icon

Mám 29 rokov a napadol ma 14-ročný brat

nela22323
21. sep 2023

Ahojte. Napadol ma môj 14 ročný brat. Sotil ma na zem a hodil mi do tváre dreváku. Mám modrinu na ustách- polovica dolnej pery. Dôvodom hádky bolo, že som nadávala na jeho psa, ktorý mi roztrhal cestovnú tašku.
Mama bola pár metrov od nás, videla nás nezareagovala. Mám 29r.
Nežijem s nimi.
Je to tínedžer ospravedlnenia sa od neho nedočkám.
Ako sa mám správať/ čo ďalej?
Prosím napíšte.
Dakujem

Strana
z3
olimuc
21. sep 2023

Podaj TO a vykasli sa na nich, ked mas este babku navstevuj tu. Tvoja mama je ucitelka ale predstavila som si taku komousku staru bacharku s pravitkom v ruke … nic moc a brat, nejaky rozmaznany fracek, na kt. sa za par rokov bude nejaka naivka stazovat, ze si zobrala debila… no krasna fauna, bolo by lepsie ich vobec nenavstevova:

konikmodry111
21. sep 2023

Si citovo labilná lebo s tebou cely život niekto manipuluje 🙈 nič iné ti neostáva ako sa odstrihnúť a žiť svoj vlastný život, ver mi bude vam lepšie 🍀

kandelabra
21. sep 2023

@nela22323 lekar, policia a potom si miesto terapeutky najdi dobreho psychologa.
Chapem, ze mas tych ludi rada aj ked su aki su, je to tvoja najblizsia rodina... Ale ak sa od nich neodputas tak budes stale ako vo vazeni, naviazana na ludi ktori ti bez mihnutia oka ublizuju a nestoja o teba. A bude to ovplyvnovat aj tvoju buducnost.

andrejka1974
21. sep 2023

@nela22323 jednu mu vraz aby pochopil čo spravil

nela22323
autor
21. sep 2023

@anjelicek26 mas presne pravdu..:( Ked ja vzdy spadnem do takej lutosti..nemám nikoho tak idem za nimi. Musím si to uz zakazat.....

som_realistka
22. sep 2023

@nela22323 zmeň terapeutku, nájdi si koníčka aby si si vyplnila čas, alebo chod dobrovolnicit,, budeš sa cítiť potrebná a tvoje úsilie bude mať zmysel. Sviniam sa perly nehadzu.

riyadh
22. sep 2023

@nela22323 mam 14r syna, o "dve" hlavy vyssie ho, ale taky respekt ma pred Nami rodixmi, raz by skusil, taka by letela zeby sa nespamatal.. Ale ja mam doma zlaticko😘zodpovedny, snazivy, miiujuci bordelarsky. Syncek😘

maryetta
22. sep 2023

Urob si fotku ako vyzeras. A ked tam budes chciet ist tak sa na nu pozri. Co ocakavas? Rokmi to prejde lebo brat bude este viac agresivny.
Kazdopadne matka sa ta nezastane…. On si casom-ak uz aj nezacal- tak si zacne aj na mamu. Mozno preto si ta nezastala. Ktovie ako je to tam medzi nimi.

ema22270
22. sep 2023

@nela22323 terapeutka je cela odveci, tak ako mas tam ist aj nabuduce s darcekmi za odmenu, ze ta zmlatil vlastny brat? Cele chore. Fyzicky napadnut by ta nemal nikto !!! Niekedy sa ja neviem, stanie nieco take, ze v afekte buchnes niekomu po ruke, ale hned sa aj uvedomís, ze toto sa nesmie, ale brat prestrelil, ked sa zhodil na zem a udrel ta drevakmi, ktore su tvrde, mohol ti aj nos zlomit. Dokonca mas zhorseny sluch. Matka sa ta nezastala. Tak je asi trosku sisi. Neboj aj ja mam taku divnu rodinu, ale uz mam inu rodinu, svoje dve deti a manzela. Na povodnu sa snazim az tak nemysliet (len ohladom mamy a vsznejsich veci). Neboj sa zvladnes to, najdi si inych ludi, ktori ta budu mat naozaj radi.

lili1313
22. sep 2023

Autorka, odporúčam vypočuť, pohľadaj si aj iné časti, ktoré by sa ti mohli hodiť.
https://podcasty.sme.sk/t/8737/ludskost-tyzdenn...

hladamematku
22. sep 2023

Bola si u lekára?.

nela22323
autor
4. okt 2023

@anjelicek26 mas pravdu,dakujem ze si napisala. Ludi okolo seba vela nemám, snazim sa najst si priatelov. Doma za mamou a bratom som nebola. Asi ani nepojdem...keď rozmyslam nad vianocami, este je len oktober ale aj tak, neviem ako to bude, ci zostanem sama alebo by bolo lepšie isť za nimi ? neviem. Mama ma po tom co sa stalo este aj podrazila,,volala mojej doktorke a vymyslela si, že za uraz ktory mi sposobil brat mozem sama a ze som agresivna....... .....prečo to na mna vymysla..? Mám cakat od ich ospravedlnenie ...ktoreho sa nedockam. Mam ist znova za nimi byt k nim milá..ako sa mam spravat..co by si urobila Ja naozaj neviem....

januska12323
5. okt 2023

Vymaž ich to svojho života.

nela22323
autor
6. okt 2023

@simca06022011 mas pravdu..už su to dva tyzdne. Brat sa mi neozval a s mamou sme si napísali zopár správ v ktorých sa na mna hnevá a tvrdí, že to čo sa stalo je moja chyba. Citim sa sama, zase mam potrebu ist za nimi..ako si to mam zakazat,, .ospravedlnenie od nich necakam...vinu za chybu si nepriznaju. Nebavila by si sa s nimi už vobec? ked sa niekedy uvidime ako sa mám spravať
...och :(

nela22323
autor
11. okt 2023

@jaskolka vratit som mu to chcela....ked to sa nedalo. Má silu. Bála som sa. Bol agresívny. Už je to skoro mesiac odkedy sa to stalo...brat mi nenapísal ani sa neospravedlnil. Nedočkám sa toho

jaskolka
11. okt 2023

@nela22323 tak sa na nich vykašli aj ty a preruš kontakt. Načo vôbec tam zase chceš ísť? Aby zase "si nafasovala" od drzého fagana?

nela22323
autor
11. okt 2023

@jaskolka už tam nepôjdem. Ani na Vianoce.. Keď najhoršie že s matkou prerušiť kontakt nejde pretože moment.som v situácií, kedy mi pomáha finančne ..pomože potom mi to vyčíta a vydiera ma. Mám zdravotne problemy preto mám problem s robotou

nela22323
autor
12. okt 2023

@ema22270 máš pravdu. Ďakujem za podporu...odkedy sa to stalo už sú to 3 týždne som za nimi nebola. Brat mi nenapísal ani jednu správu a matka s ňou komunikujem iba cez sms. Píše a vymýšľa si ako som im ublížila ja..Keby si videla čo to so mnou robí a to sú iba hlupe sms... neviem ako ďalej. Snažím sa.cakat už asi nemôžem nič

nela22323
autor
12. okt 2023

@maryetta áno.. musím sa na foto na seba pozrieť vždy keď mi napadne ísť tam. Už sú to odvtedy tri týždne ..brat mi nenapísal žiadnu sms. Matka iba zlé správy kde si zastáva brata a vraj "nič zle neurobil". Citim sa stále hrozne..

sorayaardente
26. okt 2023

@nela22323 keď chces napíš mi. Mám sesternicu,ju citovo veľmi vydieral jej dedko,ktory od nej stále očakával služby,on sa len utapal v alkohole a od nej čakal,že mu bude chodiť kupovať chľast a prestať doma,variť atď...lenže ona išla študovať do iného mesta a nemala toľko času,posielal jej také sms,že sa z toho ťažko spamatavala,potom jej ho prišlo ľúto a prišla za ním,lenže to bolo stále dookola,že na ňu stále nadával a ona z toho bolo vždy mimo a hnevala sa sama na seba,že tam stále prišla. Je dôležité zdvihnúť kotvu a posunúť sa ďalej. Zahodiť ten kameň,čo ťaží telo,pretože toto je jeden kolotoč,ktorý neskončí. Treba tu zatvoriť dvere a nadýchnuť sa,ísť ďalej,pretože toto bude dookola stále to isté a nič sa nezmení. Situácia sa opakuje,pretože to východisko robíte stále rovnaké. Musíte niečo zmenit a to podľa mňa dať jednu obrovskú čiaru za týmto a aj keď budete chvíľu sama,nájdete svoj pokoj a svoj život vezmete konečne do rúk. Vždy je ťažšia cesta za úspechom ,ale treba si určit,čo chcete a čo nie. Takúto rodinu,ktorá vás využíva a sa za vás nepostaví? Toto určite nie,toto nie je rodina... Nie ste sama,kto ma čierne ovce v rodine a nie ste sama,koho rodina chce manipulovať,ale treba sa naozaj zaťať a nenechať zo seba robiť to,čo oni chcú,pretože vami manipulujú a využívajú vás. Ste človek,máte svoju hodnotu a máte v sebe niekde aj silu ísť ďalej,len ju musíte nájsť,oni z vás budú len ťahať energiu a držať vám tu kotvu,aby ste ostali pri nich,ale máte možnosť urobiť rozhodnutie ,či chcete ostať v prístave alebo vyplut na more,ktoré bude miestami rozvirene,divoké a budete tam sama,ale nájdete krásne neobjavené miesta,ktoré budú stáť za to.

nela22323
autor
26. okt 2023

@sorayaardente ahoj písala som ti sukromnu spravu

nela22323
autor
16. nov 2023

@jaskolka už sú to odvtedy dva mesiace. Nebola som za nimi. S mamou som v kontakte cez sms.hadame sa stále. Chybu si nepriznala. Brat sa mi neospravedlnil. V tej hádke by som mu to najradšej vrátila, ale je silnejší ako ja. Kričala som tak o pomoc. Matka ma počula nepomohla mi. Trápim sa tým. A riešim Vianoce, či íst za nimi alebo ich zavolať k sebe. Čo by si urobila?

tianna
16. nov 2023

@subartic tintitka? No ako ktorý.. ja mám syna ZTP 11 ročného, má 170 cm a 80 kg.. čo sa váhy týka je aj kvôli dg. samozrejme no aj tak čo mám v okolí 14-15 ročných veľa z nich je už ozaj fyzicky na úrovni dospelých mužov.

tianna
16. nov 2023

@nela22323 nič, ani ísť k ním, ani sa s nimi stretnúť ak sú naozaj takí ako píšeš. My sme so svokrou neni v kontakte už 10 rokov.. tam zas existovala len najmladšia sestra. Môj muž a jeho staršia sestra boli len nehody z mladosti a tak sa k ním žiaľ aj svokra správala, najmä k manželovi, asi preto že sa výzorom veľmi podobá na svojho otca, svokrinho ex..

nela22323
autor
4. dec 2023

@nurielka nevieš mi poradiť kde? ... skúšala som už viaceré terapie.,no bez efektu

nela22323
autor
4. dec 2023

@maryetta máš pravdu.idu Vianoce..čítam si znova všetky komentáre a pozerám na fotku s rozbitými ústami. Aby som neurobila chybu a nešla tam za nimi.
Som nešťastná a sama

maryetta
4. dec 2023

@nela22323 radsej chod k nejakej kamoske alebo neviem. Niekto o kom vies ze je sam. Tam uvidis kolko vdaky sa ti dostane 😉
Niekedy ani krv nie je dovod na….

simca06022011
4. dec 2023

@nela22323 a co keby si si nasla nejaky domov seniorov, alebo detsky domov, nejake dobrovolnictvo robit, spolocnost starsim ludom. Vyplnis si trosku cas, nebudes sama a mozno spoznas novych ludi aj tam 🙂
https://dobrovolnici.ludialudom.sk/

Strana
z3