icon

Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci

mariobenky123
23. jún 2019

dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.

lija22
24. jún 2019

@mariobenky123 nehovor mu, ze nebude dedkom. otec je tazky oriesok ze. mnohi rodicia by si zasluzili preplesknut.kazdopadne nedrazdi ho tym co nechce pocut, uvidis, ze casom sa to utrasie

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@lija22 ja mu to takto povedat nechcem, len chcem aby mu to došlo samému

daniell_ka
24. jún 2019

Poznám už asi 3 dievčatá ktoré majú deti a sú odomňa mladšie o 2 roky a pochádzajú zo slušnej rodiny a nežijú v osade.Jedna z nich to tak chcela.Ďalšia je rada, že bude mladá mama a obe majú partnerov atď... Niekto deti má aj v 19stich a niekedy aj dobrovoľne.Kamarátka síce deti nemá ale bývanie a iné veci mala už poriešené tiež v 19.Niekto sa zabezpečiť vie niekto nie.Ale nepochopím ako rodičia môžu tlačiť na svoje dieťa.Nech sa každý stará o svoj život.Ako to ovplyvní ten ich, že nemá priateľku? Deti? Mňa by moji rodičia rešpektovali.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@daniell_ka len moji rodičia použivaju taktiku živili sme ťa celý život, tak ty nam sprav ( pardon za vyraz) tú skurvenú radosť a urob nám vnúčence

0kristina0
24. jún 2019

@mariobenky123 tak chod na to takto: mily rodicia, pokial sa neosamostatnim tak si nenajdem dievca, ved aj sukromie potrebujes k tomu aby si splodil vnuca, takze ich takto oklam a ty si budes zit spokojny zivot a to ze tvoj otec pozna fizlov tak co? To chces kvoli vydieraniu teraz znasat teror cely zivot?

janickacrazy
24. jún 2019

@mariobenky123 tvoji rodičia sú fakt divní, ja mám 19ročného syna a som rada, že deti ešte neplánuje, možno tak v 30tke, ved času dosť, no asi s tým nič neurobíš, proste vydržíš, kým sa neosamostatníš a možno časom si nájdeš dievča, moj syn tiež nemá frajerku a zatiaľ ani nechce, ale ja si myslím, že to príde neskor

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@0kristina0 ano pokušal som sa im vysvetlit že ja sa kludne aj osamostatním, a ze ma uz nebudu musiet vydiet, uz som sa im aj par krat snazil nabalamutit do hlavy ze babu mam, a mama hned tak nam ju predstav, a bohuzial ma caka este par rokov teroru no...

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@janickacrazy ja viem preco ju nechcem, a moja mama si myslí ze v dnesnej dobe je trendy mat decko okolo tych 19-21 rokov, lebo sak co... a ano su posadnutý vnučikovanim

daniell_ka
24. jún 2019

@mariobenky123 Ja by som im povedala, že to, že ste ma živili bola vaša povinnosť a vaša voľba mať dieťa.A takú istú voľbu mám aj ja.V starobe sa vás postarám ale nie je mojou povinnosťou vám dať vnúča pokiaľ sa ja na to nebudem cítiť a nebudem mať na to vhodné podmienky.Ja som riešila podobný problém ako mám splniť predstavu môjho otca pretože ma živil 🙂 vybrala som si inú cestu lepšiu pre mňa a v kontakte s ním nie som už veľmi dlho a ani mi to nechýba.Podľa jeho predstáv nemám mať muža do 40tky mám byť technològ, mám byť zavretá doma a žiť taký život aby som jeho ctenú osobu reprezentovala na všetkých akciách ktoré mňa absolútne nezaujímajú.Nemám sa čo pohybovať medzi ľuďmi ktorý majú tetovanie pretože sú to grázli a nemám sa čo stretávať s ľuďmi ktorých on neschváli.Tu sa naša debata skončila vetou... Som dospelá, už sa živím sama a nauč sa, že nie každý človek ktorý ti a pohľad nie je sympatický nemôže mať vyššie vzdelanie ako máš ty alebo, že človek bez VŠ je len odpad a nemôže to byť dobrý človek.Tu sa naša posledná komunikácia skončila.Lenže ja som s ním nežila od 7 rokov.A tak na mňa len platil.A keď sa to skončilo tak už nemám dôvod počúvať jeho dristy.

daniell_ka
24. jún 2019

@mariobenky123 Trendy, netrendy.... každý má deti podľa svojho uváženia nie na základe trendov.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@daniell_ka musím povedať ze ja som nebol splodený dobrovolne, moji rodicia sa mi v mojej 16tke priznali ze oni ani mat decko nechceli, len sa opili, a tatko si nedal pozor, bohuzial je to pravda, pre to povedali ze buď im mám vratit 5 tisic co domna za cele dectvo investovali, alebo im dam vnúčata, alebo ma tatko videdí a udá....

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@daniell_ka co uz to prosim vysvetlite mojej mamke zavyslej na casopisoch

0silvia0
24. jún 2019

@mariobenky123 tak tvoji rodičia majú 35 rokov a vyhrážajú sa ti, nech im dodáš vnúča? Hahaha, veď im povedz, nech si ho spravia sami, vek na to v pohode majú...

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@0silvia0 moja mama uz deti mat nemôže

chupakabra
24. jún 2019

@mariobenky123 mna by zaujmalo preco nechces mat rodinu?

daniell_ka
24. jún 2019

@mariobenky123 Ako jak toto jeden rodič môže povedať.Ani ja na deti nie som pripravená ale aj keby sa to stalo v 16stich toto by som svojmu synovy/dcére nepovedala nikdy veď dieťa nemôže za nezodpovednosť rodičov.

daniell_ka
24. jún 2019

@mariobenky123 Hmmm 35 rokov má môj.Dnes neuvazuje ešte ani nad vlastným nie to este nad vnúčaťom.A moja mama nechce byť babka do 50tky 😂😁 cíti sa byť ešte mladá kedže mám o 15 rokov mladšieho súrodenca.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@chupakabra lebo viem aký som, mam proste v sebe nejaku poruchu alebo co, ale viem sam ze ja by som z babou nedokazal vydrzat, ja som clovek co si rad uziva slobodu,vylety, a pod, a nie aby ma nejaka obmedzovala, a na baby ani cas nemam pre to si dobre uvedomujem ze by som jej len zivot nicil...

janickacrazy
24. jún 2019

@mariobenky123 zaujímavé, že deti nechceli, ale vnúča chcú? ved to nemá vôbec žiadnu logiku, ved im povedz, vy ste nechceli mna, ja tiež nechcem dieťa

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@janickacrazy nad tym sa aj mne rozum pozastavuje, ale co uz no

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@daniell_ka to môže povedať rodič čo sa ožral,nedal si pozor a splodil decko

bsp39
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
24. jún 2019

Predbehni otca a udaj ho ty za vyhrazanie

chupakabra
24. jún 2019

@mariobenky123 ale to mas normalne diagnozu na papiery ci iba pocity take? Lebo na jednej strane mas malo rokov a nazory sa u ludi menia,dozrievaju. No na druhej strane su aj taki ludia ale maju psychiatricku diagnozu. Ak to mas na papiery ze dg. Cislo nazov tak rodicom to nalepit na chladnicku.Ak nepochopia jedinr vydrzat a osamostatnit sa. Su prace kde ti ponuknu aj ubytovanie aj plat slusny prr jedneho cloveka az az. Cize na zaciatok lepsie ako hned sam do najmu ist pretoze tam potrebujes vacsinou viac ako len jeden najom.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@chupakabra áno mam aj diagnozu, a proste ja som taký že proste viem že neznášam pokial by som sa na mna niekto viazal , proste sloboda, kľud, a podobne
a viem že keby mam babu tak viem že by som jej len ubližoval , lebo by ma absolutne netrápila, a ja nechcem nikomu ničiť život, a moji rodičia to majú na háku prosim pekne

ciernysokol
24. jún 2019

@mariobenky123 nahovor kamosku,nech pride k vam na nedelny obed,ze je tvoja priatelka.aby po case nedobiedzali zase,nevh pride,utrus obcas poznamky typu musim jej vsetko platit,ten make up aky drahy,potom ze musis jej mame stale kupovat kvety,potom ze ma zvlastne sexualne praktiky,potom,ze nemas peniaze,lebo priatelka ti berie z penazenky atd,ale ze ty ju strasne milujes a nikdy sa s nou nerozides.mozes do toho zapliest aj nabozenstvo,sektu alebo ze priatelka berie lahke drogy.fantazii sa medze nekladu,obcas zacni mykat hlavou z nicoho nic a rozpravaj sa sam so sebou.a myslim,ze tema priatelka a dieta by mala byt nadlho zazehnana ;) dolezite vytvorit vaznejsi problem,ktory ich zamestna.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@ciernysokol kamarátov nemám a kamošky už dupľom nie, a klamať neviem

ciernysokol
24. jún 2019

@mariobenky123
Tak potom len uplne rozumna rada.druhych ludi nikdy nezmenis.ale dokazes zmenit svoj postoj k nim,svoje myslienky,zariadit sa podla toho. Mas 18, preberas zodpovednost za svoj zivot.v tom je caro aj kriza dospelosti.od teraz si si strojcom svojho stastia.ako si zariadis,tak budes mat.ak myslis,ze sa nic neda,bude to tak,ak tuzis po slobode,mozes ju mat.
P.s.nemat kamaratov nie je bohvieco,zivot to neulahcuje a svedci to prinajmensom o problematickej,prip.ziadnej interakcii

lubkavargova1
24. jún 2019

podla mna maximalne sa prehana. Tu bola hadka a mlady pan sa urazil. Ano mas 18 rokov tak sa osamostatni a zi svoj zivot. Ved pokial nechodis do skoly dalej a nerobis tak davku nedostavas. Ze tam bola hadka u vas? Pokial budes sam, tak do toho ci mas alebo nemas deti ti nebude nikto kecat.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@ciernysokol ja viem že nezmením nikoho, lebo ako sa hovori- keď máš problém sám zo sebou, tak máš problém aj z ostatnými, a viem že sa budem musieť do konca života pretlkať vlastnými problémami , a kamarátov som nemal či už na základnej, a tak je tomu aj teraz na strednej, ja moc nepotrebujem vyhľadávať niekoho, proste som bol vždy čudák. tak že tak nejak...