icon

Mám 17 rokov a chcem ísť bývať k priateľovi

lajlaa555
23. okt 2022

Dobrý večer prespávam u priatela cez víkendy rodičia dovolili mám 17. No keď dôjdem ku mne aj s priateľom sú nejaký divný ako keby mali stále nervy na niečo a nerozprávajú sa sú ticho a na priatela ani nepozrel hlavne otec. Povedal že prespávať môžem ale keď tam priateľ nieje tak mi nadáva že sa snimi ani do rečí nedám a pritom sa normálne rozprávam. Že už chcem odísť preč od nich že už sa o nich nezaujímam to mi povedal cez týždeň. Každý víkend prespávam. Pred asi dvomi týždňami sa bavil môj priateľ s mojím otcom o bývaní mame dom už do ktorého by sme chceli ísť len tam chyba odpad vybaviť ale to je bokom. Hlavne otec povedal že už pôjdem bývať k priateľovi že sním som cez 2 roky a tak. A potkmhihori že sa ich chcem už zbaviť tak co tým myslí?

Strana
z2
estrella5
23. okt 2022

Po prečítaní ostatných vecí radím nájsť si poisťovňou zazmluvneného (aby si nemusela platiť) psychoterapeuta.. Kedže si sa do toho všetkého zahrabala asi až moc + nie sú dobré vzory ani v rodine, takže asi aj zlé vzorce správania... S jeho pomocou si pomôcť z psychickej stránky, pozrieť sa na všetko z iného uhla pohľadu... Nájsť si prácu, snažiť sa trochu odraziť, neskôr aj dokončiť školu... Dotyčného priateľa by som asi ani neriešila.. Treba sa teraz zamerať sama na seba lebo si riadne dokafreš život 😔

mariejenka
23. okt 2022

@lajlaa555 a mama tvoja pracuje? Otec ked ma starob.dochodok no kolko tak asi má? Plus mamin plat? Možno ratali s tým,ze ked budes pracovať prilepší sa finančná situácia doma aj tvojím platom. A to že víkendy ti dovolili prespať u frajera,je možno len taka "pomoc" neminies energie,stravu doma, neviem,len uvazujem.
Každopádne si tiež myslím,ze ste "jednoduchšie osoby" a to neurazam,neznevazujem. Rodicia by pre teba mali chcieť viac, nedovoliť frajera a skolu si dorobiť. Ale .... Skoda, veľká skoda pre teba,ze si neberies zaidnu radu tu kd zien, len si ides svoje.

lasoli
24. okt 2022

@lajlaa555 na taketo veci mas este cas,co chces byt v 30 presexevana na cely zivot??Uzivaj si zivot a neviz sa este na chlapov ked ma inak dom je este nejaky obstarozny ten tvoj priatel?

ivangeline
24. okt 2022

A preco to tu pises? Chod. Problem vidis v rodicoch....no tak sa ich narovinu spytaaj,kde je problem,i ked jednoduchsim ludom trva pokym dostanu sa k podstate veci a nehovoria omacky o pocasi,dojdes na to,co im vadi. ;)

karolinakr
24. okt 2022

Prišli ste o byt, priatel byva v maringotke - vy ste nejaky socialny pripad? Najprv si dokonci školu, potom chod na vysoku, najdi si dobru pracu, kup si byt a potom rozmyslaj nad tym, že idete s frajerom spolu byvat.Načo bez školy sa trepeš do maringotky, maturita je zaklad, dnes ju pytaju aj na najhorsie miesta.So slabo platenou brigadou ani uver nedostaneš.Vsetko sa zdražuje, na byt si nenasporiš.Chrapeš s frajerom, ked otehotnieš, už sa z tych problemov nedostaneš.Jednej baby syn tiež utiekol z domu, nemal maturiru, potom si ju dokončil, našiel zaujimavu pracu a dostal priležitost robit manažera v Južnej Amerike.Byva na 14 poschodi s vyhladom na ocean..Takže radsej takto ako do maringotky.Len to by ste s priatelom museli dopredu rozmýšĺať..👀..

nurielka
24. okt 2022

Prečo si nedokoncila školu? Našla si si frajera, tak školu už netreba..? Teraz čo, pôjdeš ku frajerovi, ďalšej maringotky, budeš mať 5 deti a nemusíš robiť.. dievča, a tvoje ciele a sny ostali kde? Tam vo vetre, keď ti povedal frajer ako ťa miluje? 😏 Vieš čo som ti už písala.. počkaj. Buduj svoj život, nevravím, že nie je ten pravý.
Ale ak ťa miluje počká. Ak ťa nepocka nie je to láska.
Myslíš, že si jediná, na ktorú frajer tlači aby už odisla od rodičov? Aj u mňa to tak bolo. Dokončila som školu, našla prácu a tak som odišla. No musíš rozmýšľať aj vlastnou hlavou, nie len jeho. On nie je mozog vás dvoch. Nie žiadny kráľ. Vy máte vzťah a na ten sú vždy dvaja. Nebuď zaslepená. Možno toto ti chcú rodičia povedať.. ale no ťažko s tebou. Jedným uchom dnu, druhým von. Je tak?

slavussik1
24. okt 2022

@lajlaa555 no keby si bola moje decko, tak by si videla... Ja som s mojim mužom už 16 rokov, zoznámili sme sa keď som mala 16 ale toto by ma ani vo sne nenapadlo. By nám rodičia dali. Bývať sme spolu začali až na výške, ktorú sme obaja dokončili, našli si robotu, kúpili byt až potom sa zobrali. A nie kktiny. Nezabudni ostať tehotná a nedokonči si školu.... Veď načo.... Preto sú proti tomu a ani sa im nečudujem.

karolinakr
24. okt 2022

Mne napriklad rodičia nedovolili prespavať nikde, ani som si frajerov nemohla vodit domov, dokonca ani po 18ke Tamten chalan, co som ho spominala sa sice v 17 odstahoval, a byval u frajerky, ale zarobil si kompletne na zariadenie bytu, dokoncil školu, vzal hypoteku a ked sa mu naskytla priležitost, išiel na iny kontinent Tak ja neviem čo ty v tej maringotke chces robit..ale tvoja vec..niekto rozum v 18ie ma a niekto nemá

evina57
24. okt 2022

@lajlaa555 ja som tiež odišla v 17tich,školu nemám. Pracovala som,platila podnájom. A mám sa dobre 🙂

2006_1211
20. okt 2023

@lajlaa555 ver tomu ze keby ste s priateľom spolu každý deň tak by vám to prestalo fungovať

Strana
z2