icon

Mali sme nezhody a odobrali nám bábätko

lucka1208
18. aug 2023

Zdravím neviem či sa to niekomu stalo ale mne zobrali bábo nakoľko mali sme isté nezhody s manželom, ktoré sa však už vyriešili a na úrade nam povedali, že malého nám vrátia až keď splníme ich podmienky. Tak sa chcem spýtať či má niekto podobnú skúsenosť a ak áno ako to prebiehalo?

Strana
z2
kacena4
18. aug 2023

ahojko ked som pracovala v detskom domove mali sme podobne pripady, dokonca aj take ze po 2 tyzdnoch sa dieta vratilo spat do rodiny, najdolezitejsie je splnit podmienky a usporiadat si zivot aby bol vhodny pre dieta, takze neboj ked sa das dokopy vratia ti drobca spat. drzim ti palceky nech mas silu vsetko zvladnut

annm81
18. aug 2023

@mb2021 Vždy sa hľadá možnosť, aby bolo dieťa v biologickej rodine, ak má rodina záujem a pri odobratých deťoch je snaha pracovať s rodičmi tak, aby sa dieťa mohlo vrátiť do bezpečného prostredia aspoň s minimálnym štandardom.

jenn82
18. aug 2023

Budem za hnusnu, ale daj ho na adopciu. Je mi to ľúto, ale máš seriózny problém, z ktorého ani nevieš, či sa dostanes...dieťa si zaslúži rodinné zázemie, nie alkohol a bitky

sara07
18. aug 2023

neprajníci v dome ak vraveli soc , pracovnikom to isté čo sa od vás ozýva ,zrejme hádky bitky lietanie nábytku
hádam si myslíš že zvolali schôdzu a nacvičovali si čo majú povedat ? neudrel ta tak že si mala viditelne modriny ? na odobranie musí toho byt viac len jedno malé udretie
myslíš že je to preto dieta dobré ked bude staršie a bude vidiet ako ta bije a ty budeš naliata ?

0kristina0
19. aug 2023

Som rada, ze sa este najdu ludia, co nezatvaraju oci pred problemami a niekto vas nahlasil.

danica2711
19. aug 2023

však teda napíš "všetko čo sa stalo a prečo sa stalo", aby sa to dalo objektívne posúdiť. Z toho, čo si napísala, vieme akurát, že chlap dal po hube alkoholičke a tá zlá sociálka im zobrala dieťa, len tak zo srandy, vôbec nie preto, že alkoholička sa oň nevie postarať a otecko možno začne mlátiť aj dieťa...

skeblicka77
19. aug 2023

@danica2711 presne tak, sociálka (kuratela)s rodinou najskôr pracuje nejaký čas,až keď nie je iná možnosť,tak sa dieťa odoberá, vždy sa snažia rodinu zachovať a keď ho odobrali odrazu,tak to muselo byť veľmi vážne.

monikkatt
19. aug 2023

@lucka1208 urcite to nie je len tak, museli tam byt vazne dovody. Takze je len dobre ze vam ho zobrali. Na jednej strane nemusi dietatko vyrastat v takom prostredi, na druhej strane mas moznost sa spamatat a dat si zivot do poriadku. Potom ti drobca vratia.

ahhola
19. aug 2023

@deti95060810 určite aj riešila a nejakú noc aj schrupla, ale oni boli ústretoví, mladá je nepoužiteľna, babka ochotná, nebolo čo riešiť, ani úradníkom/kuratele sa nechce zasekať s jedným prípadom na furt... 🤕.... A ktovie aké filmy babka pozerala(únosy, kšefty, barnevernet) , tak radšej bola krpcovi nablizku

mogaa
19. aug 2023

@lucka1208 pitie a bitka nie sú len nejaké nezhody s manželom....ty si zrejme alkoholik a manžel môže byť agresívny....dieťa vám vrátia až po splnení podmienok - určite je tam aj zahrnuté protialkoholické liečenie a aj potom bude dieťa istú dobu pod kontrolou sociálnej pracovníčky....ide predovšetkým o bezpečnosť dieťaťa, nie toho aby vám niekto robil prieky alebo vám chcel vziať dieťa....

aurora33
19. aug 2023

@lucka1208 tal vidis, ako si ty LEN pila a manžel ťa LEN udrel, tak vám LEN odobrali dieťa. Všetko v poriadku, nie? Ved je to LEN.

gabika0825
19. aug 2023

@lucka1208 to akože len tak vám kvôli “nezhodám” zobrali dieťa. To je dobrá kravina. Určite to nebolo kvôli nezhodám. Preto neberú rodičom ich deti. Pravdepodobne tam išlo o niečo iné a nie len jednu vec ale určite ich bolo viac. Takze keď chceš nejakú úprimnú radu, je vhodne aby si napisala pravdu aj ty

cacianka
19. aug 2023

Keď klameš tu, klameš hlavne sebe a vášmu dieťaťu

janewithane
19. aug 2023

@ahhola socialka pred ustavnou starostlivostou - cdr sa vzdy snazi uprednostit nejaku rodinu, blizkych kam by zatial dieta mohlo ist,velmi casto su to prave stari rodicia.
Autorka vy mate dieta v cdr? Nie je nikto z vasich blizkych kto by si ho za ten cas kym sa das dokopy zobral do nahradnej osobnej starostlivosti?

jaskolka
19. aug 2023

Prepáč, tvoj príspevok veľmi zahmlieva, co sa skutočne u vás stalo. Neboli to určite"len také nezhody "
Pretože ak vás nahlásili už susedia, tak pochybujem ze to bolo za to ze ty si sa raz opila a on ta raz udrel. Skôr tipujem, ze si chodila spita denne a bud ste sa hádali na celý panelák, alebo ta aj pravidelne on "udieral" a do toho zrejme plakalo aj dieťa, ktoré na ten cirkus muselo pozerať.
Takže v prvom rade absolvuj liečenie, potom samozrejme abstinencia úplná, muž tiež nech sa kroti a pod dohľadom sociálky už budete tiež.
A až potom je možné aby úrady začali uvažovať nad tým, ci vám dieťa vrátia.

lucka1208
autor
21. aug 2023

Takže píšem všetko...manžel ma druhýkrát v živote udrel aj to len za to že vedel že som pila....ja som štyri roky úspešne abstinovala žiaden alkohol...lenže keď umrela svokra a zrazu celá domácnosť zo svokrom prvotriednym alkoholikom a malým bolo zrazu toho na mňa veľa a vypila som si...neopila som sa iba som si proste dala....lenže tí obyvatelia domu čo sa týka nášho dvora keďže bývame v dome narozpravali sociálke úplne hlúposti či už to že ja slopem každý deň alebo to že malý chodí špinavý, zanedbaný a podvyziveny čo vôbec nieje pravda keďže malý je úplne zdravý...neviem či vám to stojí ako vysvetlenie ale je to tak

annm81
21. aug 2023

@lucka1208 Prvy krok, aby sa dieťa k vám mohlo vrátiť je priznať si, že v rodine máte veľmi vážne problémy. Bez toho nebudete vedieť pracovať na ich napravení. U nás sa dieťa rozhodne neodoberá len na základe toho, čo povedia susedia.

soldi
21. aug 2023

@lucka1208 ked ides na liecenie, tak dieta odobrali, lebo sa onho predpokladam nema v tej dobe kto postarat. mam znamu, ktora bola na tom podobne. isla na 3 mesiace na liecenie. najprv socialka oslovila vsetkych pribuznych, ci su schopni sa postarat o deti (mala 3), a ked nikoho nenasli, tak sli deti na 3 mesiace do ustavu. po absolvovani liecenia a splneni podmienok socialky (neviem presne ake boli), tak jej deti vratili

lucka1208
autor
21. aug 2023

@soldi lenže ja mám manžela a jemu na sociálke povedali ,že je veľká šanca že mu ho dajú nakoľko to liečenie nieje časovo obmedzené

adiranka
21. aug 2023

treba si rozhodne pozistovat, co vsetko treba splnit a proste chodit co ajcastejsie na tu socialku, aby pani vedela, ze sa vsetko dalo do normalu a pre dieta mate vytvorene fakt vhodne podmienky

soldi
21. aug 2023

@lucka1208 a kam ides na liecenie, ze to nie je casovo obmedzene? co viem, tak ustavna liecba, kde Ta hospitalizuju je 10-12 tyzdnov. pokial vsak ides na psychiatriu do nemocnice, tak tam to veru casovo obmedzene nie je.
ci ides na ambulantne liecenie?

Strana
z2