Mám 16 rokov a podľa mojej maminy často periem
Ahojte, toto je úplne seriózna diskusia, chcem zistiť či len ja som divný alebo čo..
Moja mama sa rozčuľuje z toho, že periem moc často ( mam 16 rokov , chlapec ak na tom zalezi.. )
Predstavme si situáciu. Prídem v piatok z internátu s plnou taškou ( aspon pre mňa ) špinavých vecí. Tričká, rifle, obliečky atď. Mama sa rozčuľuje, že za celý týždeň išla práčka iba raz, a ja v piatok zapnem 1 ( niekedy možno 2 ale to sa stalo párkrát ) práčky plné mojich vecí.
Neviem ako vy, ale ja si nedám na seba tričko, ktoré som mal na sebe už 2 krát. Alebo že by som si týždenne nevymenil posteľné prádlo.
Pritom nejde ani o to, že by sme si to pranie "nemohli dovoliť" alebo niečo podobné, ale moja mama je z toho večne rozčúlena. Pritom som si začal aj vyprate veci vešať sám..
Je ta chyba vo mne?
@anonym_autor a chvalim ta,ze si cistotny
Nie, nie je chyba v tebe. Je chvalihodne, ze mas slusny hygienicky standard a potrpis si na ciste veci a este sa o svoje pradlo staras sam.
@anonym_autor si úplne v poriadku, super, že to urobíš sám, budúca žena ti bude vďačná tiež 😅. Ja periem aj každý deň, lebo sa tiež neobliekame 2x do toho istého, takže len si vypočuj mamu ale nerieš, ani jej neoponuj
Mama nech kupi objemovo vacsiu pracku, ked nechce prat tolko krat. Uz nie si babatko, aby tvoje veci z celeho tyzdna vosli do jednej pracky...
Syn ma 15, mame 10 kilovu pracku a perie 3 (biele, tmave, postelne pradlo) raz v tyzdni...
Mama nech kupi objemovo vacsiu pracku, ked nechce prat tolko krat. Uz nie si babatko, aby tvoje veci z celeho tyzdna vosli do jednej pracky...
@anjelicek26 aj keby vosli, tak hadam nebude chalan prat rifle s oblieckami
@anonym_autor je to úplne v poriadku a pokračuj lebo hygiena je základ. Proste rodičia niekedy no...aby si si nemyslel že si sám , tak mne tatino nadavaval že moc vody míňam a či sa musím umývať každý deň s takým množstvom vody. Fakt som sa neumyvala dlho ale dlhé vlasy šampón maska kondicionér.... No. Predychaj sa a proste si tu práčku zapni. Rodičia si občas v nejakých veciach divní ale ľúbime ich žejo.
@anjelicek26 aj keby vosli, tak hadam nebude chalan prat rifle s oblieckami
@viestta to je pravda ... Posteľné prádlo na 60 a bez rifiel
@anonym_autor je to úplne v poriadku a pokračuj lebo hygiena je základ. Proste rodičia niekedy no...aby si si nemyslel že si sám , tak mne tatino nadavaval že moc vody míňam a či sa musím umývať každý deň s takým množstvom vody. Fakt som sa neumyvala dlho ale dlhé vlasy šampón maska kondicionér.... No. Predychaj sa a proste si tu práčku zapni. Rodičia si občas v nejakých veciach divní ale ľúbime ich žejo.
@anonym_214b86 no hej pravda ale minule ma skoro roztrhalo ked mi mama povedala či som sa posral keď furt periem..
@anonym_autor Ja byť tvojou mamou, ešte ťa pochválim, že si vo veku 16 rokov perieš sám.
@anonym_autor Ja byť tvojou mamou, ešte ťa pochválim, že si vo veku 16 rokov perieš sám.
@ha_ha moji si peru uz zo dva roky sami a to aj najmladsia. Ale ano je to fajn, ja pomaham zo skladanim (spolu) ale inak tip top zvladaju.. Jeho mamu nechapem, ale ako pise kocka vyssie, rodicov nezmenime... nie, ze by bola rada, ze chalan nezije v spine...
Ja niekedy periem dva dni vkuse 😂 si úplne ok.
@ha_ha moji si peru uz zo dva roky sami a to aj najmladsia. Ale ano je to fajn, ja pomaham zo skladanim (spolu) ale inak tip top zvladaju.. Jeho mamu nechapem, ale ako pise kocka vyssie, rodicov nezmenime... nie, ze by bola rada, ze chalan nezije v spine...
@anjelicek26 ja svoju mamu ľúbim ale nejako nevie rozdýchať keď napríklad vyperiem uterák po dvoch použitiach ( mám problém s akné)
Tak asi si cistotnejsi.. ale však to je len dobre. ;D
@anjelicek26 ja svoju mamu ľúbim ale nejako nevie rozdýchať keď napríklad vyperiem uterák po dvoch použitiach ( mám problém s akné)
@anonym_autor alebo ani nie až tak proste ale vzdy sa ma opýta prečo zas ide ten uterák do práčky..
Pozri zvysku sveta sa zdas normalny a buduca partnerka bude velmi rada, takze tak. Nejako tie jej hlasky prekusni, inak sa neda.
Mňa ešte napadlo precvičiť si mat/fyz a vypočítať, koľko reálne stojí 1 pranie (voda+ elektrina). Možno mama zhodnotí, že ide o takú sumu, pre ktorú je zbytočné hádať sa.
Mňa ešte napadlo precvičiť si mat/fyz a vypočítať, koľko reálne stojí 1 pranie (voda+ elektrina). Možno mama zhodnotí, že ide o takú sumu, pre ktorú je zbytočné hádať sa.
@bolarazjedna ono jej nejde podľa mňa vôbec o to kolko to stoji
@anonym_autor alebo ani nie až tak proste ale vzdy sa ma opýta prečo zas ide ten uterák do práčky..
@anonym_autor A nemôžeš prať tak, aby ťa pri tom nesledovala, keď je taká? Počkaj si, kým odíde z domu a oper si vtedy.
u nas idu tricka do prania po 1 obleceni, co by vravela? 😀 ja periem v sobotu 1 pracku blede, 2 pracky tmave a este manzelove monterky....+ uteraky a navlecky
Podľa mňa je to super , cez leto , aj keď si meníš 2-3 tričká denne je to úplne v poriadku . Ja sa snažím doma šetriť na veľa veciach , ale na celkovej hygiene - pranie , umývanie atď neexistuje . My sme štyria , mám 2 baby + malého psa a periem skoro denne 2 práčky
@anonym_autor ja,.naopak, chválim 🙏 je to úžasné, máš môj obdiv, nech sa ti len a len darí 💙👏
1 práčka za týždeň na jednu osobu je úplne normálna. Niekto perie každý deň čo nechápem, tvoja mama asi rovnako nechápe teba. Ak sa dá per keď nie je doma.
Kup si na tvar take male uteraciky, tie nezaberu v pracke tolko miesta ako velke uteraky.. inak je to normalne podla mna, my sme 2 a periem tyzdenne raz svetle a raz tmave
@anonym_autor jedna, dve pracky za tyzden na jedneho je v poriadku. Akurat prat postelne pradlo kazdy tyzden sa mi zda casto.
Dúfam že aj moje deti budú v tom veku také cistotne a samostatne 👍
@anonym_autor jedna, dve pracky za tyzden na jedneho je v poriadku. Akurat prat postelne pradlo kazdy tyzden sa mi zda casto.
@domkakvet ono to je na internáte, každý týždeň hlavne keď je teplo
Nemáte aspoň jednu práčku aj na intraku? Že by si si pral tam
@domkakvet ja to beriem podla mojho syna,, teraz v puberte sa hodne v noci poti, takze urcite treba menit kazdy tyzden...

@anonym_autor podla mna je tvoje pranie uplne v poriadku. Ja si na seba tiez nedam 2x tu istu vec, jedine rifle. Keby tvoja mama byvala so mnou a videla kolko periem,tak ju na mieste porazi :D