Mali ste pocit, že sa vám nechce žiť?
@vanilkovazmrzka ako ste sa s tým popasovali? Nemám partnera ktorého by som mohla objať, pri ktorom by som vedela áno je tu niekto kto ma podrží v živote. Cítim sa strašne sama. Veľa faktorov ma na mňa vplyv a ja neviem naozaj..
Ja mám, ale mám to ako diagnózu, mix depresie úzkosti, a práve tá depresia vo mne vyvoláva takéto pocity, mne už ale zaberú len lieky
Nijako, nie som ten typ co by si siahol na zivot /neviem ci to dobre ci zle/ tak si len kazde rano poviem ze musim proste dalsi den existovat. Moznoze to dalsi den bude lepsie. Aj bude, len este neviem kedy. Ale nie som v tomto najlepsi adept na rozdavanie rad, mozno ti pomoze aspon online kontaktovat nejakeho terapeuta, to bude najlepsie riesenie. Skus cez Hedepy.
@nelly234 keď ste mali takéto stavy tak ste šli hneď k psychiatrovi?
Nie, zo začiatku som to nemávala také zlé, prvý krát som išla ku psychologičke s tými úzkosťami, a potom sa mi to celé nijako zhoršilo , ku psychiatričke som išla až keď som začala s vážnejším sebapoškodzovaním
@nelly234 a teraz beriete lieky a popri tom chodíte aj na terapie?
Malokto nemal. Len, prosim, pomysli na nevyliecitelne chorych, tych co trpia chronickou bolestou, tazko zdravotne postihnutych, tych ktorym zomrel niekto najblizsi a drviva vacsina z nich zije, mnohi aktivne a dokonca rozdavaju silu zit ostatnym. Posielam 🫂💙🍀🌻 Skus hladat vasnivu zalubu 🚴🐕🦺💃🏊🏍️🏕️🗽🚐 a mozno stretnes spriaznenu dusu 🧑🤝🧑.
Na terapie skôr zriedka, len pri nejakom väčšom zhoršení, ja mám hlavne fyzický problém, takže mi treba vyriešiť prioritne ten
Človek keď mentálne dospeje, tak nemá prečo rozmýšľať, či sa mu nechce žiť. Kvôli tomu som sa nenarodil.
@sevrin myslela som si že som dost silná osobnosť ale vplyvom okolností si uvedomujem ze nie som. 🙂
A neviem či ma baví život ktorý žijem. Kiežby sa mi vrátilo aspoň kúsok optimizmu do života ktorý som mala.
Čo ťa frajer nechal?
@sevrin nie. Partnera nemám vyse 2 rokov.
ano mavala som tieto stavy.
AUTORKA ono to príde, treba len skúšať a časom sa to poddá.
Iba v stavé keď je bezvýchodisková situácia. Teda nie tak že sa nudím tak vymyslím že sa mi nechce žiť, ale keď sú všelijake choroby, trápení sa, nevyliečitelné choroby, chudoba. Vtedy by každý radšej nežil. Takže ja nemám chuť žiť len z objektívnych príčin. Pokial som zdravý a mám peniaze tak ma život baví.
Teraz nie, ale uvidime v septembri. 🙂
(preco sa usmievam, ved to je vazna vec)
Nie nikdy vždy je každý den chvíľa prečo sa mi chce žiť nikdy som nemala depresie vždy som nabrala silu s išla ďalej
Áno mala a nie raz ale v určitý bod môjho života (aj keď v Tom čase som mala "frajera "bola som mladá mala som asi 14/15Ked ma to napadlo úplne prvý raz )mi do neho vstúpi ty správny ľudia ktorý má podržali bez toho aby mi ublížili ešte viac lebo môj "ako že frajer to len z horšoval "správny ľudia a nie že má len podržali ale mi veľmi pomohli vo všetko ukázali mi "smer"akým mám ísť a stali stoja primne dodnes a ja zas budem stáť pri nich sními som zvládla veľa aj veci čo mi prišli ako nezvládnuteľné v ďakanim som to zvládla a teraz im za všetko ďakujem zato že som zvládla dorobiť strednú zato že mám krásnu vytúženú dcérka a úžasného manžela ale stále sú primne a budú primne a vždy viem že sa môžem na ich obráti a potiahnu má aby som sa dostala do svoj " cieľu alebo mi ukážu cestu kade ísť a stále zostanú v mojom živote v prvej 5topke ľudí na ktorých mi záleží nesú to premna len kolegovia ani ako kamaráti premna boli sú a budú navždy ako moja rodina

Ano