icon

Mám 33 a som bez partnera

lucia_32
12. feb 2013

Ahojte. Občas si čítam Vaše príspevky. Neviem, či toto nebude zrovna od veci, čo sem napíšem, neviem, či sa nejaká táto téma vyskytuje. Asi sa len prosto potrebujem vykecať, vyliať si srdce. Pomaly mi ťahá na 33 a som bez partnera. Nie, že by to bol teraz koniec sveta, ale...trápi ma to, že nenájdem svoju polovičku. Po tých všetkých peripetiách sa naozaj bojím, že z ľudí sa vytratil ľudský cit, schopnosť milovať atď...môj bývalý priateľ ma opustil zo dňa na deň, bez akýchkoľvek signálov, myslela som, že sme si oporou, bol chorý, stála som po celý čas pri ňom, netvrdím, že ma zato mal milovať do konca života, ale ten koniec bol veľmi krutý a tvrdý. Cítim sa osamelá, ja už neviem, či sa vôbec niekedy tak zamilujem, že by so tomu druhému dala všetko. Keď vidím, čo sa deje v mojom okolí, mám z toho fakt depresie, jedna kamoška čaká s kým sa partnerom rozíde, lebo jej lezie na nervy, druhá je s ním kvôli jeho prachom a ani sa tým netají. Ja po ničom inom netúžim iba po láske, neviem, či mám zmeniť myslenie, začať byť mrcha, prosto jednoducho asi zostanem na ocot ☹

jabadaba
12. feb 2013

@lucia_32 vobec nemas dovod sa trapit. Na ocot isto nezostanes. Co ma prist pride a pride ked to najmenej cakas a prestanes hladat. To su take obdobia hluche, kedy clovek nema partnera a vtedy vidi vsade naokolo pariky len on nie je toho sucastou. Ale nie je to tak. Neboj. 33 nie je ziaden vek. Neprepasies nic. Chapem, ze by si si rada opat vychutnala vztah, ale netreba nic silit. Dopraj si trochu cas po rozchode, uzivaj si, ze si sama a vsetko dolezite opat pride. Ked sa budes citit dobre, aj to zo seba budes vyzarovat a na to sa lepia chlapi ako muchy na mucholapku. Ak budes chodit po uliciach zachnurena a phruzena do svojej samoty, potom tak navonok budes posobit . zamracena, nesebavedoma....

Aj na deti mas cas, toto Ta tiez nemusi matat. Dnes je bezne mat prve dieta aj v 38 rokoch a je to v pohode. Tak to vezmi z tej stranky, ze mas este casu dost, nic Ti zatial neuteka a to prave orechove Ta este len caka. 🙂

jabadaba
12. feb 2013

@lucia_32 toho trola si ani nevismaj, ten tu posobi uz nejaky cas a uz aj dostal po kejhaku. Odo mna dost. 😀

lucia_32
autor
12. feb 2013

@jabadaba Ja nehľadám nový vzťah, neviem si predstaviť, že sa cez toto budem schopná preniesť. Viem, že nie som ani prvá, ani posledná, ktorej to nevyšlo. Veľmi som ho milovala, za 5 rokov vzťahu sme nemali žiadny konflikt, ani raz sme sa nehádali, absolútne nič...chýba mi, ešte stále

jabadaba
12. feb 2013

jo a este jedno varovanie, nie je nic horsie ako ked si zena v domneni, ze jej uchadza vlak, nakopne takeho vola ako tuto Didi. Didi je vystraha, ze toto obist oblukom a radsej volit ten vibrator a samotu, nez sa dockat potupy a ponizovania. Sice vo vztahu, ale destruktivnom. Preto som aj pisala, ze nic netreba silit. Ked sa veci silia dopada to vselijako.....tot kolega prispievatel. Ten by mal byt vystrahou. Neni tu nejaka "klietka" hanby? 😀

jabadaba
12. feb 2013

@lucia_32 ale prenesies. Neboj. Kazdy vztah nas obohacuje a posuva dalej, preto nie je katastrofou ak sa skonci. Vies ako sa hovori, vzdy nieco konci, aby mohlo nieco zacat. Tvoj priatel sa rozhodol vztah ukoncit, z nejakeho dovodu. Vezmi to na vedomie a netrap sa. Zivot nekonci, len jedna jeho etapa. Dalsich iks etap vsak na teba caka.

maminuska
12. feb 2013

@lucia_32 ja by som povedala že ho kopla do prirodzenia a nie do zadku .

lucia_32
autor
12. feb 2013

@jabadaba 🙂 chápem, ako si to myslela. Nikdy som sa nevrhala zo vzťahu do vzťahu, on bol mojou naozaj životnou láskou a neviem si predstaviť, že by som si uviazala na krk chlapa len preto, aby som nebola sama...poznám veľké množstvo partnerov, ktorí žijú vedla seba ako cudzí ludia, takto nechcem dopadnut...to fakt radsej budem sama, dakujem za povzbudenie...

lucia_32
autor
12. feb 2013

@maminuska alebo rovno do hlavy, to by veľa vysvetľlovalo

lucia_32
autor
12. feb 2013

@jabadaba si ma rozosmiala🙂 dobrý príklad si uviedla

maminuska
12. feb 2013

@jabadaba plne s tebou súhlasím , množstvo žien sa radšej vydá za debila , len aby splnili spoločenský tlak alebo si blba vyberie za otca svojho dietata, len aby mali dieta a potom zvyšok života su vystavené urážkam a primitívnym kecom ako u tot nášho kolegu .

lucia_32
autor
12. feb 2013

Moja kolegyna žije s mužom, ktorého vôbec nemiluje, nekonečne ju ponižuje, uráža, sama som bola toho svedkom, ked som jej povedala, aby od neho odisla, tak mi povedala, že nechce dopadnúť tak ako ja 😒 odkopnuta a sama ešte nezabudla dodať... 😝

petra8786
12. feb 2013

@lucia_32 ver mi,ze byt sama je lepsie ako s debilom..ja by som si na tvojom mieste adoptovala dietatko,alebo sa dala umelo oplodnit,kupit si psika a mas to vybavene..chlap je zataž..vela zje 🙂 😉

zabka88
12. feb 2013

@lucia_32 pozri , každá sme si strojcom svojho šťastia.. aj tá tvoja kolegynka - má čo chce.. vidíš na tomto prípade, že mať chlapa neznamená byť šťastná a naopak.. môžeš byť šťastná aj bez chlapa 🙂
využi to, že ti do života nikto nekecá a pusť sa do toho po čom si túžila celý život a na čo nikdy nebol čas, alebo boli iné priority.. proste ži..
a možno ako sme písali, láska dôjde keď ju budeš najmenej čakať 🙂

maminuska
12. feb 2013

@petra8786 😀 😀 , dlho ma už tak nikto nerozosmial 😀.Že vela zje.

petra8786
12. feb 2013

@maminuska ved to je pravdaa boha tolko skusenosti co mam nanestastie s chlapmi..uz by som ziadneho nechcela,a uz vobec nie sa vydat uff 🙂 mam miminko a som stastna,to je moj chlap..ten nebuzeruje,nekaze,neodvrava a hotovo 😉

zaneta08
12. feb 2013

@lucia_32 tvoja kolegyňa je typický príklad nešťastnej ženy, ktorá potrebuje urážať okolo seba všetkých. Nič si z toho nerob, tebe je stokrát lepšie ako jej, podľa toho, čo píšeš. Mňa ešte napadlo, že by si sa mohla spýtať svojho bývalého na dôvod rozchodu. Podľa mňa bez toho dôvodu to nebudeš vedieť v sebe ukončiť a stále sa preto k tomu vraciaš. Za pokus to stojí 🙂

hruska82
12. feb 2013

@lucia_32 Vobec nevesaj hlavku!!! Teraz vidis vsetko v ciernom. Vies, preco sa ti zda, ze sa neda najst poriadny chlap? Lebo si mudrejsia, ako si bola pred 10 rokmi. Vtedy stacilo, ze chlap dobre vyzeral...teraz uz mas ocakavania. Ja som na tom bola podobne. Som bola zufala..tiez som tahala na 30 a vztah nikde, ale ani na obzore. Tak som mala navstevu z UK (moj byvaly sef), ktory mi poradil, aby som si napisala na papier, akeho chcem 😲 Som spravila presne to, co ti radila @barcelona94901, napisala si presne ako ma vyzerat, aky ma byt jeho charakter, atd. Som si to dala do penazenky. Do dvoch tyzdnov som stretla chlapa, ktory je dnes mojim manzelom 🙂 . Par mesiacov na to ma napadlo, ze ten zoznam stale nosim v penazenke....veris ci nie...to co mam sa na 98% zhoduje s tym, co som si priala 🙂 9 mesiacov na to, ze sme sa dali do kopy, sme naplanovali mimi a potom svadbu (mimochodom v penazenke nosim dalsi zoznam, ktory sa zacina takto: zdrave babatko, zasnuby, svadba, atd.) ... ani sa nenazdam a bude s nami nas maly syncek 🙂 Takze to naozaj funguje!!! Drzim palceky, aby ti to vyslo! Urcite si najdes toho vysnivaneho!!! Najprv sa ale daj do poriadku! Uzi si trosku...ved na tom neni nic zleho byt bez chlapa 😉

lucia_32
autor
12. feb 2013

@zaneta08 Chcem to uzavrieť, ale nemôžem, je to čerstvé a ja nemôžem toľké roky zahodiť len tak...ten rozchod je definitívny, proste ignoruje ma, odmieta sa so mnou baviť, dokonca si zmenil t.č., takže som pochopila, že ma fakt nechce...absolutne tomu nič nepredchádzalo, nikdy sme sa nehádali, vedel, ako ho milujem a stojím za ním, nechápem to, ale už nemám síl bojovať, zisťovať, keby ma miloval, tak ma preč neposle ☹

maminuska
12. feb 2013

@lucia_32 možno práve že ta tak moc miloval že radšej sa ta vzdal ako by si mala pri ňom trpieť ( jeho pohľad ). Možno ti chcel dať šancu na život s niekým iným s kým by to bolo jednoduchšie.

zaneta08
12. feb 2013

@lucia_32 to mi je ľúto, že to riešil tak radikálne, predsa každý potrebuje vedieť prečo. Ale súhlasím s maminuska, presne to isté mi napadlo.

lucia_32
autor
12. feb 2013

@maminuska nie, kvôli tomu to nie je. Pretože keď ochorel, bolo prvé, čo urobil, že mi hovoril, že bude najlepšie, ked sa rozídeme, nakoľko je chorý. Ja som v tedy bojovala, prosila, plakala, aby to nerobil, že mi nebude na príťaž, práve naopak. Možno sa vám to bude znieť naivne, ale tu chorobu sme zvládli, dávala som mu toľko lásky, ze som ani netušila, že sa vo mne toľko lásky aj nachádza, napriek zlám prognozam lekárom, stav sa mu zlepšil a nič nie je definitívne. Viem, že to nerobí kvôli chorobe...

briluxina
12. feb 2013

@lucia_32 nechaj tomu voľný priebeh, čas všetko porieši...

lucia_32
autor
12. feb 2013

@lucia_32 podla mna ma prestal milovat

fuuuha
12. feb 2013

ahoj....prepáč, ak budem písať trochu dlhšie..ale nedá mi to. V prvom rade ťa chápem....a vôbec sa mi nepáčia príspevky žien, ktoré už toho muža (nejakého) mali a teraz sa ťa snažia utešiť...že o nič si neprišla. Je to ako so svadbou...vydaté ženy krútia nosom....už by som sa nikdy nevydávala...načo? Ale ruku na srdce...vydali sa. Proste každá raz zatúži stať sa nevestou a zažiť tú romantiku a jeden deň byť princeznou...Akoby na to zabudli....a nerozumeju, ze aj dnešne dievcata po niecom takom tuzia a nemaju este skusenost s "monotónnosťou" manželského života po niekolkých rokoch . A ked to maju už za sebou, tak sú odrazu mudre...no hej. To sa im to vraví, ked už to zažili. Tak je to aj s tebou.....niektore ti tu radia, že bez chlapa ti je fajn....ked oni ho už mali. Boli milované a stihli založiť rodinu...🙂
Po druhe....už nejakú dobu sledujem na nete a aj okolo seba (zrejme to suvisi s dobou, v ktorej zijeme atd.), ze mlade zeny su same....na moj vkus dost dlho same. Tridsiatnicky maju problem si nájst partnera....niekoho, kto by bol "normalny" pre obyčajný život. Je to zvlástne a neviem, cim to je...Možno ma nikto tu neukamenuje, ale ja si nemožem pomoct...muži sa menia....generacie chlapcov su dake zvlastno zženstilé, bojácne....vytratila sa taka ta mužská podstata alebo co...neviem, ako to pomenovať. Muži sa akoby báli vazieb, bali emocii, báli závazkov a zodpovednosti....báli povedat veci na rovinu, báli stat si za svojim slovom....na druhej strane este v nich cosi zostalo, co im vravi, ze by to mali vediet...ale boja sa, tak radsej nepovedia alebo nechcu nic.....Ono, pravda je aj taka...ze maju cas. Na rozdiel od zeny, ktorej po tridsiatke zacinuju hlasnejsie tikat biologicke hodiny...Mne sa zda, ze je okolo mna malo chlapov. Takych ozajstnych. To je ale moj osobny nazor a nikomu ho nevnucujem, len polemizujem nahlas.
Vies, pred casom som rieisla vlstne manzelstvo a vztah a co a ako dalej a stale to nemam uzavrete. Napadala ma ale presne tato jedna vec....ked mi bolo velmi zle. Ze su zeny, ktore nic nezazili...nic z toho, co som zazila ja....mam dve krasne deti...a zazila som aj dni spokojnosti a takej pohody v manzelstve...dni, ked som naozaj citila, ze som lubena a mala podporu z jeho strany.....jednoducho, zazila som to stastie rodinne...take obycajne sice a mozno na dnesnu dobu nudne....ale stastie 🙂 Prave vtedy som myslela, ani neviem preco, prave na take zeny ako si ty.....ze co je vlastne vyhra? To moje....rozpadajuce sa..alebo to tvoje , ktore nie a nie vzniknut ? Nechcem ale koncit pesimisticky....naozaj je ina doba a mozno sa ti zda, ze ti uteka rzchlejsie cas a nic na obzore....ono sa to zvykne velmi rychlo zmenit. Ver mi....mas vela veci pred sebou, ja tomu naozaj verim...tak vyuzi vsetko to cakanie...ten cas...na nieco, co ta potesi...obohati....na nieco, na co raz budes medzi plienkami spominat a ani sa ti nebude chciet verit, ze to bola pravda. Zelam ti vsetko dobre....a ak ti to trochu pomoze, tak vedz, ze su na tomto svete zeny..ako ja, co na vas myslia ...a premyslaju o vas ...🙂

mojka2310
12. feb 2013

ahoj, iba ti chcem odkázať, že hlavu hore, naozaj, verím, že teraz máš pocit, že je koniec, ale skús sa teraz sústrediť na seba a nechaj svoje srdce otvorené. Verím, že láska si ťa nájde, ale prosím ťa , nebuď mrcha, nehľadaj tam , kde to ide ľahko. Ženatý chlapi sú ľahká korisť, ale pamataj, že aj oni majú doma ženu ako si ty a ko by si sa ty cítila. Hovorím, to iba preto, že jedná taká osamelá mrcha sa sústredila na toho môjho, samo on nie je bez viny, ale práve takého depkoidné stavy ťa môžu priviesť na takého scestie. Bud šťastná a spokojná a ono sa to prenesie aj na okolie a uvidíš, ono to príde. Partnerstvo za každú cenu, no neviem. Držím ti palce a prepáč ak som bola trochu nad....

marcy77
12. feb 2013

Nebuď smutná. Prestaň hľadať. Daj si pauzu, lebo častokrát nájdeš až keď prestaneš hľadať.

barcelona94901
12. feb 2013

@jabadaba jáj baby,dnes teda perlíte,že klietka hanby :DDD sa tu smejem 😀 😀 😀

jabadaba
12. feb 2013

@lucia_32 chapem Ta, 5 rokov je 5 rokov a vzdy to boli, ked sa nieco skonci. Je to bezne a normalne. A kazdy jeden rozchod potrebuje cas na zahojenie, spracovanie. Len tak budes pripravena na novy zaciatok. Preto si ten cas dopraj, kolko bude treba. Ak rok, tak rok. Mne napr. trvalo cca rok aj dva kym som mala naladu opat zacat si nejaky vztah, hoci som to bola ja kto sa rozchadzal. Zakazdym mi ta pauza len prospela. Ty to mas o cosi tazsie, ze rozchod si Ty neiniciovala, ale to vsetko prejde. 😉

P.S. ziadna adopcia propanajana....

jabadaba
12. feb 2013
nazorotca
8. mar 2013

lucia, máš 33 rokov, a teda dlhý život ešte pred sebou, a ver, poriadne krásny, si vo veku, keď dúfam, už neskočíš na lep kde komu, svoje skúsenosti používaj s rozumom a citom v srdci, panečku, baba má 33 však si akurát ! 🙂, popravde, chlapov je ako maku, a toho pravého si nájdeš, netlač na pílu, on ten orechový sa zjaví, nemaj strach a ži 😉
pekný deň🙂