Mám 30 rokov a od rodičov na narodeniny nič nedostávam
Dievčatá, ženy...potrebujem nazor cudzích na situáciu. Mám 30 rokov, pracujem od 16r. (samozrejme od 16-19 len brigády popri škole), darí sa mi celkom, dlho som v zahraničí pracovala. Ide o to, že rodičia vždy dávajú bratovi peniaze na narodky (50-100€ ale neide na sumu) a mne ani raz nič vôbec. Vraj mne netreba ja dobre zarábam. Neide o sumu, ide o princíp, dosť zle mi to padlo vždy, že robia výnimky. Som celá nešťastná. Ja by som to nevedela svojmu dieťaťu spraviť, buď rovnako alebo vôbec.
Uprednostňujú jedno dieťa pred druhým. Sama to vidíš...
Ku mne a mojej sestre mali diametralne odlisny pristup. Bol sice medzi nami velky vekovy rozdiel, no aj tak to, co bolo pre mna nepredstavitelne robit napr. v 14 rokoch, u sestry no problem. Problem bol, ze otec bol az prehnane prisny, co moja mama pri mne neriesila, pri sestre ho postavila do laty, aby jej nezakazoval
☹️ To ma mrzí, je to hrozné, takáto nespravodlivosť. Aby to nedopadlo tak, že mu aj nehnuteľnosť prepíšu, lebo veď tebe netreba.
Zjavne si ty to DRUHÉ dieťa😐. Stáva sa to, a dosť často. Tiež som sa s tým stretla - dve sestry, tá staršia si počas školy na brigádach zarobila a za svoje šla do obuvi a kúpila si čižmy o ktorých snívala a bola s ňou aj mama a tá kúpila rovnaké čižmy mladšej sestre. Takže jedna dcéra za svoje peniaze a druhá dcéra ich mala len tak od mamy.
Je to nefér, ty ukážeš že si samostatná, ale bratovi dajú eurá lebo šak on je v ich očiach ten chudáčik.
Riešenie nemám, pretože aj keď to s rodinou preberieš, pravdepodobne sa to tým nevyrieši🙄.
Podotýkam peniaze majú nadpriemerne. Nemám veľmi chuť na nich...na rodičov. Nemám chuť ich navštevovať atď.
@kvietok2012 som si istá ano
Tak uprednostnuju syna. Moja mama to niekedy robi tiez- lebo jasom sa dobre vydala a sestra nie a ma aj viac deti( jej muz nepracuje). A tak im " musi" pomahat. A nedochadza jej, ze sa svagor len prizivuje na jej dochodku. Som pripravena aj na to ze dom odkazu sestre- ved mi mame novy a aj
byt. Ale je to ich vec. Detok ked maju sviatok vzdy dam obalku akoze im babka dala mne do ruk aby som im vybrala darcek. Nechcem aby sa citili menejcenne lebo ostatne vnucata dostanu. Mozno robim chybu🤷♀️
a tvoj brat nezaraba?
@elviku11 zaraba pravdaže, na živobytie, skromne zarába
U nás to isté ..... najstaršia sestra má všetko od mamy lebo je "chúďatko" pretože aa len sťažuje a to býva zadarmo u svokry čiže ju neviaže ani žiadna finančná ťarcha (hypo, pôžičky.,....) všetko zariadenie v kuchyni má od mamy, deti na záhrade všetko od mamy ..... ona na meniny len tak strieborné náušnice ........ ja som.mala okrúhliny a ani len čokoládu som nedostala a potom za 2 týždne mi kúpila plastovú dózu ze to mám k tým narodeninám ...... ja mám nový dom, manzel pracuje v zahranici ...vidí len to ..ale to že kolko.máme vydavkov a akí sme zadlzení to nevidi takze mne netreba nič ....lebo sa nestazujem ...ale niesom.tem typ aby som sa sťazovala a vyplakavala ze na nieco nemam .... aj ked sme par mesiacov pomaly nemali.na chleba....ale ja sa mam najlepšie lebo mam postaveny dom ...... to je proste ten údel najstaršieho dietata ze je to jej "prve ".....bože chráň aby som ja robila rozdiely medzi detmi ..... je to smutne ....... ono ani nejde o tie dary ale o ten princip ze ti to pride luto ze vlastna mama robi taketo rozdiely a ešte okaté a este ju to vobec netrapi a neuvedomuje si to
@jj298 hm tak u nas je to naopak ...u nas maju rodicia najradsej tu najstarsiu a ostatne deti sú len nechcene náhody
@21anjelik19 a ešte ma dokonca pytala pozicat 500 eur ...... ja by som pre seba potrebovala a nie este davat ..pretoze viem ze by mi ich ani nevratila a brala by to ako dar
Poznám jeden prípad, kedy jeden zo súrodencov dostáva od rodičov peniaze,robia nákupy, aj oblečenie, platia vnucatam kruzky, bravaju na výlety, atď a druhý súrodenec a jeho dieťa nič, aj na návštevu ledva idu ....
@zuzinka888 robis velku chyby z klames svoje deti a ukazujes im to ako normu
@autor je to zrejme typ rodicov, ktori pomahaju dietatu, ktore vecne knuci, ze sa ma zle. Rodicia mozno maju pocit, ze z tvojho brata nevychovali takeho schopneho cloveka ako z teba, tak mu to takto kompenzuju.
Je to vsak velmi kratkozrake, lebo dietatu vecnemu prizivnikovi vlastne robia medvediu sluzbu a schopne dieta, ktore by im mohlo byt v starobe oporou, tymto od seba odstavuju.
To je velmi smutne,ked rodic uprednostnuje jedno dieta pred druhym.
@mandzula ty si to presne vystihla
@zuzinka888 Plne ťa chápem,moji svokrovci tiež uprednostňujú ich dcéru lebo však sama vychovávala ich prvého vnuka a tak jemu všetko a našim nič... je to smutné...Na rododičovmojich si nemôžem sťažovať pomáhajú z deťmi koľko vedia keďže pracujem na dve smeny a manžel do večera.Ale mojej mame je najmilší brat a sestra z druhého manželstva,ja som predsa najstaršia ale čo sa týka peňazí a darčekov tak to je narovnako od nich.Zato brat im zas veľa pomáha okolo domu keďže robí na turnusy a býva doma ako sa mu zapáči medzi tým ako dostane prácu na budovách v zahraničí je elektrikár.
@mandzula Presne vtomto máš pravdu veľa rodičov to žiaľ takto rieši miesto toho aby včas dieťa odstavili knučiace a dali mu dve možnosti buď si nájde prácu a buse svoju čas hradiť rodičom čo minie alebo sa odsťahuje proste rázne povedať nie,je mladí a je zdraví schopní si zarobiť.Presne túto medvediu službu robia aj moji svokrovci voči najmladšiemu ktorí sa stal alkoholikom a ešte mu naot aj peniaze dajú z dôchodkov...
Jednu radu Ti dám a to je odpusť si a čím menej ich budeš navštevovať tým lepšie pre teba,ale nesýť vsebe zlosť,je to ich neschopnosť z tovjho súrodenca vychovať schopného dospelého človeka akým si ty,ten súrodenec bez tvojich rodičov bude ničím neschopným prežiť zteba život skresal schopného silného človeka schopného sa o seba postarať bez toho aby ťa museli rodičia podporovať,budz rada,že si aká si a nech ťa dari netrápia.Mne zas príde trápne keď sa mi mama snaží z pol invalidu dať darček pričom pracujem a vôbec nič nechcem od nich stačí že mi pomáhajú z deťmikeď treba na nich dozrieť napísať snimiúlohy naučiť sa a že sú 🙂.Prpíadne nerieš brata teš sa z toho že sú zdraví tvoji rodičia a že ich máš každý okamih je vzácny človek nikdy nevie kedy ich vidíš naposledy nehnevaj sa nanich...ako tu vyšie písala mandzula kompenzujú to tým,že tovji rodičia berú že zlyhali vo výchove...lenže väčšne tu nebudú.Ja som napríklad skúšala švagrovi dohovoriť aby prestal sa ľutovať a opíjať ale že má pomáhať rodičom keď snimi žije...nuž nahneval sa na mňa a aj svokrovci,že som im vytmavila,to že nie môjho muža majú po práci volať aby šiel im kosiť pre kozy ktoré sú švagrové a neviem čo ešte,že máme svoju dmácnosť,záhradu,sliepky že má sa kde obracať a aj skoliózu chrbtice,že tma je mladí príživník nech robí ekď tam žije zadarmo a ešt aj dostáva do krčmy nuž nahnevali sa najmä svokor,ale viem,že mám pravdu a nepustím a už dva 2x kvôli pomoci u svokrovcov môj muž bol v nemocnici,čomu bolo tak zle najskôraj z tej chrbtice mu skákal tlak potom aj zo žalúdkom,čo stále len počúval a hltal krivdy a kritiku do rodičov,tak rpeto som mu aj zatrhla chodiť cez deň aby na neho nenašili nejakú prácu...a časom sa to vyriešilo že veľmi zriedka chodíme knim.Oni sú dôchodci a neprídu ani vnukov pozrieť bývame zhruba 300m od seba.A my sme časovo úplne vymedzení sme radi keď si odýchneme.
ja si ani nepamam,kedy som od nich nieco dostala,alebo aby mi aspon zagratulovali-to som bola este asi decko...samozrejme,s bratom oslavuju,este aj ked si dobre prdne,tusim...nechcem,aby to vyznelo zle,ale aj dnes som presne kvoli podobnej situacii plakala a tato diskusia ma potesila...ze takych nespravodlivych rodicov je vela...tak aspon tolko neprepadam depke,ze som cely zivot mimo ich rodiny...tiez uz ratam s tym,ze ani nic nezdedim...aj na mojho syna kaslu...s fotkami bratovho dietata maju skoro izbu vytapetovanu...ja si to odovodnujem tym,ze som nebola chcena ani planovana,takze aj zobrat sa museli kvoli mne...brata si uz potom zelali...nespravis s tym asi vela..maximalne mu budu davat na tajnasa...sa cudujem vzdy tym privilegovanym surodencom,ze im nie je trapne...

Opytaj sa ich na to, ze preco robia rozdiel medzi vami, ale podotkni, ze nepotrebujes peniaze, ale ze sa pytas preco...
Ale iba v prípade, ze si si 100% istá, ze mu peniaze davajú.