icon

Mám bojovať, či sa rozviesť?

pietro82
2. mar 2015

Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...

tt247
3. mar 2015

Dom neprepisuj...snáď si ona nemyslí, že niekto triezvo uvažujúci by v takýchto doslova bojovných - rozvodových chvíľach na druhého prepísal polku domu...akože fakt Ťa má za šaša, keď si toto ona myslí, že pod nátlakom a vyhrážkami jej dáš svoj majetok a taký bordel je katastrofa..tomu sa hovorí, že niekde rachla bomba a to doslova...3 deti, 5 deti, to je jedno, toto je už chliev sorry...ona Ťa nepotrebuje, má svoju rodinu a Ty do nej momentálne nepatríš..zariaď si svoj život, možno sa uvedomí, ale nepros sa jej, len ju tým viacej povzbudzuješ a burcuješ v jej konaní a urážkach, rozhodnutie je na nej. Veľa síl.

pietro82
autor
3. mar 2015

Ono to moze byt aj tym,ze ma teraz susedu,najlepsiu kamaratku,ktora sa roxviedla lebo ich bil byvaly manzel..nasla si druheho,osvojil si jej dieta 14rocne,maju spolu dalsie 2-rocne...jej mm je najlepsi na svete,priam dokonaly,na jej slova vzdy da.aj dom cely daroval na nu.ci to cele nema aj z hlavy druhych a nechce vyzerat jak truba ak nedosiahne svoje...od rodicov a kamaratky ju nedostanem byvat prec,jedina cesta bude asi ten sud,ktory by uz rozhodol akokolvek...

pietro82
autor
3. mar 2015

@tt247 konecne aj niekto,kto chape aj mna...a to hovorim,dane foto neboli najhorsie!!!je nezodpovedna,ved deti jej hodili aj mobil do zachodu,tak jej rodicia kupili taky,co toto uz vydrzi...za vyse 300e...a mne kupili na 30tku modlitebnu knizku 🙂

mamulka211
3. mar 2015

@pietro82 a tvoji rodicia ti co kupili?

mamulka211
3. mar 2015

@mamulka211 inac si pisal, ze aky si ty urobeny, ako makas do noci...asi je len nahoda, ze uz dva dni tu sedis celkom dlho na moj vkus na urobeneho muza, na nete a stazujes sa, nemal by si nahodou teraz tazko robit? V praci? Teraz je kde tvoja zena? Tiez sedi na pc, ako ty a vypisuje po socialnych forach aky si ty nemozny, alebo maka okolo deti a domacnosti?

0silvia0
3. mar 2015

@pietro82 vy nemáte žiadny vzťah, vy máte doma bojisko. Kto z vás je lepší, kto má väčšiu pravdu, jednoducho kto z koho. Podľa toho, čo čítam, podiel na tom máte obaja. Pochovali ste vo vzťahu všetko pekné tým, že si vyhadzujete na oči kto je aký, kto čo robí a čo nerobí, kto si čo váži a kto si čo neváži. Ty očakávaš niečo od nej, nie je to splnené, tak frfleš. Ona očakáva niečo od teba, nie je to splnené, frfle ona...
Neviem, či máš záujem zachrániť váš vzťah... ak áno, takto sa to nerobí - výčitkami, zverejnenými fotkami domáceho bordelu (myslím, že pri 3 deťoch občas môže byť). Treba upokojiť svoje vášne a normálne sa porozprávať. Jasné, musia chcieť obaja. Ak to obaja nechcú, bude to ťažké, ale stratené to nie je... akoby ste obaja neboli zrelí vo vzťahu.

pietro82
autor
3. mar 2015

Pametam si raz,ked som dosiel za nou necakane...ze idem pokecat,dame kavu a pohram sa s detmi...nepustila ma dnu,ze nieje zoo kde sa chodia pozerat ludia...maly ked ma zbadal,vybehol ku mne,chytil za nohu,nechcel pustit...ale on trvala na svojom,ze mam okamzite odist...prislo mi luto deti,chceli byt somnou...xoskrstoval som,povedal jej nepekne slova,po ceste prec v amoku pozhadzoval muskaty jej mamky...no jak debil som bol...na druhy den jej volam,ze som zajednal last minute do chorvatska tak zrazu ze veru by aj sla a isla rychlo zistovat vecci ohladom pasov pre malych...cele to bolo zaujimave,kedze predtym sa urazala na malickosti a zrazu po tomto by sla aj k moru...

pietro82
autor
3. mar 2015

@mamulka211 robim sam na seba,aj teraz som v praci a som namobile...

mamulka211
3. mar 2015

mas tazku pracu veru 😀

pietro82
autor
3. mar 2015

@0silvia0 veru,my niesme tym,ale superi...netahame spolu za jedno lano,ale sa pretahujeme vzajomne 😒

pietro82
autor
3. mar 2015

@mamulka211 pravdu povediac po tom co zazivam v sukromnom zivote,nemam chut na nic...zanedbavam pravu,no padol som na hubu...musim sa postavit,oprasit,a ist dalej...ktorou cestou,to ukaze cas...

pietro82
autor
3. mar 2015

@mamulka211 vies ze ani neviem? 🙂

0silvia0
3. mar 2015

@pietro82 treba si rozmyslieť, či takto budete fungovať naďalej alebo jeden z vás dostane rozum, porozmýšľa a nájde nejakú cestu, po ktorej by sa dalo kráčať.

natalym
3. mar 2015

@pietro82 A jej a mne............... Kašli na to.
Inak tú modlitebnú knižku nevnímaj až tak zle, možno, že by si sa mal naozaj modliť. Modlitba nezaškodí. 😉
Ale to sa mi nezdá, veriaci ľudia by nemali súhlasiť s rozvodom, nemali by ju k tomu huckať, mali ju práve podporovať k zmene a k úplnej rodine, to je čudné.......

pietro82
autor
3. mar 2015

Nie kazdy,co sedi kazdu nedelu v kostole v prvej rade je ten najlepsi clovek veriaci...

le4
3. mar 2015

@pietro82 moze to byt tou susedou, to je zle ☹. vazne by ste sa mali porozpravat, aby to neboli len dohady, co kto ako mysli. a tiez sucitim s Tebou, mas to tazke, ak Ta manzelka napriklad nepusti domov. to je dost zle a nefer ☹. no skus manzelke napriek vsetkemu trosku dvorit, spravat sa ako ked ste spolu randili. myslim ze aj ju to nakopne pekne sa spravat.
a ak je v dome stale taky neporiadok, a neodfotil si najhorsie stavy, tak to je tiez zle. bola som v tom, ze si odfotil obcasn extrem a inak je aspon celkom cisto. bud je leniva alebo je v depke. alebo ma pocit ze sa to neda zvladnut a potrebuje lepsiu organizaciu.
ja uz len opat poradim sa s citom a rozumne porozpravat, dat ego bokom a vsetko co mas na srdci s nou prebrat, nic uz dodat nviem. navzajom si poviete asi veci, co budu boliet, ale obom sa vam velmi ulavi a posunie vpred. vela sa tym moze vyriesit.
a keby si z manzelky citil nevolu, treba jej ukazat, ze aj Teba moze stratit. realne. moze sa karta velmi obratit...

pimpulka
3. mar 2015

@pietro82 jedna rada: rozvod a zariad si zivot podla seba, venuj sa detom co najviac mozes....veeelmi podobny pripad mam uz 1,5r pred ocami, je to to iste len v ruzovom, a poviem ti, uz sa na to ani len divat nemozem a uz sa na to 2mes nekukam....je to zacarovany kruh z ktoreho ak dotycny /vo vasom pripade ty/ nevyskoci co najskor, tak znici sam seba...nechci tak dopadnut aj ty

natalym
3. mar 2015

@pietro82 V pohode, len som sa nad tým zamyslela. Preto by som sa aj na nich vykašľala. Rodina si Ty, Tvoja manželka, a deti. Keď Ťa čítam, núti ma to zamýšľať sa aj nad sebou. Ja som tiež reagovala takto, na výčitky výčitkami, na kritiku kritikou, na krik krikom, nikam to neviedlo. Ukľudnila som sa a povedala som si, že chcem aby sa to zmenilo, ak od manžela niečo chcem, počúvam čo on chce odo mňa, urobím to aj keď mi je to zaťažko, prispôsobím sa a ak nie je úplne sprostý tak začal byť ústretový aj on. Teraz fakt len kľud, zabudni na to čo bolo, urob hrubú čiaru, ak podala na rozvod, ber to, že sa tak rozhodla, ona vie prečo, prestaň byť protivný, usmej sa a buď ústretový. Nebojuj, veď ju raz tiež prestane baviť.

pietro82
autor
3. mar 2015

Teraz ma tak napadlo.vyska vyzivneho sa bude odrazat aj od toho faktu,ze mam dom v istej hodnote,ktory kvazi mozem predat a tym platit vyssie vyzivne...hmm onavystreli riadnu palku a aj na seba si da isto,to hovorila uz davno...

natalym
3. mar 2015

@pietro82 S domom to nemá nič spoločné, berie sa Tvoj príjem. Si myslím, teda. No pravdepodobne sa Ťa bude snažiť riadne zodrať z kože, musíš sa na to pripraviť.
Čo tak navrhnúť striedavku? Potrebuješ advokáta.

mima4
3. mar 2015

@pietro82 a kolko si ochotny davat penazi na vlastne deti? Ber do uvahy, ze tvoja zena sa o ne stara, nepracuje, ma len davky na jedno dieta, cize cca 260 eur dokopy prijem.
aky ma mat podla teba prijem jednotlivec s troma detmi - tvojimi vlastnymi detmi?

guinevre
3. mar 2015

@pietro82 A kde by si byval keby si predal dom? To by som sa na tvojom mieset nebala, to by musel byt nejaky specificky pripad, aby ti sud nariadil predat dom, a fakt som nepocula, ze sa to niekomu stalo. Pokial mozes platit vyzivne, je to fajn. Bude to pravdepodobne menej ako co jej davas teraz,

natalym
3. mar 2015

A zaujímavé, že Ty sa bojíš ako Ťa ona oberie o prachy a ona chce Tvoj dom inak sa rozvedie. Ná čo je toto láska? To ako ste mali tri deti?

mirkita
3. mar 2015

@pietro82 dom s vyzivnym nic nema
na tvojom mieste,pristupim na jej hru - povedz jej ok,chces sa rozviest,dobre...chod si pre deti,trav cas s nim kolko sa da,venuj sa praci a nechaj veci plynut...ak bude sud,budes to riesit
netlac na nic,spytaj sa pripadne ci nieco deom netreba kupit,nejak nakup alebo tak,proste jav zaujem o domacnost,o deti,povedz jej rovno ze o deti sa budes starat ale neries veci medzi vami,to nech si ona da v hlave dokopy
aspon mesiac urcite bude ticho ked pises ze mesiac sa dokazala neozvat,s tym asi pocita ze taku dobu ta neuvidi...ak neprides s prosikom tak jej to bude divne a uvidis co bude dalej...ale o deti sa staraj,ber si ich kolko mozes,v tom ti ona nemoze branit
inak pre mna to foto je katastrofa...je vycerpavajuce mat tri deti,to verim,ale to si neviem predstavit ze necham pootvarane zasuvky a hracky kade-tade

natalym
3. mar 2015

@mirkita Však práve, zásuvky nenecháva nikto pootvárané, preto som písala, že to vyzerá ako by to pre fotením trošku upravil.
@pietro82 Bol si naštvaný.............

pietro82
autor
3. mar 2015

@pimpulka ahoj.ano,zacarovany kruh...to sme usudili obaja...vzdy sme sa vadiki,vracali k starym veciam...a zas cele dookola..ona mi nedoveruje po tych odchodoch,ja zas neverim v tomto stave ze ked prepisem na nu dom...a takto sa stale dookola tocime...

mamulka211
3. mar 2015

@natalym samozrejme, ze to upravil...normalneho cloveka nenapadne fotit si domacnost a ked ho to napadlo, tak si to naaranzoval podla seba, aj ked nehovorim, ze ja nemam doma obcas podobne, hlavne v detskej izbe to u nas vyzera otras...ale neriesim.

pietro82
autor
3. mar 2015

Opakujem,nic som nenaraficil,ziadny bordel,uplbe nic!!!ci si myslite ze som fakt pripeceny???foto je z domacnosti,ked sme boli ako tak v pohode,a takto zili bezne.v noci sme neraz skocili na lego a ublizili si nohu...oba s tym vybabrala,zacala nosit papuce...ja nerad nosim,musel som byt obozretny...

mamulka211
3. mar 2015

@mima4 : Tak ono zena, ktora sa ide rozvadzat musi pocitat s tym, ze jej prijem sa podstatne znizi. Sud mu urci platit vyzivne na tri deti do 300 eur, podla mna viac nie a kludne to moze byt aj menej, aj okolo 200 eur. Ci jej z toho vyjde, alebo nevyjde na slusny zivot uz je jej vec, nie jeho. Ona sa chce rozvadzat, ona si to musi spocitat, ci je to pre nu dobre. Obdivujem zeny, ktore sa rozvedu a potom vycitaju byvalemu, ze im dava malo, ze ona z toho nemoze vyzit...no hold musi, chce byt sama, bude sama, ma rodicov, nech jej pomahaju, moze ist do prace...

natalym
3. mar 2015

@mamulka211 Aj u nás to tak vyzerá, keď ráno odchádzame všetci z domu. Ja to nevidím ako bordel.Hento bol naštvaný tak to porobil a fotil. Veľmi hlúpe.......