Mám bojovať, alebo odísť?
Ahojte zeny. Prisla som si po radu,lebo naozaj neviem ako dalej...So snubencom mame vo vztahu prvu velku krizu. Momentalne som na materskej dovolenke s vyse rocnym syncekom. Za cely ten rok som si nikdy nebola nikde vecer vyrazit. Cely ten cas som sa venovala len malemu,mojmu chlapovi a nasej domacnosti. A vlastne keby len vecer...bola som na dzus jeden raz s kamoskou,ked som isla cestou od kadernicky. To bol cely moj spolocensky zivot. Maly je na mna dost naviazany,hlavne v noci sa potrebuje casto kojit a musi citit,ze som pri nom. Minuly tyzden sme mali stretnutie zo strednej skoly po siestich rokoch,tak som nejak mojho chlapa presvedcila (je dost majetnicky a panovacny,co sa tyka mna), aby vecer s malym zostal a postaral sa o neho a ja si na par hodim vyjdem von. Dohodli sme sa,ze o pol jedenastej pridem domov. Ja som sa zachovala velmi nezodpovedne a v ramci dobrej nalady a partie som vypila toho viac ako som planovala ( 4 pohare vina), no a kedze som rok alkohol nepila velmi mi to udrelo do hlavy. Zo zaciatku sme si volavali,ci je vsetko v poriadku a ci to s malym zvlada, potom sme si vsak isli sadnut do baru,kde nebol ziadny signal,tak som musela vychadzat von,aby sme sa mohli kontaktovat. Dohodli sme sa,ze zostanem o cca hodinku dlhsie. Medzitym ma to vino tak vzalo, ze si pamatam vsetko uz len matne,nemala som pojem o case a ratovala ma jedna byvala spoluziacka. Prisla som domov o jednej v noci. Priatel bol este hore a hrozne vytoceny. Pisal mi dve esemesky,ze maly sa budi a place ale mne noc neprislo. Zistila som,ze stale nemam signal az na druhy den rano,ked som sa zobudila. Cestne sa priznavam,ze v takom stave som musela maleho nakojit...nikdy som to predtym nespravila a ani to uz nikdy nespravim. Bohuzial u neho ziadny iny prostriedok upokojenia nefungoval,ja som ho nosit na rukach nedokazala. Na druhy den som sa snazila snubencovi ospravedlnit, ze som to naozaj nezodpovedne prehnala a ze sa to uz nikdy nestane,ze mi alkohol udrel do hlavy z nicoho nic...jeho odpoved ma tak velmi zranila. Povedal mi,ze proste neznasa ozrate zeny, naviac som este aj ublizovala malemu a ze je so mnou uz len kvoli nemu. Ze mi je chlast a kamarati prednejsi, nez oni dvaja. Odpovedala som mu,ze teda ak sa mu hnusim,tak uz nema vyznam aby sme boli dalej spolu a premyslim si,ako si rozdelime veci. Potom som uz len plakala ako dazd. Dalsie dni som stravila s malym u rodicov,aby som nemusela byt doma,kedze chlap sa so mnou vobec nerozpraval, snazila som sa ho objat a ospravedlnit sa mu,dat mu pusu,ale vzdy ma odmietol. Vcera sme cestovali s mamou a s malym na hroby mimo mesto a ked sme sa vecer vratili snazila som sa s nim zase porozpravat. Pytala som sa ho,ci mi je schopny este niekedy odpustit a ci ma este lubi. Jeho odpoved bola: " Prestan a nedavaj mi teraz taketo otazky.". Tak som mu vysvetlila,ze potrebujem vediet na com som,ci mam o nas vztah bojovat,alebo sa zmierit s rozchodom, ze sa s nim chcem o tom vazne porozpravat. Jeho odpoved znela, ze on nema naladu sa o tom bavit. Zase dalsia rana do srdca a ja bezradna. Ten vecer mi nanestastie maly skaredo spadol v kupelni, ale stihla som ho na poslednu chvilku zachytit. Samozrejme, ze plakal a moj chlap mi vykrical, ze nielen ze maleho ozieram ale ho chcem este aj prizabit, ze takeho nezodpovedneho cloveka ako som ja este nevidel...a mne je strasne. Od toho incidentu ubehlo uz 5 dni a jeho spravanie sa nijak nezmenilo. Ja placem kazdy den, som zufala. Nechcem o nasu rodinku prist...uz len kvoli malemu. Moja hrdost je uz poslapana uplne. Na jednej strane viem, ze som urobila velku chybu. Na druhej strane, zasluzila som si az taketo jednanie z jeho strany? Co mam robit? :(
@ajka_paradajka nato treba len cas,aby ho to preslo.nezatazuj ho takymi to otazkami,lebo ked je nahnevany tak ti povie len take veci,ktore ta zabolia.nechaj ho tak,a po par dnoch sa ho spitaj ci sa mozte porozpravat.len nerozpravaj nic skarede ,bo to cloveka este viac vytaca.
neviem, ako by som sa zachovala ja, / ja by som na stretko ani nešla / ale ak tak skús ho ignorovať tiež, ak je blb, nech je. Veď to, že muži môžu všetko a ženy ak niečo spravia zlé - chlapi sú svine, v tomto prípade.
@ajka_paradajka Obaja sa spravate jak idioti. Odist od maleho dietata v noci, ked vies, ze ta potrebuje je podla mna vrchol sebectva. No a co ze si nebola nikde si sadnut. Tak vezmi dieta a chod si sadnut aj s dietatom. Ako keby "sadnut si" bola nejaka ludska potreba. Ked viem, ze ma dieta potrebuje v noci, tak sa nebudem v noci tralalakat po diskotekach a pit vino, obzvlast, ked este kojis. Pardon, ale co tak asi mal urobit tvoj priatel? Ked jedine, co funguje je nakojit? Snazis sa to ospravedlnut tym, ze si nikdy nikde nebola, ale ono sa da vsetko, akurat sa jednoducho treba prisposobit dietatu. Mas dieta, tvora, ktory je na teba odkazany a naviazany, mas voci nemu zodpovednost. Ak chces mat bohaty spolocensky nocny zivot, tak ho najprv treba naucit byt s niekym inym, nez s tebou.
Na druhu stranu, stane sa, no, uz sa to neodstane. Ospravedlnila si sa, mrzi ta to. Co tak asi este mas urobit? Ak mysli vazne to, co hovori, ak mu na tebe nezalezi, chodte od seba, co cakas, aku odpoved? Ked vo vztahu nie je laska a ucta, tak to nema vyznam a budete len trpiet.
Bozemoj, v jednom roku dietata a uz taketo konflikty, co budete robit, az bude mat 14? Bud sa naucte efektivne komunikovat, chodte do manzelskej poradne (ale na to treba dvoch) alebo sa rozidte a usetrite si kazdy neskorsie rany. Kvoli jednemu posedeniu s vinom sa takto pohadat.. naozaj ako deti.
Vela stastia.
Už len to, že si napísala, že je majetnícky, panovačný...teda aj žiarlivý, nie?..už to je známka toho, že nemáte zdravý vzťah, nie ste rovnocenný partneri zrejme. Ty máš byť doma a hotovo. Tvoje vlastné potreby sú ukradnuté..(ísť raz za čas si prečistiť hlavu). To, že si si vypila viac ako je treba, to z teba tiež ožratú ženskú nerobí...hlavne keď sa to stalo len raz.. na stretnutí. No áno, mala si prísť skôr, keď ťa malý potrebuje, nemala si piť...ale normálny partner by ti to prepáčil a nerobil scény, keď išlo o stretávku zo školy. On vlastne nechcel, aby si tam vôbec šla, to že malý plakal, je len druhoradé..a predsa je otec, aj on sa musí vedieť postarať..nakojiť ho síce nenakojí, ale mohol mu dať z fľašky, ak malý neprotestuje.. Môj názor. Asi by to chcelo vážny rozhovor o vašom vzťahu a keď už aj povedal, že je len kôli synovi s vami, vieš čo?..ja by som bola rada, lebo bez neho sa ti bude ĽAHŠIE žiť.
@ajka_paradajka A na tvoju otazku - uz len to, ze sa pytas, ci mas bojovat alebo odist - o vztah sa staraju vzdy dvaja. Mozes bojovat kolko chces, ak ta raz nemiluje, tak ta nemiluje. Laska a ucta musia prichadzat spontanne, neda sa to naucit ani si to vynutit.
No a je to tu...prisla kriza, spadli ruzove skulky a precitla si do reality...
Doteraz sa svet tocil okolo dietatka, tvojho priatela...posla si na stretko a zistila si, ze vlastne svet neprestal existovat, zemegula sa neprestala tocit....kruta reality, ze?
Neboj nebudem do teba kopat ani utocit, len jednoducho, aj ty musis pochpt, ze vo vztahu su dvaja co maju rovnake prava...a ci sa to niekomu paci aleo nie. Ked chlap ma "pravo" ist na pivko po praci..tak aj zena ma "pravo" ist s sadnut niekam s kamoskou a poklebetit a prebrat hoc aj neviem co...vy si musite nastavit pravidla doma, ako co...
Ale hlavne, nechat vychladnut, a potom sa porozpravat...kludne
@ajka_paradajka ty sa snažíš sama pred sebou ospravedlniť, on je na koni a deptá ťa... ste obaja ľudsky nezrelí... snáď vás tento konflikt niekam posunie... A pritom sa to dalo tak ľahko vyriešiť - nemusela si piť a mohla si ísť autom malého nakojiť a vrátiť sa do baru, keď už si potrebovala nejakú zábavu 😎
@ajka_paradajka k tomu excesu sa nejdem vyjadrovať...Stalo sa, ospravedlnila si sa, normálny milujúci chlap povie ďakujme všetkým strážnym anjelom, že sa nikomu nič vážne nestalo, poučme sa a svet sa točí ďalej. Čo už úplne nechápem, prečo, ak videl v akom si stave, nechal na teba dvíhanie dieťaťa, ktoré ti nakoniec aj spadlo.
To, že ti vyčíta ojedinelý prípad nezodpovedného chovania, ako že "ožieranie s kamošmi je ti prednejšie", svedčí o tom, že je naozaj nezrelý a rád ti oplieska o hlavu každý tvoj prehrešok aj v budúcnosti, asi sa potom cíti lepšie a zrejme máš pravdu aj v tom, že je majetnícky, pretože chce mať nad tebou kontrolu. Tváriť sa kvôli takej epizóde, že ťa chce opustiť, alebo to dokonca myslieť aj vážne...to by som sa hlboko zamyslela, o čom ten vzťah teda je.
Ja len nechapem. Mohol jeden takyto incident zmenit jeho vztah ku mne? Predtym vzdy ospevoval,aky je rad,ze nas ma,ze nas miluje a zboznuje...ja som ten typ,co dokaze odpustit pomerne rychlo a preto tiez nechapem,ako ho to moze drzat takto dlho. Je pravda,ze je velmi hrdy a ano,aj ziarlivy. Ale nedavam mu ziadne dovody na to,aby sa musel obavat o moju vernost. Ono je to zrejme aj tym,ze je odomna o 24 rokov starsi a je to stara skola. No vzdy sme si perfektne rozumeli. Na druhej strane, ja som sa tiez musela cez vela veci preniest a tolko toho kvoli nemu obetovat. Bola som ochotna riskovat aj odsudenie mojej rodiny a bojovat za nasu lasku...on to dokaze len tak zahodit? Boze, je mi strasne :(
Tak pozri...bud je to tak zasadovy clovek ktory v zivote ziadnu chybu nespravil a teda je tvrdas aj na druhych alebo mu je dobre v pozicii nahnevaneho sudiaceho pana... Na tvojom mieste by som uz nic neriesila, neprosikala sa, neospravedlnovala...ludia su ludia, robia chyby, ty sa z tej tvojej pouc a ide sa dalej...nech sa on zariadi podla seba. Ty nie si povinna sa teraz plazit po zemi a kajat sa za jeden preslap, navyse ak si ho plne uvedomujes...hlavu hore, a muzovi povedz ze odteraz budes chodit von pravidelne aby ta pri nahodnom "odtrhnuti z retaze" nezlozilo par deci vina. To ze si matka neznamena ze teraz budes 3 roky sediet doma za pecou...maly ma rok, je nacase pomaly ukoncit kojenie...nech na tebe nie je taky zavisly.
Na druhej strane, nech si uvedomi ze on je tak otec ako ty matka, obaja ste rodicia...tak nech nerobi sceny...decko spadne aj samo, tak nech nepanikari....a to ze ta nechal nakojit opitu beriem ako jeho zlyhanie, nie tvoje...mal dieta zobrat a utisit, chodit s nim a nie sa ho zbavit...je otec a bol triezvy tak mal zodpovednost. 😠
A co bude so vztahom...uvidis, nema zmysel sa trapit. Ak tu krizu prekonate tak vas to len posilni. Ak nie...tak nie...zivot nekonci.
@alaguema paneboze, nie to mi maly vtedy nespadol. To sa stalo vcera a spadol sam, lebo sa prednedavnom naucil chodit, takze sme sama modrina. Len ja som mala davat vacsi pozor, aj ked som ho stihla ako tak zachytit...
@ajka_paradajka Urcite ho nechaj vychladnut.
Ja osobne by som manzelke nedovolil ist samej nikam ak iba koji.
Ak uz je dieta "samostatne" teda bez kojenia, je to ina basnicka.
Urcite aj moja osobna tolerancia alkoholu pocas kojenia je mininalna.
@ajka_paradajka jooooj dievca ja toto mam u nas presne...moja neter ma takeho chuja za snubenca...len on m o 15 rokov viac...
A uz som ju ratovaa ku nam, lebo ju vyhodil a atd....takze poradim ti len jedno, tak ako jej som poradila: poriadne prehodnot tento vztah. U nas ma vzdy otvoene dvere, takze aj ty sa porozpravaj s niekym na kom t zalezi, aby si vedela kam odist ked by ze pride k najhorsiemu....
@ajka_paradajka o 24 rokov starší a takto sa chová???? Ja som myslela, že nejaké mladé, nezrelé chlapča. On bude mať okolo 50-tky a ty si bola na stretávke s rovesníkmi, opila si sa a starý ješita to nevie predýchať. No, keď si starý mladú vezme, musí mať na to aj výbavu. Mentálnu aj fyzickú. Ja by som asi bola rada, že to má skončiť takto. O pár rokov by ťa svojimi podozreniami a kontrolovaním umoril a zdeptal.
Myslite,ze takyto vztah musi vzdy dopadnut takto? Ja ho naozaj milujem a som ochotna vzdat sa tolkych veci...a naozaj velmi chcem mat spokojnu a stastnu rodinku uz len kvoli tomu,ze ja som ju doma nikdy nemala.
Samozrejme,ze si svoju chybu v plnej miere uvedomujem, prislubila som si,ze alkohol do ust uz nikdy nedam. Som sklamana aj sama zo seba, neustale si za to nadavam...keby mi videl do hlavy,tak by naozaj videl ako velmi ma to mrzi. Ked som mu to nahlas povedala, tak mi neveril :( a este k tomu vsetkemu ak sa rozideme...bude to moja chyba a budem si to vycitat do konca zivota,ze som svoje dieta pripravila o vyrastanie v uplnej a stastnej rodine.
Boze ľudia žijú aj s horšími problémami absolut nechápem Vaše správanie ty si to prešľap la ísť si mohla na hodku dve ale piť no to nie. On je teraz na koni no preháňa odlubi sa koli jednemu prehresku neverím. Co budete robiť ked pridu dslsie problémy atd. Aj o tom je život partner zabuda ze to môže byť kludne aj naopak. No spravate sa jak trucovite deti teda hlavne partner myslim si ze ty hlavu hore a nedaj sa tiez mas nejake slovo vo vzťahu.A ak to nechce tak potom uz bohuzial nic sa neda robit len nestrat svoju hrdosť vsak svet sa nezruti len skoda mladej rodinky s dietatkom ako k tomu ono pride. Koli tomu take nieco hmm
Váš vzťah je vzťah otzca a dcéry... Prepáč mi to, musela som to takto napísať. Indíciu, ktorú si teraz napísala...že si doma spokojnú a šťastnú rodinu nemala. To sa nedá vytvoriť za každú cenu.. Za cenu, že sa úplne vzdáš seba.. Yamysli sa nad tým.
Jeminenky on ma 50no tam bude ten problém aj mlady by to vedel rozdychst ale starsi sa uz nezmenia su majetnicky a ak nebude podka neho hm smola podla mna to bufes mat s nim ťažké dievca a teraz ta rafinovane skúša kolko znesies
z uvedeneho podla mna robite vela chyb obaja. ty nie si povinna sediet doma s dietatom. ved chod za niekym aj s dietatom. chod s niekym kocikovat a kopu aktivit mozes robit aj s dietatom. udrzis si trochu cistu hlavu, lebo bez soc kontaktu s niekym inym nez manzelom je to hruza. nebudes potom taka "nevybujacena". Rocne dieta by malo byt schopne preckat noc s otcom alebo babkou alebo s niekym. Uc ho to. Precitaj si knizku: kazde dieta sa vie naucit spat. Asi sa tvoj do toho prilis nezapaja, ale musi sa aj on o neho v noci starat. dieta sa nauci ze uxistuju aj iny ludia co za nim v noci pridu, nie len matka. bude na teba prilis nafixovany a nemozes si od neho oddychnut. Skuste si cez vikend nech k nemu jednoducho chodi chlap a nech si s nim poradi. musi. nech mu da flasku alebo dudel alebo co, ale nemoze sa rocne dieta ukludnovat len na bradavke. sama si tym vyrabas problemy. Precitaj si tu knizku, uvidis suvislosti inak. Mne vela pomohla. Pit tak moc si nemala, ale neodstane sa.
No a tvoj chlap. je majetnicky, to ti nevadi? ty si jeho sluzka? ty nemas pravo robit chyby??? Poviem ti ako by situacia bola u nas. Moj by sa postaral o dieta a mna by kludne bez okolkov pustil na zabavu. vobec by mi nevolal!!!! jednoducho by si poradil. nech mam pokoj od neho a dietata a nech sa mozem zabavit. absolutne by mi nevycital alkohol (ale ja by som si dala tak poharik). obcas si sami len tak v nedelu na obed dame trosku vina (ja ani deci) alebo za pol stamprle likeru aj ked kojim. nemyslim, ze by to dietatu az tak strasne ublizilo. horsie su asi take narazove vysoke davky ako si urobila ty, ale zas to hadam raz za rok to dieta prezije. ved uz urcite dostava aj inu stravu nez len mlieko. no skratka chcem povedat len to, ze moj to toleruje a este mi aj sam naleje🙂 a keby sa aj stao ze sa opijem, tak by ho to urcite nastvalo, ale aby ma koly tomu odsudil a opustil??? to akoze vazne??? rodina sa rozpada koly inym veciam a nie ze sa zena raz pripije. ten tvoj asi vidi len seba. chce mat dokonalu zenu co ho bude obskakovat, dokonale dieta, aby on toho moc nemusel robit a mal doma idealnu rodinku. je podla mna cisto sebec. hej zaskocilo ho to, ale takto sa spravat? to fakt nie je vyzreta osobnost. a ked uz si ty taka strasne zla matka a on taky dokonaly... preco nie je mnazel?????????????????????????
nechapem vas zeny. deti si robite s priatelmi, skacete kolo nich ako okolo zlateho prasata a chlap vas odsudi za par preslapov. kolko parov riesi vazne problemy, smrt dietata, neveru a pod a snazia sa. nie ze rozist koly par poharom vina
myslim, ze tvoj to nerozdychal. chce mat nad tebou absolutnu kontrolu a toto bolo mimo jeho plany. asi by ste si mali urcit ze co kto od vztahu naozaj ocakava.
bezte do poradne, lebo tvoj nie je v poriadku a ty potrebujes asi zdvihnut sebavedomie. to ze si matka neznamena, ze musis byt zavreta doma
@ajka_paradajka ..otca a dcéry.. Keď takto uvažuješ, o pár rokov si psychická troska..len sa podriaďuješ potrebám jeho a malého. A čo ty?
@ajka_paradajka on VIE, ako ťa to mrzí, ale tvári sa, že ti to neverí, manipuluje tebou. Chce, aby si sa cítila vinná, aby si si to takzvane vyžrala do dna. Poslúži mu to pre budúcnosť, keby si snáď znova chcela niekam ísť, bude mať na teba účinnú páku. Nemyslím si, že by sa skutočne chcel rozísť. Iba využíva situáciu ma maximum. Tak to aspoň pôsobí na mňa a ak je to pravda, tak to nie je partner do rovnocenného a harmonického vzťahu. Jeho žiarlivosť a frustrácia sa vekom pravdepodobne bude zvyšovať, ty budeš ešte len dozrievať v zrelú ženu a on už len starnúť.
@bosoriak v prvom rade sa ako idiot sprava jej chlap...z jedneho večera spravit ožranecku scenu je sila....odmietat sa rozpravat ak jeden prejavil zaujem a lutost tiez svedčí o tom čo ju s nim čaka. ANo, aj zena sa chce ist zabavit lebo byt 24 hodin s dietatom je na cajlu niekedy...ale to je dnes taka moda naučit si dieta na to ze ho uspava len mama je jedno či na prse alebo neviem ako a chlap toto nevie pritom aj on by mal vediet dieta utišiť, čo teraz bez cecka by decko zahynulo?
Ten chlap je o 24 rokov starší ako neskor vysvitlo...on uz doma hore papučami a ona sa ani zabavit nepojde ...ach...zeny kde na týchto chlapov chodite. Ona submisivna mlada zena ktora mu podriadi všetko.
@alaguema presne...manipuluje ju a citovo vydiera...a zo zeny čo sa prikladne stara o dieta a o domacnost spravi ožranku a pomaly socku. Je to chudak..ale vie ze ona bude chodit sa k nemu tulit ako mačenco tak si to vychutnava ako ju ma v hrsti.
Cely mete chory vztah. Mojd dieta ked bude mat rok, tak ja uz budem v robote zarezavat denne, nocnd zmeny a manzel sa jednoducho bude musiet vediet postarat.
Cely vas problem si vystihla hned na zaciatku, tvoj partner je voci tebe majetnicky. Pravdepodobne vo svojom vnutri nesuhlasil, aby si isla na stretavku, len to nepovedal nahlas. Uz len to je chore, ze ste si volali, co sa deje. To si ty ani ndmozes vychutnat jednu stretavku raz za uhorsky rok? Ako to, ze tvoj partner sa nedokazd postarat o svoje vlastne dieta? To im obidvom stale behas okolo rite? Co sa tyka toho padu tvojho syna, to je normalne . To z teba este nerobi zlu matku. Ako byvala sestricka z op.sal ti to mozem len potvrdit.
To ze si sa strieskala pod obraz bozi, no tak uz sa stalo, lutujes to, ospravedlnila si sa, nerobis to kazdy den. Teraz to budes mat na tanieri kazdy den?
Celkovo si myslim, ze tato vas kriza prameni z toho, ze tvoj partner musi mat navrch a teraz ty sa budes bat si bez jeho suhlasu aj prdnut.
To, ze si sa stala matkou neznamena, ze ty nemas aj svoje potreby. Ked budes v tejto socialnej izolacii pokracovat, tak ti coskoro hrabne.
Chybu si spravila iba tym ze si si chlapa rozmaznala. Vsetku zodpovednost a starostlivost si vzala na seba a ked mal po roku konecne nieco robit on tak bol vyvedeny z miery. Na tvojom mieste by som sa nedoprosovala. Ano, bola chyba opit sa, ale tak ako on aj ty mas narok na zabavu. Ospravedlnit by sa mal on tebe ze s toho urobil taku dramu, ved si neodisla od novorodenca ale od rocneho dietata a je jeho hamba ze si nevedel rady. Ja mam dve deti a pravidelne ich raz do tyzdna necham s tatinkom a zajdem s kamoskou do kina, na kavu, alebo si spravime babinec. Kym som kojila vzdy som nachystala odstriekane mlieko do flasky a nebol ziadny problem. Ak ta ma naozaj rad tak to pochopi ze ta nemoze drzat v klietke a obcas ta musi pustit medzi ludi.
@sardinka336 ale to je podľa mňa jeho taktika, ako si ju ešte viac pritiahnuť aby bola poslusnou zienkou. Manipuluje ňou a riadne
Takýto vzťah môže mať budúcnosť len v tom prípade, keď si budete obidvaja rovní- v právach aj povinnostiach..skús mu to ozrejmiť, keď sa situácia ukľudní. Nepros, nechoď za ním, on musí prísť za tebou. Nič také závažné si neurobila, čo by bolo na rozchod..
@ajka_paradajka
Keby som takto prišla domov, manžel by sa o mňa postaral, na druhý deň by mi určite dával babské rady ako sa dostať čo najrýchlejšie z opice, tiež by sa postaral o malého, smial by sa mi, že bolo ti to treba? Ale myslené s láskou. Myslím že toto by urobil každý milujúci manžel či partner
Neviem no. Mam pocit ze si sa uz naponizovala dost. Ano, to co si urobila je na poriadne nasrdenie, ale nie ze bude urazeny neviem ako dlho a bude ti to den co den vyhadzovat na oci. Majetnicki a ziarlivi muzi ci zeny, to je absolutna cista katastrofa, cim budete dlhsie spolu bude to len horsie. Ak by mi moj muz v hneve ci nehneve povedal ze je so mnou len kvoli detom, to by som sa postavila a viac nepovedala jediny krat ze ho milujem nech mi odpusti atd. Naopak, zariadila by som si zivot bez neho aj keby ma to velmi ranilo. To uz je trocha silna kava sa takto vyjadrovat, a mam z toho celeho pocit ze si dost nevazis samu seba ze nemas dost hrdosti sa postavit tomu jeho spravaniu. Uplne by som to otocila na tvojom mieste. Nechces? Dobre, ja sa ti prosit nebudem... A nie ze budes na neho milucka, ze sa budes starat, mu prat, varit, a vsetko ostatne. Preslap je preslap, ale ty sa nechodis ozierat, nechodievas von, nepodviedla si ho a ani nikomu neublizila... Drzim palce.

nechaj to vychladnut. aspon dva tyzdne. ak mozes a citis sa na to, chod k rodicom. Povedz mu ze mu davas cas na rozmyslenie a o dva tyzdne napriklad ze prides. podla mna to cele nebol az taky velky priestupok. Bud on to nejako strasne zle vnima (napriklad ma rodicov alkoholikov) alebo to bral ako zamienku ukoncit vztah.