icon

Mám 14 rokov a moja mama mi ubližuje

karel1200
3. júl 2025

Ahojte,
mám 14 rokov a bývam s mamou. Posledné roky to mám fakt ťažké. Mama na mňa často kričí, nadáva mi a vyhráža sa, že ak nebudem počúvať, dá ma do polepšovne. Hovorí mi veci ako „si zmrd drzý“ a podobné urážky, ktoré ma dosť ničia.

Navyše ma furt do všetkého núti – čo mám robiť, kam mám ísť, s kým sa môžem alebo nemôžem baviť... a hlavne ma stále núti zoznamovať sa s jej novými priateľmi, aj keď ja na to nemám chuť a necítim sa pri tom dobre. Každý chvíľu bývame niekde inde, často sa sťahujeme, musel som viackrát zmeniť školu a nemám skoro žiadnych kamarátov. Pripadám si ako nejaký kufor, čo len prenáša z miesta na miesto.

Nechcem ísť do „deckeho“ alebo polepšovne, bojím sa toho. A pritom nie som žiadny feťák, bitkár ani kriminálnik. Len niekedy odvrknem, keď som pod tlakom. Kto by v takej situácii nebol nervózny?

Má mama vôbec právo ma niekam poslať len kvôli tomu, že nie som ideálny syn podľa jej predstáv? Prosím o normálne názory, bez hejtu. Fakt už neviem, čo mám robiť

Strana
z2
foxinkofoxovy
3. júl 2025

Ak ti to pomôže, mne rodičia kedysi tiež veľakrát povedali, že skončím v polepšovni. Zo zúfalstva, keď som neposlúchal. Teraz mám 38 a všetko je OK, som law abiding citizen. 🙂

adaam
3. júl 2025

do DD alebo do "polepšovňe" sa umiestňuje na základe príkazu súdu, určite nie preto, že to tvoja mama chce. Je mi ľúto, čo prežívaš. nemáš niekoho dospelého, s kým by si sa mohol porozprávať? skús si vygoogliť nejakú detskú linku dôvery, alebo IP.

patka06
3. júl 2025

Kde je otec, nemôžeš žiť u neho?

karel1200
autor
3. júl 2025
@adaam

do DD alebo do "polepšovňe" sa umiestňuje na základe príkazu súdu, určite nie preto, že to tvoja mama chce. Je mi ľúto, čo prežívaš. nemáš niekoho dospelého, s kým by si sa mohol porozprávať? skús si vygoogliť nejakú detskú linku dôvery, alebo IP.

@adaam Môj otec je ešte horší, on fetuje pije a atd...

karel1200
autor
3. júl 2025
@patka06

Kde je otec, nemôžeš žiť u neho?

@patka06 Môj otec je ešte horší, on fetuje pije a atd...

ajka19
3. júl 2025

tak sa vyrozprávaj tu, aspoň takto Ti "pomôžeme" ....a držím palce, aj keď to máš určite veľmi ťažké, ....

karel1200
autor
3. júl 2025
@ajka19

tak sa vyrozprávaj tu, aspoň takto Ti "pomôžeme" ....a držím palce, aj keď to máš určite veľmi ťažké, ....

@ajka19 Ja už len fakt neviem čo mám robiť, posledné roky myslím iba na to kedy sa to skočí a ako to skončím..

pentium3_net
3. júl 2025

@karel1200 Máš to veľmi ťažké, pokiaľ neprichádza do úvahy linka detskej pomoci alebo sociálka, potrebuješ sa čo najlepšie pripraviť na to, aby si vedel neskôr samostatne fungovať v spoločnosti.

Od 16 rokov môžeš brigádovať, dovtedy sa pokús naučiť zručnosti, ktoré ti to umožnia a ktoré sú oceňované. V dnešnej dobe je tých povolaní veľa, od počítačov po stolárstvo a iné práce, keď sa ti podarí získať takú zručnosť, budeš sa môcť skôr odsťahovať od mamy do lepšieho prostredia, prajem veľa šťastia.

bibina32
3. júl 2025

@karel1200 Zavolaj na linku detskej istoty. Určite sa s tebou porozprávajú a poradia ti. Tvoja mama má asi nejaké problémy keď sa k tebe takto správa. Starých rodičov alebo tety nemáš, že by mame si dohovorili. Na strednú školu, chceš ísť kam? Možno by bolo dobré ísť niekam na internát, ak ti mama dovolí. Je mi to ľúto, že sa mama k tebe takto správa.

anouschka5
3. júl 2025

Čím skôr odídeš z toxického prostredia, tým lepšie pre teba ( internát po ZŠ ) - zájdi za školskou psychologičkou,

kitycat
3. júl 2025

Mozno je to aj trochu skresleny pohlad teenagera na situaciu.
Mama ti moze nakazat s kym sa mozes alebo nemozes bavit - napr. s delikventmi nie
Nakazat ti moze aj co mas robit - napr. upratat, ucit sa, ist do obchodu.. zalwzi na tone akym to hovori
Ked odvravas na vsetko si zmrd...takto by mama nemala dietatu hovorit
Nenuti ta spoznavat frajerov, proste si ich vodi bez ohladu na to ci tam si alebo nie si

Co stari rodicia? Rodicia otca? Ku nim nemozes ist a mama a otec by platili vyzivne? Mozno ta socialka, ak o teba nie je riadne postarane a detsky domov boli aj lepsie ako toto.

Ci co by si chcel? Zit v tomto bez vyhrazok polepsovne?

bielasovicka
3. júl 2025

@karel1200 prepáč, ale ty si mal 10 rokov keď si sa sem zaregistroval? To načo?

s1s4
3. júl 2025

mne tiez vravela ze pojdem do diagnostaku a nakoniec som tam aj isla, ak tam nechces ist sekaj dobrotu - niesi vo veku kedy mas 100% vyvinutu schopnost rozlisovat co je pre teba dobre a co nie, ak to doma nie je v pohode tak chod na socialku a urcite - ZAJDI ZA PSYCHOLOGOM
tymto nechcem urazat, rozumiem cim si prechadzas

sisska96
3. júl 2025

Vydrž pár rokov. chod pracovať a odideš z domu. Ale v puberte sú decká citlivejšie, tak možno o pár rokov nebudeš to vidieť tak tragicky

el74
3. júl 2025

Tvoja mama mozno tiez pochadza z prostredia, rodiny, kde videla len taketo spravanie. Je super, ze si sem napisal, ze chces viac, chces veci menit. Keby si mozno napisal z akeho si mesta...vedeli by sme ta nasmerovat k kniekomu, psychologovi, ktoremu by si sa mohol vykecat, oni su su viazani mlcanlivostou. Urcite by ti dobre padlo, podelit sa o tvoj problem a aj by ti poradil...pomohol...ako tieto veci zvladnut. Mas nejake sny? Tie snivaj...pomozu ti, ked ti bude zle...a sme tu pre teba, pozri kolko nas tu je, hocikedy sem napis...

abbey1
3. júl 2025

@karel1200 Pozri, písomný prejav máš priam perfektný na 14 ročného chalana. O rok sme stredná škola s internátom, potom brigáda, smer psychológ, sociálny odbor. Googliť vieš, prezentovať sa tiež vieš. Tak to využi správnym smerom a nie zbytočne na Mk.

sisska96
3. júl 2025
@abbey1

@karel1200 Pozri, písomný prejav máš priam perfektný na 14 ročného chalana. O rok sme stredná škola s internátom, potom brigáda, smer psychológ, sociálny odbor. Googliť vieš, prezentovať sa tiež vieš. Tak to využi správnym smerom a nie zbytočne na Mk.

@abbey1 no a čo keď jeho mama nezaplatí internát a bude odkázaný bývať u nej ????

abbey1
3. júl 2025
@sisska96

@abbey1 no a čo keď jeho mama nezaplatí internát a bude odkázaný bývať u nej ????

@sisska96 Tak sa príde poradiť na Mk, ked sa bude cez prázdniny nudiť. 🙂

kiki68
3. júl 2025

Mama je psychicky ok? Z coho vyplyva to stahovanie? No do polepsovne nikoho nevezmu len tak, lebo rodic nema co robit. Skor by som nechala presetrit tu mamu, ci je vobec normalna, ci nie je zavisla na liekoch a pod. Vacsina ludi, co sa stahuju takto sa boja systemu z nejakeho dovodu.

sisska96
3. júl 2025
@kiki68

Mama je psychicky ok? Z coho vyplyva to stahovanie? No do polepsovne nikoho nevezmu len tak, lebo rodic nema co robit. Skor by som nechala presetrit tu mamu, ci je vobec normalna, ci nie je zavisla na liekoch a pod. Vacsina ludi, co sa stahuju takto sa boja systemu z nejakeho dovodu.

@kiki68 Podľa mňa neni ok. Ale keď niekomu takto šibe, sa neprizná

sisska96
3. júl 2025
@abbey1

@sisska96 Tak sa príde poradiť na Mk, ked sa bude cez prázdniny nudiť. 🙂

@abbey1 tvoj komentár nemá zmysel

kiki68
3. júl 2025
@sisska96

@kiki68 Podľa mňa neni ok. Ale keď niekomu takto šibe, sa neprizná

@sisska96 mne je divne, ze sa stahuju a dieta meni skoly a prostredie. Toto bezne clovek nerobi, ved kolkokrat menis byvanie, ak teda nemas nejake financne problemy a pod…

abbey1
3. júl 2025
@sisska96

@abbey1 tvoj komentár nemá zmysel

@sisska96 Pokiaľ si nespoznala iróniu, tak ti zmysel nedáva. 🙂
Kľudne môžeš ďalej radiť zabávajúcemu sa trollovi.

jarka1980
3. júl 2025

Ak to je všetko skutočne tak ako píšeš, tak môžeš skúsiť nájsť pomoc i na tejto stránke: https://ipcko.sk/

rozculena
3. júl 2025

nejako ti neverím,nepíšeš ako 14ročný a ako tu niekto spomenul,zaregistroval si sa tu ako 10 ročný??
taaak určiteeeee

dory11
3. júl 2025

@karel1200 ahoj ak chces na píš mi súkromnú môžeme pokecať myslím že ty to pomôže .nemôžem povedať že viem ako sa presne cítiš .ale zažila som niečo podobné tak že ťa chápem a čiastočne viem čo prezivas a ako sa ciastocne cítiš ale na každého to v plyva inak ale chápem ta .aby som ty od povedľa nemoze aj môže je to také kľudne napíš skúsim ty pomoc aspoň. Na diaľku

dory11
3. júl 2025
@adaam

@adaam by si sa čudovala ja bez súdu skončí dieťa v polepšovni brat skončil pre správanie v škole v polepšovni a sestra išla hneď pár mesiacov po ňom do polepšovne tiež a to nebola vôbec tak problémová len to matka tak na odkladála psychologické a preto tam obaja skončili oni obaja mali do psychologický papier plus matka zmanipulovali učiteľsku

domkakvet
3. júl 2025

@karel1200 spravanie tvojej mamy nie je idealne, ale aj ona to ma v zivote tazke a je to na nu prilis vela, preto si mozno neuvedomuje co prezivas, je to slobodna matka a tvoj otec je fetak, kto vie ci na teba vobec plati vyzivne, ak aj ano utiahnut sama zena domacnost je velmi psychicky aj fyzicky narocne, tak skus pochopit aj ty tvoju mamu.

karolinakr
4. júl 2025

@karel1200 čo chceš skončit a ako? nemožeš ist na strednu na intrak niekde? alebo študuj tak a brigaduj, odkladaj peniaze, aby si po škole hned mohol ist na podnajom, alebo do zahraničia
čim skoʻr sa postaviš na nohy, tym lepšie

taktotedanie
4. júl 2025

@karel1200 skus namiesto odvrknutia mamke povedat toto co si napisal tu
Ze sa necitis dobre , ze si pod tlakom, trapis sa a povedz co potrebujes
Ak tvoja mamka nie je “nafetovana hlupana” vypocuje ta a porozpravajte sa otvorene
Nenechaj si pokazit vztah s mamkou popracujte na tom obaja, bud ty ten co urobi prvy krok ked to nevie mamka
Mozno ma tiez problemy a tazoby na dusi ktorymi sa trapi

Strana
z2