Mám 18 a chcem dieťa
Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.
@svetluska82 lebo chcem byť s vnukom a môj ex aj exsvokrovci si trošku oddýchnu. Dobre vieš že od samého začiatku to ťahali moji exaci. Nech je moja svokra aka chce,ale vtedy mala viac chochmesu sa s tým popasovať ako ja. Chcem aby si pár dní oddýchli tak je dcéra u mňa a aspoň varí,nakupuje,upratuje. S keďže chodim každý deň do práce tak sa musí sama starať. Ide to ťažko ale ide to.
@mima283 hej moze ostat sama aj starsia, samozrejme, to ze otehotnie v neskorsom veku jej nezaruci stalost partnerstva, to je jasne, lenze ked otehotnie v neskorsom veku, tak dovtedy stihne pracovat, zarabat si SAMA svoje peniaze,zabezpecit sa, dokoncit skolu, spoznat samu seba, vidiet, ci ten partner o ktorom si ako nast rocna mysli, ze to je jej princ, ci je naozaj tym princom 😀 spozna zivot a vela ineho a nie len predstavy o ruzovom, chutnom, buclatom babatku ako spinka v kocicku.
Tak, tak... Moj dedo hovoril : najprv chlievik, potom prasiatka 😄
@charlie1980 to je kraaaasna hlaska
@vejula tak nikto nehovori, ze mladi rodicia su nezodpovedni, alebo tak, ale aj tito tvoji znami museli mat podporu rodicov, inak si neviem predstavit akoby si v 21.rokoch zarobili na vlastne byvanie. Ja som svoju dceru milovala, mala som 20 ked sa narodila a druhu v 23 a teraz v 36, ovela viac si to vychutnvam a podla mna mlade dievca si mam zit svoj bezstarostny zivot skor ako 35rocna, ma hladat pokemonov, cestovat, ucit sa, skusat a potom ked uz ma vsetko za sebou, ma skusenosti VLASTNE peniaze, tak si zakladat rodinu, ale to je moj nazor a moja skusenost. Predsa len, ked uz raz mas deti, mas stale starosti a zodpovednost, aj ked maju 15, 20.rokov 😉 A je ine uzivat si v 18 dajme tomu dobrodruznu cestu do hor bez zavazkov ako v 35 s tym, ze deti su uz velke, ale predsa co ked ten moj tinedzer nieco doma vyvadza, lebo male deti male starosti, velke deti, velke starosti, mozem ti povedat, ze je to tak, kedze mam doma z oboch vzoriek 😉 A rovanko aj najvacsia lovestory sa moze skoncit tragicky a to ziena ostane doma bez prace, bez penazi akurat s detmi...a pozera na svet, ze bum a co teraz, do prace ma nechcu, kedze som nikdy nerobila, teda okrem deti nic, dalsia vec, ziaden zamestnavatel nie je nadseny z mladej rozvedenej matky s malymi detmi. Takze moj pohlad, urcite pockat aspon do25.
No a aby ste mali dokonalý obraz tak dcéra zmaturovala teraz v júni a keďže bola študentka a žila u môjho exa tak jej platím výživné. Ešte teraz v auguste a koniec.
No ja by som si Fakt rada precitala stare matky/svokry, ako sa asi citia, ked sa ich detom zruti svet a pridu na krk rodicom/svokram s detmi. Ci to beru ako povinnost, radost, poslanie. Nieco podobne, ako tu opisuje
@anatalia77 ....Pretoze mna by taka situacia veru nepotesila. Ale to Este neznamena, ze sa mi to nemoze stat aj pri synoch.
@anatalia77 ach jaj, je to tazke, ale tak hlavne, ze su vsetci zdravi...
@charlie1980 je to povinnosť voči tým malým vnúčatám. Tie sú malé a oni si toto nevybrali. Oni sa na svet nepýtali. Keď sa odosobnim od pocitov ktoré tam istý čas prevládali,tak je tam aj radosť z vnuka.
@charlie1980 mojej sestre sa to stalo. Dcera si zacala s romom, on si rad dal marisku, a sem tam ju aj prepleskal. Nebolo rady, ani po dobrom, ani po zlom. Cez letne prazdiny (este nemala skolu ukoncenu) utiekla za nim do UK. Samozrejme do 3 mesiacov bola v tom. Otlkal ju, skratim to, saga neskutocna, ale ked ona ho tak lubi..... Maly sa narodil a ked mal asi 7 mesiacov, konecne jej to doslo a odisla od neho, social services jej pomohli, ale kedze nepresla Habitual residence test, deportovali ju nazad na SK. Samozrejme, mama, oco starajte sa. Sestra povedala ze za ziadnych okolnosti ju ona teda domov neprijme, takze nasa mama vybavila krizove centrum, tam bola asi rok, ale samozrejme ju vylucili po case, ked fesak zase zacal za nou chodit. Bola to kovbojka proste. Potom uz nebolo inej cesty, musela ju sestra vziat k sebe, ved aj jeho rodina (inak slusni) ju nechcela vziat k nim. No pomaly sa to ukludnilo, aj ked viem, ze sestra nikdy nebude milujuca babka. Ona nie je matersky typ. Trpi ju tam, esteze jej muz je iny, on maleho zboznuje.
Dcéra išla na nákup a malý si ani nevšimol. Žiadne plače sa nekonajú. Veselo tu tancuje na spievankovo alebo fihu...
@obsadenemeno píšeš o mojej dcére????
@anatalia77 si robis prdel?
@maciatkolulu ty maš určitý pohlad na svet, vychadza z tvojich skusností z tvojho nastavenia ako takého. Treba pochopiť, že každý ma iné ciele. Podla teba si ma 20 ročný človek užívať život, chodiť po svete atd. Niektorý 20 ročný určite áno, ale su aj takí, ktorí vyslovene po tomto netužia a fakt po tej rodine tužia a nikdy neolutuju, že ju v tých rokoch mali. Toto je prudko individualne, preto by som sa neodvažovala paušalne tvrdiť, takto je to dobre takto nie.
Čo sa týka zabezpečenia. Tak idealna predstava je taká, že žena by mala byť schopná sa samostatne uživiť ak by partner zutekal, realita je taká, že mnoho žien nikdy takto sebestačných nebude, tým pádom by potom boli odsudené na život bez rodiny? bez detí? Tiež som otehotnela hned po vyške a nestihla som sa zamestnať. Podla teba som teda ešte namala mať deti, napriek tomu som šťastná, že sme sa s mužom rozhodli ako sme sa rozhodli. Život je velmi pestrý, predstavy ludí o šťastnom živote su velmi rôzne, so svojim názorom by si pred 50 rokmi nepochodila, dnes je tvoj názor prevažujuci v spoločnosti 🙂 Toto všetko sa vyvíja ludia maju rôzne motivacie svojho konania, každého ženie iná motívacia podla toho ktorá u neho prevláda. Sú prípady ako hovoríš a potom štatistiky, ktoré tvrdia, že s pribudajucim vekom prvorodičiek pribudaju problemy. Takže každé jedno rozhodnutie môže človek olutovať, aj to, ak ma dieťa človek v 20tke aj to ak čaká do 30tky. Na vec sa dá pozrieť z rôznych uhlov pohladu, tak každý nech sa rozhodne ako najlepšie vie.
@obsadenemeno nie,aj moja malá roma ,fetaka,nikdy nerobil poriadne,otlkal ju...a došlo jej to keď mal malý 11mesiacov. U nás to bol horor. Ja po nočnej a oni sa v kuchyni otlkali,vresk neskutočný. Ja som chodila do roboty dcéra na materskej a on nerobil. Normálne sa najedol,dal kávu,cigu ,vyplieskal mi dcéru a odišiel do mesta. Ale ona ho milovala!!!! Vyhodila som ich skončili v ubytovni pre soc.slabych. Tam sa to behom 2tyzdnov rozseklo definitívne. Ešte keď sa rozchádzali tak si robila vrásky kde on chudák bude,kde bude bývať za čo bude žiť.....
@anatalia77 no ty vole..... silna kava..... mojej neteri fesak je v base momentalne..... a listy si vypisuju, ako to bude zase uzasne, az ho pustia a ako sa nanho tesinkuju s malym...... ja ti neviem, co by som ja v takejto situacii robila. Pocitam ze ked ho pustia, ona zbali maleho a pobezi za nim. Sestra vravi, ze ak to spravi, cesta spat neexistuje.
@maciatkolulu ešte taka mala vsuvka. Napríklad závidím tej mojej 21 ročnej kamaratke, že otehotnela v prvom ročníku na vysokej, prerušila, nasledne ukončila školu, ktorá ako nasledne zistila by ju nikdy nebavila. Pri dieťati dozrela, poznala samu seba tak, ako sa na škole nespoznáš, a už presne vie akým smerom sa chce uberať, čo chce vyštudovať, čo ju bude naplnať.
Toto vidím na mnohých mladých ludoch, ktorí hned po strednej idu na výšku, len preto, že sa to tak robí, pričom o sebe nič nevedia. Škola im síce dala nejaké vedomosti, ale vôbec ich nenaučila spoznať samého seba, svoje vlohy svoje nadanie, smer, ktorý by človeka naplnal. Byyť vo všetkom dobrý, všetko sa naučiť tak aby si vedel, ale podporovať dieťa v tom aby hladalo čo ho naozaj baví, toto na školach chýba. A Často na to človek príde až po ukončení 5 ročnej výšky zameranej na oblasť, ktorá skutočne toho mladého človeka nenaplna. Vidím, že mladí ludia, ktorí nešli hned po strednej na vysoku najprv spoznali samých seba, to, čo skutočne v živote chcu robiť, si potom vyberu vysoku školu ovela vhodnejšie. A celkovo, cele študium ich ovela viac naplna - to som videla aj na svojich spolužiakoch na vysokej, ktorí nešli študovať hned po strednej, ta dravosť po vedomostiach bola uplne na inej urovni.
@anatalia77 tak toto je brutal... prajem ti pevne nervy a napriek vsetkemu radost z vnucika
@anatalia77 mas to tazke.,, ale napr co poznam matka ms dceru a 2 synov ( kazde doeta s inym) najstarsi syn stale v base a jej dcera? Fetacka a kur.. Na ulici, zlodejka ( robim v obchode a stale nam posielaju jej foto) a ta jej dcera ma 3 deti a stara sa o ne babka ta je inac alkacka a ma ich aj v opatere lebo mama tych deti stale uzeka z domu a deti ju nezaujimaju a to nema 20 rokov.,,
@mima4 ja som studovala v 24 rke syn mal pat a veru nic moc...Nedalo sa to tak vychutnat ako ked nemas deti...Bolo to dost stresujuce, nakolko studium bolo narocne a dieta doma ...po nociach ucenie cez den matkou...Neodporucala by som to nikomu veru.
@obsadenemeno no aj tento ju kontaktujte lebo chce vidieť malého. Má na to právo. Alimenty ho netrápia. Mám strach že dcéra časom zabudne na to zlé a dá mu sedemnastu šancu.
Ja som dcéru odpísala minulý rok keď sa rozhodla s ním odísť na ubytovňu. Dala prednosť tomu chu...pred rodinou čo ju podržala...
@anatalia77 Chapem....napriek tomu uz teraz viem, ze by to velmi nastrbilo nas vztah (matka-dcera, matka-syn) Ano, ked to tak citam, je nanajvys nezodpovedne ak by ste ju v tom nechali...Fakt neviem, ako by som sa zachovala, keby sa ma to bezprostredne tykalo. Urobila si resp.vsetci naokolo, Co ste mohli. Je mi luto, ze to tak dopadlo ☹
@svetluska82 nehovorím, že je to jednoduché ale väčšinou tí ludia aspon neštduju 5 rokov niečo, čomu sa vlastne nechcu venovať. 5 stratených zabitých rokov. A že ludí čo na toto prídu až po vysokej nieje malo!
prepána, kde sa ponáhľaššššš...všetko je zložité, ved si užívaj ešte voľno ,chod na výšku..a urob si školu, nejaké vzdelanie. dieťa príde po výške a časom...ked sa zoberiete, neznásilnuj to,prepána
@vejula ano nestuduju, lebo nemaju na vyber...Musia skolu dokoncit a potom rychlo hladat upltanenie lebo doma je dieta o ktore sa treba postarat. JA by som teraz studovala uplne nieco ine, aj ked ma moja praca bavi.
@priora predstava viacerých vnúčat a utekajúce dcéra -tak to ma máta z času na čas tiež.

@anatalia77 to preco tak pendluje?