Mám 40 rokov a matka ma psychicky vydiera
Co by ste robili na mojom mieste? Mam 40 rokov, ziadneho partnera ani deti. Mam matku vdovu na dochodku, o ktoru sa treba starat. Zijeme sice kazda v inom meste, ale stale sa mi montuje do zivota. Nemozem sa s nikym stretavat, nemozem si hladat partnera, ani sa stretavat s kamaratkami, lebo sa boji, aby som jej nepriniesla covid. Je ockovana, ale je vysoko rizikova, ma rozne diagnozy, nemoze chodit a je v zlom zdravotnom stave. Vsetky vikendy a sviatky travim s nou, nema nikoho len mna (jedinacik), treba jej nakupovat atd, no musim ist k nej takmer kazdy vikend. Kamaratka, ktoru som vdaka mame uz niekolko rokov nevidela, ma dnes pozvala na Silvestra k nim, budu tam aj jej slobodni kamarati, vraj aby som sa zoznamila, a ja zase nemozem ist, lebo mama sa zduje, ze ju necham na silvestra samu a este jej nedaj boze donesiem covid. Za vsetko sa uraza a vyplakava, ked nie je po jej voli, a ja kvoli nej uz 6 rokov, odkedy otec zomrel, nemam ziadny zivot. Co mam robit? Uz som z toho zufala. Neviem ako z toho von.
Nedávno tu bola téma ako matka ročného dieťa rieši, že nechce ho dať do škôlky a vôbec nikde, kde to nepozná. A takto to dopadá.
Odstrihnut si sa mala uz pred 20 rokmi. Mame vybavit opatrovatelku na par hodin denne a hotovo. Ze nechce cudzieho pri sebe? Smola.
@letfenixa A Ty by si svoje 40-ročné babuliatko pustila do neznámeho sveta, medzi cudzích ľudí? Maminka ju proste veľmi ľúbi, je to zmysel jej života a tak ju chráni. Len zlé ženy, ktoré nevedia, čo je to materinská láska tomu nerozumejú! 😂 😂 😂
@alchemilkazltozelena 😂😂😂😂si velmi vedla
Mam ta prist vypytat? Mne je tak luto,ked si niekto znici zivot. Sama vidis na vlastnej mame,aky je zivot osamote smutny a nechapes,ze ty ostanes uplne sama? Kamarati maju svoje rodiny,ktorym sa venuju. Myslis si,ze ak sa mama pominie zrazu budes mat okolo seba kamosov? Nikoho nebudes mat,lebo si si s nijym neurobila vazby.
A dokedy chces byť otrokom vlastnej mame???kým nebudeš mať 60 rokov a si uvedomis že si nežila svojim životom ale maminim... Starať sa o ňu je jedna vec ale ty nemáš žiaden vlastný život a myslím že to že máš 40 rokov a nemáš ani partnera ani deti je tak isto "mamina"zásluha 👌👎
@madeline1 Toto s tebou urobi takyto dlhodoby utlak. Proste si tam zmordovana uz od malicka, strach z mamy je taky obrovsky, ze sklonit hlavu a posluchat je doslova reflex. Napriek tomu ze jej mama uz davno realne nic nezmoze. Obzvlast ked je chora, uz ju nemoze ani zmlatit, ani jej realne zakazat niekam chodit, zavriet ju v izbe, nechat hladovat alebo rozne ine veci ktore sa v ich domacnosti diali a na autorke zanechali taketo stopy a takyto strach z mamy (to len premyslam nahlas, autorka nikde nepisala o svojom detstve).
Moze akurat tak kricat a vyhrazat sa, vsetko su to ale iba prazdne slova. Ale to si musi autorka uvedomit sama, ze uz davno ma nad mamou navrch a je si sama panou svojho zivota 😔
@madeline1 viac ako ty urcite nie
@alchemilkazltozelena dievca kolko mas rockov?
Milá autorka, ty si chudák. Tvoja matka zomrie a ty skončíš sama ako prst. Až vtedy sa uvedomíš, keď už bude úplne neskoro. Veď ty nemáš žiaden život, žiadnu radosť, nič.
@madeline1 urcite viac nez ty 🤣
@alchemilkazltozelena neviem preco potom mas tie infantilne poznamky
Autorka a tvoja mama nemá svoje kamarátky? Áno, teraz je chorá atď., ale predtým? Oni si nebudovali s tvojim otcom žiadne kamarátske vzťahy so susedmi, s kolegami z práce a tak. Títo ľudia tiež by vedeli pomôcť.
A ak robí takú nenormálnu manipuláciu na teba, tak jej netreba hovoriť pravdu a bodka.

autorka, urcite sa da urobit kompromis, aby si zila aj vlastny zivot aj nemala vycitky svedomia kvoli matke. nenechaj sa zomliet jej vycitkami, musis sa odosobnit a nevsugerovat si, ze mamina spokojnost je zavisla od tvojho spravania... urcite jej vies pomoct v nevyhnutnych veciach tak, aby ti zostal kusok casu aj na vlastny program. urcite aj ked si pri mame, nie si nonstop cely cas s nou?
skoda, ze si nebola na party, nebude trvat cely vikend, ze by si tam zaskocila? ale ved zoznamit sa da aj inak, nemusi len na party...