Svadba pod psychickým tlakom

14. máj 2025

Ahojte, so snúbencom, s ktorým sme spolu už dlhé roky chystáme svadbu, má byť o 2 týždne.. keďže výdavky na ňu sú veľké, posledné 2 roky sme obaja veľa makali pracovne ale aj čo sa týka vlastného bývania, najmä partner pracoval naozaj veľmi veľa všetko čo mohol, bola to však jeho iniciatíva, vlastne on bol hlavne za to, aby sme mali veľkú svadbu čo sa týka počtu hostí.. vravel, že to bude v pohode že to zvládne, že je to krátke obdobie, potom polavi.. lenže teraz sa mi priznal, že mu je už nejakú dobu zle, psychicky.. že má pocit že to celé bolo naňho príliš veľa, že je nešťastný a má aj samovražedné myšlienky.. spýtala som sa ho, či chce zrušiť svadbu, vravel že nie, že ma ľúbi a chce si ma vziať.. mne je však z toho ťažko, jednak mi ho je ľúto a chcem mu pomôcť, na druhej strane však neviem kde mi hlava stojí keďže už svadba klope na dvere, a tiež mi je ťažko z toho, že v období, ktoré by malo byť pre nás krásne a šťastné, on má úplne iné pocity..

marsmykkok
14. máj 2025

nerušila ak je všetko pripravené, ale trvala by som, nech partner do svadby si dá u lekára vypísať PN a nech sa dá trocha dokopy.

maminkadeticiek
14. máj 2025

Zrusila by som svadbu.Ale nie obrad.Oznamila by som svedkom,rodicom a surodencom ze sa beriete v povodnom termine a pozyvate ich na posedenie v dobrej restauracii.Svadobcanom by som len poslala oznamenie, ze ste sa vzali.Ked sa budu pytat normalne by som povedala ze ste nezvladali predsvadobny stres a tlak a pre vlastne dobro ste sa rozhodli takto.Co si bude kto mysliet VAM MOZE BYT UPLNE JEDNO 😊

irusa
14. máj 2025

fakt obdivujem v dnešnej dobe ľudí, ktorí sa potrpia na veľkej svadbe. Človek nie je stroj, no niekto si to uvedomí až vtedy, keď nastanú zdravotné problémy..všeobecne, ak by som sa mala vydávať ( tak radšej idem za tie peniaze na dovolenku )

maminkadeticiek
14. máj 2025

A z vlastnych skusenosti-mala som krasnu svadbu.Velku,saty na mieru,vsetko dokonale,stale sme manzelia ALE nikdy viac by som to nechcela absolvovat a financovat.Uplne zbytocne,den ktory nas stal tisice preletel lusknutim prsta a do zivota nam nic speci nedal.Ja by som sa uz druhy krat takto nevydavala.

ivik4
14. máj 2025

Pane boze ,takto sa zodrat skrz taku kravinu ako mat velku svadbu ktora trva az 1 den 🙄. Ano vzala by som si ho ale uz by som nechcela aby tak mukloval skrz to.

anna777115
14. máj 2025

Svadba a stres okolo nej, môžu byť, len spúšťačom niečoho čo je ňom už dávnejšie. Určite, by som to nepodceňovala. Treba to odborne riešiť.

magic08
14. máj 2025

@maminkadeticiek suhlasim, no skus to povedat niekomu kto tuzi po velkej svadbe, tiez si bola predtym na jeho mieste a nikto by ti to v dany moment nevyhovoril... skusenost je neprenosna bohužial

stvura
14. máj 2025

na tvojom mieste by som svadbu ako taku nezrusila - len stensila na mozno 20 ludi len s obradom a vecerou. Boli sme na takej svadbe s manzelom (jeho sesternica) a bolo to prijemne, take priatelske male posedenie. Kvoli zdraviu by mi to zato nestalo...sama som mala svadbu typu aky som nechcela - povodne sme ju organizovali s muzom ale neskor sa nam do toho zaplietli rodicia a skoncilo to ich predstavami a nie nasimi.

maminkadeticiek
14. máj 2025

@magic08 Ano,ja viem 😊 Ale mozno bude rozumnejsia ako som bola ja a da si povedat ze je to uplna zbytocnost.Dnes by som sla za tie prachy radsej na Maldivy 😁 Uplne vazne

domiklik
14. máj 2025
doriiis
14. máj 2025

Nechápem ľudí,čo im JEDEN deň stojí za tie prachy a nervy.Chudak chlap.Uz ste dávno mohli byť zobrati na úrade a všetci psychicky ok.Len aby sa jeho stav nezhoršil alebo neostal rovnako zlý a ty si to nemala denno denne vyhadzovane na oči.

tanyan
14. máj 2025

Keď on kvôli tomu obetoval tak veľa energie a času a teraz má depresiu, lebo má pocit, že to nezvláda dostatočne (nespĺňa svoje vlastné očakávania), tak zrušiť svadbu by bolo pre neho pravdepodobne tým posledným klincom do rakvy.
Skôr by bolo vhodné podporiť ho a vyjadriť mu uznanie, aby si uvedomil, že toho veľa zvládol a pre Teba táto jeho snaha a aktivita veľa znamenajú.

victory7897
14. máj 2025

Koľko je veľa hostí ? Ja by som z toho taku vedu nerobila ,a nerušila nič prečo ...peniaze sa Vám vrátia za svadbu ,určite nedostanete 12 kávovarov každý dnes dáva peniaze do obálky...
Len sa teraz veľa toho navalilo naraz , v ten deň si už vydýchnite a zabavte sa ...
My veľmi radi spomíname na náš deň , bolo super...
Aj keď vôbec to nebolo dokonale ani tip top. Určite každý to tak má ,predsvadobnyý stres proste patrí k tomu..keď už budete tancovať prvý svadobný tanec všetko opadne ...
Snúbenec nech si dá magnezko a dva dni voľna

klara546
14. máj 2025

Nevydávala by som sa za žiadnych podmienok.

tulipanik12
14. máj 2025

Ja osobne som mala 2 malé svadby a veľkú by som ani nechcela - zbytočné rozhadzovanie peňazí

petronelag
14. máj 2025

Podľa mňa na neho doľahol stres a po svadbe sa upokojí. Ale mal by aj v práci menej pracovať a viac oddychovať, lebo on môže byť taký typ, že príliš veľa pracuje a málo si robí veci, pri ktorých by sa zrelaxoval.

alenka58
14. máj 2025

za cenu zdravia by som takú veľkú svadbu nerobila, určite sa zoberte v termíne, ale zmenšite zoznam hostí, na najmenej ako môžete, je to ozaj nápor na psychiku viac x by som to nechcela a bolo to zbytočné

magic08
14. máj 2025

@maminkadeticiek ja tiez 🙂

tim23
14. máj 2025

Urobila by som obrad a nejakú zábavu s večerou pre najbližších (rodičia, súrodenci, starí rodičia). Za zvyšné peniaze by som išla s manželom na dovolenku, poriadne si oddýchnuť

1gramofon
14. máj 2025

Mne to príde veľmi nemudre ked niekto nemá peniaze na veľkú svadbu, ale musí to byť. Svadbu by som nerušila, ale isto nech sa vypíše na PN. Nech ma trochu rozumu, hádam sa nechce totálne zničiť kvôli jednemu dnu.

zuzanka.zuzu
14. máj 2025

ja by som sa od tohto momentu riadila tým ČO CHCE ON ❤️ a na "na druhej strane však neviem kde mi hlava stojí keďže už svadba klope na dvere" by som sa úplne vyst*la 🙈 ak by chcel veľkú zábavu, bude ju mať. ak by chcel zrušiť hostinu a dať len obrad, bude to mať. proste ženích nech ti je prednejší než všetci svadobčania a všetky zálohy dokopy

nyusika
14. máj 2025

naozaj by som sa zamyslela, ci neklamem samu seba a ci chcem zit s partnerom, ktory ma samovrazedne sklony kvoli takejto sprostosti...sorry, co bude robit, ked budes v porodnici - na materskej - ked pride n iekto z vas o pracu - ked niekto z vas vaznejsie ochorie ??

veselo_neveselo
14. máj 2025

Samovrazedne myslienky, ak ma naozaj, tak treba riesit s psychiatrom a to ihned.

Podla mna su to tie posledne tyzdne pred, vsetko napatie, unava, doliehaju na vas oboch.
Skuste si dat den, vikend, na odpocinok. Naozaj len vy dvaja, v klude, ziadne povinnoati, len byt spolu, porozpravat sa, prebrat vase pocity. Ty ho ubezpecis, ze vsetko zvladol, ze moze polavit, a nemusite takto makat aj nadalej.

Ale opakujem, ak ma pocity ze sa chce zabit a nevidi iny unik z toho kola, tak je nieco velmi zle a treba zasiahnut. Aj keby to bolo zrusenim veselky, tak nech. Nie je prednejsia ako zivot.

beata_k
14. máj 2025

No vezmite aj s celou paradou. Inak to trapenie bolo zbytocne. A mabuduce myslite hlavou. 2 roky!!! makat pre 15 hodin zurky???

isis234
14. máj 2025

Nech ide lekárovi a vypísať na PN. Nezrušiť svadbu. Jedine, ak by sa dalo znížiť počet osôb... ale,, vieš si predstaviť, že ťa niekto pozve na svadbu a pár dní predtým to zruší??
Ver, že pár dní mu bude doma lepšie. Zvládnete den "D" a potom si oddýchnite od všetkého.

cyberk
14. máj 2025

Tak toto mi pride chore.. kvoli takejto blbosti sa rucat a mat chut sa zabit?... musi byt extremne labilny, ked ho takato somarina polozi.. ja by som s takym nechcela byt, hocikedy ho polozi nejaka blbost a bude si to chciet supnut z mosta 🙄

nyusika
14. máj 2025

@isis234 to co je za modu davat sa vypisovat kvoli takymto veciam ?
akoze ked nezvlada obycajnu svatbu, co bude robit v pripade vaznych problemov ??

kavasmliekom
14. máj 2025

Čo by som spravila ako prvé, by bolo, že ho vezmem k lekárovi. A potom svadbu malú, komornú. Vydreté peniaze odložila. Ešte bude príležitosť ich minúť.

nyusika
14. máj 2025

@kavasmliekom a potom sa zruti, ked bude musiet vsetkym pozvanym vysvetlovat, preco nie velka svadba...

kavasmliekom
14. máj 2025

@nyusika on sa podľa mňa nezrutil z toho, ze má mať svadbu, ani z toho, že bude stres. Ale z toho, že je prepracovaný. Vyšťavený. Neviem síce, čo robil, koľko a za koľko, ale určite by som sa nenechala zničiť kvôli jednému "áno".