Mám 24 a život mi uteká pomedzi prsty
Ahojte všetci. Prosím, poraďte mi, lebo už neviem, ako ďalej.
Ako je v názve napísané, mám 24 a život mi preteká pomedzi prsty. Rozmýšľam o budúcnosti a neviem na nič prísť. Mám vyštudovanú učňovku, odbor cukrár. Bohužiaľ, nemohla som ísť na maturitu, lebo som sa musela starať o babku. Som 4. rok doma, bez práce. Nedávno sa veci zmenili, čiže rozmýšľam, ako sa osamostatniť a kde začať. Nemám žiadnu prax. Je mi z toho na grc. Ľudia začínajú hneď po škole, u mňa 4 roky fuč. Neviem, kde mám začať. Bojím sa, že ma nikde nebudú chcieť zamestnať. Pripadám si strašne nešikovná, pozadu. Rozmýšľam, že si dorobím maturitu externe alebo rekvalifikačný kurz, no na niektoré potrebujú maturitu. Nájsť si niečo a zdokonaľovať sa. S tým osamostatnením, najradšej by som bývala sama, ale prenájom je strašne drahý a predstava bývať niekým naznámym ma desí. No mám niečo našetrené.
Druhá vec, vždy som chcela pracovať a bývať v zahraničí. Nechápte to zle, len som vždy chcela cestovať. Angličtinu mám na pokročilej úrovni, no tá mi už asi teraz veľmi nepomôže, jedine že by som išla do Írska. Viem, že mi tam holuby z neba padať nebudú a bude to ťažké, no chcem úplne zmeniť krajinu. No rozmýšľam, či na to už nie je neskoro. O chvíľu budem mat 30. A šla by som sama. Priateľa nemám, deti neplánujem. Vodičák nemám, no spraviť si ho je múdre, aj keby som išla niekam von.
Prepáčte, že je toho tak veľa, ale už fakt neviem, čo zo sebou. Nemám sa na koho obrátiť.

@spadnutaslivka tak zase ak budem hladat pracu v administrative budu pozerat na to ci mam skoncenu obchodnu akademiu, alebo kuchar casnik vyucny a k tomu maturita. Takze podla mna riesia ake zameranie mas skoncene