom prvotriednym alkoholikom a malým bolo zrazu toho na mňa veľa a vypila som si...neopila som sa iba som si proste dala....lenže tí obyvatelia domu čo sa týka nášho dvora keďže bývame v dome narozpravali sociálke úplne hlúposti či už to že ja slopem každý deň alebo to že malý chodí špinavý, zanedbaný a podvyziveny čo vôbec nieje pravda keďže malý je úplne zdravý...neviem či vám to stojí ako vysvetlenie ale je to tak
@lucka1208 ked ides na liecenie, tak dieta odobrali, lebo sa onho predpokladam nema v tej dobe kto postarat. mam znamu, ktora bola na tom podobne. isla na 3 mesiace na liecenie. najprv socialka oslovila vsetkych pribuznych, ci su schopni sa postarat o deti (mala 3), a ked nikoho nenasli, tak sli deti na 3 mesiace do ustavu. po absolvovani liecenia a splneni podmienok socialky (neviem presne ake boli), tak jej deti vratili
treba si rozhodne pozistovat, co vsetko treba splnit a proste chodit co ajcastejsie na tu socialku, aby pani vedela, ze sa vsetko dalo do normalu a pre dieta mate vytvorene fakt vhodne podmienky

ahojko ked som pracovala v detskom domove mali sme podobne pripady, dokonca aj take ze po 2 tyzdnoch sa dieta vratilo spat do rodiny, najdolezitejsie je splnit podmienky a usporiadat si zivot aby bol vhodny pre dieta, takze neboj ked sa das dokopy vratia ti drobca spat. drzim ti palceky nech mas silu vsetko zvladnut