icon

Mali ste svadbu bez zásnub?

shmoulinka1
11. jan 2015

Priznam sa, ze mi je stale luto, ze ma partner nepoziadal o ruku... mozno ani ten prsten by mi nebol treba, len to gesto, ze mi povie, ze si ma chce vziat a byt so mnou, ved to poznate.
Po styroch rokoch vztahu sa nam narodilo babatko, zacali sme hovorit o svadbe, ze bude az ked syncek bude vediet chodit, ale zasnuby nikde... hoci som o tom vtipkovala, no bolo mi to uz hlupe sa dozadovat. Co sa tykalo svadby, tak som ju mala vysnivanu netradicne, na plazi len my a na to mi vtedy partner povedal, ze ked si to zorganizujem, tak kludne. No a tak sa aj stalo, zorganizovala som svadbu na Seychellach sama, bez agentury, takmer po 6 rokoch vztahu, tesila som sa, ale ako sa blizil datum odletu, poziadanie o ruku nikde. Bola som tam z toho smutna, hoci samotna svadba bola vesely zazitok. No neviem, ci som to nepokaslala, niekedy mam pocit, ze som ho do toho akoby dotlacila... Ale myslim, ze ak by som to nezorganizovala, tak partner by sa do svadby nehrnul, hoci i jeho sestra nas uz do toho pohanala.
Mate niektora tiez taky pripad ci pocity? Ci len prehanam? ved asi keby si ma nechcel vziat, tak mi to aj povie a nikam nepoleti, nie? emoticon

Strana
z2
tinka323
11. jan 2015

No je to tak ako pisu ostatne.
pre niekoho podstatne, pre niekoho menej.a s prstenmi to iste.
v jednej knihe 5 jazykov lasky sa pise ze darovanie darcekov, alebo ich prijimanie je jeden z jazykov lasky ako k tebe hovori partner.su zeny pre ktore darceky neznaju tolko ako slovne uiatenia lasky. Ale ak je tvoj jazyk ze rada dostavas darceky, je nutne to povedat partnerovi, investuje do svojej zeny, ktoru tym emocionalne naplna.taky muz by nemal hladiet na peniaze, ale kazdy tyzden sup nejaku drobnost milovanej.ta mu to stonasobne vrati.
moj muz mal neskutocnu radost z kupy prstenov, a este nevsednejsie mi ich daval.raz sme sli na welnes a on vytiahol z vodu skatulku , skoro nam tam vypadol.to isye so zasnubnym.nasla som si ho na stole medzi papierovymi srdieckami s ,, milujem ta.
a bolo to mile, len moj jazyk lasky su slova uistenia, nie som zatazena na sperky.ovela viac ma napna ked ma partner uistuje slovne.
tre hladat svoj a partnerov jazyk a laska sa naplna, dolieva sa nadrz.

dollynkaa
11. jan 2015

@shmoulinka1 myslim si ze to je v pohode. Ani moj priatel si nepotrpi na take cize by to dopadlo ako u teba. Samozrejme keby nechcel neodleti. Bud kludnaa a neries ved ste uz aj tak svoji

masinka
11. jan 2015

@shmoulinka1 tak u nas to bolo take podobne - boli sme uz cca 5 rokov spolu, aj sme uz spolu byvali, ked drahy na svadbe jeho sestry skonstatoval, ze hadam by sme sa mohli aj my vziat. A ze si mam teda zorganizovat svadbu ak chcem.... Ziadne klaknutie na kolienko ani podobne ceremonie. Tak som ho teda zobrala k zlatnikovi kde som si vybrala prsten, oznamili sme rodine ze v lete sa berieme...s organizovanim svadby mi pomahal - ja som povodne chcela v uzkom rodinnom kruhu alebo este lepsie na Seychellach (este mam kdesi odlozeny prospekt 😀), ale nakoniec z toho bola svadba so 110 hostami....
teraz v lete budeme mat 10 vyrocie 😀

sabina1975
11. jan 2015

@shmoulinka1 prepac ale asi pozeras vela romantickych filmov ja som mala svadbu bez zasnub mm mi navliekol prsten tyzden pred svadbou rovno v obchode a bolo obrucky v kostole pri obrade a sme spolu uz 23 rokov

slavka1307
11. jan 2015

áno

halko
11. jan 2015

Ano

stellamaris
11. jan 2015

@shmoulinka1 ja som mala obidve svadby bez zasnub 😉 dokonca aj bez svokrovcov,vzdy sme im iba oznamili,ze sa vezmeme a hotovo.Prvy muz ma ziadal o ruku smskou a druhy mi oznamil,ze by sa rad ozenil,ked mame spolocne dieta a este chcem druhe 🙂

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@sabina1975 no neviem, ale to navlieknutie prstena povazujem za zasnuby, mne nikto ani prsten nenavliekol ani mi nenavrhol, aby sme sa zobrali, o tom hovorim

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@stellamaris to sme sa nepochopili, ved ta smska su pre mna zasnuby aj to, ze ten druhy ti oznamil, ze by sa rad ozenil.. mne moj nepovedal vobec nic, len odvrkol na moje naliehanie po otehotneni, ze ked si to zorganizujem, tak dobre

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@masinka no vidis, uz to ze to skonstatoval on z vlastnej iniciativy je super, ja len hovorim, ze ten moj nic take sam od seba nenavrhol, musela som ho na to naviest ja, inak by sa neozenil doteraz

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@shmoulinka1 no neviem, nejak sa nepochopil moj prispevok, asi som nemala napisat "zasnuby", ale navrhnutie svadby alebo poziadanie o ruku. Nemam na mysli ziadne staromodne alebo nejake verejne ceremonie, ani dokonca prsten mi nie je treba, islo mi len o to, aby z muzovej iniciativy prisiel navrh, ze sa zoberieme, ked uz som tehotna. Mozno jedna ruza a jedna veta v sukromi.
Lebo to bolo tak, ze som to iniciovala aj zorganizovala sama, akoby k tomu bol dotlaceny.
Viacere ste mi pisali, ze zasnuby ste ziadne nemali, ale muz vam to navrhol alebo tak.. to uz povazujem za poziadanie o ruku.

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@tinka323 mne vobec nejde o sperky, ja som mu narovinu povedala, ze snubny prsten mi ani netreba, len by som sa potesila, ak by ma poziadal o ruku...

sense
11. jan 2015

typicke zasnuby som nemala ani ja ale zeby mi to vadilo sa povedat neda, presten som dostala uz davno so slovami ze chce so mnou stravit cely zivot ale otazka na sobas neprisla a tri roky neskor ked som odisla na par dni na dovolnku na slovensko kedze on musel pracovat, tak sa ma po skype spytal ci sa stanem jeho zenou a svadba bola o dva mesiace...

stellamaris
11. jan 2015

@shmoulinka1 ja som myslela,ze myslis klasicke zasnuby.....poziadanie o ruku a oficialna oslava 😉 lebo takto som to nemala,ani kvietok,ani zasnubny prsten...............

mircalla
11. jan 2015

@shmoulinka1 Ja by som take veci nechala na chlapovi, v tomto som asi za klasiku.....ked poziadanie o ruku to nie je jeho iniciativa, tak radsej nic...pre mna svadba osobne nejako nikdy dolezita nebola, ale i keby som, urcite by som to neriesila ako ty

mircalla
11. jan 2015

@shmoulinka1 A dufam, ze sa neurazis, pisem ti svoj nazor

sabina1975
11. jan 2015

@shmoulinka1 no mi sme na vyber velmi nemali bola som v piatom mesiaci takze svadba bola trochu zrychlena ale ja na take ceremonie nie som takze ja som sa ani vydavat nechcela (nemala som 18 tak sme museli mat aj sud) ale mm povedal ze svadba bude este pred narodenim a hotovo

lenbea
12. jan 2015

@shmoulinka1 su na tom ludia ovela horšie. už je to tak, tak na to nemysli, teraz ta už o ruku asi žiadať nebude. chlapi su divni. ani môj vôbec neorganizoval svadbu. ešte že si bol oblek kupiť (s mamičkou samozrejme, aj topanky...)

romana19
12. jan 2015

@shmoulinka1 Môžeš byť šťastná, že si našla výnimočného Partnera a dokonca ste sa dopracovali k svadbe, skôr než ste nestihli splodiť spolu aspoň tri deti v čisto partnerskom vzťahu a potom po päťnástich rokoch partnerského spolunažívania neprišli na tom, že je lepšie chodenie ukončiť, pretože pri manželstve sa už ťažšie rozchádza. 🙂

sharmana
12. jan 2015

@shmoulinka1 nemôžeš porovnávať myslenie žien a myslenie mužov. Môj muž ma v podstate najskôr tiež nepožiadal o ruku, zásnuby sme vôbec nemali. Proste sme začali riešiť kúpu spoločného bytu, lebo sme chceli mať už niečo svoje a vtedy povedal, že on ale chce, aby sme už boli teda svoji, ked to budeme kupovať. Tak som začala vyberať dátum svadby a všetko okolo. Až kdesi čosi, ked sme niečo úplne iné oslavovali, tak som spomenula mimochodom, že ma vlastne nepožiadal o ruku 😀 Ale ja som len srandovala. Tak si vtedy "veselý" po oslave klakol a požiadal. Ale ja to vôbec akože nerátam za nejaké požiadanie o ruku. Viem že svadbu chcel, aj ked to neurobil romanticky, ako niektoré žienky vidia v seriáloch a potom to očakávajú aj v reálnom živote. Ale podla mna je len velmi málo chlapov, ktorí sa snažia takéto "romantikuš" záležitosti praktikovať. Takže ak cítiš, že sa máte radi, klape vám to, ver mi, že možno budete mať omnoho šťastnejšie manželstvo ako párik, kde chlapík premyslel do detailov brutál romantické požiadanie o ruku. Takí chlapi môžu byť totižto aj citovo nevyrovnaní a ako ohromne preciťovali nutkanie na takéto citové výlevy, tak rýchlo môžu v manželstve ochladnúť.
Ja som rada, za svojho mm, ktorý dáva city najavo naozaj v tých podstatných chvílach.

timea7
12. jan 2015

@shmoulinka1 vieš, možno som zo starej školy, ale ja by som nemala dieťa s mužom, ktorému nestojím za to, aby náš vzťah spečatil manželstvom. Určite by som ja nezačala chystať svadbu, keby sa ma oficiálne nespýtal, či si ho beriem. Ale to som ja. Ty si to už zariadila inak, tak sa teda na to vykašli, ja mám trochu z tvojich slov dojem, že on svadbu až tak nechcel, možno vôbec, dôležité je, že chce byť s tebou, so synom, ako sa k tebe, k vám chová a ako sa bude o desať, dvadsať rokov, takže už sa zbytočne tým zaoberáš. Teš sa z vášho vzťahu, buduj ho, teš sa zo zdravého dieťaťa a toto už nerieš.

mariahpd
12. jan 2015

@shmoulinka1 je zvlastne, ze sama si clovek, ktory sa vobec nevie socializovat, nebola si na stuzkovej ci promocii, co pre mna je nepochopitelne, lebo je to len raz za zivot a s ludmi, ktori sa uz nikdy v takejto situacii nestretnu, su to neopakovatelne momenty, ty vyzadujes od druhych, aby tento tvoj postoj respektovali, zatial co manzelove postoje odmietas akceptovat a si z nich sklamana, on jednoducho romanticke ziadosti o ruku asi neuznava, preto to nespravil. Nebyt tvojej aktivity, tak si ta asi ani nezoberie, asi to nepovazuje za dolezite. Preco si sklamana, ked sama sa spravas tak "nestandardne", odtazito od ludi alebo ako by som to nazvala. Ja ako rodic by som bola sklamana, keby som mala dceru ako ty, stuzkova mojej dcerusky bola uzasna, urcite by som si tiiez nezobrala niekoho ako ty za manzela, takze bud rada, ze ta manzel akceptuje taku, aka si a ty akceptuj zase jeho "inakost", nemate si co vycitat a skor by som povedala, ze ste sa nasli taki "rovnaki". A to je dobre, nie? Tak sa nad tym zamysli a neries.

nasta55
12. jan 2015

@mariahpd nehodnot ju, ani ja som nebola na stuzkovej a nepokakamsa z toho, zasnuby su romanticke a pekne a co skoro kazda zena to chce prezit 🙂

mariahpd
12. jan 2015

@nasta55 a ty ma nenapominaj a neber mi pravo na nazor, ktory som adresovala zakladatelke temy, nie tebe, o tebe neviem nic( nezalozila si temu)

shmoulinka1
autor
13. jan 2015

@mariahpd no tak v prvom rade, nemyslim si, ze na zaklade tohto mozes vyvodit, ze sa neviem socializovat a som nestandardna.
Na stuzkovej som nebola, lebo som hlasovala za vylet do Pariza. Na promociach som bola troch, ale pocas vlastnej som bola v Australii.

radacak
18. apr 2024

@shmoulinka1 my sme ,, zásnuby,,nemali .Kúpili sme prsteň spoločne ale také to ,,vezmeš si ma,,alebo niečo také nepadlo ...čiže oficiálne sme zasnúbený ani neboli..alebo boli?😂😂😂brali sme sa po 7 rokoch s 5 ročnou dcérou

kikusenka1
18. apr 2024

Zaujímavé je ze ja som nebola nikdy vydajachtiva a každý jeden chlap ma vždy chcel dotiahnuť pred oltar😂

lucia245
18. apr 2024

@shmoulinka1 aj mňa by to mrzelo, chapem ta

Strana
z2