icon

Mám bojovať, či sa rozviesť?

pietro82
2. mar 2015

Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...

mimasimi
4. mar 2015

@rhoy veru máš recht! Treba Vás tu viacej a sem tam to usmerniť!

rhoy
4. mar 2015

@mamulka211 Áno, väčšina chlapov rieši krízu v SEXZOZNAMKE na Pokeci. Jedna žena, ktorá nič nepíše na sklo, ale je v miestnosti, denne dostáva okolo 200 RP. Veľká časť sú ženatí alebo zadaní chlapi s problémami a niektorí ani nevedia, resp. nechcú vedieť pomenovať svoj problém. Preto by sme sa mali naučiť rozprávať sa o problémoch tam, kde je to vhodné. Mrzí ma, že niektoré ženy, namiesto toho, aby boli ticho, strieľajú totálne kraviny ako malé deti. Myslel som si, že skôr muži sa správajú ako malé deti, nie vydaté zrelé ženy.

pietro82
autor
4. mar 2015

viete čo ludkovia moji...asi som potom ženská,kedže som si tu dovolil napísať a už vonkoncom založiť temu,ktorá má po cca 2 dňoch 14strán 🙂 čítanie to bolo zaujímavé, niekedy až komické...takže budem rád,ak tému uzavrieme,a každý sa pojdeme venovať svojim povinnostiam a záľubam...prajem pekný deň, a nekvasme tu na obrazovkách našich monitorov 🙂 držte sa, ja sa budem tiež a ak budem mať chuť,náladu tak Vám pisnem náš stav a ako sa veci vyvíjajú ... pekný deň 😎 😎
PS:nepíšte mi,lebo už aj tak neodpíšem 😀

timea7
4. mar 2015

@pietro82 nerozumiem, čo považuješ za zhadzovanie? Navrhnúť riešenie ako muž a nezdupkať ako sopliak nie je u mňa zhadzovanie. Prísť si po vlastné deti a venovať sa im, tiež nie je u mňa zhadzovanie. Zariadiť pre nich bývanie a povedať jej, že ak chce, dvere má otvorené, tiež nie je u ma vôbec zhadzovanie, ale reálne riešenie vašej situácie. Ty máš strach o svoje ego a to nie je dobre, u mňa je mužom, skutočným mužom ten, za koho hovoria činy, nie reči a písmená. Držím ti palce a dúfam, že existuje ešte aspoň maličká možnosť, ako to, čo ste rozbili, zlepiť.

mima4
4. mar 2015

@rhoy no na tej sexzoznamke urcite nie su zreli muzi... a vacsinou ani nemaju zrele partnerky... Schopnost komunikovat a ochota riesit problemy je zakladom vobec preto, aby clovek isiel do nejakeho vztahu s tym druhym/druhou... ale vacsina ludi tym, ze okolo seba ma/mala iba zle vzorce spravania vo vztahoch, ani nema taketo ocakavania...

timea7
4. mar 2015

@rhoy som dospelá, zrelá žena,ktorá má už bližšie k vnúčatám, ako k rodeniu detí a napriek niektorým vymysleným témam, témam, ktoré písali nudiace sa trinástky, sem rada chodím, pretože okrem tém s rodinnými problémami je tu kopa iných, z ktorých čerpám rady a inšpiráciu. Nie každý má možnosť riešiť svoje problémy s blízkymi a priateľmi, nie každý ich s nimi riešiť chce. Niekedy je dobré prečítať si názory iných a rozmýšľať nad nimi, pozrieť sa na svoj problém očami iných. Pred rokmi, keď som s rodinným problémom zápasila ja a netušila o existencii takéhoto fóra by som dala neviem čo za to, keby mi iní napísali svoj názor a návrh na riešenie môjho problému. Veď sa ním nemusím riadiť, ale získam pohľad z iného uhlu. A sú veci, ktoré nechceš riešiť so svojími príbuznými, oni sa vždy na ne pozerajú cez city, čiže nie vždy objektívne. A že tu niekto píše blbosti? Možno to tak pripadá tebe, možno iným nie, no a čo? Nech si píšu, čo chcú, ak ma to nezaujíma, nečítam.

rhoy
4. mar 2015

@mima4 Ja si to uvedomujem, ale práve vy máte pomôcť svojim mužom vytvoriť doma takú atmosféru, aby sa vám nebáli povedať všetko, čo cítia a nehanbili sa za to. Proste prestať robiť dusno, nie sme na vojne. V manželstve nie je nikto generál...., tak ako aj v sexe neexistujú zlí žiaci, iba neochotní či netrpezliví učitelia.

frotta
4. mar 2015

NETREBA RIESIT VECI TU ALE DOMA.MANZELSTVO NIEJE PRECHADZKA RUZOVOU ZAHRADOU VERTE ,ZE NEEXISTUJE IDEALNE MANZELSTVO.HLADAJ VO SVOJEJ ZENE A VID TO,CO SI U NEJ OBDIVOVAL ,CIM SI TA ZISKALA.3DETI NIE JE SLAST VYCHOVAVAT BEZ TVOJEJ CASTEJ BLIZKOSTI,nERVY SU NERVY A TIE KAZDEMU RAZ UPUSTIA UZDU ,MATE 3 DETI STE ZDRAVI A TO JE NAJ.CO MOZTE MAT VSETKO OSTATNE JE LEN SITUACIA KTORA SA DA RIESIT -JE TO ZIVOT,TAK VELA ZDARU NETREBA VIDIET VYSNIVANE MANZELSTVA V INYCH PRIPADOCH,VER ZE KAZDE JE ROVNAKE V KAZDOM SA NIECO NAJDE

rhoy
4. mar 2015

@timea7 Aj to chápem, ale potom sa inak kvalitné fórum zahlcuje zbytočnými komentármi a zamoruje indivíduami bez štipky sebakritiky, pokory či empatie. Ja viem, že väčšina žien tu má o čom a má čo zdieľať. Veď keď si len pozriem fotky, albumy, uvedomím si tú krehkosť života a skutočné hodnoty, takže stránka má určite zmysel a ponúka možnosť meniť seba už len tým, že sa mi po správe uľaví. Mne veľmi pomohlo, ak mi napísala krásna žena súkromnú správu s obsahovo obšírnym pohľadom na môj problém, a to len preto, že sa tu nepotrebovala s nikým naťahovať verejne. V tom podľa mňa spočíva krása ženy, v pokore a takéto ženy ma vždy priťahovali najviac. Krásna a pokorná žena je hĺbavá osobnosť, a názory v nej zrejú. Až potom môže podať skutočne hodnotnú odpoveď. Viem, o čom hovorím, keďže mám tú časť zažiť zopár takých žien vo svojom živote. Proste nekonať hr-br a som rád, že som mal možnosť spoznať aj také ženy a veľmi za ne ďakujem.

mima4
4. mar 2015

@rhoy ale to podla mna nie je problem iba muzov, ale aj zien... mnohe zeny nevedia otvorene komunikovat, resp. komunikovat bez prehnanych emocii, kriku, oduvania sa... tak potom tazko takato zena moze vytvarat pozitivne prostredie pre muza, aby sa citil byt prijaty...
Toto vsetko je taky zacarovany kruh.

natalym
4. mar 2015

Aká pekná debata sa tu vyvinula. Páči sa mi, že je tu viac príspevkov typu zachraňovať ako odchádzať. Že by sme už vyrástli? 🙂

jemena
4. mar 2015

@lenka07 prisahala manzelsku poslusnost??? ty kde zijes?

mamulka211
4. mar 2015

@rhoy ty tu si akoze jak na zoznamke, aha :D

rhoy
4. mar 2015

@mamulka211 Aj keď budem mať 90 rokov, vždy sa mi budú páčiť pekné ženy a nemusím sa zoznamovať s každou. Len pekným ženám sa už v 90-tke nebudem páčiť ja. 🙂 Nerob si zo mňa srandu, ty! 🙂

mamulka211
4. mar 2015

v 90 stke, budes stale pekny, ale pre iny okruh starsim dam, take 80 tnicky

rhoy
4. mar 2015

Dobre, dámy, ja v tejto diskusii takisto končím, ďakujem vám za spoluprácu a želám ešte pekný deň.

moonlight1210
4. mar 2015

vychovavat 3 deti v takejto vekovej postupnosti a pritom byt pocas toho tehotna - to musi byt zaberak.
ked si spomeniem spatne, ake to zacalo byt od siesteho mesiaca, ked som fucala ako parna lokomotiva, nevedela si najst pohodlného miesta, ani lahnut, ani sadnut, ani stat... do toho domacnost, chodit do prace, neskor na druhej materskej druhe male zive dieta, co neobsedi, akurát nastupilo do skolky, neustale chore, lebo si zacalo budovat imunitu v novom prostredi, ...
a toto mat dvakrát a dve male deti do toho - jezia sa mi aj chlpy, co nemam.
az som tak rada, ze ten cas ubehol a su uz vacsie a samostatnejsie.
aj ked zase obcas mi chybaju tie pekne chvile, ked boli boli malicki.

takze tvoju zenu chapem. chapem aj to, ze vita pribuznych doma, lebo jej nahradzaju spolocnost, kam sa asi tak lahko nedostane. vyjst si von s troma malickymi detmi sama je zaberak. lebo to nie je prechadzka v dvojstupe, ani tri psiky na remienku.
a dodnes si pamatam, ze sme povinne stali a hykali pri kazdej slimacej ulitke, spaku, kamienku, drievku a vacky som mala plne týchto pozbieraných "pokladov". nez sme dosli na koniec ulice, preslo aj pol hodiny.
ist do obchodu znamenalo mat presnu logistiku, lebo mali ochotu na cca dve hodiny a potom zacali v obchode kvikat, pistat, plakat a nervozita sa stupnovala.

zase na druhej strane - zije uzavreta vo svojom mikrosvete (co je bezne a normalne - vzdy vnimame ako najdolezitejsiu tu realitu, ktoru aktualne mame. zena na MD riesi dieta, domacnost a nakupy ako najdolezitejsie veci na svete. zena uz chodiaca do prace, zase ine veci.).
ty zijes zase vo svojom svete.
ani jeden nemate pochopenie pre ten druhy svet.
z tohto pohladu riesite veci okolo seba, a tak vznikaju vase zabomyslie vojny Kto z koho. mam z vas pocit, ze vam ide hlavne o to, aby ste vyhrali aktualne kolo. ona ti napr. chce ukazat, ako sa zosmiesnis, ked sa budes maximalne spacirovat s detmi po ulici a ty mas pocit, ako si sa ponizil. cele zle. obaja mate k tomu nanajvys pristup z pohladu vlastného nedotknutelneho doleziteho ega.

nehovoriac o tom, ze tvoja polovicka sa v tom svojom svete tak zatala, a tak si vysoko postavila svoju trvdohlavost, ze ide skoro cez mrtvoly (rozvod). len aby nemusela priznat, ze aj ona robi hluposti.
(pokial naozaj uz nema amanta v zalohe - ale tu zas tiez nemoze kricat vopred hop. mat po ruke zalubenca a potom tvrda realita s tromi nevlastnými malymi detmi - to moze vziat rychly koniec. a nemusi.)

podobne ty si zataty. sice urobis par ústretových krokov, ale ako nahle nie su ihned odmenene, uz cuvas cely urazeny.

co sa tyka rozvodu:
myslim, ze ona rozvod az tak neolutuje. jednak ma rodicak, jednak bude mat od teba vyzivne, jednak si nejak budete delit majetok, jednak ma po ruke rodinu, ktora jej drzi stranu a moze financne vypomoct. mozno to nebude zrovna medove, ale nebude to uplna studena sprcha. takze si nemyslim, ze az tak rychlo vytriezvie.
ledazeby rozvod bol dalsi z jej trucpodnikov, kde dufa, ze ta k niecomu dotlaci, ako si si ju naucil tymi trápnymi utekmi a plazenim sa spat do domu (ano, hlad na to ako chces, boli to pubertalne ulety a kazdy rozumny clvoek vie, ze pokial nieco nemyslim smrtelne vazne, tak s tym nebudem zacinat, lebo tym partnera naucim na presny opak, nez som chcel - to si uz zistil).

ale pokial to zufalo chce tahat az tam, nechaj ju.
ty by si sa mal radsej zamerat na to najdolezitejsie - deti. uvedomit si, co su priority. co je dolezitejsie rieist teraz a co sa da nechat vyhnit same.
mozes ich vziat do materského centra, do obchodného centra do herne, na plavaren, do parku, na vylet autom, k znamym, co maju tiez deti, ...
vybudovat si s nimi vztah.

kedze si ty prvy z vas dvoch, kto si zrejme uvedomuje, ze sa vozite na hlupom kolotoci, mas ty moznost prestat dokolecka riesit tie iste veci a kolotoc skusit zastavit. tym ze prestanes viest vase male unavne nikam neveduce vojny a zacnes hladat riesenia.

hrdost sa neukazuje hrdo zdvihnutou hlavou. ale uprimnostou.
takze jej trebárs povedz (ale uprimne), ze rozvadzat sa nechces, ze ju lubis, ale ak to ona potrebuje a bude tak stastnejsia, tak sa rozvediete. a nech si to premysli, lebo rozvod je zasadny krok. ako vztahovy, tak majetkovy. a nejde iba o jej stastie, ale aj o vase deti.

mamulka211
4. mar 2015

Mozno bude rozvod pre nich koncom a zaroven zaciatkom, ten pocit slobody, nezavislosti im moze aj pomoct

timea7
4. mar 2015

@rhoy aj ja si píšem s niektorými cez IP, ale vždy sa to nedá a niekedy má niekto potrebu čítať viac názorov, viac pohľadov na problém, že sa niekedy zbytočnými komentármi zahlcuje fórum súhlasím, no viac sa zahlcuje stále novými témamy, ktoré tu už boli sto krát rozoberané. Pekný večer.

lelulenka
10. mar 2015

@pietro82 mozem ti napisat moju skusenost u brata.Take iste problemi mali lebo on svoju zenu mocne lubil a ona ci to nikto nevie. Spravala sa ku nemu lahostajne a mali dva deti spolu. Furtom ho vyhanala neze slovom ale tim co robila. Ako ze nemozem na nu povedat nic, bola dobra matka i tak, vsetko porobila co tvoja bordelarka aj to moc nezvlada. Ale na mojom bratovi furtom nasla len chybu co robi zle a co nedobre. Nic si nevazila a on drel ako taky kon na nich. Odisiel od nich ako sa zas pohadali a ona ho doslova osrala. Dala na rozvod, o vsetko ho vycucala. On sa trapil dlho ako ju s detmi lubi. A poviem ti jedno. Teraz sa nad tim smeje ze aky hlupy bol. Spoznal inu zenu, co bola uplne opacna ako jeho zena. Bola laskava a velmo dobra zena. Aj su uz teraz manzelia a on az pri nej pochopil aky je skutocny pekny vztah. Nakoniec jeho prva zena sa chcela vratit a ako bojovala o neho. Ale uz bi ju nechcel ani zadarmo. Tak sa nedaj odzubat aj ti. Zien na svete behaju miliony.

lelulenka
10. mar 2015

@pietro82 esti ak ti mozem poradit tak ked raz spoznas lepsiu zenu, neposer si to a drz sa jej jak kliest. Nenechaj si ujst sancu.

pietro82
autor
14. mar 2015

Caute mamičky...takže som sa definitívne rozhodol,že spravím všetko pre záchranu rodiny aj manželstva!so svokrovcami sa stretol,ujasnil veci a začneme od nuly,s čistým štítom ...viem,že to nebude zo dňa na deň,ale nejako začať musíme...myslím a pevne verím,že už budú len krásne chvíle,a ak prídu zlé tak sa ich budem snažit riešit v pokoji a nie hlúpym útekom...manželke ako dôkaz mojej lásky dám pol domu, lebo ten bol najčastejším dôvodom našich nezhôd! som štastný,že rodinka ostáva po kope, a tiež si uvedomujem,že toto je naša posledná šanca!!!a tie foto som nemal dávať,priznávam a ľutujem to!som bol strašne zúfalý...
ps: ďakujem všetkým,za vyjadrenie svojho názoru i keď nie vždy sa to čítalo príjemne...a obzvlášť ďakujem jednej mamičke za podporu🙂

maminuska
14. mar 2015

@pietro82 prepáč ale to nie je dôkaz lásky, to je stúpenie do riadneho hovna. 😒.

verbova
14. mar 2015

keď si, myslíš, že je to kvôli domu, tak si poriadne naivný ...ja by som jej ho nedala ... dnes je to dom a zajtra to bude niečo iné ... je pravda, že ty ju miluješ, si schopný sa vzdať aj pol domu, ktorý si dostal od rodičov ... ale dom to nevyrieši ... ale prajem ti z celého srdca len to najlepšie a v kútiku duše si prajem, aby som sa mýlila a tvoje problémy sa razom vyriešili a ty len budeš prežívať krásne a šťastné dni so svojou rodinou ... držím palce 🙂

pietro82
autor
14. mar 2015

Ten dom ma absolutne netrapi,kedze sme ho stavali pre nas a nase deti...bol financovany z penazi podnikania,pocas manzelstva...aj ked znacnu cast nam sice pri vystavbe pozicala moja rodina,ale to si uz vysporiadame po dostavani domu 🙂
Akurat z dovodu pozicania istej hotovosti sme to nemali napisane na seba,a kvoli tomu zacali nezhody.pochopil som,ze som spravil chybu,teraz ju odcinim nech to dopadne akokolvek!budem mat ciste svedomie,ze som spravil absolutne vsetko!!!pekny vecer

annav
15. mar 2015

@pietro82 nech to dopadne akokoľvek, ty si naozaj spravil vsetko! Urcite bude este tazko, skusky vzdy prichadzaju, aby preverili nase odhodlanie. Mne si velkym povzbudenim, vsetko chapem, cim si prechadzal. Naozaj Vam drzim palce.

pietro82
autor
19. mar 2015

Takze,nastal zvrat...chcel som manzelke darovat 1/2domu darovacou zmluvou,uz ju mam aj vypracovanu,stacilo len overit podpisy u notara a zaniest na kataster...
Lenze mojej zienke poradil ich chytri rodinny pravnik,ze darovanie medzi manzelmi nieje mozny,ze aby som to spravil u notara,notarskou zapisnicou o rozsireni bsm a tento dom zahrnul donho...a toto cele by stalo vyse 500e u notara...a isto je to aj zdlhave...
Ja mam z toho celeho taky pocit,ze ona vie ze sa somnou rozvedie a pri darovacej to mozem napadnut...cize len vytazit z nicoho maximum...hmmm kiezby som sa mylil...ja uz jej neverim :-\

maminuska
19. mar 2015

@pietro82 povedala som ti že stúpaš do "hovna ", prečo si nedáš poradiť od ľudí čo tým prešli a urobili túto chybu a veľmi rýchlo prišli o majetok ?

maminuska
19. mar 2015

http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-/cislo-Jú...

mne z toho vychádza že to možné je . Ak rozšíriš BSM už s tým nepohneš nijak .

libka1
19. mar 2015

@pietro82 ja by som teda v takejto situacii majetkove pomery neriesila (urcite by som tu polovicu domu nedarovala), ale riesila by som ako ste na tom v ostatnych oblastiach... ak hovoris pravdu len ti taha medove motuzy pod fuzy aby z teba vymamila prachy a potom sa ta pekne zbavi.. ospravedlnujem sa jej ak sa mylim 😅 ked jej neveris, tak to je pruser... pre vas oboch ...