Mám 30 rokov a dvojročné dieťa. Ako na hanblivého chlapa?
Ahojte, v prvom rade napíšem, že nemám 15 a nepíšem príspevok do časopisu Bravo. 🙈 Potrebujem reálne poradiť.. Na začiatok by som napísala toľko, že mám 30 rokov a dvojročné dieťa s expriateľom, s ktorým sme neboli zobratí. Sme od seba už rok. Z toho polroka si píšem s rovnako starým chlapom, ktorý mi ako prvý napísal na jednej nemenovanej zoznamke. Stalo sa to krátko po tom, čo som si uvedomila, že hľadať si niekoho nového polroka po odchode od bývalého partnera je dosť nerozvážne. Tak som tomuto dotyčnému napísala, že teda si môj profil na zoznamke ruším, ale pokiaľ si má záujem naďalej písať, tak môžeme na FB. Tam ma kontaktoval a začali sme spolu komunikovať. Aby som však prešla k pointe.. Za toho polroka písania, som si stihla uvedomiť, že je to veľmi milý, pozorný a hanblivý muž. Dal mi viackrát najavo že som pre neho atraktívna (nepriamo, decentne). A taktiež to platí aj opačne. Veľmi sa mi páči. No vzhľad samozrejme nie je všetko. Denne spolu komunikujeme v rámci možností, keď môže napísať v práci, prípadne, až keď príde domov. Ja sa mu tiež ozvem ako stíham popri dcérke. Samozrejme asi to poznáte, pozriete sa na mobil aj tisíckrát, až kým tam nezasvieti správa od toho, od koho to čakáte najviac. 🙂 Všetko vyzerá byť fajn, ale má to jeden háčik. Komunikovali sme viackrát o spoločnom stretnutí, ale bol lockdown a keďže je z iného okresu, tak sme to odložili na dobu, kedy to bude možné. Teraz tá situácia nastala, no z jeho strany zatiaľ nezaznelo nič v zmysle, aby sme sa stretli osobne. Ja mu to navrhovať nechcem. Som žena a vnímam tieto veci tak, že muž by sa mal snažiť o to, aby ženu dobýjal a nie opačne. A preto moja otázka znie. Čo by ste robili vy v mojej situácii? Čakali, kým to navrhne sám? Alebo sa radšej nastaviť do tej pozície, že z toho nič nebude a nechať to plynúť ako sa to časom vykryštalizuje? Čo sa týka malej.. má deti rád. Aspoň to tvrdí. Takže prekážka v tomto zmysle, že mám dieťa by ho zastavila podľa mňa už na začiatku. Práveže mi raz v mojej slabej chvíľke napísal, že ma obdivuje ako to zvládam a že robím všetko preto, aby z dcérky vyrástol dobrý človek (ex ma bil, takže je to pre mňa dosť traumatické, aby niečo podobné nezažívala aj moja dcérka). Pripadá mi to tak, že sa ma to hanbí, alebo boji opýtať, no ja to neurobím.. bojím sa, ak to náhodou nevyjde. A nie, nechcem si hľadať zámienky, že mi treba niečo doma opraviť a podobne. Tak mi prosím poraďte, ďakujem 🙏🙂
To je velmi zvlastna vyhovorka, ved to ma byt prve otukavacie stretnutie a nie vztah, ci svadba
Jasné
Tiež som ako ty.,ale navrhnúť stretnutie kľudne môžeš. Veď ono hneď po 5 minútach uvidíš či to je ono či nie.
Možno by som tiež čakala kto vie
@panelacikova mám spolužiaka, ktory je presne, ako tento chlap, nemá problém si písať so ženou o čomkoľvek, ale je tak hanblivý, že sa bojí stretnutia a radšej ho odkladá, keby sa potencionálnej frajerke priznal,tak by sa mu už asi neozvala, ale keď ho žena ,,dokope" do stretnutia a nakopne konverzáciu, tak zistí, že je super chalan len je proste iný, ako ostatní.Potrebuje ženu, ktorá ho bude viesť.
autorka: chápala by som, ak by mu liezlo na nervy počúvať stále o rozvode napríklad. alebo o hádke teba s bývalým. nie každý "nový" chlap má chuť a schopnosť to počúvať donekonečna (hoci netvrdím, že je to tvoj prípad, možno mu to spomenieš raz do mesiaca...), v každom prípade tiež to nevidím ako dôvod, prečo sa nechce stretnúť s tebou! na druhú stranu, nečakaj od človeka, s ktorým si len píšeš, že ťa podrží v takejto chvíli, on nie je tvoj partner ani manžel ani milenec. si preňho stále cudzia. takže ak očakávaš od neho psychickú podporu v tomto zmysle, môžeš ostať sklamaná. v každom prípade by som ešte skúsila zareagovať. povedala (napísala) by som mu, že to nie je podstatné, či súd prebehol alebo nie (súd sa môže ešte aj ťahať predsa, mysli na to!) že ide o teba a oňho, nie o teba, oňho, bývalého a prakticky pre toho nového kamoša cudzie dieťa. normálne to striktne porieš. dosť si sa namotala asi. ja som teda kedysi na pokeci bola tiež a stále ma ktosi namotával a sladké reči a neviem čo 😀 akonáhle nevedeli odpísať na otázku "kde bývaš", ani som sa ďalej nebavila 😀 čakala som vždy od druhej strany úprimnosť a nie výhovorky a neviem čo. takže si to porieš, lebo ťa bude naťahovať ešte ďalší rok, lebo jeho to baví, má ťa možno fakt aj ako nejakú zábavku. možno je naozaj ženatý a možno by v živote ženu nepodviedol, ale baví ho takto si s niekým písať a nechce o to prísť.... možností je nekonečno. buď ostaň vo fáze, v akej si alebo to porieš. ty vieš o ňom aspoň to, kde býva? vieš, kedy má narodeniny? alebo kde pracuje? vieš tieto základné veci?
Chlap sa zacal vyhovarat... dovod, aby si s nim viac nepocitala. Rad si s Tebou popise, vsak korona bola dlha, treba si to sprijemnit... ale tym to konci. Ak chces ozajstny vztah, nestracaj tu cas.
Tieto nekonečné vypisovacky s neznámym sú veľmi nebezpecne. Cez písmenká pôsobí všetko ideálne, druhého nevidíš, nevnímas jeho ton hlasu, mimiku, energiu... Nevieš či to co píše je recesia alebo to myslí vážne....
A postupom času sa ti stane to co veľa ľuďom, zamiluje sa cez písmenká. Nie, nezamiluje sa do konkrétneho človeka, ale do akejsi svojej "predstavy", imaginarnej postavičky ktorá je v skutočnosti veľmi vzdialená od človeka s ktorým si píše. Takto sa ľudia zamotavaju sami do svojich sieti. A deje sa to obojstranne.
Co môžeš spraviť je navrhnúť mu stretnutie. Teraz, v piatok alebo nejaký konkrétny den. Keď odmietne ci sa bude vyhovarat vymaž ho s priateľov a kašli na neho. A už nikdy, nikdy si nevypisuj s neznámym bez osobného stretnutia.
Ps. Nechce sa stretnúť lebo ste s ex nemali súd? No my sme s ex tiež nemali súd, tiež sme sa handrkovali a už je tomu 10 rokov. Ale môj život išiel ďalej, randila som, stretávala ľudí..... aj bez sudu, to s tým nemá nič spoločné.
Nechala by som to tak stretko by mal navrhnúť podľa mňa tiež on, asi sa nechce stretnúť, a hanblivy muž neexistuje...
neviem, brala by som to asi s rezervou, ked bude chciet sa stretnut, tak urobi vsetko pre to a nic by ho neodradilo, aspon ja si tak myslim 🙂
co on ma s tvojim sudom? 😁 ja by som nemala energiu na taketo dopisovacky natahovacky
Ahojte, takze dam update.. po tom, co mi napisal, ze ma z toho celeho blby pocit a ze sa mu zda ze to nemam uzavrete (nielen sud, ale proste tie vyostrene vztahy s ex a jeho rodinou) som uz jednala ozaj razne.. opytala som sa ho, preco tak dlho potom somnou komunikoval.. preco to vsetko.. Prečo somnou strácal čas.. tak mi na to odpisal uz len toto (dám to úplne dole) a od vcera vecera spolu nekomunikujeme... Možno si pomyslíte, že som fakt sibnuta, ale ja som sa do neho asi fakt zaľúbila. Nechápem ako sa to stalo no chodím dnes ako bez duše. Ešte som si aj poplakala, lebo ja nejako ozaj nemám šťastie na chlapov. A už sa mu prvá proste ozyvat odmietam. Beriem to ako jasné zbohom, aj ked mi to komunikovanie s ním veľmi chýba. 😞 Ako 30 ročná koza sa zalubim do niekoho koho ani nepoznám.. neuveriteľné. 🙄
Správa od neho: Tak to je škoda keď nechápeš prečo toto taký dlhý čas ...lebo asi keby som ozaj nechcel prísť tak nemarnim čas, nevypisujem neodpisujem ti nezaujimam sa o teba ale dobre teda...
Ahoj a Dobrú noc
@panelacikova áno viem kde býva, aj to kde pracuje, kedy má narodeniny, kolko má súrodencov, posielal mi aj svoje fotky pravidelne, pretože som to chcela..
A máš pravdu. Cítim to, že som sa namotala. Veď ja som tak ani pri odchode od môjho ex neplakala ako teraz 😞 Mrzí ma to celé.. A určite mu to vadilo, lebo my sa a ex teraz tak hádame, že mi začali žalúdočné problémy a nechutí mi jesť. Občas som pred ním spomenula že sa cítim zle a chcem aby už bolo po tom.. a rozumiem. Nemusel to robiť a ani ma vypočuť. Ale sám mi to viackrát navrhol že sa môžem vyrozprávať ak mi to pomôže. Ach.. celé zle .. 😞
Pan je samaritan, robi mu to dobre... prepac, ale skus najst jeden rozumny dovod, preco sa este neukazal.
robí ti to dobre furt revať kvôli nejakému mužovi? vyser sa teraz na nich, čo sa po pol roku ťaháš zas do vzťahu..veď si uži seba, dieťa a keď nebudeš tlačiť na pílu tak to všetko príde.
🙏
ako fakt sa zas potrebuješ trápiť kvôli niekomu koho si ešte ani nevidela? neblázni
Presne taketo spravanie poznam, ocakava, ze sa teraz ozve... a ked nie, mozno sa ozve alebo mu to je jedno, v oboch pripadoch by som s nim uz nestracala cas
Joj a koľko času mladý pán potreboval? 2 roky? Kde býva? V tramtarii? Kasli na neho a vráť sa do reality
Tak on ze nemarnim čas? Krásne sa vyjadril teda. Nemarni čas hlavne ty typkom, čo vie iba písať. Zbožňujem chlapov, ktorí očakávajú, že chapave majú byť iba ženy 😡 btw, to ze nemá na profile žiadnu ženu ešte neznamená, že neexistuje. Možno aj ten profil je "iba tak". Kašli na neho.
Tie co tu pisete, ze keby chcel uz davno sa stretnu a ze vy ste sa stretli s chlapmi za dva dni. Nie je kazdy taky nekomplikovany, hlavne, ti, co uz maju nejake sklamania za sebou a su menej asertivni a sebavedomi. Osobne, by som sa s nikym cudzim za dva dni nestretla, ako tu niektora pisala, niektori ludia su komplikovanejsie a opatrnejsie povahy.
@aandrea9 nie je to ani fake a ani nema priatelku.. pisala som s nasim spolocnym kamaratom co byva v meste kde on.. povedal mi, ze je to super chalan a velmi dobry clovek.. len ze je opatrny.. no a ten “napadnik” sa mi potom ospravedlnoval, ze sa spraval ako chrapun.. ale ze sa zlakol, lebo sa mu velmi pacim a boji sa, ze to stretko by dopadlo zle.. prosil ma este nech mam trpezlivost.. tak ja uz neviem.. vidiet to z jeho pisania, ze je riadne zmateny a boji sa sklamania.. no ja sa nemam bat? Ved mam dieta. Tiez to uz nie je pre mna len tak chodit si na stretka a verit, ze konecne to bude uz ten pravy.. 😔
nechcela by som chlapa čo je takto "rozhodený" a " opatrný" ...buď chce, alebo nechce. Hlavne po pol roku.
Súhlasím s @mondolina
Uz zrejme vieme dôvod, preco je stále sam napriek tomu, ze je taky 'super'.
Ono v živote človek potrebuje oporu, v dôležitých situáciách, ktoré potrebujú rozhodnutie, tak rozhodnosť a toto keby mam mat doma, ze so všetkým vaha a je opatrny neviem kolko.... A hlavne on je sám, cize takéto vahanie a opatrnosť z jeho strany mi príde fakt divné... Co mas povedať ty, ktorá rozhoduje aj za svoje dieťa?
Mne by tato vlastnosť vadila... Buď sa rozhupe alebo nech vaha do konca života.
Tak v tom prípade si z tých stastnejsich, myslím ten fake. Kazdy sa bojí sklamania, vzťahy sú lotéria. Len my ženy mame viac odvahy si myslím. Len nerozumiem, prečo má taký problém s neusporiadaním problémov okolo dcérky. Véd on to riešiť nemusí 🤷♀️ oporou by ti ale mohol byť 😡 možno len nerád rieši problémy akéhokoľvek druhu, čo by mi teda svietila kontrolka lebo život nie je bezproblémový vo väčšine prípadov. Na exa podaj trestné kvôli výživnému a hotovo. Keď sa bude potiť pred vyšetrovateľom, bude inú húsť 😡 a stretávanie riešiš súdom? Nechaj to plynúť, nenapísal zbohom ale dobrú noc. Ak mu za to stojíš, ozve sa. Vyries si svoje problémy a je zbytočné ho nimi zaťažovať ak to vidí inak. Ak sa ti to podarí, budeš mat o starosti menej, čistejsiu a pokojnejsiu hlavu a budeš vidieť veci inak. Možno zmeníš názor aj na váhavca tým či onym smerom. Veľa šťastia 🍀
@oranzovyvevericnik ahoj, no keď to spätne čítam.. až mi je smiešne 😂🙈 tie začiatky boli poriadne zaujímavé.. on je typ človeka čo je spočiatku dosť uzavretý a dlhšie trvá, kým sa človeku otvorí.. teraz sme vo vzťahu už rok a je to doposiaľ môj najlepší vzťah aký som mala.. ❤️ A k malej je ako druhý ocino. Nemenila by som 🙂

Napísala som mu to na rovinu. Odpísal mi, že keby sa nechcel stretnúť tak polroka nepíše len tak do vetra. Ale že ho trošku odrádza to, že sme ešte nemali súd ohľadom malej. Vďaka tomu sú medzi mnou a ex dosť veľké hádky. Prestal mi na ňu platiť a nevieme sa dohodnúť čo sa týka stretávania. Tak som mu napísala len to, že to rešpektujem, do ničoho ho nejdem tlačiť a že ak sa na to necíti tak to chápem. Asi to nemá význam. Lebo kedy by ma ten správny muž mal podržať ak nie teraz? 😭😭 hrozne ťažko mi je.... 😢