Mám 30 rokov a od rodičov na narodeniny nič nedostávam
Dievčatá, ženy...potrebujem nazor cudzích na situáciu. Mám 30 rokov, pracujem od 16r. (samozrejme od 16-19 len brigády popri škole), darí sa mi celkom, dlho som v zahraničí pracovala. Ide o to, že rodičia vždy dávajú bratovi peniaze na narodky (50-100€ ale neide na sumu) a mne ani raz nič vôbec. Vraj mne netreba ja dobre zarábam. Neide o sumu, ide o princíp, dosť zle mi to padlo vždy, že robia výnimky. Som celá nešťastná. Ja by som to nevedela svojmu dieťaťu spraviť, buď rovnako alebo vôbec.
No mňa by to nastalo na mňa ľahla ste rodičia nikdy nezabudli teda buď mi dajú peniaze alebo vecné darčeky teraz som mala 34 a dostala som 3 tašky všeličoho 🙈 pre rodičov sme navždy deti teda aspoň u mojich to platí a nezabúdajú na ženy sviatok a ja tak isto ...
Ja mám 24 rokov manžela a dcéru a moja mamka a ocko dokonca ani súrodenci nezabudli nikdy na moje narodeniny a rodičia nikdy nerobili rozdiely medzi deťmi a to sme 6 súrodencov mám najlepších rodičov na svete milujem ich.
To poznam...a chapem tvoje pocity uplne...ja som ta, kt.si mala vzdy na vsetko zarobit a moja sestra nikdy nemusela, lebo to dostala darom...vzdy islo o "prkotiny" ako topanky, sveter...neskor jedlo a polozene peniaze na stol na okamzitu kupu bytu pre moju sestru, s tym, ze ja si mam zarobit a aj tak uz mam dost...zial, aj take matky existuju...
@poppy22 skoby by si mi z duse hovorila...je mi luto, ze to zazivas...u mna je to ako cez kopirak...
Tvoji rodicia sa asi citia vinni, ze zo syna nie je tak uspesny clovek ako dcera, a preto sa to asi snazia takto vykompenzovat
Moj muz to ma rovnako s mamou. On nedostava nic, ale ona si nezabudne nadiktovat, co si prosi na narodeniny 😂 na meniny mu ani nezavola a potom este povie, ze vsak nehratulovala mu, lebo jej nezavolal v ten den🙈🤯
Ja si to neviem predstavit, ja mame stale gratulujem narodeniny, meniny, den matiek, vianoce a aj na mikulasa si davame balicky 🙂 rovnako aj mama mne aj na den deti aj ked mam 30 a je zlata, lebo vzdy aj muzovi na kazdy sviatok nejaku drobnost vymysli, alebo sa ma opyta co by ho potesilo. Vidim na nom, ze mu to spravi radost. Ono to ani nie je o darcekoch, ale o tej snahe toho druheho potesit aj keby to bola iba drobnost alebo pozvanie na kavu a kolac, ale ide o princip. Argument, ze vsak zarabas je hrozny :(
Nuž holky ako čítam jedny rodinné vzťahy horšie ako druhé. Toto fakt nepoznáme. Naši rodiča už na dôchodku, teda po finančnej stránke nič moc. No naši dostávajú rovnako ako sestriny. Rovnako či sú to narodky alebo Vianoce. Takže aj o tom je životné šťastie a spokojnosť. Tiež vám prajem, aby vaše rodiny mali rovnakú mieru pre vás aj pre vašich súrodencov 🐖🐖🐖.
Vy mate uplne ine ine problemy, toto je uz len vrchol ladovca. Brat je zrejme rozhyckany rodicmi, sam zivotaneschopny ale v ichvociach zrejme milacik a zlaticko. Pozri si nieco o narcistickej poruche ( zocstrany rodicov).
Je nirmalne ze je ti ľúto, ty si vsak mozes gratulovat, ze si v zivote poradis aj sama. Je to tvrde, co ti teraz napisem ale ja by som sa takto zachovala. S rodicmi by som obmedzila kontakt na minimum. Bratovi nepomahala a zila si svoj pekny zivot - ved oni preziju aj bezo mna s takym naladenim. Co sactyka majetku, nepocitala by som z ich strany s nicim a spoliehala len na seba. Zopar blbych komentov a kontakt by bol z mojej strany len na vianoce a narodeniny formou telefonatu.
U nas to tak nie je. Sme dve, co dostala jedna, dostala viac menej aj druha. Kes sa sestre narodili deti, ma ich 3 tak je logicke, ze tie deturence dostanu od babky deka darceky - teda "ona" ma viac ako ja s jednym 😃 Ale to je uplne normalne. Jej svadbu zaplatili, mne dali do ruky, mali sme o dvoch svedkoch. Ale nie kazdy rodic je normalny, to ty zial nzmenis. Mozes to len robit lepsie pri svojich detoch 🥰 Prajem ti napriek vsetkemu krasny zivot a skveleho patnera.
Mimo narodenín mu nedavajú nič, ide len o narodky. Dokonca kým menší bol, vyžadovali aby aj ja som mu dala do obálky na Vianoce, narodky lebo ja dobre zarábam. No asi fakt preruším kontakt s nimi, nechýba mi to po psychickej stránke, normálne mám krče v žalúdku keď sa mi ozývajú. A áno mala som snahu prediskutovať to celé s nimi. K ničomu sme nedospeli. Vraj nemám si to všímať, nemám robiť z komára somára.
tak ono je rozdiel ak brat má rodinu a zarába málo - a vidia že mu peniaze chýbajú a rozdiel dcéra čo roky zarábala v zahraničí a je za vodou....ty keď si robila v zahraničí a dobre zarábala si im niečo naviac dávala? lebo brat im zrejme v tej dobe aj pomáhal či okolo domu , či k lekárovi alebo zobrať na nákup....nič nie je len čierne alebo biele....
@simka1454 tam budi asi aj vztahove problemy. Asi sa treba odstrihnut. Neviem si predstavit, ze babka vnucke povie, ze sa s nou nechce stretnut. Cloveka to mrzi....
@mogaa vôbec nepoznáte situáciu tak nechápem ako ste vydedukovali, že brat má rodinu a pomáhal im okolo domu. Nie nemá rodinu, má 23 rokov, nikdy nepomáhal okolo domu. Keď potrebujú pomoc, hoci aj malú tak ozvú sa mne.
@jj298
ver mi nie su to frajerske reci. Uz nemam 18 ani 25 rokov. Po urcitych zivotnych skusenostiach by som toho schopna bola, keby to bol moj pripad. Pomaly az kratko pred 40tkou som zaujala postoj a povedala rodicom v konkretnych situaciach pravdu. Ktoru samozrejme pocut nechceli, lebo je bolava. U nas nikdy nebol problem s peniazmi, ze by uprednostnovali jednu ci druhu. Boli ine problemy a dlhovsom "držala hubu a krok" a trpela urcite veci. Teraz uz nie aj za cenu urazania sa na pravidelnej baze. Ako sa urazia, tak sa odrazia.
No v pripade autorky ide o dist hlbokosialy problem.
Takze ano, nie su to silacke reci ale fakty. Ja by som kontakt ukoncila. A mozno skutocne aj poprosila najskor na mk o pohlad inych a potom vyhladala psychologa ci ineho kompetentneho cloveka. Takeho, ktory riesi vztahove problemy. Nech mi povie neszranny pohlad odbornika.
Ale takto sa vacsinou z normálnych ludi ako z autorky robia blbci, obete, vztahovacni. Pritom skutocni agresori s nevhodnym spravanim su v tomto pripade prave ti rodicia.
Na sviatok by som im nič nedala a keby ma volali aby som im s niečím pomohla, tak nie, nech si brat odmaka darčeky. Je chlap, nie 10 rocne decko, jemu by mali volať a nie žene co ma dosť vlastných povinnosti. A potom keď si nájde ženu, tak bude sedieť pred TV a ona nech robí? Ved mu utečie
nie si v tom sama.. brat ma 18, zije este doma s rodicmi samozrejme, odo mna pre neho pytaju vzdy drahe dary, poskladat sa na playko, na vodicak a pod.. a ja som minuly rok nedostala na narodky ani len sms... 😢 tento rok aspon tu sms..
@radkaradix a ty si prispela na vodičak? Ved to je zodpovednosť rodičov, už keď
@1gramofon jasne, ved ja mam brata rada a ked mam, rada dam a spravim mu radost.. len ma mrzi pristup mojej mamy ☹
@1gramofon aspon ze mam manzela, co mi to vzdy vynahradi, upecie kazdy rok tortu a pripravi nejaky zazitkovy darcek, lebo vie, co mam rada 😍
@jj298 ja som matku odpisala...a vies preco?...to nie je len o darcekoch....nikdy to nie je o daroch... je to vzdy aj o odlisnom spravani...priklad...ked som byvala so sestrou, moja matka davala jest len mojej sestre, ja som sa mala zivit sama...predstav si chladnicku jedna polica plna, poluca mojej sestry a druha prazdna, ta moja,bol tam len jogurt...obe sme studovali v tom case na prirfuk...mojej sestre vzdy zagratulovala k spraveniu skusky, vzdy dostala maly darcek...ja?.. vzdy mi vynadala do sprostych, ked som urobila skusku na dvojku...vidis ten rozdiel v spravani sa voci 2 dceram, medzi, kt.je vekovy rozdiel 1,5 roka?...toto bol len priklad...
@erikavesela 😔
@erikavesela Tie témy o svokrách sú tiež zaujímavé, občas sa človek aj zasmeje. Ale táto téma o matkách, či rodičoch..., no nemám slov. A sestra na to ako reaguje, nie je jej to blbé? Alebo to berie, že to tak má byť a je to správne?

@simka1454 Kľudne pokračuj. Načo to držať v sebe?