Mám bojovať, či sa rozviesť?
Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...
@pietro82 a ked ste boli v pohode tak ta len tak napadlo si fotit brajgel v byte ? Co nam to chces natarat? 😀
@mamulka211 mysli si co chces,len ja viem ako to u nas vyzeralo...ked malaprist navsteva,ze zavolali ste doma?dojdeme....tak to boli ine fofry...vsetko nahadzat do izby na postel,jednu velku kopu a izbu zamkla..nrch to nik nevidi 🙂 neraz som nemohol najst ovladac od tv,ona vecne hladala kluce od auta,mobil...stale som jej prezvansl az ho najde...proste nic nemalo svoje miesto...ides si uvarit ksvu?najprv si umy sialku aj lyzicku lebo nemas do coho uvarit kavu...ponozky mi vydrzali max 3hodiny...sama omrvinka,salama,caj vyliaty na zemi....no hnus,a ona v tomto nevidela ziadny problem...nestvalo ju,ze je bordel,ze to je normalne 😕
@mamulka211 boli sme relativne v pohode,moxno max len dake male nejasnosti boli...
@pietro82 ale ty si pisal, ze taka bola aj pred manzelstvom, videl si, ze nema velky zmysel pre poriadok, su taki ludia, proste poklada cas straveny domacimi pracami za zbytocny. To si mohol vidiet aj pred tym, ze taka je a naraz ti to vadi, pravdepodobne z nej pedant nikdy nebude, povahy sa nemenia. cize vlastne vy ste obaja ini, vy ste od prvej chvile mali rozdielne nazory na zivot, ine sposoby, vas spojila vasen a sex a to pominulo a naraz ste na seba narazili, lebo nedokazete spolu fungovat. Obaja ste tvrdohlavi, ziadne kompromisy, nic...toto nema cenu podla mna.
@pietro82 Však ale aj pred manželstvom si vravel, že bola bordelárka. No a neskúšal si nastoliť pravidlá, že ja budem toto a Ty zase toto, či?
Ja som tiež ležérny typ, práveže keď sme mali malé deti som chcela mať všetko tip top som bola jak kôň a nikto mi ani ďakujem nepovedal, mala som sa na to vykašľať a byť v pohode. Keď upratala, ale urobila niečo pekné, povedal si jej to? Poďakoval, všimol?
Môj muž bol taký poriadku milovný, asimiloval sa, niekedy je dôležitejšie byť v pohode ako mať super upratané. Ty len furt o dome, prachoch a poriadku, Ty musíš byť tiež iný týpek, človeče.
Radšej nám povedz čo sa Ti na nej páčilo, čo si na nej mal rád, miloval!!!!!!!!!!!!
... keby som ja mala tri deti za 4 roky- a muza stale v praci- tak by som mala aj vacsi neporiadok....
@pietro82 no neviem, čo Ti tou modlitebnou knižkou chceli naznačiť, asi sa fakt už len pomodliť, že sa raz veci dajú do poriadku..držím Ti palce, aby si mal plnohodnotný život, s ktorým budeš spokojný, lebo chápem, že by si chcel mať deti a manželku pri sebe vo vlastnom bývaní a v súkromí, to je prirodzené. Smola je tu tá, že ty nebojuješ len s jednou osobou, ale s celým stádom (myslím jej rodinu).
@mamulka211 to uz je JEJ vec?
na jej mieste by som mu dve deti dala do vychovy...
Toto je strasne sprosty pristup k zenam.. ktorym obycajne ostanu na krku deti... a zvysok zivota zivoria, a hlavne tie deti..kym chlap posle par evri... a chodi si po dovolenkach, uziva...
A co kebyze on sa chce rozviest a vyzivne bude na tri deti 200 EUR??
Ona si tazko nejaku pracu najde, kedze starostlivost o deti da opat na jej krk.. cize dajme ze v cistom zarobi 350 EUR. On ako podnikatel zarobi 1200 EUR v cistom minimalne... Jej da 2 stovky... cize on ma 1000 EUR pre seba na 1 osobu a ona 550 EUR pre troch ludi, z toho deti rastu, v kuse treba nieco kupovat..veci do skoly..atd...
Podla mna toto je tragedia dnesnej spolocnosti a velke znevyhodnovanie zien v spolocnosti a to prave preto, ze obycajne im "prischnu" tie deti.
@pietro82 ako v uvode som ti napisala asi dva tri prispevky, ktore mylsim, ze mali ako taku vypovednu hodnotu, rovnako aj ine kocky.. napr @mima4 ti dala celkom slusne rady
ja ale mam pocit s pribudajucimi prispevkami, ze sa potrebujes lutovat.. ako nechcem byt vulgarna ale do prdele, si vobec chlap ? alebo len nejaky plačko ? 😕 prepáč, ani ja by som ťa nechcela, ani keby mi dáš neviem aké "vreckové" . Neviem čo si, teda ak si chlap, tak tak konaj, trochu ráznosti, sebavedomia ...
prosím ťa, kedže si muž, povedz mi, kde sa podela u dnešného mužského pohlavia ta zdravá asertivita, živočíšnosť , priebojnosť, teritoriálne cítenie a ochrana vlastnej rodiny.
pretože som tu na MK už pár rokov, a ozaj sa neviem s tým akosi nútorne vysporiadať, keď tu vidím " muža" ( prepáč za tie úvodzovky , no nedá sa inak ) ako sa sťažuje na svoju životnú situáciu ( ok príst po radu k ženám , a íst chlapsky preč za tou svojou je ok ) ale dlhé hodiny tu rozobera´t, čo sa vlastne stalo, kde je chyba, čo a ako sa ti krivdí ...... je to nezmyselné mrhanie časom, to si radsej choď kuknúť búrlivé víno alebo niečo obdobné , tam možno nájdeš inšpiráciu ...
Ja neviem o čom tu stále diskutuješ.. Nehovorím, že máš prísť za ženou jednu jej streliť a posiarne vysúložiť, to nie ..
No prvé čo musíš urobiť je ísť tam za ňou, a povedať čo máš na srdci, poriadne bez omáčok a sladkých slovíčok. poveda´t jej ako to bolo, ako je a ako bude, a ako si to ona predstavuje . a nie zdiaľky plakať.
ak si si istý, že to nemá význam, tak choď jej to povedať, že ani ty ju už nechceš, a že podpíše papiere, že si chceš žiť svojim životom , ale v ňom počítaš aj s vašimi deťmi... ona tvoja žena už nebude, no deti detmi ostávajú . Ke´d nechceš bojovať za svoju rodinu, bojuj za svoje deti... veď ako to tak všetko čítam, ty nemáš v rodine žiadne postavenie a nidke žiaden rešpekt .... smutné .. a úprimne ľutujem tvoje deti . 😔
@pietro82 Myslim si, ze odpoved poznate sam. Chcete si to tu u mamiciek len potvrdit. Podmienka, ktoru vam dala nie je o laske - je to len biznis....Vypytam si - das - dostanem....nic viac, nic menej.
Zivot je v principe jednoduchy: lubim niekoho? Dam mu to vediet svojim spravanim a konanim. Nelubim niekoho? Dam mu to vediet svojim spravanim a konanim.....Laska nie je o slovach, ale o cinoch. Ciny hovoria same za seba. Chce byt rozvedena? Tak jej to dajte. Kazdy sme strojcom svojho stastia. Chce si najst niekoho, kto bude vychovavat vase 3 deti ako svoje vlastne? Dajte jej moznost si to tak zariadit. Pochopi neskor aj sama, ze to nie je jednoduche. Potrebuje na to prist sama a poucit sa.
Budte chlap a neponizujte sa. Ano, ukazali ste jej svoju lasku. Nechce ju. Tak to tak prijmite a chodte zivotom svojou cestou. Bude to chvilu strasne boliet. Ale co je horsie? Chvilkova bolest, ktora sa zahoji a odide alebo pokracovanie tejto situacie s neschopnostou vyriesit elementarne problemy, ktore sa pri existencii lasky daju doriesit v priebehu sekundy?
Kazdy nech dostane len to, co si sam zela...
@maminuska pokial ta zena je sama na tie deti, obycajne tiez tu pracu nezvlada natolko aby dokazala mat slusny prijem. Toboz pri troch detoch vsetko prisposobuje im... vacsinou robi za minimalnu mzdu tam, kde jej budu tolerovat OCR pri troch detoch... je diskriminovana uz len tymto... a este v nasej spolconosti povazujeme za OK, ze chlap, ktory nemusi riesit tie deti..je len "vikendovym rodicom" a moze si budovat karieru neviem az kde... tak zene zasiela almuznu ☹
Na mieste jeho zeny by som mu dve deti nechala a o najmladsie sa starala ja... nech ukaze aky je uzasny... ked si nevazi vlastnu zenu.
@natalym iste sú , ale kolko ich je ? Zanedbateľné percento .
Po rozvode žena často ostáva na deti sama, zo začiatku ešte muž ako tak prejavuje záujem o deti , aj si pre ne príde , ale končí to zväčša nájdením si novej partnerky a slabne ten záujem a slabne. Často to je aj pomsta muža žene cez deti ak ona podá žiadosť o rozvod.
Ak ani to nezaberie, potom pošle výživné po termíne, alebo nepošle vôbec .... 80 % mužov takto bohužiaľ funguje.. na druhej strane sú ženy ktoré bez dôvodu bránia v styku s detmi a tie ja považujem za kravy .
Domôcť sa zvýšenia výživného je často boj , ktorý ja absolvujem vždy ked mi deti nastupuju na iný vzdelávací stupeň . Takým ponížením na súde akým prejdem , takým osočovaním aká som bola matka, bordelárka a bla bla tak to neprajem nikomu.
Môj muž bol vyhadzovaný mnou 1500 krát z domu, nikdy neodišiel. Nikdy ma nenechal odísť, chytil ma za ruku hľadal ma, čakal ma. No vidíte ani som nevedela, že je chlap. 🙂
Nestiham citat vsetky prispevky. Dve veci ma zarazili v tvojom prispevku, z ktorych evidentne mozu okrem ineho vznikat trecie plochy.
1) mat 3 deti za 4 roky fuuuha. Neviem si to ani predstavit. Okrem toho ze starat sa o dieta je samo o sebe dost narocne, starat sa o dieta / deti a este ich nahanat s bruchom (co 2 krat musela zazit tvoja zena ked bola tehotna s dalsim)to musi byt iny zaberak. Skusal si sa o tie 3 deti starat ty sam? Nemyslim 1 hodinu, ale cely den, tyzden, dva... ako si sa citil? Mal si upratane a vecer vysmiaty, ze si zaspasujete so zenou? My mame len jedno dieta, napriek tomu trvam na tom aby muz aj v domacnosti aj s dietatom pomahal. Vecer tlacim hodiny ocami, aby muz konecne prisiel domov. Nie preto, ze by som to nezvladala. Ale mne je dlho... dietatu dlho, nudi sa napriek tomu ze kazdu chvilu nieco vymyslam. A hlavme chcem aby sa muz staral o dieta aj preto, aby si spolu vytvarali vztah. Aby dieta vedelo, kto je jeho otec, a nie ze to je len ujo, ktory si vecer sadne k telke alebo nepride vobec... Skus sa vzit niekedy do jej koze a precitaj si nieco aj o syndrome vyhorenia...
2) zarazilo ma ked si napisal, ze ona ma prijem 270 A ty 600. Wtf? Hadam je to vas spolocny prijrm 870? Uz len ked mas k tomu takyto pristup, tak je nieco zle.
Za kazde manzelstvo sa oplati zabojovat (Pokial sa teda nebijete). Nepaci sa mi, ze tu na mk sa hned na vsetko odporuca rozchod... dnes je to take moderne miesto riesenia problemov. Skus jej navrhnut manzelsku poradnu, alebo len spolocne uprimne rozhovory, kym vam niekto iny postrazi deti... vsade a vo vsetkom treba kompromis. Drzim palce
Neda mi deti oddelene...bud vsetky a naraz,alebo ani jedno..
@nasta55 no ja si to osobne nemyslim.. keby je chlap tak neuteka z domu pred problemami ale ich riesi, a nevypisuje a neplace na fore, ale maximalne pride po radu a ide to riesit. on problemy neriesi, on pred nimi uteka a zaluje sa... ked mu vadil neporiadok mal zene povedat aha pozri idem ti to upratat ked si tak flustrovana zo zivota / ano aj to s amoze stat, aj mne moj uprace, aj ked som bola na materskje a len s jednym dietatom / ale podla jeho prispevkov sa nevie vobec vyjadrit , uz aj to, ako maju doma casto navstevy, svokra, kamaratky,
pre boha ziveho ved je hlava rodiny, tak mal zavelit, : " prepacte mila svokricka ( mamicka ) ale ja som priam vsal, som tu nahy len v zupane, a chcem si pomilovat svoju zenu, pridite neskorsie " urobil to ? asi evidentne nemal na to gule sa niekomu vzopriet a povedat si nazor a zariadit is domacnost podla seba. pretoze toto je dlhodoby problem, nie problem jedneho tyzdna... a olej do ohna prilial svojimi utekmi
@nasta55 presne ja sa nedivim - chcel mat zenu, rodinu a byvat vo vlastnom...preco zena kruti nosom nad tym ze maju spolocny pozemok a dom je jeho? vsak dedit bude ona a deti keby nieco... a nakoniec casom to takyto chlap na nu mozno aj prepise alebo si spolu nieco kupia... ale problem je ze do jeho domu nebudu moct svokrovci hocikedy prikvitnut...
ja by som nezniesla to co ona, kebyze mi tu v kuse sedia svokrovci a neviemaka rodina, aj moja tak sama vsetkych pobalim a ideme prec ...ine je ak nie je kam a nie je za co...ale chlap ma robotu, kupi jej auto, maju dom ...

@pietro82 vždy sa oplatí zabojovať, ale keď ona už absolútne nemá záujem tak je to márne...zas vieš čo odišiel si už asi 7-8x to ti mohlo napadnúť keď zakaždým si sa vrátil, takto sa to nerieši, nebaví ma to zbalím sa a idem, vtedy treba bojovať tým že budeš s ňou v dobrom aj zlom ako si sľúbil, možno práve tie tvoje neustále odchody u nej spôsobili stav aký je teraz, ty riešiš problémy útekom a ju to už nebaví...to je jedno že mala doma na pomoc svokru, sestru, svätúmáriu....ty si ten čo má byť po jej boku nie iní z nutnosti...