Mám 22 rokov, chcem dieťa a bojím sa reakcie partnera

slecna4041
7. júl 2012

ahojte zeny moje:D tíško vam zavidim ze každá z vas už žažila ake to je nosit pod srdiečkom babo🙂 viem ze to čaka aj mna....svadba, babo, krasny zivot po boku muza ktoreho milujem najviac na svete.....lenze ja už nad babom premyšlam dobry polrok ...a bojim sa o tom rozpravat s mojim snubencom...neviem ako zareaguje:( vzdy ked sa pokusim o rozhovor o detoch tak si myslim ze ho to este dako nezaujima....ma uz pritom 26 ochvilku a roku ubehnu ako voda a ni sa nenazda a bude stary dedo....ja mam 22 pomaly a myslim si ze moj vek je akurat na bambino....myslite si ze je to nanho vela ....?:( ked kazda baba naokolo sa chvali ze caka babo a najme z rodiny ....sa mi tak zda ze velmi plodny rok je🙂 nechcem ho do toho tlacit ,ale uz by mohol dospiet a zacat premyslat nad rodinou....milujem ho najviac na svete aj on mna ale uz sa nemusi spravat ako maly.....

liz_lemon
8. júl 2012

@slecna4041 26 rokov je u muza nieco celkom ine ako keby to bola zena, este je mlady, mozno sa chce venovat zalubam, a nie je pripraveny mat deti, ved deti to je velka zodpovednost, je to na cely zivot
a ked sa mu to bojis povedat, ani ten vztah asi nie je uplne otvoreny medzi vami, podla mna je otazka deti, ta najzasadnejsia, a ak sa na nej dvaja nezhodnu, mali by ist kazdy za svojim stastim niekam inam

kaja73
8. júl 2012

@slecna4041 no chlapi su vacsinou v tomto vekovo o dost za zenami.
Moj otec napr 13 rokov manzelstva o dietati nechcel ani pocut-az v 36 rokoch dozrel na dieta-mna.
Moj muz mal zas prve dieta v 27 rokoch-nasho prvorodneho a nasho druheho syna mal az o 11 rokov neskor-teda v 38 rokoch a sprava sa teraz uplne inak-ozaj az teraz dozrel na take ozajstne tatinkovanie-aj k starsiemu je teraz iny a aj s mladsim si to viac uziva a aj sa mu viac venuje.
Ale aj chlapi su rozni,takze mozno tvoj dozreje skor,ale uponahlat to dozrievanie sa tebe aj tak nepodari-mozno bude suhlasit s babenom,ale ci to bude ozaj jeho vnutorna tuzba je otazne.

rubinka
7. nov 2020

@slecna4041 - v týchto veciach treba mať jasno už pred svadbou. Aby si neostala nemilo prekvapena po svadbe.

heleninamama
7. nov 2020

@slecna4041 Zrejme tu nebudú všetky súhlasiť, ale... Preboha, Ty máš 22 rokov, krásnych 22 a v živote si nevieš predstaviť nič krajšie ako život s chlapom a dieťa?
Keby mi toto o pár rokov povedala dcéra, tak ju prefackám! Aspoň, že ten chalan má rozum. Tak sa vzchop a ži: študuj, pracuj, zarábaj peniaze, míňaj ich, zoznamuj sa s ľuďmi, nájdi si priateľov, záľuby... Užívaj si - noci prebdené kvôli zábave, presedené pri dlhých rozhovoroch, milovanie pre zábavu a slasť, nie kvôli možnému tehotenstvu. Čítaj knihy, pozeraj filmy, zahĺb sa do umenia, cestuj, zamiluj si nákupy, rob hlúposti, smej sa, plač... A na dieťa máš čas aj 10 rokov, nepokaz si to - ako hovorí jeden pán.
Bože, mať tak znovu 22 a môcť sa blázniť tak ako vtedy, aspoň to boli časy!

sivana09
7. nov 2020

ja mam 28.. moj muz ma 37 a mame rocne dieta, manzelia sme piaty rok.. skor nechcel ani pocut

robin30
7. nov 2020

Zlaticko a byvat mate kde ked uz chces tak zakladat velmi rodinu?Aby tu zas nebol casom prispevok byvam u svokry stara sa mi do vychovy alebo mam u nasich v byte oen jednu izbu ziadne sukromie.Ja som mala dieta velmi mlada ale uz by som to neurobila.

rubinka
7. nov 2020

@heleninamama - veľmi zvláštny názor 🙄

heleninamama
7. nov 2020

@rubinka Tak asi som zvláštna, ale je škoda dobrovoľne zahodiť vlastnú mladosť a ukrátiť sa v živote o toľko krásnych vecí kvôli chlapovi a dieťaťu. Máloktorý chlap to ocení a stoji za to a na dieťa má čas. Najskôr treba vzdelanie, prácu, bývanie.... A až potom sa rozplývať na tehotenský testom. A keby sa začítala tu na koni, zistila by, že materstvo je masaker a dieťa síce vyzerá pekne ako tapeta na mobile, ale tých infarktových stavov, čo rodičovi pripraví... Mám deti a neraz som si pri nich siahla na dno síl a dodnes hovorím, že som do toho šla aj preto, že ako jedináčik som si nevedela predstaviť, čo dieťa obnáša. Ale som rada, že to bolo až po 30ke, keď som mala svoje odžité a netrápilo ma aspoň to, že som si kvôli ním musela niečo odrieknuť.
Pri čítaní úvodného príspevku mi napadlo jediné: mladá musí mať strašne smutný život a nedostatok podnetov, preto sa tak fixuje na chlapa a dieťa.

veronikaszabova
7. nov 2020

@rubinka
@heleninamama
@sivana09
@robin30

Diskusia stara 8 rokov

rubinka
7. nov 2020

@heleninamama - dovolím si nesúhlasiť, nie každý si potrebuje v mladosti užívať neviazaneho života. Nikdy som nič také k životu nepotrebovala a ja som už od detstva vedela že chcem muža a deti. A dodnes sú mojím zmyslom života.

thoughtfulweirdo
7. nov 2020

@heleninamama To, co pises, je pravda, ale iba pre niektorych ludi. Pre inych je pravda to, ze v 22 su pripraveni na dieta a dospely zivot. Ja som bola v 20tich. Pre niekoho nerealne, ale ja si neviem nic lepsie predstavit. Od 17 som vedela, ze chcem co najskor rodinu, deti. Konicky, zabava, priatelia, to vsetko sa predsa da aj s detmi. Aj studovat, ked niekto naozaj chce. Samozrejme podstatne je, ci maju vlastne byvanie a financie. Ak ano, nevidim dovod, preco by to muselo byt prilis skoro. Akurat je velmi dolezite, aby sa stretli v tomto kompatibilni partneri.