Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci
dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.
@cickamon Neviem čo je na tom jeho príbehu pravdy ale na školskom intráku môžeš bývať aj keď pracuješ.Niekde áno niekde nie.A hodina sa môže začať aj neskôr.Poniektorí študenti to tak mali.Aj ja jeden rok.A áno môžu si piť kávičku 🙂 mám tiež takúto skúsenosť.
@cickamon áno je pravda to čo hovorim, spat nejdem/dakujem/ ja NIE SOM týrané decko, ano budem čakať kým pride polícia - maximálne im bude šumafuk že niaky 18 ročný pubertiak vypisuje na modrého koníka, a ako píše @daniell_ka tak áno na internáte môže bývať aj ten čo len robí/pokial sa nejedná o internát zriadený priamo školou/ lebo vedšina internátov je zriadená súkromným vlastníctvom, @bodkolienka81 nie neuvedomujú si to, a aj tak žiadna mama nebude, lebo ja babu nechcem...
Ako tak som si to tu precitala a ako fakt vela veci je proste divnych.
A uz len to, ze mlady chlapec si nasiel mamickovske forum aby sa takto vykecal.
Mozno je to ozaj nejaky nepriami vykrik do tmy o pomoc, neviem.
Navyse tieto poruchy ktore má mozu súvisieť aj s PAS a porobnymi poruchami. Mozno si všetko vymysla. Neviem preco by tak mlady clovek nabral odvahu a isiel na spermiogram. Pre chlapa to ozaj nie je az taka sranda. Moj muz bol cerveny ako repa ked sme vchadzali do CAR.
Taktiež aj tie posudky a vsetko.
A rodicia čo nejakym sposobom nutia dieta do vnucata. To je ozaj tazko uveritelne. Kazdy rodic si teraz potrpi na tom, aby dieta malo vzdelanie.
Neviem no.
Buď si niekto strasne robi srandu, avsak pise ozajj zanietene, priam dôveryhodne, aj strach ma teraz.
Sám pise, ze o ňom kamarati vravia ze je divny, tak možno ozaj potrebuje pomoc a ani sam o tom nevie
@daniell_ka ano raz za tyzden ale on pisal o tom ze cela skola kazdy den ... a tu sa nebavime o vysokoskolskych internatoch kde u nas tiez externistom izbu nedali ani nikomu mimo skoly u nas lebo boli preplnene ...ale stredoskolskom kde mavaju aj vecierky a kazde vynechanie hodiny ci chorobu hlasia rodicom...nie to este aby tam ubytovali dospelych pracujucich ludi a studenti tiez stredoskolsky sa nerata ze pracuju pocas vyucovacej doby takze koli tomu individualne studium nehrozi... to davaju pokial viem pri dlhodobej vaznej chorobe, u dievcat co maju deti a podobne
@ivca88 divný pre to že sa z nikým nebavým,nepijem,nefajcim,nefetujem, o mne tam skoro nikto nič nevie... aj moje meno sa dozvedel spolubyvajuci až ked ma oslovila vychoska... proste totálne divný... podla mladých... / a kričat do tmy sa neoplatí... / a o tejto stránke vie každé dieťa čo má nad 12 rokov v tomto roku, a ešte po základných školách/aspon teda nás/ upozornovali že nech sem radšej nikdy nechodíme.../ a ked sa chce ktosi vykecať o svojom na hovno živote... @cickamon unás je to tak 3x do týžna cca ako kedy.. a jeden týpek ma u nás izbu na intráku lebo robí/ a na učilišti kde študuje mu dal ich riaditel individualku nech robí, a raz za mesiac si ho preskúša komisia, a unás dajú izbu každému kto platí, ano večierka existuje aj u nás... 50*/. ju má na háku a nikto to nerieši/ vedúcu máme tak blbú že stačí prísť za ňou rano.. a povedať jej že ža bolí brucho, nechá ťa na intráku/ a rieši sa to len u prvákov/ ked že tý majú ročník ešte poviiny
@cickamon No ja som ako maturantka bývala na VŠ intráku kedže ako dospelá som nemienila mať vychovávateľa.Ja som si to poriešila takto 🙂 mohol by aj on.Tak to máš pravdu.No dá sa v podstate všetko ak človek chce a sú na to možnosti.Niekde povolia aj individuálne štúdium ak sa vie človek preukázať, že ma na to dôvod.To záleží aj od školy na akú chodí.Všade to funguje inak.Neviem presne ako to je z ind.plánom.
@mariobenky123 v okoli mam chlapca, čo sa ti veľmi podoba opisom, ale je uz starsi...
Ver či nie, aj z týchto par stran sa da vyčítať vela. Netvrdim ze si pripad pre nejake setrenie zo strany socialky, ale urcite by ti bodlo s niekym sa porozpravat a najst vhodne riesenia pre tvoju zivotnu situaciu.
Ale velmi mi toho chlapca pripominas. Je rovnaho zanieteny na take blbosti ako pises - ze nikdy nechces babu, a nikdy nechces deti, atd.
Ak si bol u psichologa a vyrozprával si sa, nepovedal nič o tebe ?
@ivca88 len povedal že je to celkom bežná situacia/ a na to aby sa dala plnohodnotne vyriešit treba aj rodicov......... tý maly na háku.... a áno ja viem prečo nechcem mať babu a deti.. je to kôli tomu lebo viem sám o sebe ako by som sa k tej danej choval... mal ju na háku a bavil sa snou iba keby som chcel ja... a ja nemienim nikomu ubližovať..
@daniell_ka u nás riešia vychoši len prvákov, inač tých čo majú nad 18 majú tak v zadku.. a to nám ešte hovorili na začiatku... vieme že mnohý z vás už fajčia aj pijú...daktorý pravidelne daktory ako kedy..... ale prosíme vás nerobte to na intraku, lebo vychos je podla nášho za teba zodpovedný iba v budove, a v areali co je 4 metre od budovy ku plotu... inač sme zodpovedný sami za seba...
Keď to tu tak čítam, nadobúdam presvedčenie, že to s tebou možno nie je až také zlé, ako si sám o sebe myslíš. Ak budeš chcieť, ešte to môžeš ďaleko dotiahnuť. Chce to len trochu popracovať na svojom sebavedomí, nájsť sa v živote, niečo zažiť,.... Si len na začiatku. Čaká ťa ešte dlhá cesta, ktorá by z teba relatívne mohla spraviť úplne iného človeka. Záleží len na tebe, čo pre to urobíš.
Tvoj vzťah s rodičmi ma mrzí. Žiaľ stáva sa aj také. Nepekné reči otca (prípadne aj mamy) na tvoju adresu by som prestala počúvať. To nie je o tebe. Tým si len vybíjajú zlosť za vlastné zlyhania. Gratulujem rodičom, ktorí takto (de)motivujú svoje deti. Mala som kedysi kamarátov zhruba v tvojom veku z podobného prostredia. Spájala ich veľmi nízka mienka o sebe. Trvalo fakt dosť dlho, kým sa naučili vnímať svoju hodnotu.
Ďalšia vec... Na tvojom mieste by som rodičom prestala čokoľvek dokazovať. Robia z teba hlupáka. Ver tomu, že keby im to dieťa aj donesieš, nájdu si na teba zas niečo iné. Tú hru zastavíš len tak, že sa ju prestaneš s nimi hrať. Žiadne vyšetrenia, potvrdenia, testy, proste nič. Niektorým ľuďom aj tak nikdy nevysvetlíš. Skús radšej zakaždým zmeniť tému, prípadne si ich v tichosti vypočuj... aj keď si v duchu budeš myslieť svoje. Stratégia, ktorá sa ti v živote môže ešte veľakrát zísť. Cvič :D
Neviem čo všetko obnáša tvoje čudáctvo, ale zčasti si isto introvert. Kuk internet, čo to je. Nie je to choroba, ako si to mnohí predstavujú. Je to úplne bežná povahová črta. Len sa o nej možno až tak vo veľkom nehovorí ako o spoločenských ľuďoch. Pritom mnoho úspešných ľudí patrí práve k introvertom.
Nauč sa s tým žiť. V tomto veľmi iný pravdepodobne už nebudeš. Nevadí, aj tichí ľudia vedia byť roztomilí a ich výskyt má na tejto planéte svoj zmysel.
Aj to, že nepiješ, nefajčíš,... je fajn. Aj takí mladí ľudia existujú. Nie je na tom nič zvláštne. Ber to pozitívne. Narozdiel od zvyšku máš aspoň o trošku viac času stať sa v niečom naozaj dobrý. Nikdy nevieš, kedy sa ti to zíde a kam ťa to posunie.
Hlavne si daj pozor, aby ťa niekto v tvojej súčasnej situácií na niečo nezneužil alebo nenamočil do niečoho nekalého. Z toho by sa ti vyhrabávalo dosť ťažko.
@mariobenky123 pises o prispievatelkach, ze su tupe?!
@eva8 nie to som nepovedal- mne príde tupé riešiť to čo si nemáte od kiaľ overiť a spoliehate sa na to že ten dotýčný/ná píše pravdu...
@mariobenky123 no ty pises ze je to tupe ale obhajujes sa ze pises pravdu....co ked tu napise niekto ze ide spachat samovrazdu? alebo tyrane dieta ze rodicia ho biju a nedaju mu jest, nepustaju von, je zneuzivane a pod.? nechas to tak lebo aj ked pisu ze je to pravda je to len napisane na internete, a pockas si radsej kym o tom nebude reportaz v spravch so zlym koncom? radsej das preverit a mas kludne svedomie ze mozno plany poplach ale ked nie pomohol si a mozno aj zachranil niekomu zivot....
ale no, ved je to pravda co pise, podla reakcii sa da vydedukovat normalne. Proste sa chlapec zlakol, mozno si nieco povymyslal, mozno sa boji tatka, ktovie... Este raz pokial studujes denne, je to denne, lebo aj na vyske napr sa ucis len 4 dni, externe by bolo vikendove studium napr a musel by si za neho platit, to sa bavime o vyske. Pokial tvoja mama pobera za teba detske pridavky a pokial studujes este na strednej, maju si tvoji rodicia plnit vyzivovaciu povinnost. To keby tak kazdy rodic toto robil ako tvoji, tak by bol z toho chaos, co myslis ze moj muz posiela zbyotcne peniaze kazdy mesiac svojej 22 rocnej dcere? tiez ma brigadu, ale su to jej peniaze a to, ze si ona si zarobi daco popri studiu, to ona si sama zarobi, ale rodicia ju musia zivit. To keby moj muz zacal na sude hovorit, sak ona sa uzivi, ta by ho vysmiali :D
hlavu hore, nie som si ista, ale asi sa da zrobit aj takto, ze sa akoze osamostnatnis a poziadas rodicov sudne o alimenty, dufam,z e ma niekto s tym skusensoti tu a poradi ti
@kluska či že ono je povinosť živiť dieťa a dávať mu peniaze aj za cenu/nehovorim že ja/ ale aj za cenu toho že ten rodič vie že to decko tie peniaze prepije,prefajčí, a nebodaj prefetuje/ napr u nás na intáku sú chalani čo aj pol roka nevideli od rodičov ani korunu na viac / len to že im platia internát, a tam mame aj jedlo 3x denne, samozrejme jesť sa to nedá pre to sa u nás stravuje tak 20percent zo 100, a veci majú či už na oblečenie alebo do školy, ale rodičia by im peniaze nedali lebo vedia že ich prepijú,prefajčia....
@mariobenky123 tupe je neriesit ak su pochybnosti 🙂a ak na druhom cloveku zalezi.
Tupi je clovek, ktory si vymysla, nie ten, co sa snazi pomoc, alebo overit
@mariobenky123 presne toto su povinnosti rodicov co si napisal, zadovazit byvanie, oblecenie a teplu stravu, skolske pomocky + vydavky so skolou, popripade cestovne, kruzky ak ich dieta navstevuje a veci stym spojene. vreckove ak dieta byva u rodicov potrebne nieje, ak byva mimo domu tak to povinnost rodica je hoci len minimalne... a ako si pisal tebe ani jedno z toho rodicia nedavaju takze sud urci kolko penazi vlastne potrebujes k svojmu zakladnemu zivotu a tolko daju preplatit rodicom + aj vreckove nejake samozrejme kedze si uz dospely a zijes mimo domu tak im bude fuk ci si to odlozis na ucet alebo to minies na jedlo alebo alkohol
@cickamon len že ja mám kde bývať, za to že žeriem len konzervy+vifonky si môžem sám, cestujem zadarmo, vydavky na školu nemám skoro žiadne... oblečenia mám dosť, a na čo by mal vôbec niaky kus magora / môj otec/ živiť kus potratu/co som podla neho ja/ ked ho vraj ani nespoldil../čo tvrdí on/ za to že on sa o mňa nechce starať tak za to môžem aj ja.... pokazil som mu život už len tým že som sa narodil... a znepríjemňoval som mu život/
a silno pochybujem o tom že sa mi pre nejaké peniaze oplatí sa s nimi ťahať / keď aj tak niesom ich decko.....
@mariobenky123 nepovažuje ťa za svojho syna...tak čo ešte ideš vysvetľovať, podajme si ruky, ja síce som dieťa mojich rodičov, ale chovali sa kumne vždy tak ako k tebe tí ,,nie tvoji,,...dokončíš školu, vydaj sa na svoju cestu a vôbec im nevešaj na nos svoj život, podľa toho čo čítam aj tak je to úplne zbytočné. Veľa šťastia 🍀
@mariobenky123 no a dost, kus potratu, pisem adminovi, toto sa neda citat.
@via88 počkať vás pohoršuje to že niekto povedal že som kus potratu- čož je 100pro pravda,
a pochybujem že niekto bude riešiť to že daaky rodič nazýva svoje decko potrat....
@mariobenky123 je to v stadiu riesenia, mozes ocakavat ze ta budu kontaktovat
@via88 a kde a komu ste to dali riešit a aký podnet ste podali?
@mariobenky123 nie tvoj otec ...ty uz sa sam tak oznacujes teraz....myslis ze je to normalne? ak ta nazve niekto druhy nejak hanlivo a neberies si to srdcu tak to odignorujes alebo mu to vratis a zivot ide dalej...koho este v zivote nikto neurazil...ale ty o sebe pises jak psychicky chory ...ponizujes sa, pises o sebe ako o nule nie o cloveku, "potrat co zerie vifonky a ma to tak byt lebo je to spravne?" myslis ze toto je vyjadrenie o sebe zdraveho sebavedomeho cloveka? potrebujes mozno aj psychiatricku liecbu aby ta dali doporiadku....
@cickamon no ked ho ozaj vychovávali takí ľudia ako píše, ani sa nečudujem, že je na tom takto, bohužiaľ, ked dačo dieťa počúva denno-denne, tak tomu proste uverí, je to smutné, ale máš pravdu, že dobrý psycholog by sa hodil pre dotyčného a pre rodičov rovno psychiatria 😒
@cickamon poznám X desiatok ľudí čo sa ponižujú , a prečo nemôžem o sebe tvrdiť že som nula, na to mám právo či? a zdravý ...niesom Max fyzicky, a nepotrebujem mať sebavedomie, ako sa hovorí- nech si o sebe každý tvrdí čo chce... je len na druhom ako to tak vezme... a @janickacrazy na čo mi psychologa? na nič... a to čo robia moji rodičia je tak pre 60percnet dnešnej spoločnosti v pohode...

@mariobenky123 v takom vztahu, aky s rodicmi podla popisaneho mas, je zbytocne akekolvek vysvetlovanie. Zi si podla najlepsieho vedomia a svedomia. A inak, neviem ci si Tvoji rodicia uvedomuju, ale Tvoje potencialne dieta bude mat v prvom rade matku, ktora sa moze rozhodnut o nenavstevovani Tv. rodicov s dietatom, hlavne ak tam alkohol a vyhrazky hraju rolu..