icon

Mám 25 a nebaví ma žiť

28. máj 2022

Od rodiny som musela doslova utiecť, vládnu tam toxické vzťahy a nenávisť. Mam síce už pokoj a nie som svedkom hádok, ponižovania a týrania, ale som sama. Kamarátky zo strednej majú vzťahy a rodiny, vždy sa povysovali, lebo sa narodili do lepších rodín, tie, co za chrbtom ohovarili, som už odstrihla. V práci po VŠ intrigy, donášanie, zo strany niektorych snaha vyštvať ma. Žijem v podnájme v BA so spolubývajúcou ktorá nie je zlý človek, len je dosť zvedavá a napr celý deň má na svojej izbe otvorené dvere a počúva všetko, aj keď idem na záchod. Keď idem do spoločnej miestnosti, v momente pride za mnou a spusti monológ o veciach, ktoré ma nezaujímajú. Vôbec jej nevadí, že sa pritom hrám na telefóne alebo robím niečo iné. Moje sociálne zručnosti sú veľmi slabé, ľudí si držím od tela a nedôverujem im. Mužov ignorujem, lebo ma chcú len na sex, vyzerám celkom k svetu, ale je mi to k ničomu, priťahuje to len intrigy, zlobu žien a povrchnych mužov. Práca by ma bavila, keby mi ju ľudia, s ktorými pracujem, neznechucovali, po práci nie som unavená z prace, ale z ľudí, s ktorými tam musím tráviť čas. Nemám v živote žiadnu lásku, ani som ju nikdy nepoznala, žiadnu oporu, žiadne priateľstvo, žiaden zdravý vzťah. Ani neviem, prečo žijem, asi len tak zo zvyku. Ak by sa dalo nejak bezbolestne opustiť tento svet, urobím to už dávno, alebo dám život niekomu, kto o neho má záujem. Rozmýšľam už nad rôznymi spôsobmi, ale žiaden mi nepríde lákavý.

nestastna21
28. máj 2022

A už s tvojich príspevkov pôsobíš veľmi arogantne. S tým treba niečo robiť ☝️

autor
28. máj 2022

@54tinka54 Žiadnemu chlapovi o svojich problémoch a pocitoch nehovorím. Bavíme sa iba o bežných nepodstatných veciach. Koníčky mam, ale nie práve toho extrovertneho typu.

autor
28. máj 2022

@gleep1 ďakujem za tipy na knižky, rada si ich prečítam. Konečne nejaký normálny príspevok, ďakujem

autor
28. máj 2022

@mon29 Ďakujem za príspevok, toho psychológa prehodnotim, ale deti aj tak neplánujem, takže nie, ja určite nebudem pokračovať v nejakom chorom cykle odovzdávania traum svojim deťom. A ja som práve kvôli zlým vzorom veľmi racionálna pri vybere partnera.

54tinka54
28. máj 2022

Nemusíš o pocitoch a problémoch hovoriť, ide o to že čo vyžaruješ. Ver tomu že ľudia to dokážu vycítiť a ty si to ani neuvedomuješ.

zuzinapipina
28. máj 2022

Ahoj skús zavolať sem
https://ipcko.sk/
Urcite ti poradia
Co sa tyka psychologa, mne velmi pomohol, qk nechces platiť za sedenie u neho, mozes si najst aj takého, ktorého poisťovňa hradi, respektivne ti staci výmenný lístok...No a ja by som ti este mozno odporucila určite napríklad rodinné konštelácie alebo regresnu terapiu, to by ti urcite pomohlo, myslim ..drzim silno palce, verim,ze sa cez toto prenesies a zasijes krasne dni, kedy budeš šťastná ❤️

autor
28. máj 2022

@nestastna21 Tak vysvetli, prečo som akože arogantná 🙂 Alebo žeby iba tvoja projekcia či snaha z nudy kopnúť si?

hviezdickazuzka
28. máj 2022

Poznám jednu láskavú empatickú ženu - psychologičku, ktorá dokázala svojimi rozhovormi a životnou múdrosťou vrátiť chuť do života nejednej žene/dievčine v ťažkej situácii so sklonmi k beznádeji. Nepracuje zadarmo, ale myslím, že to stojí za to... lesnazienka1980@gmail.com

kattrin5
28. máj 2022

Zacala by som od seba, ak nemas dobre vztahy, problem bude na 99% v Tebe a z tvojho vyjadrovania tuna je to teda dost ocividne…

zmrzlinka2021
28. máj 2022

@autorka

Terapie u kvalitnej psychoogicky ti pomozu odhalit zdroj tvojho nepokoja, zivotnej nespokojnosti, problemu mat s ludmi vztahy (vseobecne), problemy milovat svoj zivot. Pravdepodobne zdrojom vsetkeho je tvoja povodna rodina, rodicia, ich toxicita, chybajuca laska k tebe, chybajuca blizkost, chybajuce puto... pretoze to, ako pises, mne hovori, ze to ty mas vnutorny problem a dovolim si nacrtnut, ze okrem terapii by bolo vhodne pre istotu navstivit aj psychiatricku, ci nie je tam nieco vaznejsie.

Na to aby si v zivote mala zdravy vztah, musis byt v prvom rade ty zdrava, ty v poriadku, musis milovat svoj zivot, menej posudzovat inych ludi, nesustredit sa na ich chyby, nebyt podozrievava, ze ti chcu uskodit, ze ta sleduju... zial tieto "navyky" su dosledkom tvojej "zbabranej" psychiky ako dosledku z detstva

Pre zaciatok: skus zacat rozmyslat, co ty mozes ponuknut ostatnym, akym prinosom si ty pre ich zivot, ake prostredie ty vytvaras pre vztahy, pre spolupracu

A k tvojim uvaham o ukonceni zivota - je to klamstvo, je to oklamanie od diabla, ze stojis za hovno a tvoj zivot nema vyznam, a mozes to rovno zabalit.
Odmietaj klamstva, prehlasuj nahlas, ze odmietas nezmysli, odmietas taketo myslienky, si hodnotna, vzacna a budes bojovat za lepsi a kvalitnejsi zivot.

Prosim ta, vyhladaj odbornu pomoc.

milenke
Autor odpoveď zmazal
nestastna21
28. máj 2022

No už tovoja odpoveď a pokus obrátiť môj príspevok proti mne je pomerne arogantný. Ale každopádne takýto spôsob komunikácie ludia vnímajú veľmi negatívne. Mali sme takú spolužiačku, vraj sme ju ignorovali. Ale ku každému sa chovala tak povysenecky ze akýkoľvek kontakt sme s ňou nakoniec všetci prerušili. Nie je celý svet proti tebe. Bola to len dobre miere a rada zamyslieť sa aj nad tým ze možno nevedomky vystupujes takým spôsobom ze to ľudí odhanas alebo voči tebe automaticky vystupujú negatívne. Určite neverím ze všetci okolo teba sú 'idioti' alebo ako to chceme nazvať.

autor
28. máj 2022

@kattrin5 Jasne, lebo kolegyne a rodinu si vyberám, že, aj za týranie v rodine môžem ja, že? Lebo som si rodinu pred narodením vybrala - ešte to vytiahni. Ty len mudruješ, lebo si si v živote hovno zažila, takí vždy mudruju najviac, od takých sa vždy držím najďalej, najviac posudzujú, lebo na za nič nemuseli bojovať. Áno, nevravím, chyba nie je len v nich, ale aj vo mne v podobe nedôverčivosti a vyhýbaniu sa ostatným (ktorá bola však oprávnene vyvolaná a spôsobená inými). Nemienim s tebou viac o tom ani diskutovať.

niekapitalizmu
28. máj 2022

@arianna25 nejedna žena má možnosť vybrať si, či chce dieťa alebo nie.

lejusinka
28. máj 2022

Radsej skus psychiatra, je zadarmo a antidepresiva pomozu.

nestastna21
28. máj 2022

Och kolke sme si prešli tým ze nás mlatili, kopali do nás, nadávali nám, nechávali nás spat vonka keď sme meškali dve minúty po večierke,och koľkokrát som nejedla aj dva dni. A nakoniec môj otec nemal ani toľko slušnosti aby sa išiel obesiť niekam do lesa ale urobil to tak aby som ho musela zo stromu odrezať na svoje 20te narodeniny. Nie si v tom sama! Spomeň si na tu kampaň, každá piata žena zažila tyranie. Ale to nemôže určovať tvoj pohľad na život ani to je pocity. Jedine ty sama.

autor
28. máj 2022

@nestastna21 Vkladás mi do úst veci, co som nepovedala a potom proti nim akože dávaš argument, to je chyba v argumentácii a snaha o manipuláciu. Smutné, že to ta baví robiť po večeroch viac ako žiť si svoj úžasný život, drahá nestastna 🙂 Ty sa snažíš obrátiť ani nie moje slová (ale tie co si mi vložila do úst) proti mne a klepeš sa z toho, keď máš pocit, že niekto robí to isté tebe, vtedy to nazývaš arogancia. To je iný level pokrytectva, nemyslíš?

autor
28. máj 2022

@lejusinka Naozaj je zadarmo? Zas ale na nejaky výmenný lístok od obvodnej, však?

nestastna21
28. máj 2022

No nemám čo viac povedať. Komu niet rady tomu niet pomoci. 🙊

autor
28. máj 2022

@mandzula Skôr sa skodoradostne teší z problémov iných ako ty, však mandzula? 🙂 Áno, vzhľadom na to, čo som si s ľuďmi zažila, je môj postoj úplne pochopiteľný.

martinkatinka
28. máj 2022

Vobec nie je pravda, ze nemas lasku. Ty sa sama máš rada a vyzera, ze ti to aj staci 😉 tak sa nezameriavaj na vztahy s inymi ludmi, investuj dalej do seba a maj sa rada 👍

luccija
28. máj 2022

Píšeš, že Ti chýbajú vzťahy tak chod cvicit, je milión aktivít, zaplať si jazykový kurz, kurz maľovania, jogu je milión aktivít, ktoré môžeš robiť nemáš deti, záväzky...nájdi si kamarátku a ZI!

mandzula
28. máj 2022

@autor prestan si mysliet, ze si jediny clovek na svete, ktory ma problemy, kazdy ich mame, akurat, ze ich nikomu nevesiame na nos, nevidime chybu v len inych, zamyslame sa, kde sme ju mohli urobit my. Clovek by na teba aj bol nasraty, no skor ta lutuje, ze co si musela prezit, ze sa takto spravas. Si decko, ktoremu bolo ublizene, preto metas blesky vsade naokolo. Ale je na tebe, ci chces, aby to tak ostalo, alebo sa k tomu postavis celom a budes to riesit s niekym, kto ma na to papier.

marca12
28. máj 2022

Musis najst samu seba,pooracovat na sebe. Kazdy ti vadi,na kazdom nieco najdes od spolubyvajucej az po kolegov. Uvedom si,ze kazdy sme nejaky. Skus sa bavit s ludmi a nerozmyslat,aki su. Kazdy ma svoje muchy,ale ak to nie je clovek vyslovene zly,treba sa vediet povzniest. Mozno si len ty zbytocne domyslas,nie su vsetci zli. Skus sa zamerat na pracu a nevsimat si,co robia kolegovci. Vyhladaj psychologa,ten ti vie pomoct a nasmerovat tvoje myslienky. Mas tazke traumy prezite a to na tebe zanechalo stopy a pokial sa z toho nedostanes,nebudes stastna nikde a s nikym. Zivit je krasny aj ked nam kladie prekazky. Si este mlada,mas este sancu na stastie,lasku a uspech. Drzim ti palce,nech najdes samu seba a vytvoris zo seba cloveka prajneho a nezatrpknuteho.

zmrzlinka2021
28. máj 2022

@mandzula
Kazda mame problemy, tazkosti, v tom mas pravdu. Ale kazda mame aj iny zaklad pre zivot. Je ine vyrastat v usporiadanej laskavej rodine a ine byt vychovana v toxickom prostredi. Prave preto na to su tu odbornici, aby cloveku z toxickeho sveta pomohli prechadzat si narocnymi vecami, pracovat so svojimi myslienkami, emociami, naucit sa zdravo fungovat...

mandzula
28. máj 2022

@zmrzlinka2021 ved presne to autorke cely cas odporucam, obratit sa na odbornika.

marca12
28. máj 2022

Presne tak,ty za to nemozes,ze si nedoverciva. Ale prosim ta,nedopust,aby skody,ktore na tebe napachali,aby neboli odstranene. Co sa stalo sa neodstane a nesmieme prezit zivot tym,ze sa budem ispravedlnovat tym,ze nam bolo ublizene. Ja som mala strasnu matku,prisna,nevrla,bitky,kopance,tahanie za vlasy som si od nej uzila skoro na dennom poriadku. Pred ocom sladucka ako med a ked oco nebol doma,to som si uzila. Ale nikdy nedopustim,aby mi znicila aj dospelost. Bola som velmi neprijemna,nevrla,nervozna aj ku kamaratkam a spokuziakom,dnes sa az hanbim za svoje spravanie. Ale naucila som sa byt clovekom,snazim sa nelutovat sa a nedopustim,aby ma jej vychova znicila. Uz nikdy nebudem ako ini ludia,ktori vyrastali v laskavej vychove a poznali lasku matky. Ale snazim sa ako viem,aby ma to vsetko nepremohlo.

ropucha6
28. máj 2022

Trosku skus aj na sebe popracovat, velmi z teba citit negativizmus. Skus sa tesit z malickosti. Ked nechces chlapa a deti, okey, na co sa do toho tlacit, to sa este moze menit, ved si este mlada a aj keby nie, v dnesnej dobe nic nezvycajne. Kontakty mozes najst pri nejakej aktivite, sporte a pod.

gleep1
28. máj 2022

@martinkatinka čo to píšeš? Vôbec nemá rada samu seba, nenávidí sa a preto nenávidí cely svet.

A ženy, keď si prečítam tie vaše odpovede tak jej vlastne môžem zatlieskať k tomu že prišla k správnemu názoru- o tom aki sú všetci dementni.
Vy máte kúsok sebareflexie?
Áno, aj vy ste to mali v živote takze? A ste silne? Tak to vám gratulujem, a vy ste ona? Každý sa rodí s úplne iným aparátom na vyrovnanie sa s traumami a to čo zažila ona je asi cez to čo je schopná zvládnuť. To že vy ste možno zažili aj niečo horšie vám nedava právo znevažovať jej city a vravieť jej že sú neoprávnene.

A tie ďalšie odpovede? Že je hnusná arogantna a chyba je v nej? Prepacte ale keď niekto dostane v živote len žlč tak nič iné než žlč nepozná a aj keď nechce, tak ta žlč z neho vyteka. Za to nemáte v sebe ani kúsok pochopenia a ženu ktorá sa cíti zle sem prídete zlinčovat a chrlit na ňu ďalšiu žlč len aby sa potvrdila v tom, čo si mysli- že ľudia su zákerni. Nenapíšete nič čo by jej pomohlo, práve naopak, a potomsi ešte dovolíte do nej hádzať kamene že aká je ONA? Pozrite sa na seba.
Aké ste vy?
No ake su ženy čo su prídu kopnúť do ženy ktorá hľadá cestu, oporu, povzbudenie?
Aké su ženy ktoré znevažujú city ženy ktorá sa s nimi zverila?
Aké su ženy ktoré ženu na dne potopia ešte nižšie?

Ona je arogantna a vôbec sa jej nečudujem. Vy ste toxicky sliz a vôbec neviem prečo

autor
28. máj 2022

@marca12 píšeš tu, ako keby si ma osobne poznala a prisudzujes mi vlastnosti, ktoré nemám. Nie som k ľuďom nepríjemna, naopak. Nepríjemna som iba k tým, ktorí boli prví bezdôvodne nepríjemni voči mne. Ja som si zažila tiež hrozne veci a nikdy som nebola kvôli tomu k cudzím ľuďom bezdôvodne nepríjemna. Takže neprisudzuj vlastne reakcie na mňa. Nič si nedomyslam, ľudí hodnotím na základe skutkov.